Česko – Anglie 2:1 (kon.) | Černá Hora – Bulharsko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Lucembursko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Litva 2:0 (kon.) | Andorra – Moldavsko 1:0 (kon.) | Island – Francie 0:1 (kon.)
Turecko – Albánie 1:0 (kon.)
konec
Island
0:1 (0:0)
Francie
Pátek 11.10.2019, 20:45 • Laugardalsvöllur (Reykjavík) • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Francie, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. Hosté byli i ve druhém dějství aktivnější, přičemž si dokázali vybojovat pokutový kop, což přineslo jedinou branku tohoto zápasu. Najednou hráči Islandu museli otevřít hru, což naopak přineslo další šance pro soupeře, který se už ani jednou nedokázal prosadit. Island se snažil o vyrovnávací branku, jenomže v tomto utkání nepředvedl dobrý výkon. (22:39:48)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. Francie je usídlena na polovině soupeře.
     
    90+4
    Centr do pokutového území vyslal Skúlason, který našel pouze jednoho hráče v bílém kompletu. Posléze musel z branky Mandanda, který mířil do rukavic brankáře.
     
    90+2
    Ten se nepovedl, naopak se na opačnou stranu žene domácí celek, který podniká jednu z posledních akcí.
     
    90+1
    Francie začala nastavený čas velice zkušeně, navíc si vybojovala rohový kop, což jí jednoznačně vyhovuje. K rozehrávce se opět natlačil útočník Griezmann.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Francouzi i nadále střeží jednobrankové vedení, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Nanitamo Jonathan Ikoné.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta tohoto zápasu, vyfasoval jí hostující Tolisso, který si pomohl taktickým způsobem.
     
    87
    Islandu rohový kop nevyšel dle představ, navíc Sigurdsson nedokázal projít kolem protihráče. To vedlo k rychlému protiútoku, po kterém zakončoval vedle Tolisso.
     
    86
    Hodně nebezpečným centrem se prezentoval domácí Pálsson, který nabídku posílal k přední tyči. Tam jako první přispěchal Sissoko, jenž odvracel do zámezí.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Francie i nadále vede o jednu branku, naopak domácí hráči v posledních minutách otevřeli hru.
     
    81
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Arnor Traustason, přichází Arnór Sigurdsson.
     
    80
    Halldórsson si tak na míč vůbec nesáhl, nicméně jeho odkop od branky nebyl povedený. Následovalo další Pavardovo vhazování, po kterém tvrdě pálil Matuidi.
     
    79
    Nyní se obrana domácích trochu rozestoupila, což mohlo být smrtící. Coman se totiž dostal k hranici šestnáctky, načež po jeho zpětné nahrávce pálil do tyče Matuidi.
     
    78
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    78
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Pálsson, jehož pokus neměl šanci na úspěch. Po zakončení navíc na zemi skončil Giroud, který se chytil za hamstring.

    David Suchý

    Branky: 66. Giroud (pen.)

    Karty:   43. R. Sigurdsson (ISL), 63. Sigurjónsson (ISL) – 29. Giroud (FRA), 68. Pavard (FRA)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson (16. Bödvarsson), Sigurjónsson (73. Finnbogason), B. Bjarnason, Traustason (81. Sigurdsson) – Sigthórsson, G. Sigurdsson (C).
    Náhradníci: I. Jónsson, Kristinsson – Bödvarsson, Finnbogason, Fjóluson, Fridjónsson, Hermannsson, Hallfredsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigurdsson.

    Francie: Mandanda – Pavard, Lenglet, Varane (C), Digne – Matuidi, Kanté, Tolisso – Griezmann, Giroud (78. Ben Yedder), Coman (88. Ikoné).
    Náhradníci: Maignan, Aréola – Ben Yedder, Lucas Hernández, Kimpembe, Ikoné, Lemar, NDombèlé, Sidibé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Pléa.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Peretti
    thejrc.org