Sparta – Luxol 5:1 (kon.)
konec
Sparta Praha
5:1 (1:0)
Luxol St. Andrews FC
Pátek 11.10.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:48:12)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 43:20
    Střely na branku: 22:8
    Rohy: 14:4
    Žluté karty: 3:2
    Červené karty: 0:0
    Fauly: 10:9.
     
    Zápas je u konce, Sparta vítězí nad Luxolem 5:1 a osamostatňuje na čele skupiny s tříbodovým náskokem na druhé místo. V příští utkání s polským Bielsko-Biała ji navíc stačí remizovat, aby postoupila do elitní fáze Ligy mistrů.

    Už dvě minuty po úvodu utkání se do obrovské šance dostal domácí střelec Michal Seidler, z nadějné pozice z bezprostřední blízkosti hostující branky po pasu od Brazilce Amadeuse ale trefil pouze tyč. Před koncem první desetiminutovky se do další velké domácí šance dostal Brazilec Wilde, ani ten ale nedokázal norského gólmana Kennetha Rakvaaga překonat. Největší hostující šance prvního poločasu byla k vidění ve 12. minutě, ze stoprocentní pozice před odkrytou sparťanskou brankou ale nedokázal Emil Radacu skórovat.

    Gólu se futsaloví fanoušci v Libni dočkali až ve 14. minutě. Po pasu pod sebe od jednoho z útočících hráčů se do dobré střelecké pozice z osy hřiště dostal domácí kapitán Tomáše Drahovský, po jeho přízemním zakončením se maltský gólman je těžko oháněl.

    V druhé dvacetiminutovce bylo k vidění rovnou pět branek. Už po dvou minutách hry Tomáš Drahovský posunul balón na Azema Brahimiho, který míč zkušeně poslal pod víko maltské branky. Ve 26. minutě přidal další branku Wilde, když našel škvíru mezi brankářem a bližší levou tyčí.

    Hostující fanoušci museli na první gól čekat až do 30. minuty, po chybě Libora Gerčáka míč do sparťanské branky dotlačil Alcidese De Souza. Sparťanská odpověď ale přišla zanedlouho, Tihomir Novak z penalty zkušeně poslal míč do levé šibenice. Poslední branku pátečního utkání vstřelil Michal Seidler, když v přečíslení 2 na 0 skóroval do odkryté branky.
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Výborný zákrok teď předvedl přesouvající se Dragan Obradovič, když vyrazil střelu Michala Seidlera.
     
    39:30
    Střídání v týmu Luxol St. Andrews FC: ze hřiště odchází Kenneth Rakvaag, přichází Dragan Obradovic.
     
    39:13
    Kristijan Grbeša (Sparta) si u levé lajny počínal nedovoleně, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu. Tohle je navíc pátý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    39:10
    Nečekaně teď patičkou zakončoval z bezprostřední blízkosti sparťanské branky Emil Raducu, zkušeného Libora Gerčáka ale maltská trefa nepřekvapila. Zkušený gólman bez problémů míč schoval v rukavicích.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    38:58
    Mladen Kocič kousek za polovinou nejenže přišel o míč, navíc stáhl i unikajícího Leandersona Coriolana k zemi. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    38:39
    Luxol kombinuje na polovině Sparty, do žádné větší střelecké příležitosti se ale zatím nevypracoval.
     
    37:55
    Dlouhý nepřesný výkop Kennetha Rakvaaga skončil v zámezí za sparťanskou brankou.
     
    37:16
    Centr Mladena Kociče před maltskou branku nenašel nikoho z hráčů v rudém a skončil tak v zámezí na druhé straně hřiště.
     
    37:13
    Azem Brahimi v silovém souboji s jedním z hostujících hráčů po dobrém vypíchnutím míče vybojoval pro Spartu roh.
     
    36:08
    Razantní trefa Leandersona Coriolana z pravé strany hřiště postrádala gólových kvalit, nakonec tak letěla pouze do reklamních bannerů vedle bližší pravé tyče klece Libora Gerčáka.
     
    35:48
    Hráči maltského Luxolu se teď jen marně dožadují faulu po razantním zákroku kousek před vápnem na Finea.
     
    35:26
    Vevé (Luxol) teď musel zatáhnout za záchranou brzdu, když na polovině hřiště u pravé lajny stáhl skluzem k zemi unikajícího Tihomira Novaka. Rozhodčí mu za to ukázal žlutou kartu.
     
    34:59
    Díky bojovnosti Gabriela Ricka se teď do nepřipraveného zakončení z osy hřiště dostal Kristijan Grbeša, jeho přízemní trefa nakonec prosvištěla těsně vedle levé tyče hostující branky.
     
    34:39
    Tomáš Drahovský našel za vápnem volného Kristijana Grbešu, ten volejí ale trefil pouze jednoho z maltských obránců, od kterého se míč odrazil do zámezí.

    Libor Kokoška

    Branky: 14. Drahovský, 22. Brahimi, 26. Wilde (Kocič), 31. Novak (pen.), 33. Seidler (Drahovský) – 30. Souza

    Karty:   15. Rick (SPA), 40. Grbeša (SPA) – 14. Coriolano (LUX), 36. Vevé (LUX)


    Sparta Praha: Gerčák (Vahala, Plecitý) – Rick, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Kocič, Brahimi, Novak, Wilde, Křivánek, Hora, Grbeša
    Luxol St. Andrews FC: Rakvaag (40. Obradovic) – Fineo, Maikinho, De Souza, Coriolano, Vevé, Sammut, Zammit (C), Telisi, Vukovič, Raducu

    Rozhodčí: Ibrahim El Jilali (Nizozemsko), Alejandro Martinez Flores (Španělsko), Stefan Vrijens (Belgie)

    Diváci: 450
    thejrc.org