Žižkov – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (1:0)
FC Slavoj Vyšehrad
Neděle 06.10.2019, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:14:00)
     
    Zápas je u konce. Žižkov vyhrává v malém pražském derby tím nejtěsnějším výsledkem na Vyšehradem. Jediný střelcem dnešního zápasu se stal Jaroslav Diviš, který svůj tým posunul na sedmou příčku.

    První gól jsme mohli vidět až po půlhodině hry. Luboš Tusjak přízemním centrem z levé strany našel před hostující brankou v prostoru puntíku pro penaltu úplně volného Jaroslava Diviše, domácí záložník parádní trefou z první k levé tyči vstřelil úvodní a jedinou branku poločasu. Do nadějné střelce pozice se z hranice šestnáctky dostal o tři minuty Daniel Kozel, z nadějné pozice ale poslal míč pouze doprostřed branky, kde už stál připravený Milan Švenger.

    Ve druhém poločasu nebyla k vidění žádná branka. V 56. minutě se sice po centru od rohového praporku dostal do dvojnásobného zakončení z nadějné pozice ekvádorský záložník Augusto Batioja. Ani nadvakrát ale nedokázal prostřelit hostujícího gólmana. V 76. minutě se mohli domácí fotbalisté radovat ze vstřeleného gólu, ten nakonec ale nebyl kvůli ofsajdu skórujícího hráče uznán. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 84. minutě hostující obránce Ondřej Švejdík, z takřka stoprocentní pozice u zadní tyče ale trefil pouze tyč žižkovské branky.

    Na závěr dnešního utkání byl vyloučen Michal Řezáč, z následné standardní situace se do nadějné pozice pro zakončení hlavou dostal ještě Milan Nitrianský. Branku pražské Viktorky ale nakonec minul.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Centr Miroslava Vernera našel ve středu hřiště jednoho z hostujících hráčů, který obratem míč prodloužil na přední tyč na volného Milana Nitrianského. Zkušený hostující obránce z nadějné pozice razantní hlavičkou těsně přestřelil domácí branku.
     
    90+4
    Michal Řezáč (Žižkov) byl v souboji s Denisem Laňkou příliš pozdě a vyšehradského záložníka sestřelil. Od rozhodčího za to uviděl už druhou žlutou kartu v dnešním utkání, což znamená, že dnešní zápas pro něj končí. Vyšehrad navíc bude mít k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    90+4
    Centr Miroslava Petrláka z pravé strany uklidil Martin Otáhal v rukavicích. Tohle mohl být velká šance pro Žižkov.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Filip Halgoš.
     
    90+3
    Nadějný pas Michala Řezáče za hostující obranu musel dobrým skluzem srazit k vlastnímu gólmanovi Milan Nitrianský. Kdyby byl v souboji o míč o trošku později, byla by z toho jasná červená.
     
    90+2
    Jeden z domácích hráčů získal pro svůj tým vhazování kousek od branky Vyšehradu. Do konce zápasu už zbývá přibližně pouze nějakých 120 sekund.
     
    90+1
    Centr Denise Laňky z levé strany na zadní tyč našel pouze hlavu jednoho z obránců.
     
    90
    Rozhodčí nastavil čtyři minuty navíc.
     
    90
    Domácí obrana ustála i další tlak Vyšehradu. Zápas už se chýlí ke konci.
     
    89
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Miroslav Petrlák.
     
    89
    Lukáš Veselý na polovině hřiště k zemi stáhl Marka Opluštila.
     
    88
    Centr Miroslava Vernera z hloubi pole odhlavičkoval jeden z obránců Žižkova zpět k vyšehradskému záložníkovi na levou stranu hřiště. Druhý hostující centr Vyšehradu už ale domácí branku ohrozit nemohl, jeden z útočníků se totiž nacházel v ofsajdu.
     
    87
    Michal Řezáč (Žižkov) dostal za nesportovní chování žlutou kartu.
     
    85
    Centr z levé strany srazil jeden z hostujících obránců nohou do zámezí. Viktoriáni budou házet aut.
     
    84
    Tak to byla šance! Centr z pravé strany propadl na zadní tyč až k Ondřeji Švejdíkovi, zkušený hostující obránce, který má za sebou mimo jiné i angažmá v žižkovské Viktorce, se tak rázem ocitl před poloprázdnou domácí brankou. Ze stoprocentní pozice ale nakonec dokázal vypálit míč pouze do tyče.
     
    83
    Po sraženém centru Jana Vejvara z pravé strany bude Vyšehrad zahrávat roh.

    Libor Kokoška

    Branky: 30. Jaroslav Diviš

    Karty:   14. Opluštil (ZIZ), 55. Martan (ZIZ), 87. Řezáč (ZIZ) – 80. Verner (VYS)   90+4. Řezáč (ZIZ)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Tusjak, Březina, Opluštil, Urbanec (90+4. Halgoš) – Jaroslav Diviš (89. Petrlák), Bazal, Batioja (71. Gil), Řezáč, Súkenník – Martan.
    Náhradníci: P. Soukup – Muleme, Maksić, Petrlák, Gil, Halgoš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – T. Jablonský, Švejdík, Nitrianský, Šandera – Kozel (79. V. Mareš) – Verner, Drobílek (C) (79. Vejvar) – Laňka, Veselý, Rataj (59. Mashike Sukisa).
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Drozda, Brejcha, Alexandr, Vejvar, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Jan Hurych

    Diváci: 1021
    thejrc.org