Spišská N. Ves – Žilina 5:1 (kon.) | Martin – Skalica 2:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 6:3 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 3:1 (kon.) | Bratislava Capitals – Trnava 8:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
HK Skalica
sk Středa 09.10.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Dnes to bol vyrovnaný zápas. Bojovali sme, boli tam ale aj výpadky v hre, ktoré súper potrestal. Robíme stále zbytočné fauly, v podstate v útočnej tretine. Ak chceme byť úspešní vonku, nemôže sa nám to stávať. Pred koncom záverečnej tretiny sme mali príležitosti kedy sme mohli vyrovnať. Žiaľ, nevyužili sme ich a tri body berie Martin."

    Radovan Somík (asistent trénera HK VITAR Martin): "Veľmi vyrovnané stretnutie hneď od úvodu. Súpera sme pustili do vedenia po našej chybe, som ale rád, že sme sa z toho dostali. Skóre sme do konca úvodnej tretiny vyrovnali presilovou hrou, dobre zahraným signálom, čo nám pomohlo. V závere duelu to bolo už iba o bojovnosti, šťastie sa dnes priklonilo na našu stranu. Poklonu ale musím vzdať aj súperovi, stretnutie bolo 50 na 50 a dnes zvíťazil šťastnejší."

    Sebastián Šmída (útočník HK Skalica): "Robili sme veľa zbytočných chýb a faulov, ktoré rozhodovali. V niektorých fázach hry sme boli lepší, mohli sme si vytvoriť tlak. Prišiel však opäť zbytočný faul, domácich sme dostali na koňa, dopomohli sme im svojimi chybami k výhre. V tretej tretine sme si po inkasovanom góle povedali, že potrebujeme hrať priamočiaro smerom na bránku. Nie a nie však dať gól. Niektoré zápasy nám padne všetko, inokedy musíme neuveriteľne zabrať, dotlačiť puk do bránky. Dnes nám to žiaľ nevyšlo. Sú to jednoducho stretnutie, kedy triafate vedľa bránky alebo do žŕdky. Nie každý deň sa darí a dnes tomu bolo tak ako keby sme si ho vybrali. Túto sezónu sme už viackrát skúšali odvolať brankára, zatiaľ sa nám počas power-play nepodarilo skórovať, dúfali sme, že nám to vyjde aspoň v Martine. Do konca tretiny chýbalo len niečo vyše 30 sekúnd, aspoň sme to skúsili. Sústreďujeme sa už na najbližšie stretnutie, zajtra si ešte rozoberieme dnešný zápas, potom už ale myslíme na ďalšieho súpera. Ideme si jednoznačne po výhru. Túto sezónu je našim cieľom titul."

    Jakub Langhammer (útočník HK VITAR Martin): "Potrebovali sme zvíťaziť za tri body. Hrali sme množstvo predĺžení, nedarilo sa nám po hernej stránke. Bojovnosťou sme to konečne dokázali. Takéto stretnutie sme jednoducho potrebovali. Za tri body sme nesmierne radi. Začiatok súťaže bol náročný, nie však, aby sme už teraz boli unavení. Ideme ďalej s cieľom nadviazať na dnešný výkon. Dúfame, že nám to vydrží čo najviac a takýchto stretnutí za tri body bude čo najviac. Vyrovnávajúcemu gólu predchádzala výborná spolupráca s Ivanom a Františkom, ja som si už len nabehol na prihrávku a snažil sa trafiť bránku. Podarilo sa nám to už aj predtým, dúfam, že to ostatné tímy neprečítajú a budeme v tom môcť pokračovať. Spoluhráčov musím pochváliť za výbornú kolektívnu hru. Všetci sme bojovali ako jeden, vďaka spoločnej snahe sme zvíťazili. Súťaž je oveľa vyrovnanejšia ako uplynulý rok. Tímy sú rovnako silné, nemôžeme si preto dovoliť vypustiť stretnutie či tretinu. Musíme sa odraziť od tohto zápasu, hrať sa dá s každým. Dá sa hrať i s Bratislavou, nemyslím si však, že súťažou prejdeme tak ľahko ako uplynulý rok. Do každého zápasu musíme ísť s pokorou, nepozerať sa čo bude, čo by sa mohlo stať. Do Topoľčian cestujeme s cieľom zvíťaziť." (21:43:09)
     
    Po napínavom závere víťazí Martin nad Skalicou 2:1. Góly: 11. Langhammer (Poliaček, Brezniak), 45. Rudzan (Barto, Oravec) – 6. Derkin (Koziot).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Puk na domácich hokejkách. Domáci ho nechcú pustiť.
     
    59:23
    Hostia začínajú power-play. Ovečka na striedačke.
     
    59:23
    Hostia v plnom počte. Kotzman na ľadovej ploche.
     
    59:04
    Derkin v oslabení unikol domácim obrancom. Strele chýbal možno meter.
     
    58:48
    Melcher na dvakrát neuspel pred brankárom. Ovečka si pozíciu ubránil.
     
    58:23
    Ligas udržal puk na modrej. Brezniak medzitým ošetrovaný na striedačke.
     
    57:56
    Brezniak inkasoval úder hokejkou do tváre. Následne po faule padá aj Poliačeka. Ani jedno vylúčenie navyše.
     
    57:22
    Alexander Kotzman (SKA) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    56:55
    Barto otáčajúci sa na modrej prerušil domáce snaženie. Puk sa vracia do stredného pásma.
     
    56:20
    Škápik chcel zobrať zodpovednosť na svoju hokejku. Veľmi nepresné zakončenie vedľa ľavej žŕdky.
     
    55:44
    Urbánek vedľa bránky. Mal rozhodnutie na svojej hokejke.
     
    55:20
    Oravec oblúkom skúsil oklamať Ovečku. Puk míňa bránku.
     
    55:06
    Spolupráca Štumpfa so Šmídom. Ďalšia spálená príležitosť v podaní hosťujúcich hráčov.
     
    54:58
    Domáci v plnom počte. Themár na ľadovej ploche.
     
    53:45
    Šmída z prvej, Horváth sa snaží o dorážku. Veľká snaha v podaní hosťujúcich hráčov.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Langhammer (Poliaček, Brezniak), 45. Rudzan (Barto, Oravec) – 6. Derkin (Koziot)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Matejka, Themár – Ligas, Šimon – Rusina, Oravec – Poliaček, Langhammer, Brezniak – Videlka, Murček, Urbánek – Zeliska, Barto, Rudzan – Nauš, Babka, Melcher
    HK Skalica: Ovečka (Trutt) – Horváth, Škápik – Mikéska, Janík – Hohl, Fereta – Muráň, Hílek – Okoličány, Šmída, Štumpf – Trenčan, Nemec, Kotzman – Trnka, Pulščák, Dvonč – Koziot, Ivičič, Derkin

    Rozhodčí: Píšťanský – Knižka, Drblík

    Diváci: 956
    thejrc.org