Česko – Řecko 1:1 (kon.) | Černá Hora – S. Makedonie 1:2 (kon.) | Finsko – Malta 4:0 (kon.)
Dánsko – Sev. Irsko 2:1 (kon.) | Skotsko – Litva 0:0 (kon.) | Rumunsko – Ukrajina 3:0 (kon.)
Francie – Ázerbájdžán 5:0 (kon.) | Irsko – Itálie 0:0 (kon.)
konec
Černá Hora
1:2 (1:2)
Severní Makedonie
Čtvrtek 10.10.2019, 17:00 • DG Arena Lješkopolje, Podgorica • Kvalifikace ME U21 • Skupina 6
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:56:49)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:16.
     
    Je konec! Ve druhém poločase jsme branku neviděli, a tak si Severní Makedonie odveze ze hřiště Černé Hory plný bodový zisk. Domácí měli velký tlak až v samém závěru zápasu, kdy ale opravdu srovnat mohli. Tento tlak se ještě vystupňoval, když Tosheski dostal druhou žlutou a mířil předčasně do sprch. Černohorci však už vstřelit branku nedokázali, a tak doma padli 1:2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí se museli pro míč vrátit na svou obrannou polovinu a s jejich případným vyrovnáním to nevypadá vůbec dobře. Navíc následuje odkop Jankova.
     
    90+2
    Nyní už musel ale vytáhnout parádní zákrok hostující gólman! Skákavá střela totiž mířila k tyčce, jenže Jankov předvedl parádní reflex a ránu vytěsnil na rohový kop.
     
    90+1
    Černá Hora to zkusila vysokým centrem, ale Jankov nedal nikomu šanci na hlavičku. Vyskočil nejvýše, lapil míč a s rozehrávkou chvilku počká.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    Smolařem, který dostal ránu do obličeje byl Milić, jenž dnes takto dostal už podruhé. I tentokrát se však zvedl a bude pokračovat v zápase. Tomu se říká bojovník!
    88. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Tak tohle není ani trochu hezký pohled! Tosheski chtěl odkopnout míč co nejvýše, jenže místo míče zasáhl velkým švihem nohou jen hlavu svého soupeře. K tomu jsou voláni zdravotníci a nevypadá to moc pěkně. Tosheski viděl za svůj zákrok samozřejmě druhou žlutou, a tedy červenou kartu!
     
    87
    Černohorci jsou s míčem opět na útočné polovině, kde měli k dispozici autové vhazování. Po něm se ale dostali k míči hosté, kteří ho odkopli na polovinu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Tosheski (Severní Makedonie).
     
    85
    Domácí měli k dispozici další rohový kop, jenže bez nějakého většího efektu, opět. Prudký centr jen proletěl celou šestnáctkou bez jakéhokoliv zásahu.
     
    84
    Černá Hora se provinila dalším faulem na útočné polovině a už ji začíná velmi rychle docházet čas potřebný na srovnání současného stavu.
     
    83
    Ti sice zase získali po krátké chvilce míč zpět na své kopačky, jenže znovu toho nijak nevyužili. Jankov měl totiž k balónu nejblíže a sebral ho do svých rukavic.
     
    82
    Domácí hráč nyní zatáhl za dres svého soupeře, díky čemuž se dostal k míči v šestnáctce. Pozornosti rozhodčího to však neuniklo, tak se píská proti domácím.
     
    81
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Vukotić, přichází Grubac.
     
    80
    Domácí nyní vybojovali rohový kop. Přetažený centr šel na zadní tyč, spíše za ní. Nikdo z hráčů nestihl balón doběhnout a je z toho aut pro hosty.
     
    79
    Černá Hora kombinuje s míčem na své obranné polovině a nemůže se dostat na tu útočnou. Hosté opravdu brání v posledních minutách znamenitě.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Bakić (Černá Hora).
     
    77
    Černohorci se snaží dostat do nějaké gólové šance, jenže to se jim v tomto poločase, ani v zápase moc nedaří. Více jich rozhodně měla Severní Makedonie.
     
    76
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Mitrovski, přichází Serafimov.
     
    75
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Churlinov, přichází Trapanovski.
     
    75
    Černá Hora se nyní sama připravila o míč, když nepřesný pas skončil mimo hřiště v autu. Severní Makedonie si připravila dvojité střídání.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Milić (Černá Hora).
     
    73
    Kordić se nakonec dostal po centru k hlavičce, jenže ta šla těsně nad břevno hostující branky. Domácím začíná pomalu ale jistě ubývat čas.
     
    72
    Hosté měli několik možností odkopnout balón z blízkosti jejich šestnáctky, jenže odkopy tedy nebyly vůbec dobré. Domácí pokračují v tlaku.
     
    71
    Černá Hora pokračuje ve svém tlaku a svého soupeře už téměř k ničemu nepouští. Makedonci se hlavně brání, ale zatím bez větších problémů.
     
    70
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Atanasov, přichází Tosheski.
     
    69
    A vypadá to, že ano. Hra už totiž znovu plyne a černohorská pětka je u toho.
     
    68
    Tak tohle byl hodně nepříjemný moment! Ristovski chtěl zasáhnout míč patičkou, jenže tam byl jen obličej soupeře, pro kterého to není nic příjemného. Jsou k němu voláni lékaři a snad bude moci Milić pokračovat.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ristovski (Severní Makedonie).
     
    67
    Držení míče: 51% – 49%
     
    66
    Po delší době zahrozila také Severní Makedonie. Na dlouhý nákop si nabíhal Chrulinov, ovšem domácí gólman měl přece jen k míči o něco blíže.
     
    65
    Milić chtěl nyní pomoci svým spoluhráčům s útočnou akcí, ale nebyla to dobrá volba. Jeho hlavička totiž skončila jen někde v ochozech stadionu.
     
    64
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Daci, přichází Ackovski.
     
    63
    Ovšem domácí se velmi rychle dostali zpět do blízkosti šestnáctky. Vybojovali rohový kop, jenže z něj žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    62
    Nyní to zkoušel jeden z Černohorců individuálně, ale nemělo to žádný efekt. Nakonec se mu totiž zamotal balón jen mezi nohy a hosté ho odkopli.
     
    61
    No konečně pořádná šance i na druhé straně! Krstović poslal prudký centr na přední tyč, ale jeho spoluhráč nestihl zareagovat, a tak se míč od něj odrazil mimo hřiště!
     
    60
    Už je za námi nějaká hodinka hry a v této půli jsme branku ještě neviděli. Severní Makedonie nyní zahrávala třu auty během velmi krátké chvíle.
     
    59
    Hosté měli k dispozici autové vhazování, jenže dlouho se u míče nezdrželi. Jeden z nich byl totiž pod tlakem, a tak napálil míč až k domácímu gólmanovi.
     
    58
    Černohorci konečně předvedli alespoň náznak nějaké útočné akce. Jankov přesto nemusel připsat žádný zákrok, a tak hosté stále o branku vedou.
     
    57
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Skenderović, přichází Kordić.

    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Marković, přichází Erakovic.
     
    56
    Černohorcům se nyní moc nedaří. Hodně jim odskakují míče z kopaček a mají problémy s přesnými přihrávkami. Severní Makedonie díky tomu v klidu brání.
     
    54
    Severní Makedonie v další velké šanci, tohle měla být branka! Churlinov poslal míč na penaltový puntík, kde byl připravený Ristovski. Ten však nepálil z první, nejprve předvedl otočku, načež jeho rána byla sražena na roh.
     
    53
    Po delší době se dostala také Černá Hora s míčem do šestnáctky. Tam však dobře zahrála obrana hostí a Krstović si chtěl vymodlit penaltu. Jeho rozhodčí mu však skok plavmo nezbaštil, ale žlutou taky nedal.
     
    52
    Hosté nyní rozehrávali standardní situaci, nyní se fauly na domácí straně opravdu kupí. Mitrovski ovšem svým centrem nikoho nenašel a míč je mimo plochu.
     
    51
    A mohlo to být znovu o dvě branky! Mitrovski si naběhl za obranu, a ač by tísněn vyslal parádní jedovku. Ta se však snesla těsně nad břevno.
     
    50
    Ristovski se nakonec míče dotkl jako poslední. Chtěl vypálit, ale jeho pokus mu vůbec nesedl a míč šel hodně mimo branku. Odkop pro Đukiće.
     
    49
    A hosté jsou i nadále aktivnějším celkem, pokračují ve hře z prvního poločasu. Nyní vybojovali autové vhazování, po kterém se drží na míči stále.
     
    48
    Nyní už se zase hraje a vypadá to, že Todorski bude schopen pokračovat ve hře. Nyní se další hráč Severní Makedonie chytil s bolestivou grimasou za obličej.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Vukotić (Černá Hora).
     
    47
    Jeden z hráčů Severní Makedonie dostal hodně ostrým šlapákem na nárt a zůstává ležet s bolestivou grimasou na zemi. Zde bude třeba ošetření.
     
    46
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Krnić, přichází Bakić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který přinesl rozhodně zajímavou podívanou a diváci na stadionu se nenudili, spokojení však také nejspíše nejsou. Černá Hora se sice dostala po rychlém brejku do vedení, když se trefil Meris Skenderović, jenž měl jednoduchou pozici. Severní Makedonie však dvěma góly stav utkání otočila. O obě trefy se postaral Jani Atanasov. Ten se nejprve trefil z přímého kopu, kde nejspíše došlo k teči domácího hráče. Následně proměnil i pokutový kop. Černohorci budou muset zabrat ve druhé půli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se bude v první půli jedna minuta!
     
    45
    Černohorci mířili dopředu, ale dopředu jim to tedy hodně vázne v posledních minutách. Nakonec nepřišel ani centr, ani střela a je z toho míč pro hosty.
     
    43
    Na druhé straně přišel centr do šestnáctky, jenže tam byl osamocený hráč Černé Hory, který neměl proti převaze ani tu nejmenší šanci uspět.
     
    42
    A mohlo to být o dva góly! Daci dostal krásnou přihrávku do druhé vlny, jenže jeho rána z nějakých patnácti metrů přeletěla bránu!
     
    41
    Domácí se nedostali s míčem na kopačkách ani přes polovinu hřiště. Severní Makedonie dobře napadala, ovšem poté míč ztratila a k tomu ještě faulovala.
     
    40
    Černá Hora by ještě ráda srovnala do konce první půle, ale v útok to není ono od tohoto týmu v posledních minutách. Obrana Makedonie se ještě nezapotila.
     
    39
    Roh však žádné nebezpečí nepřinesl. Následně se ještě domácí provinil faulem nedaleko šestnáctky, jenže centr přeletěl všechny hráče na hřišti.
     
    38
    Fotbalisté v bílém to pro změnu zkusili po levé straně. Celou akci táhl Todoroski, jenž pro svůj tým vybojoval alespoň rohový kop.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Zdravkovski (Severní Makedonie).
     
    36
    Severní Makedonie je v posledních minutách lepším týmem a je vidět, že dvě branky jí dodaly patřičné sebevědomí. Povede i po konci poločasu?
     
    35
    Churlinov si nabíhal na dlouhý a vysoký centr. Nakonec byl o něco delší, než by hostující devítka potřebovala, takže Đukić nemusel zasahovat.
    33. ATANASOV - 1:2
     
    33
    Makedonie právě vstřelila branku!
    A hosté se poprvé v tomto utkání dostávají do vedení! JANI ATANASOV si počkal na pohyb gólmana, načež poslal míč na druhou stranu. Dnes jako kapitán přidává už druhou branku!
     
    32
    Žlutou kartu dostává Malešević (Černá Hora).
    32. Penaltový zákrok
     
    32
    Parádní přenesení hry na druhou stranu předvedla Severní Makedonie. Poté jsme viděli několik odrazů a soubojů, po kterých budou hosté kopat penaltu!
     
    31
    Na druhé straně se hosté pokoušeli o dlouhý pas, ale akce byla zastavena ještě dříve, než vůbec začala. Byl totiž odmáván i odpískán ofsajd.
     
    30
    Stijepović byl v dobré pozici, když se k němu dostal vysoký centr. Rána z první mu však nesedla, a tak neměl Jankov nejmenší problémy se zákrokem.
     
    29
    Fauly se nám na obou stranách jen kupí. O něco více jich bude mít rozhodně Severní Makedonie, ale zatím toho nemusí nijak zvlášť litovat.
     
    28
    Krstović se snažil obnovit spolupráci, kterou jsme viděli před první brankou. Tentokrát však bylo v šestnáctce hodně hráčů, takže Skenderović se k míči nedostal.
     
    27
    Už se pomalu zase hraje! Ošetření proběhlo na hrací ploše, takže se dá očekávat nějaké nastavení.
     
    26
    Standardka z velkého úhlu nepřinesla domácím další branku. Prudký centr se totiž dostal na hlavičku obránce hostí, jenž poslal míč daleko. Byl však nepříjemně zasažen, respektive špatně upadl a jsou u něj lékaři.
     
    25
    Zatím však vybojovala jen další faul na polovině hřiště. Po tom měl přijít dlouhý centr do šestnáctky, ovšem vysoký centr byl odvrácen.
     
    24
    Stijepović dostal naloženo ranou do ledvin na polovině hřiště, což se mu dvakrát nelíbilo. Každopádně faul byl odpískán a Černá Hora může zaútočit.
     
    23
    A rohový kop zase přinesl hlavičku hráče Severní Makedonie! Ta je ve vzduchu zatím o něco lepší než soupeř. Đukić ale nemusel vůbec zakročit.
     
    22
    Hosté jsou zatím asi o něco nebezpečnější než jejich soupeř. Ristovski předvedl pěknou individuální akci, na jejímž konci vybojoval alespoň rohový kop.
     
    21
    Domácí sice obsadili útočnou polovinu, jenže pak se Malešević provinil šlapákem, když si špatně zpracoval míč. Žlutit se zatím nebude.
     
    20
    Která měla nakonec velmi dobrou šanci na vstřelení vedoucí branky! Jani Atanasov si naběhl za obranu, ovšem prvním dotykem si nedokázal zpracovat balón, takže se odrazil až k brankáři.
     
    19
    Nyní jsme viděli několik ostrých soubojů ve středu hřiště, ale faul nebyl žádný odpískán. Proto se mohou hnát dopředu fotbalisté Severní Makedonie.
     
    18
    Đukić se musel mít na pozoru na druhé straně, zatím vidíme opravdu pohledné utkání, a to z obou stran. Střela hostujícího hráče však šla hodně vedle.
     
    17
    Jankov si připsal naprosto totožný zákrok jako před tím, když lapil centr ze standardní situace, která byla z podobného místa jako předtím.
     
    16
    Jenže z té žádné nebezpečí nevzešlo. Jankov byl totiž ze všech nejvýše a míč bez větších potíží sebral do svých rukavic, načež velmi rychle rozehrál.
     
    15
    To by mohlo Severní Makedonii trošku nakopnout, přestože to byl trochu šťastný gól. Nyní však už zase útočí Černá Hora, jež má k dispozici standardku.
    14. ATANASOV - 1:1
     
    14
    Makedonie právě vstřelila branku!
    Wow a máme vyrovnáno, to byl parádní přímý kop v podání Severní Makedonie! JANI ATANASOV to vzal přes zeď na zadní tyč a nedal gólmanovi šanci, ten se totiž pohnul na druhou stranu! Nakonec to vypadalo, že jeho rána byla tečována jednou z hlav domácích borců.
     
    12
    Fotbalisté v bílém se po nějaké době dostali do blízkosti šestnáctky. Nakonec jsme viděli faul a a je tu přímý kop pro hosty z nějakých sedmnácti metrů.
     
    11
    A domácí fotbalisté jsou v současnosti jasným vládcem na hřišti. Hnali se do další akce, tentokrát po pravé lajně a zastavil je jen faul hostujícího celku.
    10. SKENDEROVIĆ - 1:0
     
    10
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok v podání domácího týmu tentokrát už končí brankou! Krstović táhl celou akci po straně, načež pasem po zemi našel volného MERISE SKENDEROVIĆE, jemuž stačilo poslat míč do prázdné sítě.
     
    9
    Černá Hora se hnala s další nebezpečnou akcí! Skenderović dostal přihrávku na hranici šestnáctky, ovšem obrana hostí stačila míč odkopnout.
     
    7
    Jenže nakonec to nebyla vůbec špatná šance! Domácí hráč sice odvrátil centr, jenže jen do míst, kde byl připravený Lichina, jenž mířil hlavičkou dobře. Đukić však předvedl dobrý skok a míč chytil!
     
    6
    Nyní se jim to však povedlo. Marković se navíc provinil faulem v pozici, ze které by to mohla být zajímavá standardka. Uvidíme co hosté vymyslí.
     
    5
    Nyní už hrají s míčem zase fotbalisté Severní Makedonie. Ti se však teď nemohou vůbec dostat s míčem dopředu a působí trochu opařeným dojmem.
     
    4
    A po něm jsme viděli obrovskou šanci! Vukotić dostal přihrávku na nějakých deset metrů od branky, ovšem Jankov se proti jeho pokusu vytáhl a míč lapil!
     
    3
    Jenže jsme viděli rychlý protiútok na druhé straně! Černá Hora nakonec chtěla poslat centr do šestnáctky, avšak ten byl sražen na autové vhazování.
     
    2
    Ze začátku zápasu se snaží více útočit hostující fotbalisté. Ti vybojovali během chvilky už druhý faul a mohou rozehrát ze své obranné poloviny.
     
    1
    A utkání už nám začalo! Domácí fotbalisté nastupují bez překvapení v červených dresech, zatímco Severní Makedonie je oděna do bílého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Černá Hora: Đukić – Malešević, Banović, Milić, Vucićević – Stijepović, Vukotić (C), Marković, Krnić – Skenderović, Krstović.
    Náhradníci: Ljubanovic, Obradović, Bakić, Erakovic, Drinčić, Kordić, Grubac, Ceklić, Terzić.

    Severní Makedonie: Jankov – Todorski, Rufati, Lichina, Jovanov – Atanasov (C), Zdravkovski, Daci – Mitrovski, Ristovski, Churlinov.
    Náhradníci: Bozhinoski, Antovski, Trapanovski, Serafimov, Tosheski, Stoshikj, Ackovski, Krstovski, Abaz.

    Rozhodčí: Klossner – Zgraggen, Zürcher (všichni SUI).
     
    Severní Makedonie

    Severní Makedonie se samozřejmě nachází ve stejné skupině a bodově je na tom stejně jako její dnešní soupeř. Velký rozdíl je však v odehraných zápasech, jelikož hostující tým dosud odehrál jen jeden! Severní Makedonie hrála na svém hřišti, kde přivítala Faerské ostrovy. A byla to naprosto jednoznačná podívaná. Domácí byli celý zápas jasně lepším týmem a nakonec si připsali jednoznačnou výhru 7:1.
     
    Černá Hora

    Černá Hora se účastní kvalifikační skupiny, jejímž písmenem je F. A Černé Hoře se zatím moc nedaří. Ve třech zápasech totiž získala tři body za jednu výhru a tento bodový zisk je zatím opravňuje jen k pátému místu. Na první a druhý tým však ztrácí jen body tři, avšak první Španělsko má odehráno jen dvě utkání. Druhý Kazachstán zase čtyři. Dvě prohry si Černohorci připsali se Španělskem a Kazachstánem. Jediné vítězství přišlo nad Faerskými ostrovy, a to v poměru 3:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 10. Skenderović – 14. Atanasov, 33. Atanasov (pen.)

    Karty:   32. Malešević (CHO), 47. Vukotić (CHO), 74. Milić (CHO), 78. Bakić (CHO) – 37. Zdravkovski (MAK), 68. Ristovski (MAK), 86. Tosheski (MAK)   88. Tosheski (MAK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:16.
    Černá Hora: Đukić – Malešević, Banović, Milić, Vucićević – Stijepović, Vukotić (C) (81. Grubac), Marković (57. Erakovic), Krnić (46. Bakić) – Skenderović (57. Kordić), Krstović.
    Náhradníci: Ljubanovic, Obradović, Bakić, Erakovic, Drinčić, Kordić, Grubac, Ceklić, Terzić.

    Severní Makedonie: Jankov – Todorski, Rufati, Lichina, Jovanov – Atanasov (C) (70. Tosheski), Zdravkovski, Daci (64. Ackovski) – Mitrovski (76. Serafimov), Ristovski, Churlinov (75. Trapanovski).
    Náhradníci: Bozhinoski, Antovski, Trapanovski, Serafimov, Tosheski, Stoshikj, Ackovski, Krstovski, Abaz.

    Rozhodčí: Klossner – Zgraggen, Zürcher (všichni SUI)
    ocianews.com