Vladivostok – Nižněkamsk 2:0 (kon.) | Novosibirsk – Dynamo Moskva 1:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 3:0 (kon.)
Ufa – Magnitogorsk 0:3 (kon.) | Riga – Viťaz 1:2 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 2:3 (po pr.)
konec
Admiral Vladivostok
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 07.10.2019, 11:30 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (13:49:05)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:35.
    Zblokované střely – 15:12.
    Vyloučení – 7:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 0/7.
    Vhazování – 25:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vladivostoku, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ve třetí periodě jsme sledovali mnohem aktivnější pojetí hry v podání Nižněkamsku, který se ve druhé části dostal do slibného náporu, avšak branku se mu prostě vstřelit nepovedlo. Domácí brankář Olkinuora si připsal řadu dobrých zákroků, navíc si připisuje čisté konto. Dva body tak zůstávají ve Vladivostoku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Nižněkamsk se až nyní dostal do pásma soupeře.
     
    59:02
    Jeden z domácích to zkoušel odpalem do odkryté branky, avšak puk těsně minul svatyni. Hra se tak přestěhuje zpět před Olkinuoru.
     
    58:40
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    58:07
    Jeden z domácích to udělal hodně zkušeně, výhozem poslal puk na druhou stranu. Mnohem hůře to provedl hostující Šaripzjanov, který se prezentoval icingem.
     
    57:07
    Nižněkamsk se v závěru třetí třetiny dostává do slibného náporu, avšak stále bez kýženého výsledku. Hosté stále potřebují vstřelit minimálně dvě branky.
     
    56:01
    Kulikovovi se přeci jenom podařilo přeposlat touš na hokejku Zacharčuka, který to tentokráte zkoušel tvrdým zakončením, jenž ale nedoletělo až na brankáře.
     
    55:07
    Ihned po vhazování to od modré čáry zkoušel hostující Zacharčuk, jehož pokus skončil u připraveného brankáře. Olkinuora předvedl další rutinní zákrok lapačkou.
     
    54:05
    Do útočného pásma se dostal domácí Mereskin, který to zkoušel nahozením na hostujícího brankáře. Admiral si vybojoval pásmo, na řadu přijde další vhazování.
     
    52:11
    Na řadu přichází poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Stále platí, že Vladivostok vede o dvě branky, hostující celek tak bude muset pořádně zabrat.
     
    51:06
    V oslabení dokázal pláchnout hostující Chajrullin, který to nakonec zkoušel střelou zápěstím. Olkinuora předvedl vynikající zákrok, puk schoval do své lapačky.
     
    50:05
    Do palebné pozice obdržel nahrávku Bakoš, jenomže místo střely ještě volil nahrávku křížem. Slovenský forvard posléze přeci jenom zakončil, brankář si ale poradil.
     
    49:30
    Šaryčenkov si nechtěl komplikovat život, proto nahozený puk schoval do své lapačky. Široko kolem sice nebyl žádný protihráč, nicméně se jednalo o jistou volbu.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Rafael Bikmullin – 2 min., hákování).
     
    47:04
    Jako první se k volnému touši dostal hostující Kazjonov, který překvapivě úplně minul branku. Nyní si obrana Vladivostoku nepočínala vůbec zodpovědně.
     
    46:04
    Už to vypadalo, že se Ljunghovi povede přeposlat nahrávku na Butuzova, avšak ta byla přeci jenom o něco delší. Posléze přeci jenom vypálil Slovák Bakoš.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. Bakoš (Lalonde, Almqvist), 24. J. Petrov (Lisin, Konnov)


    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Almqvist, Lalonde, Miščenko, Kozlovskij, Bobrjašov, Ďakov, Ostrovskij, Ibatullin – Bakoš, Ljungh, V. Butuzov – Lomako, A. Strelcov, V. Strelcov – Glazačev (C), Mereskin (A), K. Voronin – Lisin, J. Petrov (A), Konnov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Rjasenskij, Aťušov, Pajgin, S. Zacharčuk (C), Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Volgin – Porjadin, Z. Mitchell, White – Chajrullin, P. Kulikov, Chisamutdinov – Bikmullin, Chafizov, Černikov – Denis Kazionov, Šarifjanov, Grošev.

    Rozhodčí: Beljajev, Fatejev – Bersenjov, Judin
    thejrc.org