Bulharsko – Anglie 0:6 (kon.) | Kosovo – Černá Hora 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:2 (kon.)
Ukrajina – Portugalsko 2:1 (kon.) | Francie – Turecko 1:1 (kon.) | Island – Andorra 2:0 (kon.)
Moldavsko – Albánie 0:4 (kon.)
konec
Ukrajina
2:1 (2:0)
Portugalsko
Pondělí 14.10.2019, 20:45 • NSK Olimpijskyj, Kyjev • Kvalifikace ME • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:49:19)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 4 – 10
    Střely mimo: 1 – 8
    Držení míče: 40% – 60%
    Rohové kopy: 1 – 9
    Ofsajdy: 1 – 3
    Fauly: 12 – 10
    Žluté karty: 5 – 2
    Červené karty: 1 – 0.
     
    Je dobojováno! Portugalci se po změně stran dlouho hledali a dokud jim osud nepřihrál pokutový kop za ruku vyloučeného Stěpaněnka, tak si nebyli schopni vytvořit sebemenší příležitost na snížení. Ronaldem proměněná penalta obraz hry dost změnila, Ukrajinci zalezli a do posledních vteřin se hodně báli o výsledek. Ronaldo však hlavičkoval do Pjatova a jelikož v samotném závěru trefil Danilo jenom brankovou konstrukci, tak se v Kyjevě mohly naplno rozjet velké postupové oslavy. Portugalci zůstali s osmibodovým mankem na první místo druzí, ale vzhledem k výhře Srbska nad Litvou mají na třetí příčku už pouze bodový náskok.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rozhodčí ještě nechali hru chvíli běžet. Kovalenko v nervydrásajících okamžicích fauloval Bernarda Silvu a rovněž mu na kontě přistála žlutá karta.
     
    90+4
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Vitalij Mykolenko, přichází Igor Plastun.
     
    90+4
    Ještě jedna žlutá karta, kterou za podrážděnou reakci vyfasoval Olexandr Zinčenko.
    90+4. Danilo (POR)
     
    90+4
    Velké štěstí pro Ukrajinu, která už může pomalu začít slavit postup na mistrovství Evropy! Danilo napřáhl z osy hřiště a povedenou ranou z jednadvaceti metrů trefil spojnici břevna a tyče!
     
    90+3
    Dost možná poslední portugalská šance na vyrovnání! Cristiano Ronaldo po dalším centru z levé strany hlavičkoval jen do Pjatova a Pepe už neměl jak dorážet z nulového úhlu.
     
    90+2
    Cristiano Ronaldo si podle anglických rozhodčích zpracoval centr horní končetinou, což divákům u televizních obrazovek jasně ukázaly i zpomalené záběry.
     
    90+1
    Velice nervózní koncovka zápasu je nastavena o čtyři minuty.
     
    90
    Dobrý zápas nehraje ani Raphaël Guerreiro, který zavinil druhý inkasovaný gól. Teď se pokusil centrovat, ale našel jenom odkopávajícího Zinčenka.
     
    89
    Těžko rozpoznat, zda teď Bruma přihrával do vápna, anebo nepovedeně zakončoval z velké vzdálenosti. Tak jako tak, míč skončil u Pjatova.
     
    88
    Semedovy centry jsou dnes hodně nepřesné. Po tom dalším se balónu zmocnil Jarmolenko a s Kovalenkem uklidnil hru v klidném středu hřiště.
     
    87
    Zinčenko zkazil rychlý protiútok a poslušně se zatáhl zpět do obrany, která díky Pjatovovi přežila Fernandesovu neškodnou střelu z dálky.
     
    86
    Semedův nákop proletěl hodně vysoko nad Ronaldem, který se pak hodně rozčiloval, neboť se dožadoval rohu za údajnou teč Sergije Kryvcova.
     
    85
    Ukrajina se usadila na útočné polovině. Tribuny začaly bouřit nadšením a s napětím sledovaly akci Jarmolenka, který se prokličkoval až do nepalebného úhlu.
     
    83
    Andrij Jarmolenko zůstal stát půlkrok za posledním portugalským obráncem a tím zavinil vůbec první ukrajinský ofsajd v celém utkání.

    Michal Břuchanský

    Branky: 6. Jaremčuk, 27. Jarmolenko (Mykolenko) – 72. Ronaldo (pen.)

    Karty:   25. Stěpaněnko (UKR), 47. Jarmolenko (UKR), 90+4. Zinčenko (UKR), 90+5. Kovalenko (UKR) – 26. Pepe (POR), 64. Rúben Dias (POR)   72. Stěpaněnko (UKR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 1:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.
    Ukrajina: Pjatov (C) – O. Karavajev, Kryvcov, Matvijenko, Mykolenko (90+4. Plastun) – Jarmolenko, Zinčenko, Stěpaněnko, Malinovskyj, Marlos (63. Konopljanka) – Jaremčuk (73. Kovalenko).
    Náhradníci: Lunin, Pankiv – Bolbat, Bujalskij, Konopljanka, Kovalenko, Júnior Moraes, Šachov, Sobol, Sydorčuk, Cygankov, Plastun.

    Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Moutinho (56. B. Fernandes), Mário (68. Bruma), Danilo – Ronaldo (C), B. Silva, Guedes (46. Félix).
    Náhradníci: Beto, J. Sá – B. Fernandes, Pizzi, J. Fonte, A. Gomes, Neves, R. Pereira, Rui, Félix, André Silva, Bruma.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn (všichni ENG)
    ocianews.com