Mladá Boleslav – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:3 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 7:4 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 13.10.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vincour se dostal k dorážce na brankovišti, ale puk dost nezvedl, Novotný se betony nalepil na led a jeho pokus vykopl až k mantinelu.
    58:44 Tomáš RACHŮNEK - 1:3
     
    58:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme rozhodnuto! Energie pečetí výhru gólem do prázdné brány! Jergl na útočné modré naprosto nesmyslně místo střely přihrával kamsi k hrazení. Zámorský ideálně nezpracoval, Karlovarští mu sebrali puk a když se obránce Lvů rozhodl napadat, objeli ho. TOMÁŠ RACHŮNEK pohodlnou ranou od levého hrazení pečetí výhru Západočechů v tomto duelu. Asistence: David Gríger, Jakub Flek.
     
    57:58
    Další okénko v obraně Lvů! Šenkeřík se dostal až na pravý kruh a vypálil na zadní tyč, Mazanec předvedl další parádní zákrok ramenem.
     
    57:26
    Novotný znovu drží puk za vlastní bránou, poslal ho prudce kupředu na Skuhravého, který šel se svým parťákem dva na jednoho, vypálil, ale Mazanec vykopl puk koncem brusle!
     
    51:25
    Paulovič se dostal ke střele z pravého kruhu a svým tvrdým projektilem orazítkoval břevno. Následně byl v útočném pásmu podražen mezi kruhy, sudí mlčí. Tlak Lvů se však nyní opravdu zvyšuje.
    49:24 Lukáš CINGEL - 1:2
     
    49:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec koriguje a ještě se nevzdává naděje na body z tohoto utkání! Radovan Pavlík zavezl kotouč do třetiny Varů, mezi kruhy přenechal puk LUKÁŠI CINGELOVI, jenž prudkou ranou k levé tyči snižuje na 1:2! Asistence: Radovan Pavlík, Conor Allen.
     
    48:40
    Následně chyběl Voráček vzadu, Hradec šel dva na jednoho, Smoleňák vzal odpovědnost na sebe a vypálil, Novotný fantasticky rukou vyrazil!
     
    47:49
    Červený dostal přihrávku těsně před brankoviště a prvním dotekem se pokusil procpat puk do brány, v obrovské šanci mířil nepřesně!
     
    46:26
    Zkušený kapitán Energie Skuhravý teď nepotěšil své spoluhráče. Fasuje trest na dvě minuty za zdržování hry poté, co vystřelil puk mimo kluziště. Dává tak šanci Lvům vrátit se do zápasu, dvě minuty mu teď budou připadat jako věčnost.
     
    46:09
    Smoleňák dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a dvakrát zakončoval, Novotný však byl na zemi velice brzy a oba jeho pokusy zastavil.
    41:35 Tomáš RACHŮNEK - 0:2
     
    41:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie vyhrála buly, Flek dostal puk na pravý kruh, kde byl v obrovské šanci Šenkeřík, jeho ránu Mazanec zvládl vykopnout, jenže přímo na hůl TOMÁŠE RACHŮNKA, který přízemní střelou zvyšuje na 2:0! Přesilovka je využita. Asistence: Petr Šenkeřík, Jan Flek.
     
    40:45
    Rudolf Červený je po zásluze vyloučen, nyní musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když v předbrankovém prostoru zahákoval Rachůnka, který se dostával do obrovské šance, kdy by šel sám na Mazance. Dvě minuty jsou zasloužené a útočník Lvů je přijme rád.
     
    36:53
    Obrovská šance Kevina Klímy! Nyní mohl útočník Lvů odčinit své dva fauly, jenže střelu z vrcholu kruhů namířil přímo do náruče Novotného.
     
    35:26
    Zámorský šikovně posunul kotouč na Smoleňáka, jenž si před bránou zpracovával puk a chtěl zakončovat, přičemž byl zezadu jednoznačně podražen, sudí vylučovat nebudou.
     
    35:02
    Filip Novotný inkasuje dvě trestné minuty za podrážení. Za gólmana Energie odpyká trest Gríger.
     
    33:32
    Tomáš Vincour se šikovně proháčkoval přes obránce na pravý kruh a vyslal dobře umístěný projektil na přední tyč, který ale Novotný zneškodnil.
     
    32:13
    Tak teď se hraje zajímavý hokej! Smoleňák mohl postupovat sám po pravé straně vpřed, jenže jeden z hlavních se mu naprosto nesmyslně připletl do cesty a puk mu ukopl bruslí. Energie toho mohla využít, na levém kruhu se uvolnil Flek a Mountfield může být rád, že svůj pokus namířil přímo na solar Mazance. Následuje komerční pauzička.
     
    31:50
    Hradec zvyšuje svůj tlak v pásmu soupeře, Smoleňák vystřelil z levého kruhu, ale Novotný znovu dobře postavený a zasahuje hrudníkem.
     
    31:32
    Jergl dostal puk na pravý kruh, ještě se protáhl kolem beka a tvrdě vypálil, Novotný jeho pokus vyrazil nejspíš maskou. Následně se k ráně z druhé strany odhodlal Čáp, jeho bombu gólman Varů zkrotil na své hrudi.
     
    27:49
    Pěkná akce Varů! Situaci dva na jednoho řešil Skuhravý dlouhou křižnou přihrávkou, Tomáš Vondráček vypálil z první, jenže Mazanec se stihl přesunout a zasáhl včas.
     
    25:19
    Lvi se nyní nemohou vyprostit ze svého pásma. Flek rychle vyjel z rohu hřiště a vypálil, Mazanec zasáhl betonem a následně si poradil i s pokusem od modré čáry.
     
    24:31
    Zajímavou šanci si nyní vypracoval Radovan Pavlík, jenž se prohnal po pravé straně a z kruhu to zkusil bekhendovým pokusem, který Novotný zlikvidoval svou vyrážečkou, následně se píská další ofsajd Mountfieldu.
     
    23:07
    Dvě zajímavé možnosti Hradce. Nejdřív se Kubík šikovně vytočil zpoza brány a ranou z otočky jen těsně minul klec Varů. Následně vystřelil od modré Zámorský a Novotný měl co dělat, aby horký puk zkrotil v náruči.
     
    19:40
    ...což také udělaly! Tomáš Mikúš se parádně vykroutil na pravém kruhu obránci a vyslal nebezpečný projektil na přední tyč, který gólman Hradce zlikvidoval svou vyrážečkou!
     
    18:08
    Tomáš Rachůnek dostal zpětnou přihrávku z pravého rohu do předbrankového prostoru a rychle zakončil. Mazanec teď Hradec podržel, na zemi byl včas.
     
    11:38
    Raška inaksuje dvě trestné minuty za sekání a přesilovku si tak zkusí také Hradečtí, kteří posílají na led první lajnu.
     
    11:05
    Chalupa rychle vystartoval po vhazování na beky Energie, ale kotouč nezískal. K dvěma nebezpečným pokusům se dostal Šenkeřík, jenž dvakrát tvrdě pálil z pravého kruhu, jeho první pokus Mazanec jen vyrazil, druhý už dokázal schovat kdesi ve své výstroji. Nutno však dodat, že jistým dojmem zatím nepůsobí.
     
    10:30
    Na ledě už delší dobu leží Lukáš Cingel, sudí si ale nedovoleného zákroku nevšimli a odpískali až poté, co Flek zakončil svou situaci, když vypálil z bezprostřední blízkosti a Mazanec musel puk vyrážet ramenem.
     
    09:07
    Kevin Klíma dnes dostává druhý dvoumintuový trest a Vary tak druhou početní výhodu k dispozici. Útočník Mountfieldu se provinil hrou vysokou holí.
     
    05:05
    Energetici zahrozili, Eminger vystřelil tvrdě z levé strany od modré čáry, Mazanec puk jen vyrazil před sebe, ale dorážka Západočechů mířila mimo tři tyče.
     
    04:30
    Přesilovka pro Vary, které mají možnost rychle zdvojnásobit vedení. Vyloučen je Kevin Klíma, dvě minuty podrážení.
     
    02:50
    Čtvrtá formace Hradce nyní solidně zatopila před Novotným, když nejprve zakončoval Jergl a následně se o dorážku snažil Kubík, obrana Energie odolala.
    01:52 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    01:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici rychle otevírají skóre ze své první menší šance! ONDŘEJ BERÁNEK se po špatné rozehrávce Klímy dostal k puku za bránou Lvů a bleskově se obtočil kolem přední tyče. Mazanec ji neměl ideálně pokrytou a kapituluje, tento gól jde určitě z části i za ním. Asistence: Adam Raška.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 50. Cingel (R. Pavlík, Allen) – 2. O. Beránek (Raška I), 42. T. Rachůnek (Šenkeřík, Flek), 59. T. Rachůnek (Gríger, Flek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Allen, Čáp, Gaspar, Nedomlel, R. Pilař – Červený, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Perret, Klíma, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, A. Rulík – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Klouček

    Diváci: 3715
    thejrc.org