Kazachstán – Belgie 0:2 (kon.) | Bělorusko – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Maďarsko – Ázerbájdžán 1:0 (kon.)
Kypr – Rusko 0:5 (kon.) | Skotsko – San Marino 6:0 (kon.) | Estonsko – Německo 0:3 (kon.)
Wales – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Polsko – S. Makedonie 2:0 (kon.) | Slovinsko – Rakousko 0:1 (kon.)
konec
Estonsko
0:3 (0:0)
Německo
Neděle 13.10.2019, 20:45 • A. Le Coq Arena, Tallinn • Kvalifikace ME • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:6. (22:39:01)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Německo ve druhém poločase třikrát překonalo Sergeje Lepmece a z Estonska si odváží vítězství 3:0.

    Němci v úvodu potvrzovali roli favoritů a diktovali tempo hry. Následně si ale při rozehrávce pustil míč za sebe Emre Can, toho využil Liivak a hostující obránce musel faulovat za červenou kartu. Od té doby se hra výrazně srovnala, ale německá reprezentace i v deseti dokázala Estonsku zatopit. Reusova rána z volného přímého kopu ale skončila jen na brankové konstrukci.

    Po změně stran se německá reprezentace dostala i v deseti do náporu. Nejprve se prosadil po odraženém balonu Ilkay Gündogan, záložník Manchesteru City překonal estonského gólmana i o několik minut později, kdy zakončil parádní akce celé ofenzivní části týmu střelou k levé tyči. V jednasedmdesáté minutě poté uzavřel gólový účet střídající Timo Werner, který zužitkoval Gündoganovu parádní přihrávku za obranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lukas Klostermann má ještě sílu k útoku. S Pikkem si ještě rychlostně poradil, ale poté si píchl míč daleko od nohy a toho využil stoper Mets.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Před vápnem Německa se ocitl u balonu Matthias Käit. Domácí se však nedokázali lépe prosadit do zakončení a tak mohl zasáhnout Niklas Süle.
     
    89
    Klostermann ještě útočil podél pravé postranní lajny. S krajním fotbalistou si ale nerozuměl Havertz a akce skončila předčasnou ztrátou.
     
    88
    Amirimu utekl balon od kopačky, domácí se ale už nedokázali udržet u míče déle než několik sekund. Útočit mohou znovu fotbalisté z Německa.
     
    87
    Sergej Lepmec si připisuje další zákrok. Se střelou Suata Serdara si věděl rady u své tyče. Němci z následného rohového kopu nedokázali zakončit.
     
    86
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Nadiem Amiri.
     
    85
    Werner má stále chuť útočit. Nyní si chtěl narazit s Brandtem, ale tomu už chyběla potřená rychlost a tak se dostal k míči pouze Artur Pikk.
     
    84
    Po Brandtově náběhu musel být Lepmec v pozoru. Střela třiadvacetiletého útočníka ale prosvištěla kolem vzdálenější tyče mimo branku.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je rozhodnuto, ale domácí se i nadále snaží alespoň jednou překonat Manuela Neuera.
     
    81
    Süle zkusil zaskočit domácí obranu nebezpečnou přihrávkou středem, ale ani Brandt nebyl na takovou možnost dostatečně připravený a nedokázal zpracovat.
     
    80
    Karol Mets přitvrdil na levé straně. Kluzem trefil Brandta, který se ale okamžitě zvedl z trávníku. Německá kombinace bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    79
    Estoncům ubývají potřené síly. Německý tým si i nadále kontroluje tříbrankové vedení a i bez vyloučeného Emreho Cana jde pro tři body.
     
    78
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Frank Liivak, přichází Henrik Ojamaa.
     
    77
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Suat Serdar.

    Vít Schück

    Branky: 52. Gündoğan (Havertz), 58. Gündoğan (Reus), 71. Werner (Gündoğan)

    Karty:   32. Lepmec (EST), 39. Baranov (EST)   16. Can (GER)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:6.
    Estonsko: Lepmec – Baranov, Tamm, Mets, Pikk – Antonov – Kams, Ainsalu, Vassiljev (C) (61. Käit), Liivak (78. Henrik Ojamaa) – Sappinen (56. Zenjov).
    Náhradníci: Meerits, Igonen – Käit, Vihmann, Siňavskij, Sorga, Zenjov, Henrik Ojamaa, Kreida, Miller, Kallaste, Teniste.

    Německo: Neuer (C) – Can, Süle, Halstenberg – Klostermann, Havertz, Kimmich, Gündoğan – Brandt (86. Amiri), Reus (77. Serdar) – Waldschmidt (66. Werner).
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Werner, Gnabry, Amiri, Koch, Rudy, Serdar.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL)
    thejrc.org