Winnipeg – Pittsburgh 2:7 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:2 (po pr.) | New Jersey – Florida 4:6 (kon.) | Boston – Anaheim 4:2 (kon.)
Ottawa – Minnesota 0:2 (kon.) | Buffalo – Dallas 4:0 (kon.) | Washington – Colorado 3:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:6 (0:4, 2:0, 1:2)
Colorado Avalanche
Pondělí 14.10.2019, 23:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Braden Holtby si nesáhl na kotouč a třikrát inkasoval, což bylo rozhodujícím momentem, se loučím a přeji vám dobrou úterní noc. (01:57:59)
     
    Československá stopa:

    Radko Gudas (WSH) 0+0, 2 střely, 23:10 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, 10:07 čas na ledě
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 1 střela, 7:28 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Nazem Kadri (COL) 1+2
    2. Mikko Rantanen (COL) 1+2
    3. Alexandr Ovečkin (WSH) 1+1
     
    Colorado na startu NHL zůstává stoprocentní, když vykradlo Capital One Arenu! Jestliže to po dvaceti minutách vypadalo na snadný průběh pro Avalanche, tak zbytek zápasu přinesl pořádnou zápletku. Washington sebral všechny síly a dotahoval náskok soupeře. Důležitým momentem byla neuznaná čtvrtá branka Capitals, na kterou výborně reagoval hostující trenér. Po shlédnutí videa rozhodli čároví sudí, že T. J. Oshie byl v pásmu dříve než černá guma. V samotném závěru pak pečetil na konečný 3:6 Nathan MacKinnon.

    Střely na branku: 32:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:8.
     
    Konec zápasu.
    59:21 Nathan MACKINNON - 3:6
     
    59:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! NATHAN MACKINNON podstoupil ve středním pásmu souboj, přešel přes modrou čáru a od mantinelu pak trefil prázdnou branku. Asistence: Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog.
     
    59:05
    Alexandr Ovečkin si najel ze strany na osu hrací plochy, ale zakončení z mezikruží mu vůbec nesedlo.
     
    57:54
    Ilja Samsonov opět míří na střídačku a Washington Capitals posílá do hry nejlepších šest bojovníků v mužstvu!
     
    57:54
    Trenérská výzva pro ofsajd Coloradu vyšla! Pojďme si ještě popsat akci, po které branka nebyla uznána! Jevgenij Kuzněcov objel branku a předal kotouč na Johna Carlsona, který zamířil do vzdálenější šibenice. Ovšem byla z toho jen marná radost.
    57:39 Alexandr OVEČKIN - 3:5
     
    57:39
    Washington právě vstřelil branku!
    V momentě, kdy naskočil Gabriel Landeskog na led se Capitals radují! Jevgenij Kuzněcov přihrál na modrou čáru, odkud z jedné zamířil ALEXANDR OVEČKIN mezi brankářovy betony. Ruský kapitán vykřesal velkou naději pro svůj celek. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
     
    57:29
    Na ose hrací plochy se netradičně při přesilové hře nacházel Alexandr Ovečkin, který mířil do šibenice. Philipp Grubauer znovu na pokus viděl a hru přerušil. V přerušené hře si Capitals vyžádali oddechový čas!
     
    57:01
    Jevgenij Kuzněcov jel blíže k brance v pravém kruhu pro vhazování. Domácí útočník dlouho mířil, ale branku přestřelil a navíc vyhnal Capitals z pásma.
     
    56:31
    Kotouč od pravého mantinelu mířil před branku, kde se nacházel bojovník Jevgenij Kuzněcov. Ruský hokejista ještě hledala Tom Wilsona, ale hostující brankář byl připravený.
     
    55:56
    Ilja Samsonov míří na střídačku a Washington aktuálně hraje v šesti proti čtyřem soupeřům!
     
    Střely na branku: 25:24.
     
    55:39
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., sekání).
     
    55:36
    Od modré čáry vyslal nabídku na teč Erik Johnson, jenž trefil nohu soupeře, od které se puk odrážel mezi tři tyče. Ilja Samsonov ještě vykopl beton a černou gumu zastavil.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. Eller (Ovečkin), 36. Oshie (Orlov, Kuzněcov), 58. Ovečkin (Kuzněcov, Carlson) – 4. E. Johnson (Kadri, Burakovsky), 6. Zadorov (Rantanen, MacKinnon), 8. Kadri (Donskoi, Makar), 10. Rantanen (Landeskog, Kadri), 45. Nieto (Jost), 60. MacKinnon (Rantanen, Landeskog)


    Washington Capitals: Holtby (8. Samsonov) – Carlson, Siegenthaler, Gudas, Orlov, Lewington, Jensen – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Makar, Zadorov, E. Johnson, Girard, Graves, Cole – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Kadri, Donskoi – C. Wilson, Jost, Nieto – Ničuškin, Bellemare, Calvert.

    Rozhodčí: O’Halloran, McCauley – Suchánek, Barton

    Diváci: 18 573
    thejrc.org