konec
Česko
5:4 (1:3)
USA
Úterý 08.10.2019, 14:35 • Perth (Austrálie) • MS v malé kopané • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo poměrem 5:4 a postupuje tak do čtvrtfinále, kde si zahraje s Mexikem. Dnešní zápas se nerodil vůbec lehce, Amerika se dokonce dostala do vedení 3:1, jenomže v krátkém časovém sledu hned čtyřikrát inkasovala, což bylo smrtící. Posléze jsme sledovali kontaktní branku, jenomže Česko vedení udrželo až do konce. (15:36:27)
     
    50+2
    Konec zápasu.
     
    50+2
    Hodně nepřesně ale nahrával jeden z hráčů soupeře, bude z toho autové vhazování, což by naše hráče mělo o poznání uklidnit.
     
    50+1
    Kasal si u postranní lajny pohlídal protihráče, jenomže tlak soupeře stále trvá.
     
    50
    Málem bylo definitivně rozhodnuto, Koudelkovo zakončení ale těsně minulo prázdnou svatyni.
     
    49
    USA to zkouší bez brankáře, na hrací plochu tak zamířil další z hráčů.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Brian Farber (USA).
     
    48
    Koudelka nakonec ve stoprocentní šanci našel Doubravského, který nastavil pravou nohou. Nakonec se jeho rána snesla kousek vedle branky.
     
    47
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval jeden z hráčů soupeře, přičemž se na zemi ocitl Levčík. Klidně se mohlo žlutit, nakonec z toho bude "pouze" volný kop pro Česko.
     
    46
    Tentokráte se o autové vhazování ujal Mařík, který nakonec svého spoluhráče trefil do ruky. To uviděl také hlavní sudí, který nařídil standardní situaci.
     
    45
    Tayou to zkoušel přihrávkou z otočky, jenomže našel pouze kopačku soupeře. Následovalo odklizení do autu, následovat bude autové vhazování.
     
    44
    Pardo ani tentokráte nemusel zasahovat, míč totiž putoval kousek nad horní konstrukci. Jones tak mohl rozehrávat, USA přešlo na druhou stranu.
     
    43
    Bíro uspěl autové vhazování, které poslal na naběhnuvšího Koudelku. Ten se s míčem dostal do dobré pozice, avšak stejně tak rychle se vracel protihráč.
     
    42
    Hakl postupoval po levém křídle, kde se mu míč vrátil zpět na nohu. Nakonec jsme sledovali střílenou nabídku, na kterou Levčík neměl šanci dosáhnout.
     
    41
    Míč se snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Česko. Nakonec se do kombinace zapojil také Bíro, který to zkoušel přímo na branku.
     
    39
    Nakonec se konal další rohový kop, přičemž Mařík tentokráte zkoušel najít Šultese. Rána druhého jmenovaného směřovala vedle, brankář nemusel zasahovat.
     
    38
    Naše reprezentace zahrávala rohový kop, který si vzal na starost Mařík. Jeho nahrávka směřovala pod sebe, kde Kasalovu ránu zablokoval protihráč.
    37. FARBER - 5:4
     
    37
    Američané právě vstřelili branku!
    Jenomže je tu brzká kontaktní branka! Američané rozjeli velice slibnou kombinaci, která nakonec putovala na kopačku BRIANA FARBERA, jenž uvnitř pokutového území dopravil skluzem míč do branky Česka.

    David Suchý

    Branky: 25. Koudelka (pen.), 27. Jelínek, 28. Paděra, 31. Doubravský, 32. Paděra – 6. Tayou, 13. Doubravský (vla.), 25+2. Chilles, 37. Farber

    Karty:   20. Doubravský (CZE) – 12. Togbah (USA), 20. Chilles (USA), 48. Farber (USA)

    Neproměněná penalta: 5. Jones (USA), brankář Kunický zneškodnil


    Česko: Bíro, Kunický – Presl, Uhlíř, Kasal, Svoboda, Hakl, Šultes, Levčík, Paděra, Pozníček, Mařík, Koudelka, Jelínek, Doubravský
    USA: Pardo – Gurson, Togbah, Farber, Ubiparipovic, Bond, Jones (C), F. Tayou, Ruggles, Pittman, Hollimon, Elligwe, Sesay, Chiles, U. Tayou.
    thejrc.org