Bulharsko – Anglie 0:6 (kon.) | Kosovo – Černá Hora 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:2 (kon.)
Ukrajina – Portugalsko 2:1 (kon.) | Francie – Turecko 1:1 (kon.) | Island – Andorra 2:0 (kon.)
Moldavsko – Albánie 0:4 (kon.)
konec
Bulharsko
0:6 (0:4)
Anglie
Pondělí 14.10.2019, 20:45 • Stadion Vasil Levski (Sofia) • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Anglie, která svého soupeře porazila vysoko 6:0. I druhý poločas nám přinesl hodně jednoznačnou záležitost, jenomže hosté se radovali "pouze" ze dvou branek, v mnoha dalších případech totiž exceloval brankář Ivanov. Bulharsko dnes nepředvedlo vůbec dobrý výkon, naopak směrem dopředu to bylo hodně zoufalé, navíc ani obranná linie nepředvedla nejlepší možný výkon.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:10. (22:38:54)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Do další šance se přeci jenom dostal Sancho, který vsadil na razanci, jenomže domácí brankář dokázal zasáhnout nadvakrát.
     
    90+1
    Toto utkání se spíše jen dohrává, což je patrné na hře anglické reprezentace. Ta se nikam nežene, naopak se s míčem nachází na vlastní obranné polovině.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Bulharsko se sice snaží s výsledkem něco udělat, na čestnou branku bude mít ještě nastavený čas.
     
    88
    Angličané nakonec sportovním gestem vrátili míč svému soupeři, který ihned rozjel kombinaci u svého pokutového území. Z ochozů se ozývá oslavný chorál fanoušků Anglie.
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak to z dobré pozice zkoušel přímo na branku Mount, který to nemyslel vůbec špatně. Brankář Ivanov se tentokráte musel činit.
    85. Harry KANE - 0:6
     
    85
    Anglie právě vstřelila branku!
    HARRY KANE se přeci jenom dočkal! Ani tentokráte si bulharská obrana nepočínala vůbec dobře, naopak jeden z hráčů chyboval, k balónu se tak dostal již zmiňovaný HARRY KANE. Hostující útočník nasadil Terzijevovi jesličky, načež bezpečným způsobem uklidil míč za brankáře Ivanova.
     
    83
    Ilijev Ivanov si nakonec na míč vůbec nesáhl, což znamenalo odkop od bulharské branky. Dalekonosný pas sice směřoval na Ivanova, avšak ten se ve vzduchu neprosadil.
     
    82
    Co scházelo! Svůj první dnešní gól si mohl připsat také Kane, který převzal nahrávku od Hendersona, avšak poté napálil pouze vzdálenější brankovou konstrukci.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi je již delší dobu rozhodnuto. Bulharsko se před malým momentem provinilo dalším ofsajdem.
     
    80
    Angličané rozehráli volný kop urychleným způsobem, což nebylo zrovna to nejlepší možné řešení. Wilson se navíc pustil mezi přesilu, proti které neuspěl.
     
    79
    Až příliš čitelně to před několika vteřinami zamýšlel Wilson, jehož centr narazil do nohy Terzijeva. Následná Trippierova nabídka pro změnu skončila u Ivanova.
     
    78
    Následoval další velice důrazný střet u středového kruhu, u kterého toho hodně schytal talentovaný Mount. Sudí nakonec přeci jenom odpískal ve prospěch Anglie.
     
    77
    Pašov ještě zachytil míč na hrací ploše, načež po jeho nahrávce přenášel hru středopolař Krajev. Jeho nabídka se stala snadným soustem pro pozorného Mingse.

    David Suchý

    Branky: 7. Rashford (Barkley), 20. Barkley (Sterling), 32. Barkley (Kane), 45+4. Sterling (Kane), 69. Sterling (Kane), 85. Kane

    Karty:   4. J. Henderson (ENG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:10.
    Bulharsko: P. Ilijev – Pašov, Terziev, Hadžijev, Zanev – Despodov – I. Popov (C), Sarmov (46. Krajev), Kostadinov, Wanderson (76. Malinov) – Isa (68. G. Ivanov).
    Náhradníci: Mihajlov, Ch. Ivanov – K. Dimitrov, Goranov, G. Ivanov, Karagaren, Lozev, Krajev, Malinov, Marcelinho, Nedjalkov, Slavčev.

    Anglie: Pickford – Trippier, Mings, Maguire, Chilwell – J. Henderson, Barkley (73. Mount), Winks – Rashford (76. C. Wilson), Kane (C), Sterling (73. Sancho).
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – T. Abraham, Alexander-Arnold, Joe Gomez, M. Keane, Mount, Sancho, Rice, Tomori, C. Wilson.

    Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica (všichni Chorvatsko)
    thejrc.org