Mladá Boleslav – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:3 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 7:4 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Berani Zlín
Neděle 13.10.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký nedělní večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu desáté kolo této nejvyšší soutěže, která už je v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a PSG Berani Zlín.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce zatím nacházejí na nelichotivém předposledním místě. Jsou třináctí před posledním Zlínem, se kterým právě dnes změří síly. Na svém kontě mají sedm bodů. Dvakrát se radovali z výhry a šestkrát odešli z ledu jako poražený tým. Ještě mají sice jedno utkání k dobru, ale i tak si rozhodně na severu Čech přejí zlepšit své postavení v tabulce. Před týdnem doma porazili Moutfield po přestřelce 6:5, pak přišla prohra v Karlových Varech. Tamní Energie vyhrála 4:3 po prodloužení. Verva tak získala alespoň jeden cenný bod. A dnes před svými diváky by ráda znovu plně bodovala.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 6 bodů (3+3)
    Richard Jarůšek – 5 body (2+3)
    Viktor Hübl – 4 body (3+1)
     
    PSG Berani Zlín

    Také zlínští hokejisté nevstoupili do sezóny vůbec dobře, když si po deseti odehraných utkáních připsali šest bodů za dvě výhry a osm proher. Jsou tak na úplném dně extraligové tabulky. Navíc se jim zranila brankářská jednička Libor Kašík. Ale do brankoviště Berani sehnali adekvátní náhradu v podobě brněnského Marka Čiliaka. Ten už se účastnil první výhry sezóny proti Pardubicím. Hned na to pak Zlín získal další tři body, když deklasoval Kometu Brno 7:0. Do tohoto zápasu však Čiliak pochopitelně nenastoupil. Poté přišly dvě prohry za sebou, se Spartou a Třincem. Dnes už by Zlínští zase rádi bodovali a budou se o to snažit na ledě litvínovské Vervy. Uvidíme, který z týmů si připíše výhru.

    Nejproduktivnější hráči

    Bedřich Köhler – 7 bodů (4+3)
    Antonín Honejsek – 5 bodů (3+2)
    Jan Dufek – 5 bodů (2+3)
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulém ročníku na sebe oba celky narazily čtyřikrát. Třikrát se z výhry radoval Litvínov, jednou pak Zlín.

    Litvínov – Zlín 5:2
    Zlín – Litvínov 5:2
    Litvínov – Zlín 5:3
    Zlín – Litvínov 1:2sn
    Oba celky se v úvodu sezóny bodově trápí
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (C), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Zygmunt, Válek – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Helt.

    PSG Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, Gazda, Hamrlík – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček – Fryšara, Palmberg, Šlahař – Szturc, Honejsek, Dufek – Herman, Popelka, Š. Kratochvil.

    Rozhodčí: Hejduk, Kova – Lhotský, Svoboda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hned po úvodních vteřinách utkání se Viktor Hübl dopustil zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jaroslava Januse. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:28
    Kubát hledal přihrávkou Viktora Hübla, ale ten se proti Čiliakovi neprosadil. Hned poté hosté otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    01:01
    Znovu je tu zakázané uvolnění, tentokráte na straně Zlína a za malý okamžik bude vhozen puk po pravé ruce Marka Čiliaka.
     
    01:36
    Ščotka si narazil puk se Zygmuntem, ale tato souhra neměla efekt. Do zakončení se ani jeden z domácích hráčů nedostal. Nicméně domácí stále drží útočné pásmo.
     
    03:06
    Zlínští hokejisté měli slibně se rodící akci, avšak zastavilo je postavení mimo hru a ta se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže domácí brance.
     
    03:29
    Jakub Petružálek převzal puk od Martina Hanzla a okamžitě vyslal nebezpečnou směru na Marka Čiliaka, ten si s ní poradil a kotouč dostal do své moci.
     
    04:24
    Roman Szturc dostal nabito do prostoru mezi kruhy a někdejší vítkovický útočník pak trefil jen připraveného Jaroslava Januse.
     
    05:04
    Jan Myšák z otočky poslal puk na najíždějícího Juraje Mikúše, ale kotouč nakonec skončil pouze u obrany zlínského celku.
     
    05:30
    Agilní Jan Myšák opět operoval před Čiliakem, ale jeho nynější střela byla zastavena dalším pozorným obranným zákrokem zlínských Beranů.
     
    06:02
    Jarůšek s Hanzlem šli směrem k hostující brance. Hanzl se pak rozhodl nasměrovat puk na Petružálka, ten ale přihrávku nezachytil.
     
    07:11
    Po chybě v rozehrávce Zlína se dostal do bekhendové střely Lukáš Doudera, ale na Marka Čiliaka nevyzrál.
     
    07:47
    Litvínovští měli nyní další tlak před brankou soupeře a Čiliak tak musel být zase ve střehu. Po Hüblově střele pak vytasil zákrok svým levým betonem.
     
    08:06
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:26
    Mikúš obral o kotouč Pavla Kubiše a Litvínovští se ještě udrželi v útočné třetině. Avšak žádnou akci si Verva před Čiliakem nepřipravila.
     
    09:12
    Marek Čiliak si nyní připsal další důležitý zákrok a po něm nechal raději hru přerušit. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    09:40
    Domácí hráči se sice připravili o útočné pásmo. V tom středním si ale puk dojeli a vrátili se zpět před Čiliaka. František Lukeš pak sklepl kotouč před Markem Čiliakem a ten musel opět do akce.
     
    10:19
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
     
    10:19
    Jako první si přesilovou hru zahrají hosté, Hübl zahákoval soupeře a už sedí na trestné lavici. Vhazuje se před Jaroslavem Janusem.
     
    10:40
    Nosek dostal od Šlahaře přihrávku na levou stranu a okamžitě vystřelil. Proti němu vytasil další přesný zákrok Janus a nechal pak zase hru přerušit.
     
    11:03
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Od modré čáry vyslal prudkou ránu Ralfs Freibergs a před Janusem tuto střelu tečoval PAVEL SEDLÁČEK, kotouč pak změnil směr a skončil za zády domácího brankáře – 0:1. Asistence: Ralfs Freibergs a Jakub Šlahař.
    11:03 Pavel SEDLÁČEK - 0:1
     
    12:20
    Domácí byli od úvodních minut aktivnějším týmem, měli několik šancí. Pak ale přišla přesilovka hostů, která vše změnila a Zlín je ve vedení. Navíc mu tato trefa vlila krev do žil a hosté se dostali do další šance. Janus ale zakročil.
     
    13:06
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    13:10
    David Nosek prošel za obranu Litvínova. Nosek pak našel volného Pavla Sedláčka, jenž před Janusem vystřelil, ale druhé branky v utkání se nedočkal.
     
    14:01
    Jakub Šlahař se napřáhl na pravé straně ke střele, rána mu však nesedla a puk pohodlně dostal do své moci Jaroslav Janus, jenž poté okamžitě rozehrává puk mezi své spoluhráče.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Myšák – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:50
    Antonín Honejsek se natlačil před Jaroslava Januse, David Štich ale předvedl dobrý obranný zákrok a poté střílejícího hostujícího hráče odpravil mimo brankoviště. Hra je přerušena a vhazuje se po levé ruce Januse.
     
    15:13
    Hosté drží útočné pásmo a kombinují před Janusem. Nosek vyslal střelu od modré čáry, kterou tečoval Šlahař, ale brankář litvínovské Vervy zakročil betonem a dostal puk do bezpečí.
     
    16:10
    Litvínov se poté okamžitě osvobozuje.
     
    16:21
    Nyní je už Verva kompletní.
     
    17:09
    Daniel Gazda zblízka sklepl kotouč před Janusem, ale opět se předvedl David Štich, jenž rychle zakročil. Poté jdou hokejisté Litvínova do útočné akce.
     
    17:44
    Adam Jánošík se s tím teď nepáral a z pravé strany napálil puk na Marka Čiliaka, jenž si připisuje další pozorný zákrok a zastavuje hru.
     
    17:56
    Viktor Hübl jel v tandemu s Lukešem do rychlé akce před zlínskou branku. Lukáš Kašpar ale vnikl do pásma dříve a je z toho postavení mimo hru. Ta se stěhuje do středního pásma.
     
    18:24
    Jakub Šlahař zavezl puk do útočného pásma a poté poslal zpoza domácí branky přihrávku na pravou stranu, kde byl připravený David Nosek, avšak jeho hodně nepříjemnou střelu pohotově zastavil Jaroslav Janus!
     
    18:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:42
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Domácí hráči zakládají ještě útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma a pokusí se srovnat stav.
     
    19:50
    František Lukeš to vymyslel dobře, po převzetí puku hned pálil na branku Zlína, tam byl však připraven Marek Čiliak, který šanci zneškodnil a udržel těsné vedení Zlína i nulu na svém kontě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Úvod zápasu patřil Litvínovu, který byl lepším týmem a vypracoval si několik šancí i tlak před Markem Čiliakem. Avšak pak přišlo vyloučení Vervy a hosté svou přesilou hru využili, když střelu od modré čáry tečoval před domácí brankou Pavel Sedláček a Zlín šel do vedení. Litvínovu se nepovedlo srovnat stav a musí dohánět jednobrankové manko. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:28.
     
    Střely na branku: 9 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    František Lukeš si hned na úvod zapsal dvě střely, pokaždé ale zasáhl Marek Čiliak.
     
    20:29
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    20:42
    I Berani jsou už v plném počtu a sledujeme už hru v klasickém počtu hráčů na obou stranách.
     
    21:41
    Čiliak musel zachytit puk, který chvíli nikým nehlídaný zůstal před jeho brankou. Domácí se nestihli vrátit od zadního mantinelu a nemohli ho tedy ohrozit.
     
    22:23
    Hosté se poté vydali směrem k brance soupeře, ale před Jaroslavem Janusem nic nevymysleli.
     
    22:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Pěkně to udělal Juraj Mikúš, který stáhl kotouč a poté ho poslal FRANTIŠKU GERHÁTOVI, jenž si sjel před Čiliaka a bekhendovým pokusem ho kolem jeho levého betonu překonal – 1:1. I hostující brankář přichází o čisté konto. Asistence: Juraj Mikúš.
    22:50 František GERHÁT - 1:1
     
    24:00
    Pavel Kubiš, jenž před chvílí inkasoval pukem do obličeje, je už na ledové ploše a zapojil se tedy zpět do hry.
     
    24:28
    Antonín Honejsek se dostal před branku Litvínova a jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. Následně pak šli do akce domácí, ale počínali si podobně.
     
    25:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., podrážení).
     
    25:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:52
    Richard Jarůšek nabral na pravé straně útočného pásma rychlost a poté z bekhendu vyslal štiplavou střelu na Marka Čiliaka, který si dokázal poradit a zneškodnil ji.
     
    26:23
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Při hře čtyři na čtyři se domácí ujímají poprvé vedení. Jan Ščotka mezi nohama poslal přihrávku před branku Zlína, kde rychlou střelou prostřelil Čiliaka RICHARD JARŮŠEK. Ten si tak vynahradil předchozí neúspěch a trefil se – 2:1 Asistence: Jan Ščotka a Jiří Říha.
    26:23 Richard JARŮŠEK - 2:1
     
    27:02
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    27:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Kubát – 2 min., hákování).
     
    27:10
    Znovu usedl na lavici hanby domácí hráči a hraje se tak zase čtyři na čtyři. Litvínov tak byl v plném počtu pouhou jednu vteřinu.
     
    27:19
    Po zákroku Jaroslava Januse je hra pozastavena a bude se vhazovat po jeho pravé ruce. To vše ale až po další komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    27:31
    Zlín je v plném počtu a začíná tak jeho zkrácená přesilová hra. V ní se pokusí o srovnání stavu skóre.
     
    28:11
    Ondráček byl v souboji s Jurčíkem, kotouč nakonec dostal do své moci právě hostující hráč. Ale ten se poté dopustil přihrávky rukou a hra je přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:49
    Zlínu se přesilovka zatím nedaří a domácí se naopak dobře brání. Už to vypadá, že ji přežijí bez jakékoli újmy.
     
    29:03
    Karel Kubát je na hrací ploše a Verva je tedy v plném počtu.
     
    29:41
    Litvínovští hokejisté vyhodili puk až před branku Zlína a je z toho zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Jaroslava Januse, kde se za malou chvilku bude vhazovat.
     
    30:18
    Jan Dufek se natlačil před litvínovskou branku a snažil se Januse překonat mezi jeho betony. Domácí brankář je včas sklapl a nic takového nedovolil. Hra je pozastavena.
     
    30:55
    Gazda pálil z vrcholu pravého kruhu, ale místo ohrožení Januse ohrozil vlastního spoluhráče, který schytal ránu pukem a s bolestivou grimasou spěchá na střídačku.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jakub Šlahař.
     
    31:53
    Domácí mají k dispozici přesilovou hru a mají tak šanci navýšit své vedení. Hosté se však nyní osvobodili a poslali puk až před branku Jaroslava Januse.
     
    32:31
    Adam Jánošík vyslal z pravé strany nebezpečnou střelu, kterou Čiliak vyrazil do rohu kluziště a poté se hosté dokázali opět osvobodit.
     
    33:29
    Zlín je v plném počtu.
     
    33:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Říha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:45
    Po střele hostů zakročil Janus a před dotěrnými hráči Zlína pak raději zastavil hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    34:58
    Poté se k puku dostali hráči Vervy a hned ho poslali až před branku Marka Čiliaka. Hosté tak zakládají další přesilovkovou akci od jeho brány.
     
    35:39
    Honejsek na levém kruhu nezpracoval dobře kotouč a ten proskočil k obraně Litvínova.
     
    35:47
    Litvínov je v plném počtu.
     
    35:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po návratu z trestné lavice se trefuje JIŘÍ ŘÍHA a Verva vede rozdílem dvou branek. Obránce Litvínova získal puk po špatné rozehrávce hostů od Gerháta a spěchal do útočného pásma. Tam nejprve z levé strany vyzkoušel tvrdost Čiliakova pravého betonu, poté za jeho záda dorazil svou vlastní střelu – 3:1. Asistence: František Gerhát.
    35:55 Jiří ŘÍHA - 3:1
     
    36:45
    Litvínovští tak jasně zatím ovládají druhou třetinu, ve které vsítili už tři branky. Hosté tak mají ještě třetinu a kousek k tomu, aby se zápasem ještě něco udělali, chtějí-li pomýšlet na bodový zisk.
     
    37:12
    Michal Popelka zkusil střelu z úhlu, ale Jaroslava Januse nepřekvapil. Hosté se pak ještě udrželi v útočné třetině, ale na branku Litvínova nevyslali žádný pokus.
     
    37:49
    Pawel Zygmunt ujel po levé straně a poté vyzkoušel pozornost Marka Čiliaka, který uspěl a dostal puk pod kontrolu.
     
    38:20
    Válek poslal puk do středního pásma, aby hosté nemohli ohrozit Janusovu klec. Hned na to pak spěchají domácí hráči do útočného pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Jakub Herman se zjevil před Janusem, kterého chtěl zaskočit střelou z levého kruhu, ale znovu domácí brankář dokázal zakročit včas.
     
    39:55
    Puk mají domácí hráči a nikam se už nehrnou. Blíží se konec prostřední části hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je minulostí. To patřilo domácímu celku, který nejprve srovnal stav zápasu díky trefě Františka Gerháta. Poté uspěl i Richard Jarůšek, jenž otočil skóre na stranu Litvínova a ten poprvé vedl. V závěru pak po opuštění trestné lavice skóroval Jiří Říha, jenž dal Litvínovu dvoubrankový náskok. Ještě nás čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:27.
     
    Střely na branku: 20 – 30
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Šlahař hledal Palmberga, ale tato souhra dvou hostujících hráčů nevyšla.
     
    41:06
    Řezníček vypálil kus od modré čáry a Jaroslav Janus zachytil kotouč sklapnutím svých betonů. Poté obrana Litvínova vyhodila kotouč do středního pásma.
     
    42:05
    Matyáš Hamrlík měl problém s Janem Myšákem. Souboj dvou mladíků na obou stranách nakonec vyšel lépe pro toho hostujícího.
     
    43:21
    Ference chtěl o puk v obranném pásmu Zlína obrat Jakub Petružálek, hostující bek se však nedal a dostal kotouč do středního pásma.
     
    43:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok, který je v tuto chvíli už tříbrankový. David Štich nahazoval puk od modré čáry směrem před Čiliaka, kde byl postavený nikým nehlídaný MARTIN HANZL. Ten nastavil svoji hůl, kotouč změnil směr a skončil za zády překvapeného brankáře Zlína – 4:1. Asistence: David Štich.
    43:44 Martin HANZL - 4:1
     
    44:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    45:05
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a mají tak možnost s výsledkem ještě něco udělat.
     
    45:15
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 5 min., podkopnutí + osobní trest do konce utkání, podkopnutí).
     
    45:15
    Richard Jarůšek za podkopnutí dostal pětiminutový trest a do konce utkání. Hosté tak mají k dispozici přesilovku pět na tři.
     
    45:47
    Lukáš Kašpar nyní přimáčkl na mantinel hostujícího hráče Palmberga, který se skácel k zemi. Už jsou u něho lékaři a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    45:47
    Nakonec musela na řadu přijít nosítka a hostující útočník tak opouští led v nehokejové pozici. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    45:47
    Palmberg se zřejmě udeřil hlavou o ledovou plochu a utrpěl krvavé zranění. Led musí být proto ještě vyčištěn.
     
    46:11
    Hosté se vystavili ofsajdové pasti a hra se stěhuje do středního pásma. Tam se bude za chvíli vhazovat.
     
    46:43
    Domácí jsou ve čtyřech hráčích.
     
    47:12
    Gazdova střela byla sražena mimo tři tyče a domácím se povedlo dostat puk do své moci. Ten pak vyhodili hráči Vervy až před Čiliakovu branku.
     
    48:00
    Další vyhození kotouče domácími hráči daleko od své branky a ti tak šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    48:42
    Šlahaře nyní pokryl Ščotka a nedovolil mu zakončit. Na druhé straně se pak ve vlastním oslabení pokusil o střelu Filip Helt, ale puk za Čiliakovými zády nekončí.
     
    49:03
    Domácí i klasické oslabení zvládají velmi dobře a opět se dokázali osvobodit.
     
    49:28
    Adam Jánošík jel v tandemu s Martinem Hanzlem ve vlastním oslabení. Druhý jmenovaný pak dostal přesnou přihrávku na levý kruh a jeho tvrdá rána končí na pozorném Čiliakovi.
     
    50:15
    Litvínov se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    50:36
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    51:41
    Jaroslav Janus zastavil střelu Jiřího Ondráčka. Ta sice nebyla z kategorie těch hodně nebezpečných, přesto pak raději pozastavil hru.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., podrážení).
     
    52:17
    Hosté se drží v pásmu Litvínova. V rohu kluziště v obranném pásmu Vervy vznikl souboj o kotouč, který vyhráli hosté a mohou tak pokračovat v útoku.
     
    52:52
    Domácí se po zisku puku osvobozují.
     
    53:26
    Nosek pálil od modré čáry a jeho pokus tečoval do ochranné sítě David Štich. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce Jaroslava Januse.
     
    53:47
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    53:54
    Ještě následuje komerční přestávka.
     
    54:10
    Marek Čiliak zakročil proti střele Kašpara, když mu proskočil puk na brankoviště. Poté kotouč poslal do bezpečí.
     
    55:13
    Domácí hlídají hru a nikam se zbytečně neženou. Kontrolují své vedení, o které by se mohli připravit snad jen oni sami.
     
    55:41
    Jakub Petružálek střílel z pravého kruhu a proti jeho pokusu zakročil Marek Čiliak. Hned na to pak míří do akce hosté.
     
    56:11
    A také Ondřej Jurčík se dostal do zakončení před jeho brankou, ale znovu se brankář Zlína vyznamenal a zapsal další přesný zákrok.
     
    57:23
    Šimon Kratochvil se natlačil před branku Litvínova, poté se strhla menší potyčka mezi oběma tábory. Ale vypadá to, že se vše obejde bez vyloučení.
     
    57:45
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Jánošíkova střela od modré čáry nechala vyniknout Čiliaka, který zasáhl efektním semaforem.
     
    59:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V poslední minutě třetí třetiny domácí využívají svou přesilovou hru. JAN ŠČOTKA z pravé strany nasměroval puk do brankoviště, kde si ho bruslí poslal do vlastní sítě Daniel Gazda. Asistence: Jan Myšák a Juraj Mikúš.
    59:09 Jan ŠČOTKA - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí sice v po první třetině prohrávali o jednu branku, nakonec se jim podařilo vyrovnat a vedli rozdílem dvou branek. Ve třetí třetině pak Verva přidala další dva góly a pečetila tříbodový večer. Hosté tak z ledu Litvínova odjedou s prázdnou a zůstávají tak nadále poslední.
     
    Střely na branku: 29 – 46
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 892 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:15:14)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Gerhát (J. Mikúš), 27. Jarůšek (Ščotka, J. Říha), 36. J. Říha (Gerhát), 44. M. Hanzl (Štich), 60. Ščotka (Myšák, J. Mikúš) – 12. P. Sedláček (Freibergs, Šlahař)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (C), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Zygmunt, Válek – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Helt.
    Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, Gazda, Hamrlík – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček – Fryšara, Palmberg, Šlahař – Szturc, Honejsek, Dufek – Herman, Popelka, Š. Kratochvil.

    Rozhodčí: Hejduk, Kova – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4 892
    thejrc.org