Slavia – Česká Lípa 4:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:1 (1:1)
FC Démoni Česká Lípa
Čtvrtek 10.10.2019, 20:30 • SH Eden • 1. Futsal liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Pěkný večer z Edenu, v rámci 5. kola VARTA futsal ligy se nám na palubovce Slavie představí domácí celek v duelu s Démony, kteří mají v tabulce za čtyři zápasy již sedm bodů, jedinou porážku připravili českolipskému celku futsalisté Sparty. V posledním střetnutí porazili Démoni v domácím prostředí Tango Hodonín 11:3. Nejproduktivnější hráčem týmu je Tomáš Fichtner a Ondřej Havrda, ten dokázal vstřelit již osm branek a je také nejlepším střelcem Démonů.
     
    Slávisté jdou do utkání s ambiciózním soupeřem ze druhého místa v tabulce, Pražané získali devět bodů a prohráli jen jediný zápas s Interobalem, v minulém kole Slavia zvítězila v Liberci s FTZS 7:5. Nejproduktivnějším hráčem Slavie a zárověň druhým nejlepším hráčem v produktivitě celé VARTA futsal ligy je Martin Směřička (5+8). Nejvíce branek má zatím na kontě Martin Brychta, který dokázal vsítit již sedm gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Klíma, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Bartůněk) – Rott (C), Bažant, Kubelka, Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal, Abrham

    Rozhodčí: Matyš – Lasch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté a ihned se snažili o kloudnou akci, Slavia ale dobře pokryla všechny nabíhající hráče a ubránila se, na míči je nyní Slavia.
     
    2
    Radim Záruba se pokoušel ohrozit branku Kirova, jeho střela ale byla zblokována, následně se do zakončení dostal znovu Záruba, tentokrát se míč zastavil na tyči!
     
    3
    Hanzlík si nerozuměl s brankářem Kirovem, také proto mohla následně Slavia rozehrávat rohový kop, z toho ale sešívaní nedokázali zahrozit.
     
    3
    Jan Bažant se snažil předat míč nabíhajícímu Hanzlíkovi, obrana Pražanů dokázala tuto snahu zmařit, poté se dopředu tlačil Brychta, obrana Démonů ho ale velice rychle zastavila.
     
    4
    David Jošt se snažil z velkého úhlu ještě předložit míč před branku, nikdo z jeho spoluhráčů ale jeho úmysl nepochopil.
     
    4
    Tvrdou ranou se nyní prezentoval Směřička, brankář Kirov dokázal dobře zasáhnout.
     
    4
    Dobré zákroky si připsal jak Vondráček, tak Kirov, který se dobře popasoval s brejkem, který táhl Záruba, jeho zakončení bodlem Kirova nepřekvapilo.
     
    6
    Vondráček zasáhl rukou mimo pokutové území, z následného volného kopu ale hosté branku nevstřelili, první akumulovaný faul pro domácí Slavii.
     
    7
    Po levé straně se protáhl Homola, jeho centr dokázala obrana Démonů zblokovat, následný rodící se brejk České Lípy zastavil dobře stojící Sláma.
     
    8
    Slávisté se dostali k dalším dvou střelám, nejprve se z velké dálky pokusil ohrozit Kirova Sláma a moc nescházelo, brankář Démonů si ale poradil, stejně tak se zakončením Křemena, které skončilo o kousek nad.
     
    9
    Milen Kirov zasáhl i proti voleji Radovanoviče, po jeho zásahu se míč dotkl stropu haly, rozehrávat od postranní čáry bude Slavia.
     
    10
    Slávisté jsou viditelně aktivnější, nyní míč po pravé lajně zatáhl Brychta, který se snažil ještě ve skluzu nabídnout míč před branku Radovanovičovi, k tomu se ale kulatý nesmysl nedostal.
     
    10
    Další rychlý únik Martina Brychty zastavil přesně načasovaným skluzem Tomáš Abrham.
     
    10
    Démoni právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají trochu překvapivě do vedení. Aktivnější byla od začátku Slavia, ale první branku vstřelili Démoni. Konkrétně TOMÁŠ FICHTNER, který využil Kubelkovu nabídku a na zadní tyči dorazil míč do odkryté branky – 0:1. Asistence: Matouš Kubelka.
     
    11
    Znovu zakončoval Fichtner! Tentokrát jeho pokus ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi Vondráčkovy branky, slávisté si teď hlasitě oddechli.
     
    12
    Kapitán hostů Miroslav Rott nyní dobře zblokoval Joštův volej, po dalším rohu se ale do brejku cpali hosté, kteří nyní vystrkují růžky, se situací dva na jednoho si ale Démoni neporadili, celou situaci vyřešil výborně Jošt, který zamezil přihrávce mezi dvěma českolipskými hráči.
     
    13
    Záruba znovu předvedl v plné kráse svou ohromnou přednost, tedy zychlení, kdy se dokázal dostat před vracejícího Rotta, jeho následnou zpětnou přihrávku ale nedokázal uklidit do odkryté Kirovovy branky Směřička!
     
    14
    Po souboji Jošta se Zapletalem skončil na palubovce hráč hostů, který má zřejmě krvavé zranění, na hřišti jsou tedy již zdravotníci, kteří se snaží zkušenému hráči Démonů pomoct.
     
    Zapletal je již na vlastní nohou a míří na ošetření, věřme, že se dokáže ještě do hry vrátit.
     
    14
    Standardní situaci rozehrál Směřička na Zárubu, jeho pokus ale zamířil příliš nad.
     
    Stav akumulovaných faulů 1:2.
     
    15
    Slavia se na polovině České Lípy snaží o kombinaci, zatím ale nenašla vhodným moment k ohrožení Kirovovy branky.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Jan Křemen (SK Slavia Praha).
     
    16
    Slávisté se snaží, ale zatím se jim příliš nedaří, nyní se ke dvou nadějným pokusům dostal Křemen, jeden namířil do Slámy a druhý do bránícího hráče České Lípy.
     
    17
    Záruba tvrdě fauloval na vlastní polovině, druhý akumulovaný faul pro domácí Slavii.
     
    18
    Daniel Hájek nyní s Radimem Zárubou dobře zarotoval a následně se první jmenovaný dostal k dobrému centru, ten našel nohu Radovanoviče, ten ale nedokázal míč uklidit do branky, velká škoda pro domácí!
     
    19
    Další zakončení Záruby, tentokrát se pokusil český reprezentant zakončit levou nohou, střela se mu ale příliš nepovedla a zamířila mimo.
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní už to Slavii vyšlo a srovnává stav. MARTIN SMĚŘIČKA dokázal po přistrčení Radovanoviče míč procedit za Kirova – 1:1. Asistence: Marko Radovanovič.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Domácí Slavia je zatím aktivnějším celkem. Do vedení se ale jako první dostali hráči České Lípy, brankově se prosadil Tomáš Fichtner. Červenobílí dlouho nemohli najít odpověď na první trefu Démónů, nakonec ji ale Pražané našli díky brance Martina Směřičky, který srovnal stav na 1:1. Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Přímočará akce Radima Záruby byla velice pěkná, Záruba dokázal dokonce bránícímu hráči Démonů nasadit jesle, zakončení ale skončilo na brankáři České Lípy.
     
    22
    První akumulovaný faul ve druhém poločase zapisuje domácí Slavia, která se provinila faulem proti pravidlům.
     
    23
    Radim Záruba po ztrátě míče Démonů znovu velice rychle vysprintoval dopředu, jeho zakončení pokryl Kirov.
     
    24
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia se poprvé dostává do vedení! RADIM ZÁRUBA si narazil o Jošta, který stál na pivotu a následně vyslal do víka pro Kirova nechytatelnou střelu – 2:1. Asistence: David Jošt.
     
    25
    David Jošt nyní ztratil míč nepřesnou rozehrávkou, následně ho ale znovu dokázal vybojovat a získal pro Slavii rozehrávku od postranní čáry.
     
    26
    Dlouhý míč si dokázal Homola zpracovat na osu hřiště, následně k němu ale přistoupili dva obránci České Lípy a o míč ho připravili.
     
    27
    Nepříliš vídaná situace se nyní naskytla fanouškům v Edenu. Kirov dokázal prokličkovat až před Vondráčka, ten ho pak skvělým zákrokem vychytal! Skvělá práce mladého brankáře Slavie!
     
    28
    Žlutou kartu dostává Martin Brychta (SK Slavia Praha).
     
    28
    Havrdovu střelu ze standardní situace dokázal zblokovat Záruba, který nastavil své tělo a míč se odrazil pro Slavii do bezpečí.
     
    29
    Kapitán hostujícího týmu Miroslav Rott zastavil Radima Zárubu nedovoleně, hosté tak zapisují druhý akumulovaný faul.
     
    Stav akumulovaných faulů 4:2.
     
    30
    Marko Radovanovič nyní nesmyslně fauloval na polovině hřiště jednoho z hráčů Démonů, pátý akumulovaný faul pro domácí tým!
     
    31
    Směřička se po levé straně prokousával dopředu, rychlý návrat Bažanta mu ale v dalším postupu zamezil, rozehrávka pro Slavii.
     
    32
    Kirovův dlouhý míč dokázal zpracovat na pivotu Fichtner, slávisté se ale rychle vrátili a o balón hráče České Lípy obrali.
     
    32
    Hosté nyní museli zbrzdit rychlý sešívaný kontr jen za cenu dalšího nedovoleného zákroku, třetí akumulovaný faul pro hosty.
     
    33
    Démoni postupně získávají tlak, nyní se procpali hosté až do zakončení, dobrým zákrokem se ale uvedl Adam Vondráček v brance Slavie.
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní ale Slavii vyšel rychlý brejk, který vedl Záruba, ten následně předal míč na levou stranu DAVIDU JOŠTOVI, který vtipným obloučkem přehodil Kirova – 3:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    35
    Slavia ale hraje stále pod tlakem šestého faulu, zatím ale slávisté dokáží bránit bez nedovoleného zákroku.
     
    36
    Tomáš Fichtner se snažil propasírovat míč mezi tyčí a Vondráčkem, brankář červenobílého celku si ale dokázal poradit.
     
    36
    Hostující Zapletal se provinil nedovoleným zákrokem, čtvrtý akumulovaný faul pro Démony Česká Lípa.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Tomáš Abrham (FC Démoni Česká Lípa).
     
    Pátý akumulovaný faul pro Démony Česká Lípa!
     
    37
    Hosté zkouší power-play, na palubovce v brankářském dresu Miroslav Rott!
     
    37
    Vondráček nyní zamezil křižné přihrávce skrz brankové území a pomohl tak bránícím slávistům.
     
    38
    Další úspěšný zákrok mladého brankáře Slavie, který se vytáhl proti střele Zapletala.
     
    39
    Hosté jsou nyní v tlaku a Slavia se pouze brání, střelu Abrhama dokázal Vondráček vytěsnit na roh.
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia nyní připravila hosty o míč, konkrétně to byl MARTIN BRYCHTA, který dokázal míč provést přes třetinu hřiště a následně z poloviny zakončil do odkryté branky – 4:1. Asistence: Martin Směřička.
     
    40
    Slavia se pokusila ještě o jeden útok, Záruba ale nedokázal předat míč přesně Směřičkovi, Slavia si již utkání pohlídá!
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia tedy díky povedené druhé půli zvrátila zápas na svou stranu a díky brankám Záruby, Jošta a Brychty zvítězila 4:1. Z Edenu je to pro dnešní večer vše, děkujeme vám za pozornost a někdy příště u futsalu na počtenou! (22:16:12)

    Martin Kamenik

    Branky: 20. Směřička (Radovanovič), 24. Záruba (Jošt), 34. Jošt (Záruba), 39. Brychta (Směřička) – 10. Fichtner (Kubelka)

    Karty:   15. Křemen (SLA), 28. Brychta (SLA) – 36. Abrham (CLI)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Klíma, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Bartůněk) – Rott (C), Bažant, Kubelka, Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mikyska, Zapletal, Abrham

    Rozhodčí: Matyš – Lasch

    Diváci: 100
    thejrc.org