Csíkszereda – Sparta 3:7 (kon.)
konec
Futsal Club Csíkszereda
3:7 (0:3)
Sparta Praha
Čtvrtek 10.10.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Krásný večer všem sportovním fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání prestižní futsalové Ligy mistrů mezi AC Sparta Praha a Futsal Club Csíkszereda. Zápas začíná ve 20:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Futsalová Liga mistrů historicky poprvé zavítá do Prahy. Sparta totiž při své premiérové účasti v nejprestižnější klubové soutěži světa hostí základní skupinu 5, ve které se libeňští futsalisté utkají s rumunskou Csíkszeredou, polským Rekord Bielsko-Biala a maltským Luxolem.

    Po úvodním zápasu právě mezi polským a maltským celkem přijde na řadu duel mezi domácí Spartou a týmem Imperial Wet, který se ale kvůli pravidlům soutěže jmenuje Csíkszereda, což je městečko, odkud černo-oranžový klub pochází.

    Jako favorit vstoupí do utkání Sparta, ta se ale musí oklepat z bolestivé prohry v Chrudimi. Hráči z Rumunska navíc mají tvořit po Spartě druhým nejsilnější celek v pražské skupině Ligy mistrů.

    Dnešní utkání odřídí trojice rozhodčích složená ze Španěla Alejandra Martineze Florese, Dána Davida Grøndala Nissena a Nizozemce Ibrahima El Jilaliho.
     
    FUTSAL CLUB CSÍKSZEREDA – 1. místo v rumunské lize, 9 bodů, skóre 14:5

    Rumunský mistr by měl být pro Spartu největším soupeřem o jediné postupové místo ze základní skupiny Ligy mistrů. Už první utkání by tak mělo napovědět, zda soutěž skončí pro hráče s rudým "S" na hrudi fiaskem, či nikoli.

    Celek z rumunského městečka, ve kterém bydlí ale převážně maďarští obyvatelé, má za sebou už tři zápasy v kvalifikační skupině. V tom prvním rozstřílel irský Blue Magic 9:0, v tom druhém si pak poradil se švýcarskou Minervou 6:3. Nejtěžší zápas čekal rumunské hráče s řeckým AEKem, v tom šli jako první do vedení Řekové, Csíkszeredě se ale povedlo do konce poločasu nepříznivý stav otočit a nakonec si pohlídat výhru 4:3.

    V posledním ligovém kole rumunské nejvyšší soutěže si hráči černo-oranžového celku poradili s týmem Odorheiu Secuiesc bez větších problémů 6:2.

    Jedničkou rumunského týmu je zkušený Španěl Lopez Gonzales. V poli najdeme zřejmě největší hvězdu klubu srbského reprezentanta Stefana Rakiće. Na sparťanské palubovce by se měla i představit dvojice hráčů, která v Česku v minulosti působila. Krom Marka Pršiče, který v létě odešel ze Slavie, ve VARTA futsal lize působil i Španěl Alvarito, ten v minulosti oblékal dres tehdy mistrovské Chrudimi.

    .ZÁPASY V SEZÓNĚ:
    .
    28.08.2019 Csíkszereda – Blue Magic 9:0
    29.08.2019 Minerva – Csíkszereda 3:6
    31.08.2019 AEK Athény – Csíkszereda 3:4
    09.09.2019 Calarsi – Csíkszereda 1:2
    28.09.2019 Csíkszereda – United Galati 6:2
    07.10.2019 Odorheiu Secuiesc – Csíkszereda 2:6
     
    AC SPARTA PRAHA – 3. místo v české lize, 9 bodů, skóre 28:11

    Beni Simitči (trenér): "Jsme doma, takže bychom měli být o něco silnější než soupeři. Máme kádr na to, abychom porazili každého. Nebudu alibisticky říkat, že chceme uhrát co nejlepší výsledek. Naším cílem je skupinu vyhrát a postoupit do další fáze." (Zdroj: Idnes.cz)

    --------------------------------------------------

    Pro Spartu je premiérová účast v Lize mistrů velkým milníkem v klubové historii. Své vůbec první zápasy v nejprestižnější klubové soutěži navíc odehraje na domácí palubovce. V minulém ligovém kole Sparta se silnou Chrudimí zřejmě nenastoupila ve stoprocentním nasazení, aby předešla případným zraněním, což se odrazilo na nepříznivém výsledku 3:5 a první prohře po více než pěti měsících.

    Pro futsalisty z Libně to bude úplně první zápas v soutěži. Oproti rumunskému a maltskému celku se totiž díky koeficientu vyhnuli zrádné kvalifikaci.

    Do branky klasicky nastoupí jeden z dua Ondřej Vahala-Libor Gerčák. Na soupisce je napsaný i mladík Pavel Plecitý, je ale vysoce nepravděpodobné, aby alespoň do jednoho ze zápasů zasáhl. Sestava Sparty je klasicky plná hvězd, v čele libeňského klubu by měl stát nejlepší slovenský futsalista Tomáš Drahovský, nesmíme zapomenout ani na Brazilce Wildeho, Kristijana Grbešu, či Mladena Kociče.

    Velký otazník visí nad startem ostrostřelce Michala Seidlera. Ten se totiž potýkal s natrženým šikmým břišním svalem. Do prvního zápasu by už ale měl být v pořádku.

    ZÁPASY V SEZÓNĚ:

    05.09.2019 Sparta – České Budějovice 10:2
    15.09.2019 Liberec – Sparta 2:10
    20.09.2019 Sparta – Česká Lípa 5:2
    30.09.2019 Sparta – Mělník 9:2
    04.10.2019 Chrudim – Sparta 5:3
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za nedlouho vypukne duel mezi domácím Spartou a rumunským mistrem Csíkszeredou. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    První utkání skupiny 5, hrané od 17:30, mezi Bielsko-Biała a Luxolem skončilo lépe pro polského mistra, který po gólech Viany, Bondara a Budniaka vyhrál 3:1 a minimálně do konce večerního zápasu se posunul na první příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    Futsal Club Csíkszereda: Gonzales (Dospinescu) – F. Matei, Covaci, Hector, Alvarito, Panzaru, M. Matei, Santiago, Pršič, Tankó (C), Valadares, Deco, Rakič

    AC Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Kocič, Novak, Wilde, Grbeša, Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora

    Rozhodčí: Alejandro Martinez Flores, David Grøndal Nissen, Ibrahim El Jilali.
     
    Hráči už přicházejí na hrací plochu, sparťané nastoupí v klasických rudých dresech, hosté z Rumunska přijeli v oranžové.
     
    Levente Tankó si už podal se sparťanským kapitánem Tomáše Drahovským ruku. Při úvodním losu byl úspěšnější kapitán Csíkszeredy, která bude mít na starost úvodní výkop. Před ním si ale ještě domácí futsalisté pořídí společnou fotku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní výkop obstaral Alvarito. Dnešní zápas může začít!
     
    00:36
    Rozehrávku Sparta zkomplikoval napadající Alvarito, míč ale dokázal srazit pouze do rukavic připraveného Ondřeje Vahaly.
     
    00:46
    Mladen Kocič našel pasem ze zámezí Kristijana Grbešu. Přízemní trefu domácí střelce k pravé tyči srazil hostující gólman Španěl Victor Gonzales nohou mimo tři tyče.
     
    01:10
    Nepřesnosti v útoku Csíkszeredy. Sparta opět získává míč.
     
    02:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda! Mladen Kocič našel parádním pasem na pravé straně hřišti úplně volného KRISTIJANA GRBEŠU. Sparťanský ostrostřelec v nadějné střelecké pozici nezaváhal a parádní trefou k tyči skóroval!
    02:20 GRBEŠA - 0:1
     
    02:59
    Do nadějné střelecké pozice se teď před osamoceným rumunským gólmanem dostal Michal Seidler, škvíru mezi nohami Španěla Victora Gonzalese ale najít nedokázal.
     
    03:09
    Důrazná libeňská obrana teď plodí své ovoce. Pražští hráči dokázali vytlačit útočícího Rumuna z palubovky.
     
    Podobně jako pro Spartu, tak i pro rumunského mistra Csíkszeredu se jedná o premiérový ročník v prestižní Lize mistrů. Hráči celku, který běžně používá název Imperial Wet, se pokusí v Praze navázat na úspěšnou loňskou sezónu, ve které získal rumunský titul.
     
    03:53
    Amadeu si v souboji s Stefanem Rakičem odtlačil srbského útočníka od míče a získal balón. Tohle se mohlo pískat jako faul, rozhodčí se ale rozhodl hru nechat pokračovat.
     
    04:42
    Nepřesnost v hostující kombinaci ukončuje nadějný útok Csíkszeredy.
     
    04:57
    Přízemní centr Brazilce Wildeho teď srazil jeden z hostujících hráčů do zámezí. Sparta bude kopat roh.
     
    04:59
    Brazilec Wilde našel od pomyslného rohového praporku na protější straně hřiště volného kapitána Tomáše Drahovského. Nejlepší slovenský futsalista z voleje ale poslal míč pouze do stropu libeňské haly.
     
    05:18
    Deco parádní přihrávkou našel u levé tyče volného Marka Pršiče. Bývalý slavistický střelec z nadějné pozice ale trefil pouze dobře postaveného Ondřeje Vahalu.
     
    Pokud Sparta dokáže postoupit ze základní skupiny, bude netrpělivě vyhlížet los další fáze Ligy mistrů. Ten by se měl odehrát 18. října a nejúspěšnějšímu týmu z pražské skupiny přisoudí další tři soupeře, se kterými se utká v půlce listopadu.
     
    05:56
    Tihomir Novak zezadu popostrčil Savia Valadarese, tohle bude první akumulovaný faul pro Spartu.
     
    06:19
    Brejk Csíkszeredy nekončí brankou! Savio Valadares přihrál do strany na Marka Prsiče, střelu rumunského útočníka ale nakonec srazil jeden z obětavých domácích obránců na roh.
     
    06:25
    Csíkszereda z rohu neohrozila, Sparta teď navíc může jít do útoku.
     
    06:55
    Kristijan Grbeša svým vysokým pasem nenašel nikoho z hráčů v rudém, míč navíc končí v zámezí.
     
    07:19
    Savio Valadares šel do souboje s Tihomirem Novakem nebezpečně rukou napřed, rozhodčí píská první akumulovaný faul pro rumunský celek. Na nedovolené zákroky to teď tak je 1:1.
     
    07:34
    Kristijan Grbeša u lajny pomohl Adrianu Panzaru k zemi. Druhý akumulovaný faul pro Spartu, tohle se ale pískat nemuselo.
     
    07:54
    Štiplavou střelu Hectora doprostřed branky po parádní kombinaci po pravé lajně vyrazil Ondřej Vahala daleko od vlastní branky. Csíkszereda teď má víc ze hry.
     
    09:01
    Amadeu (Sparta) u lajny tvrdě dohrál jednoho z hostujících hráčů, za což mu rozhodčí ukázal žlutou kartu. Tohle je pro Spartu už třetí faul v prvním poločase, Csíkszereda navíc bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    09:03
    Alvarito našel dobrým pasem nabíhajícího Hectora. Jeho střelu ale nakonec srazil jeden z bránicích sparťanů do zámezí.
     
    09:38
    Adrian Panzaru (Csíkszereda) zezadu tvrdě zajel do Tomáše Drahovského. Rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu, pro rumunského mistra to je navíc druhý akumulovaný faul.
     
    09:44
    Nadějný pas za obranu dostal Michal Seidler. Z nadějné pozice z úhlu ale nedokázal zakončit mezi tři tyče rumunské branky.
     
    České prostředí zná velmi dobře univerzální Španěl Alvarito. Ten totiž dvě sezóny oblékal dres východočeské Chrudimi, se kterou navíc získal dva české mistrovské tituly.
     
    10:15
    Sparťanský trenér Beni Simitči reaguje na nejistý výkon svých svěřenců time-outem.
     
    10:43
    Savio Valadares se šikovně uvolnil od svého obránce a nečekaně vystřelil z ostrého úhlu na domácí branku. Ondřej Vahala předvedl dobrý zákrok nohou, když míč dokázal srazit do zámezí.
     
    10:50
    Tak to byla obrovská šance! Po kopaném autu se do nadějné pozice do zakončení hlavou dostal Jonatan Bruno Santiago, nakonec ale trefil pouze přesouvajícího se Ondřeje Vahalu.
     
    10:57
    Tomáš Drahovský si od míče odstrčil Savia Valadarese. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    11:09
    Tak tohle je pro Spartu velmi nepříjemné! Amadeus stáhl jednoho z útočících hráčů k zemi, tohle je pátý akumulovaný faul pro Spartu. Při každém příštím bude Csíkszereda kopat desetimetrový kop!
     
    11:20
    Přízemní centr z volného přímého kopu našel nohu Jonatana Santiaga. Rumunský střelec ani napodruhé nedokázal překonat domácího gólmana, tentokrát trefil pouze tyče sparťanské branky.
     
    11:55
    Savio Valadares se šikovně prosmýkl okolo dvou hráčů a vystřelil. S jeho trefou si Ondřej Vahala nadvakrát poradil.
     
    12:41
    Další velká šance pro Csíkszereda! V přečíslení 2 na 1 našel Savio Valadares na pravé straně volného Jonatana Santiaga. Ani napotřetí ale nedokázal rumunský střelec skórovat, tentokrát jeho přízemní střelu srazil vysoko postavený a zatím famózně chytající Ondřej Vahala.
     
    13:19
    Levente Tankó našel z levé strany v nadějné pozici volného Marka Pršiče. Srbský střelec se v nadějné pozici ale nechal odstrčit od míče.
     
    Do Prahy se vrací zkušený srbský útočník Marko Pršič. Ten zde ještě do letošního léta oblékat dres sešívané Slavie, před začátkem sezóny ale dal přednost rumunské nabídce a odešel hájit barvy Csíkszeredy.
     
    14:31
    Kombinace Sparty končí nepřesnou přihrávkou na Mladena Kociče, domácí hráči tak přicházejí o míč.
     
    14:50
    Tak to byla velká šance pro Spartu! Tomáš Drahovský v přečíslení 2 na 1 našel v dobré střelecké pozici volného Brazilce Wildeho, ten si jednoduchou kličkou do strany obešel brankáře. Svou střelou ale trefil pouze jednoho z dobíhajících obránců.
     
    15:02
    Alvarito svou přihrávkou nedokázal najít nabíhajícího Hectora. Csíkszereda poměrně zbytečně přichází o míč.
     
    15:13
    Po Wildeho pasu přes celou šířku hřiště si Tomáš Drahovský nedokázal pořádně zpracovat míč, ten mu nakonec utekl do zámezí.
     
    16:21
    Michal Seidler našel v nadějné pozice na hranici hazenkářského vápna volného Amadea. Jeho přízemní trefu ale dokázal hostující gólman srazit mimo tři tyče vlastní branky!
     
    16:30
    Csíkszereda bude po faulu Amadea zahrávat desetimetrový kop.
     
    16:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle je neskutečné! Marius Matei při desetimetrovém kopu poslal míč vysoko nad sparťanskou branku, Ondřej Vahala s rozehrávkou nezaváhal ani chvilku a dlouhým výhozem našel úplně volného MICHALA SEIDLERA. Ten parádním zakončením k tyči Spartu posílá do dvoubrankového náskoku!
    16:34 SEIDLER - 0:2
     
    16:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Celá sparťanská hala je teď na nohou! Do přečíslení 2 na 0 se dostal Slovák Gabriel Rick, který parádním pasem našel před poloprázdnou rumunskou brankou volného TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO. Tomu stačilo už jen zakončit míč přes přesouvajícího se Victora Gonzalese
    16:59 DRAHOVSKÝ - 0:3
     
    17:54
    Gabriel Rick dobře vystihl křížovou hostující přihrávku a odkopem míče do zámezí nechal sparťanské obraně aspoň chvilku na oddech od hostujícího tlaku.
     
    18:27
    Sparta šla do nadějného brejku 2 na 2! Mladen Kocič na levé straně našel nabíhajícího Tomáše Drahovského, který šikovně poslal míč těsně vedle pravé tyče rumunské branky.
     
    Zejména Libor Gerčák si dobře pamatuje na srbského střelce a hvězdu rumunského týmu Stefana Rakiče, ten se totiž jedním gólovým zásahem podílel na porážce českého národního týmu v baráži o postup na Mistrovství Evropy, který v konečném důsledku znamenal to, že Česko se nakonec evropský šampionát nepodívalo.
     
    19:00
    Minuta do konce prvního poločasu.
     
    19:27
    Razantní trefu Marka Pršiče z levé strany srazil jeden z obránců vlastní tělem do zámezí.
     
    19:29
    Razantní trefa Marka Pršiče po přihrávce ze zámezí letěla vysoko nad sparťanskou brankou.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Sparta zatím po nepřesvědčivém výkonu vede s velkou dávkou štěstí nad rumunským mistrem Csíkszeredou 3:0.

    Vstup do utkání měla Sparta přímo parádní. Mladen Kocič našel na pravé straně hřiště úplně volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec z nadějné pozice nezaváhal a parádní přízemní dělovkou k tyči skóroval. Pak už ale měli ze hry více hostující rumunští futsalisté, Jonatan Bruno Santiago ale ani natřikrát z nadějné pozice nedokázal překonat skvěle chytajícího Ondřeje Vahalu, jednou navíc trefil tyč.

    Zlomovým okamžikem pro dnešní zápas 17. minuta. Po faulu Amadea se totiž k zakončení desetimetrového kopu postavil Marius Matei, který z penaltového puntíku ale poslal míč vysoko nad branku Sparty, čehož ihned využil Ondřej Vahala, který dlouhým výhozem našel Michal Seidlera. Sparťanský ostrostřelec z ostrého úhlu našel mezeru mezi brankářem a bližší tyčí a poměrně nečekaně skóroval.

    Další velká rána pro rumunské hráče přišla o dvacet sekund později. Do přečíslení 2 na 0 se totiž dostal Gabriel Rick s Tomáše Drahovským, nadějnou akci domácích hráčů zakončoval sparťanský kapitán, který přesouvajícího se gólmana bez potíží překonal a navýšil tak vedení Sparty už na tříbrankový rozdíl.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:54.
     
    Druhý poločas začne už za nedlouho, výhodu úvodního výkopu bude mít Sparta.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:03
    Wilde rozehrál míč na Kristijana Grbešu, druhý poločas může začít!
     
    20:18
    Sparta vstupuje do druhého dějství dnešního zápasu velmi dobře, Mladen Kocič se šikovně prosmýkl okolo jednoho z obránců a došel si pro první akumulovaný faul rumunského celku v druhé dvacetiminutovce.
     
    21:09
    Agresivní napadání Sparty nese své ovoce, hráči s rudým "S" na hrudi teď získali výhodu autového kopu.
     
    22:24
    Brazilec Wilde trochu nešikovně zajel do Alvarita. Bývalý chrudimský útočník teď tak získal pro svůj tým první akumulovaný faul.
     
    22:25
    Razantní trefu Florina Mateiho z poměrně velké dálky vyrazil Ondřej Vahala parádní robinzonádou.
     
    22:38
    Na vlastní polovině byl k zemi stažen Amadeu, druhý akumulovaný faul Csíkszeredy.
     
    22:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do samostatného úniku na rumunského gólmana se vydal TIHOMIR NOVAK. Zkušený sparťanský střelec z nadějné pozice našel škvíru mezi nohama Španěla Victora Lopeze Gonzalese, a zvýšil tak vedení Sparty na 4:0.
    22:45 NOVAK - 0:4
     
    22:45
    Tihomir Novak (Sparta) za své bujaré oslavy se sparťanskými fanoušky od rozhodčí uviděl žlutou kartu. Tentokrát se to ale do akumulovaných faulů nezapočítá.
     
    24:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle je fotbalová paráda v podání Sparty! Tomáš Drahovský se kličkou po lajně oprostil od vlastního obránce a stáhl k sobě hostujícího gólmana, následně parádní patičkou našel pod sebou nabíhajícího GABRIELA RICKA, který si v silovém souboji odstrčil od míče dobíhajícího obránce a skóroval do poloprázdné rumunské branky.
    24:00 RICK - 0:5
     
    24:59
    Michal Seidler si nedokázal pořádně zpracovat pas od Tomáše Drahovského po lajně, míč končí v zámezí.
     
    25:22
    Další parádní pas má na svědomí Ondřej Vahala, tentokrát obětavě skočil do hloučku hráčů před vlastním brankoviště a vyrazil míč mimo hrací plochu.
     
    25:36
    Gabriel Rick se nenechal obejít Marko Pršičem a bývalému hráči Slavie vypíchl míč do zámezí.
     
    25:53
    Nepřesnosti ve sparťanské ofenzívě. Gabriel Rick poslal Wildemu míč daleko od nohy.
     
    26:05
    Další nadějná střela Csíkszeredy! Savio Valadares z nadějné pozice ale poslal míč pouze mimo tři tyče libeňské branky.
     
    26:56
    Bogdan Covaci odstrčil Mladena Kociče od míče příliš důrazně. Tohle bude třetí akumulovaný faul Csíkszeredy.
     
    Před několika dny oslavil Slovák Tomáš Drahovský své 27. narozeniny. Nadělí si dnes opožděný dárek v podobě další vstřelené branky?
     
    26:59
    Do zakončení přímého volného kopu z poměrně velké dálky se postavil Kristijan Grbeša, jeho razantní trefu k levé tyči ale dokázal dobrým zákrokem vyrazit Victor Lopez Gonzales.
     
    27:21
    Po nedovoleném zákroku Kristijana Grbešy na polovině hřiště si Sparta připisuje druhý akumulovaný faul.
     
    27:43
    Centr Mladena Kociče z pravé stany srazil jeden z bránicích Rumunů nohou do zámezí. Sparta bude kopat roh.
     
    27:51
    Na dobrou přihrávku z rohu Brazilec Wilde jen těsně nedosáhl, míč končí v zámezí.
     
    28:00
    Csíkszereda bez brankáře!
     
    Včera byla oznámena nominace české reprezentace na kvalifikačních turnaj Mistrovství světa. Do portugalského Viesu se vypraví sparťanská brankářská dvojice Libor Gerčák a Ondřej Vahala, v poli by pak měl nastoupit libeňský střelec Michal Seidler. Mezi náhradníky se dostal talentovaný Lukáš Křivánek.
     
    28:55
    Střelu z voleje Marka Pršiče srazil jeden z obránců mimo hrací pole. Csíkszereda bude kopat roh.
     
    29:42
    Centr Marka Pršiče srazil Tihomir Novak do zámezí. Csíkszereda bude rozehrávat další roh.
     
    30:04
    Střela Tomáše Drahovského přes celou délku hřiště prolétla těsně vedle levé tyče rumunské branky. Ke vstřelení šesté branky moc nechybělo.
     
    30:19
    Po nešikovném zákroku u levé lajny si Sparta připisuje další akumulovaný faul. Na nedovolené zákroky je to teď tak vyrovnané 3:3.
     
    30:48
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:25
    Střelu Savia Valadarese z nadějné pozice z hranice vnějšího vápna vápna srazil výborným zákrokem Ondřej Vahala, ten dnes chytá přímo parádně a je jedním z hlavních strůjců sparťanského úspěchu.
     
    31:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu další branku Sparty! TIHOMIR NOVAK se dostal před vlastním brankovištěm k míči a bez váhání poslal míč na polovinu soupeře. Balón se s trochou štěstí dokutálel až do prázdné rumunské branky.
    31:54 NOVAK - 0:6
     
    33:03
    Ondřej Vahala ukončil závar před vlastní brankou, když si šikovně a odvážně vyskočil pro míč skoro až na hranici vnitřního vápna.
     
    33:16
    Po zákroku na polovině na Savia Valadarese si Sparta připisuje čtvrtý akumulovaný faul.
     
    Hráči Csíkszereda zažívají dobrý vstup do sezóny, v rumunské nejvyšší soutěži se po třech kolech osamostatnili na prvním místě bez jediné bodové ztráty, v předminulé kole navíc porazili loňského finalistu United Galati 6:2.
     
    34:04
    Sparťanský útočník Mladen Kocič se šikovně prosmýkl okolo lajny a došel si pro čtvrtý týmový faul. Na ty je to teď opět vyrovnané 4:4.
     
    Dnešní utkání sleduje 638 diváků!
     
    34:48
    Tým Csíkszereda právě vstřelil branku!
    Csíkszereda teď měla velkou dávku štěstí! HECTOR dokázal střelu zpoza vápna srazit hrudí za záda Ondřeje Vahaly, který se po míči jen marně natahoval.
    34:48 HECTOR - 1:6
     
    35:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a Sparta opět odskakuje do šestigólového náskoku. Mladen Kocič parádní přihrávkou přes celou šířku našel na pravé straně úplně volného Brazilce WILDEHO, který jednoduchou střelu poslal míč za záda přesouvajícího se Victora Lopeze Gonzalese.
    35:03 WILDE - 1:7
     
    35:38
    Po sražené střele z pravé strany od Hectora bude Csíkszereda kopat roh.
     
    35:47
    Z rohu si rumunští hráči žádnou vyloženou příležitost nevytvořili, do rychlého brejku se navíc vydal Gabriel Rick. Ten si šikovně obešel trojici obránců a vystřelil, jeho trefu z úhlu nakonec dokázal Victor Lopez Gonzales srazit do zámezí na roh.
     
    36:03
    Tomáš Drahovský vysoký centrem našel volného Kristijana Gbrešu, který z voleje poslal míč vysoko nad branku Sparty.
     
    36:28
    Tomáš Drahovský si na polovině nedokázal pořádně zpracovat přihrávku od Gabriela Ricka a o míč přišel. Csíkszereda bude kopat aut.
     
    37:20
    Tihomir Novak před vlastní brankou získal míč, protiútok Sparty už ale založit nedokázal.
     
    37:26
    Tým Csíkszereda právě vstřelil branku!
    Srbský ostrostřelec STEFAN RAKIČ se na levé straně hřiště šikovně uvolnil od obránce a štiplavou střelou k pravé tyči skóroval. Ondřej Vahala teď trochu zaspal a po razantní trefě se jen marně natahoval.
    37:26 RAKIČ - 2:7
     
    37:50
    Na druhé straně se po nadějné střely z úhlu dostal talentovaný Lukáš Křivánek. Dobře postaveného Victora Lopeze Gonzalese ale překonat nedokázal.
     
    38:33
    Tomáš Drahovský (Sparta) nešikovně stáhl Savia Valadarese k zemi před sparťanskou brankou. Csíkszereda teď tak bude zahrávat penaltu!
     
    38:33
    Tým Csíkszereda právě vstřelil branku!
    FLORIN MATEI zkušeně penaltový kop proměnil razantní trefou k tyči. Ondřej Vahala se míči sice dotkl, jeho trajektorii už ale nijak zásadně neovlivnil.
    38:33 F. MATEI - 3:7
     
    Sparta nezažívá vysněný vstup do sezóny. První tři zápasy sice bez váhání zvládla, v minulé kole ale nestačila na východočeskou Chrudim. Momentálně se tak Sparta nachází na 3. místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň. Hráčům z Libně se tak daří zejména v národním poháru. V tom si v osmifinále poradila s Olympikem Mělník vysoko 9:2, v příštím kole narazí na svého pražského rivala z Vršovic – Slavii. Zápas se měl původně odehrát v tomto týdnu, kvůli Lize mistrů byl ale zápas odložen na později.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    39:45
    Sparta kombinuje na vlastní polovině a vypadá to, že by dnešní utkání měla bez problémů dovést do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Sparta zvládla klíčový duel s Csíkszereda a díky výhře 7:3 se posunula do čela pražské skupiny 5.

    Vstup do utkání měla Sparta přímo parádní. Mladen Kocič našel na pravé straně hřiště úplně volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec z nadějné pozice nezaváhal a parádní přízemní dělovkou k tyči skóroval. Pak už ale měli ze hry více hostující rumunští futsalisté, Jonatan Bruno Santiago ale ani natřikrát z nadějné pozice nedokázal překonat skvěle chytajícího Ondřeje Vahalu, jednou navíc trefil tyč.

    Zlomovým okamžikem pro dnešní zápas 17. minuta. Po faulu Amadea se totiž k zakončení desetimetrového kopu postavil Marius Matei, který z penaltového puntíku ale poslal míč vysoko nad branku Sparty, čehož ihned využil Ondřej Vahala, který dlouhým výhozem našel Michal Seidlera. Sparťanský ostrostřelec z ostrého úhlu našel mezeru mezi brankářem a bližší tyčí a poměrně nečekaně skóroval.

    Další velká rána pro rumunské hráče přišla o dvacet sekund později. Do přečíslení 2 na 0 se totiž dostal Gabriel Rick s Tomáše Drahovským, nadějnou akci domácích hráčů zakončoval sparťanský kapitán, který přesouvajícího se gólmana bez potíží překonal a navýšil tak vedení Sparty už na tříbrankový rozdíl.

    Ve druhém dějství zápasu těžila Sparta zejména z rychlých brejků, Už ve 23. minutě se prosadil Tihomir Novak ze samostatného úniku na rumunskou branku, o minutu později po parádní přihrávce od Tomáše Drahovského skóroval i Gabriel Rick. Ve 32. minutě svou další branku přidal trefou přes celé hřiště Tihomir Novak. Gólové konto Csíkszeredy otevřel až ve 35. minutě Hector, když se štěstím poslal míč za záda Ondřeje Vahaly. Už o patnáct sekund později se ale opět radovali sparťané, když míč poslal za záda přesouvajícího se Wildeho.

    V 38. minutě přidal druhou rumunskou branku Stefan Rakič, když parádní trefou k vzdálenější pravé tyči překonal sparťanského gólmana, Minutu a půl před koncem z penaltového puntíku skóroval zkušený Flortin Matei.
     
    To je z naší strany pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:50:03)

    Libor Kokoška

    Branky: 35. Hector, 38. Rakič, 39. F. Matei (pen.) – 3. Grbeša (Kocič), 17. Seidler, 17. Drahovský, 23. Novak, 24. Rick, 32. Novak, 36. Wilde

    Karty:   10. Amadeu (SPA), 23. Novak (SPA), 39. Drahovský (SPA)


    Futsal Club Csíkszereda: Gonzales (Dospinescu) – F. Matei, Covaci, Hector, Alvarito, Panzaru, M. Matei, Santiago, Pršič, Tankó (C), Valadares, Deco, Rakič
    Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Kocič, Novak, Wilde, Grbeša, Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora

    Rozhodčí: Alejandro Martinez Flores, David Grøndal Nissen, Ibrahim El Jilali

    Diváci: 637
    thejrc.org