Vítkovice – Sparta 1:5 (kon.) | Zlín – Třinec 2:5 (kon.) | Kladno – Plzeň 7:5 (kon.)
Pardubice – Liberec 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 11.10.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Tenhle kotouč vyslaný z levé strany Mazance vystrašil, nakonec ale skončil v rohu.
     
    58:38
    Hradečtí koučové si berou oddechový čas.
     
    58:38
    Michal Vondrka mířil do Mazancova teploměru, hradecký brankář ale přitiskl ruku k tělu včas! Následný pokus od modré skončil v ochranné síti.
     
    58:23
    Gašpar Krošelj je na střídačce, Boleslav hraje v šesti!
     
    55:05
    I tak se ale teď musel Krošelj ohánět, nebezpečně se totiž jevila rána z pravého kruhu!
     
    51:56
    Jordann Perret zůstal po zákroku Jiřího Kurky chvíli ležet na ledě a rozhodčí zákrok trestají. Boleslavský hráč jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
    50:32 Rudolf ČERVENÝ - 2:0
     
    50:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychlá akce po buly znamená dvougólové vedení Mountfieldu! Petr Zámorský dostal kotouč na pravý kruh, kde si černou pryž srovnal na holi RUDOLF ČERVENÝ. Využil toho, že Koukal s navázaným bránícím hráčem přejíždí před bránou a rychle vystřelil, puku do brány pomohla zřejmě ještě nechtěná teč jednoho z Boleslavských – 2:0. Asistence: Petr Zámorský a Petr Koukal.
     
    33:42
    Mladá Boleslav je v plném počtu a začala její zkrácená přesilovka, skórovat ale mohl Lukáš Cingel! Hradecký forvard totiž střílel sám z levé strany, Krošelj stihl vyrazit puk do ochranné sítě.
     
    32:50
    Prvním potrestaným hráčem Hradce je dnes Kevin Klíma, který je vyloučen za podrážení a hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    31:40
    Hradečtí se dostali k sérii střel a Boleslav musela zatáhnout za záchrannou brzdu. Marek Hrbas jde pykat za držení hole a uvidíme domácí přesilovku.
     
    30:48
    Petr Koukal se dostal za hostující obranu a byl tváří v tvář brankáři, jenže stíhající bek mu nedovolil klidnější zakončení!
     
    29:57
    Michael Gaspar vystřelil od modré a k dorážce zprava se dostal Tomáš Vincour, jenže Krošelj byl znovu u druhé tyče včas!
     
    25:02
    A Hradec bude hrát další přesilovku, Lukáš Žejdl totiž porušil pravidla při postupu vhazování.
    24:37 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    24:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá nejlepší přesilovka extraligy nyní zvítězila nad druhým nejlepším oslabením. Hradec využil výhodu jednoho muže v poli navíc a jde do vedení! Conor Allen posunul na pravý kruh kotouč na Mateje Pauloviče, jenž vystřelil a puk se po jeho pokusu vrtěl v brankovišti. Toho využil LUKÁŠ CINGEL, který jej dopravil do sítě – 1:0. Asistence: Matej Paulovič a Conor Allen.
     
    24:37
    Gól platí, Hradec Králové otevřel skóre zápasu!
     
    24:37
    Hradečtí hokejisté dostali v přesilovce puk do branky, Mladá Boleslav si ale ještě bere trenérskou výzvu a uvidíme, zda bude gól platit!
     
    23:21
    Vyloučeným středočeským hráčem je Martin Pláněk, jenž si odpyká dvě minuty za podrážení.
     
    16:26
    Boleslavští teď ujížděli dopředu v přečíslení dva na jednoho a Michal Vondrka se po nahrávce dostal k zakončení zprava, i tentokrát ale Mazanec zasáhl!
     
    10:24
    Kevin Klíma dobře zapracoval u mantinelu a obloučkem vyslal do úniku Matěje Chalupu. Hradecký forvard zvolil zakončení bekhendem, kotouč ale zvedl příliš vysoko nad horní tyč!
     
    04:57
    Jenže také oni ztratili puk a byla z toho obrovská příležitost pro Mountfield! Matej Paulovič totiž uháněl v samostatném úniku a zvolil bekhendovou kličku, tu Gašper Krošelj ale vystihl náramně.
     
    03:22
    Radek Smoleňák obdržel na pravou stranu křižnou nahrávku a snažil se touš procpat k bližší tyči, tam se ale včas přesunul boleslavský gólman!
     
    02:04
    Boleslavští jeli dopředu v útoku dva na jednoho, Lukáš Žejdl ale nezpracoval přihrávku a nedokázal vystřelit!
     
    01:52
    První přesilovka zápasu je tu, zahraje si ji Hradec. Jan Stránský se totiž provinil podrážením a už je na trestné lavici.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 25. Cingel (Paulovič, Allen), 51. Červený (Zámorský, Koukal)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Allen, Gaspar, Rosandić, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Červený (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík (A) – Paulovič, Klíma, Perret – M. Chalupa, Kubík, Miškář.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Kurka, Ševc (A), Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas, Klikorka – Vondrka (C), Žejdl (A), Klepiš – R. Zohorna, Cienciala, Skalický – J. Stránský, P. Musil, Pabiška – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Kika (CZE), Kova (FIN) – Ondráček, Špůr (oba CZE)

    Diváci: 4493
    thejrc.org