Sparta – Litvínov 5:4 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
5:4 (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 15.10.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Připíše si Sparta další tři body v dohrávce proti Litvínovu?
     
    HC SPARTA PRAHA

    6. místo, 17 bodů, skóre: 38:27
    Aktuální forma: V, V, V

    Pražský celek prožívá dosti rozpačitý úvod sezony. Svěřenci Uweho Kruppa vstoupili do nového ročníku pravou nohou, poté hned třikrát ze čtyř případů museli skousnout porážku. Tým v létě značně posílil zejména v ofenzivě, což dokládá i fakt vstřelených branek. V této statistice sparťané patří mezi týmy, kteří svému soupeři nasázeli vysoký počet gólů. Konkrétně sparťané se blýskli osmatřiceti góly, což je řadí na čtvrté místo.

    Sparťané v poslední době prožívá turbulentní období, co se týká získaných bodů. Pražané aktuálně drží sérii čtyř výher v řadě, které uzmuli na venkovních kluzištích. Navíc se pravidelně spoléhají na své stabilní gólmanské duo, které si rovnoměrně rozděluje porci odchytaných minut v zápasech. V posledním utkání dostal přednost brankář Jakub Sedláček, který pomohl svému týmu v cestě za dalším tříbodovým vítězstvím ve Vítkovicích.

    Poslední zápasy:
    5. kolo: Hradec – Sparta 4:2
    7. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:5
    8. kolo: Mladá Boleslav – Sparta 1:2p
    11. kolo: Zlín – Sparta 1:6
    9. kolo: Vítkovice – Sparta 1:5
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    12. místo, 10 bodů, skóre: 24:28
    Aktuální forma: V, P, V

    Litvínovský klub nemá za sebou úplně povedený start do nového ročníku, vždyť tým z Podkrušnohoří v úvodních šesti zápasech zapsal pouze jednu výhru. Seskupený útok a posílená obrana dostala zabrat, postupem času však Litvínov přidává a pomalu se odlepuje od týmů, které se pohybují ve spodní části extraligové tabulky.

    Litvínovští sice vyhráli úvodní duel nad brněnskou Kometou, jinak je to však z jejich strany zatím trochu krkolomné. Chemici totiž v následujících pěti duelech pokaždé padli, až v domácím střetnutí proti Hradci Králové se mužstvo pod trenérskou taktovkou Jiřího Šlégra znovu nakoplo. Svoji bilanci si ještě vylepšili v utkání se Zlínem, kterému dokázali dát hned pět gólů.

    Poslední zápasy:
    5. kolo: Litvínov – Liberec 4:5
    7. kolo: Mladá Boleslav – Litvínov 5:1
    8. kolo: Litvínov – Hradec Králové 6:5
    9. kolo: Karlovy Vary – Litvínov 4:3p
    10. kolo: Litvínov – Zlín 5:1
    Dobře naladěný Adam Polášek, který se v utkání proti Vítkovicím prosadil poprvé v této sezoně po návratu ze zahraničí, vyhlíží se svými spoluhráči duel s Litvínovem.

     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTICKÉ OKÉNKO

    Sparťanskou produktivitu vede překvapivě obránce nikoli útočník, a to Jan Košťálek. Nadějný bek s velkým potenciálem a příslibem do budoucna zapsal už devět bodů v devíti zápasech, a drží si tak průměrně bod na zápas. To samé platí o již zmiňovaném Vladimíru Růžičkovi, který má taktéž devítibodový přísun. Na třetím umístění je Jiří Smejkal, jenž v posledních dvou zápasech našel skvělou formu, když si připsal čtyři body. Jeho celková bilance v osmi zápasech čítá osm bodů.

    Litvínovské bodování je skromnější. Se šesti body na čele tabulky se pohybuje útočník Jakub Petružálek a také nová posila Richard Jarůšek. Oba mají shodnou bilanci tří gólů a stejný počet asistencí. Za nimi poté okupuje své místo obránce Jan Ščotka, který sice vstřelil pouze jednu branku, ale na další čtyři přihrál. Litvínovské kvarteto doplňuje zkušený veterán Viktor Hübl, který vsítil tři branky a jednu také sám připravil.

    Statistiky SPA
    Jan Košťálek (4+5; 9 zápasů)
    Vladimír Růžička (3+6; 9 zápasů)
    Jiří Smejkal (4+4; 8 zápasů)

    Přesilové hry:
    4. místo, 24,00% využití (25 přesilovek; 6 branek)
    Oslabení:
    6. místo, 81,82% úspěšnost (33 oslabení; 6 branek)

    Statistiky LIT
    Jakub Petružálek (3+3; 7 zápasů)
    Richard Jarůšek (3+3; 9 zápasů)
    Jan Ščotka (1+4; 9 zápasů)

    Přesilové hry:
    14. místo, 7, 14% využití (28 přesilovek; 2 branky)
    Oslabení:
    3. místo, 90,91% úspěšnost (44 oslabení; 4 branky)
    Litvínovští hokejisté vyhráli v dosavadním utkání nad Zlínem vysokým rozdílem, další utkání jedou odehrát do hlavního města, kde se představí na horkém ledě pražské Sparty.

     
    STĚŽEJNÍ OPORY SVÝCH TÝMŮ

    Sparťané se dlouhodobě spoléhají na své brankářské duo Matěj MachovskýJakub Sedláček, přičemž právě oni ve většině případů stojí za sparťanskými úspěchy. V obraně se rozjel ke své další životní sezoně a postupně vykonává kariérní pokrok Jan Košťálek, jenž se stává neodmyslitelným článek sparťanské defenzivy. K němu určitě patří Adam Polášek či Marek Ďaloga, oba hráči protřelí zahraničním angažmá rozdávají své platné zkušenosti ostatním členům obrany. Útok zatím diriguje kapitán Michal Řepík, který se ihned po svém příchodu zařadil mezi hlavní tahouny. Mezi další opory patří Vladimír Růžička společně s Lukášem Pechem a Marek Kvapil, který je vinou zranění mimo hru.

    Na straně Litvínova nelze opomenout tradiční duo Hübl – Lukeš, přičemž nestárnoucí Viktor Hübl ve svých jednačtyřiceti letech stále dokáže být velmi nebezpečný. Jeho parťák František Lukeš, jenž si v Litvínově kroutí několikátou sezonu po sobě, je rovněž v úzkém jádru těch nejzkušenějších borců. V brance trenéři vkládají důvěru do Jaroslava Januse, jemuž v létě přišel konkurent David Honzík. Litvínovské vedení obranu doplnilo o Adama Jánošíka či navrátilce a hlavního dispečera přesilových her Karla Kubáta. Útok zůstal vesměs pohromadě, další sezonu v Litvínově zapisují Jakub Petružálek nebo Lukáš Kašpar. Nejvýraznější posun na soupisce je příchod exsparťana Richarda Jarůška, kterému se zatím v novém působišti daří.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/2019

    11. kolo: Litvínov – Sparta 0:2
    24. kolo: Sparta – Litvínov 1:2
    37. kolo: Litvínov – Sparta 1:4
    50. kolo: Sparta – Litvínov 5:3

    Bilance vzájemných duelů z uplynulé sezony se přiklání na stranu sparťanů, kteří ze čtyř zápasů hned třikrát zvítězili. Poprvé se to Pražanům povedlo v jedenáctém kole, když brankář Matěj Machovský nedovolil soupeři ani jeden gól a byla z toho výhra 2:0. O pár dní později v předehrávce čtyřiadvacátého kola vyhráli Litvínovští, kteří dobyli vysočanskou tvrz poměrem 2:1. Ve zbylých dvou duelech už zase vládla Sparta, která porazila svého soka nejprve skromně 4:1 a poté divokým skóre 5:3.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Po téměř měsíční odmlce se znovu hlásím z pražské O2 areny, kam se sparťané vrací po šestizápasové šňůře venkovních zápasů. Dnes je na programu dohrávka šestého kola naší nejvyšší hokejové soutěže, v němž Sparta bude hostit litvínovskou Vervu. Napínavé utkání, v němž oba týmy budou chtít navázat na svoje předchozí úspěšné počínání, startuje v 18:30 hodin. Pokud zrovna nebudete moct dorazit na dnešní střetnutí osobně, bude pro vás připraven náš podrobný online přenos. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Ještě jednou Vás vítám už přímo z vysočanské arény. Oba celky už vyjely na rozbruslení a my si mezitím pojďme představit ty největší změny v sestavách pro dnešní duel.
     
    Sparťanští trenéři posílají do dnešního utkání tu samou sestavu, se kterou nastoupili v utkání na ledě Vítkovic. Až na jednu změnu. V brance opět dostane příležitost Matěj Machovský, záda mu bude krýt Jakub Sedláček. Obranné páry zůstávají pohromadě, z útočných řad vypadl Martin Dočekal, do hry se tak dostane David Dvořáček, který nastoupí vedle Matúše Sukeĺa a Jana Buchteleho. V dresu Sparty si dnes poprvé odbude svou domácí premiéru před fanoušky David Tomášek.

    Na straně Litvínova nezaznamenáváme žádnou změnu, svěřenci trenéra Jiřího Šlégra mají stejnou sestavu bez jediné změny. Do branky se dnes postaví Jaroslav Janus. V obraně bude dnes připraven mimo jiné Karel Kubát, kterému bude sekundovat v první obranné linii obránce Jiří Říha. Útok zůstává ve stejném složení, k vidění bude František Lukeš nebo exsparťan Richard Jarůšek, jenž bude hrát po boku Hanzla a Petružálka.

    Takto tedy trenéři zvolili podle svého uvážení sestavy pro tento duel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Týmy se už pomalu trousí do svých kabin, za přibližně dvacet minut začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Dvořáček, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal. Trenér: Uwe Krupp.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Kubát, Jánošík, Ščotka, J. Říha, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl, Kašpar – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Válek, Zygmunt, Jurčík – Gerhát, J. Mikúš, Myšák – Helt. Trenér: Jiří Šlégr.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Malý, Pešek.
     
    Hráči jsou na ledě, za nimi přicházejí také dnešní rozhodčí. Můžeme začít!
     
    Ještě předtím však předává generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová Miroslavu Formanovi ocenění, jelikož sparťanský útočník na venkovním tripu nastoupil ke svému 400 zápasu v Tipsport extralize!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Jako první vyhráli vhazování sparťané, kteří se snažili přenést hru do útočného pásma. Forman však na přihrávku svého spoluhráče nedosáhl.
     
    00:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je rychlost! Neuběhla ani půlminuta z dnešního zápasu a sparťané se ujímají vedení. Pech se dostal za obranu soupeře, nahrnul puk do brankoviště, kde ho pohotově doklepl ADAM POLÁŠEK! Asistence: Lukáš Pech.
    00:34 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    00:36
    A hned poté jde hostující tým poprvé do čtyř. Martin Hanzl (LIT) se totiž provinil nebezpečnou hrou vysokou holí. Dvě minuty pro litvínovského útočníka.
     
    01:28
    Sparťané okamžitě usazeni před Jaroslavem Janusem, který se musel hodně ohánět. Říčka naservíroval puk Košťálkovi, jehož slabá střela neměla úspěch.
     
    01:48
    Hosté se na chvíli osvobodili, ale sparťané ihned přesouvají puk do útočného pásma. Kalina teď trochu zariskoval na modré čáře, Litvínov vyhazuje.
     
    02:24
    Michal Řepík nezachytil kotouč od svého kolegy u mantinelu, sparťané museli začít od znovu. Sukeĺ na pravém křídle byl ale příliš moc pomalý.
     
    02:58
    Mezitím, co se vyloučený Hanzl vrátil zpět na ledovou plochu, se domácí hokejisté provinili zakázaným uvolněním, Následuje buly u brankáře Machovského.
     
    03:21
    První dobrý pokus hostů. Pavel Zygmunt se dokázal obtočit na levém kruhu a vyslat jedovatou střelu zápěstím. Machovský nakonec zasahovat nemusel.
     
    03:53
    Blain se pokusil rozjet další útočnou akci, Smejkal ale s jeho úmyslem ve středním pásmu příliš nepočítal a k puku se lacino dostávají litvínovští borci.
     
    04:06
    Poté se ale k puku dostal na modré čáře Jan Košťálek, jehož rána trefila přesně pravý beton litvínovského brankáře. Tlak domácích v útoku stále pokračuje.
     
    04:57
    Sparťané jsou při chuti a snaží se o další nápor na litvínovskou branku. Verva teď ale dobře zapracovala ve středním pásmu a útok Sparty odrazila.
     
    05:15
    Jeden z domácích hráčů byl sám před Janusem! Litvínovský gólman nevěděl jak, ale i se štěstím se mu podařilo kotouč vytěsnit mimo branku.
     
    06:13
    Po delší době se opět hraje v pásmu domácích. Petružálek statečně bojoval se svými protihráči za brankou soupeře, ale Sukeĺ dostal hru do bezpečí.
     
    06:59
    Sparťané se osvobodili pouze výhozem puku do střední třetiny. Verva poté chtěla rychle rozehrát po pravém křídle, přihrávka byla příliš prudká. Icing.
     
    07:06
    Tomášek ještě chtěl vydolovat kotouč od mantinelu, ale nepovedlo se. Litvínov sice nepřesně rozehrál, ale to zatím Chemikům bude stačit. Komerční přestávka.
     
    07:28
    Hosté zaměstnali Machovského nebezpečným nahozením puku na branku domácích. Sparťanský gólman si puk pohlídal. Vhazování po jeho levici.
     
    07:57
    David Tomášek vyhrál vhazování v obranném pásmu a sparťané mohli založit útok. Blain však škobrtl, čímž zabrzdil sparťanský postup do útočného pásma.
     
    08:11
    Pavelka poslal puk ze středního pásma na hůl Andreje Kudrny, který jen svou holí nahodil na Januse a odjel na střídačku. Litvínovští mají puk na svých hokejkách.
     
    09:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A pozor! Sparťané poněkolikáté zaváhali v rozehrávce, což okamžitě trestá RICHARD JARŮŠEK, který pověsil puk pod víko sparťanské branky! Bez asistence.
    09:01 Richard JARŮŠEK - 1:1
     
    09:39
    Sparťané se snaží o rychlou odpověď, ale Verva je vstřeleným gólem nabuzená a nedovoluje soupeři se dostat do jakéhokoli nebezpečné pozice.
     
    10:36
    Lukáš Válek bojoval s Tomášem Dvořákem o puk v pravém rohu u hrazení, ze souboje nakonec vítězně vzešel litvínovský hráč, který odpálil kotouč pryč.
     
    11:08
    Dvořák teď musel předvést rychlost na bruslích a zamezit zakončení hostujícímu hráči. Sparťanský obránce svůj úkol zvládl splnit na jedničku.
     
    11:50
    Hosté se dostali k několika zajímavým pokusům. Lukáš Kašpar střílel z ostrého úhlu u levé tyčky, Machovský si jeho střelu pokryl svou lapačkou.
     
    12:05
    Marek Ďaloga odmítl další nebezpečí u své branky a rychlým vyjetím z obranné třetiny poslal propagační pokus na Jaroslava Januse, který chytá.
     
    12:44
    Verva se postupně osměluje a mohla skórovat! Jarůšek našel na pravé straně nekrytého Martina Hanzla, jehož rána šla kousek nad pravý horní roh sparťanské branky! Škoda pro Litvínov.
     
    13:09
    Sparťané vyhráli vhazování ve středním pásmu a Blain rozehrával další postupný útok na hostující branku. Domácí se dostali i ke střele, Janus kryje.
     
    13:45
    Jan Ščotka uklidňuje situaci za svojí brankou a rozehrává další atak směrem na domácí branku. Oba týmy vyměňují své síly na ledové ploše.
     
    13:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Verva svému soupeři odskakuje do vedení! Štich dokázal najít mladíka JANA MYŠÁKA, který rychlou dorážkou dává svému týmu jednobrankový náskok. Asistence: David Štich, František Gerhát.
    13:53 Jan MYŠÁK - 1:2
     
    14:42
    Polášek se snažil dobruslit kotouč u mantinelu ve středním pásmu, což se mu povedlo na poslední chvíli. Sparťané vyhodili pouze do středního pásma.
     
    15:19
    Na ledě zůstal chvíli ležet Tomáš Dvořák, který dostal pukem do obličeje. O pár chvil později se však zvedá po svých, můžeme v klidu pokračovat dále.
     
    15:39
    Machovský pomáhá Blainovi s rozehrávkou, který měl za brankou menší problémy, ale poté se dokázal vymanit a najít Buchteleho, který vyvezl puk ven.
     
    15:52
    Nebezpečná akce domácího mužstva! Buchtele dokázal prostrčit puk před branku na najetého Davida Dvořáčka, jenž vložil do nabídky svou hůl a Janus vytěsnil jeho teč svým ramenem!
     
    16:18
    Smejkal ještě stihl zastavit vyhození Davida Šticha od levého hrazení, další ohrožení litvínovské branky však nepřišlo. Litvínovští odráží sparťanské útoky.
     
    16:57
    Ďaloga nyní předvedl to, co umí. Vzal si puk v obranném pásmu, vybruslil s ním až do útočné třetiny, kde ho ale výtečným zákrokem zastavil jeden z hostí.
     
    17:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle není pro domácí tým úplně dobré. Litvínovští se dostali do situace tři na dva, Petružálek posunul puk před brankou domácích na MARTINA HANZLA, který neměl sebemenší problém zasunout puk do branky. Asistence: Jakub Petružálek, Richard Jarůšek.
    17:27 Martin HANZL - 1:3
     
    17:50
    Buchtele doloval puk u mantinelu, ale sparťané se vinou špatné přihrávky sami připravili o útočné pásmo. Sukeĺ poté nepřesně hledal svého kolegu ve středním pásmu.
     
    18:08
    Litvínovští chtěli rozjet rychlý protiútok a využít krkolomného střídání domácích. To se jim ale nepovedlo, u puku byl jako první Blain, píská se icing.
     
    18:49
    Dvořákovi projel kotouč na modré čáře pod hokejkou a dopředu uháněl Jan Myšák. Litvínovský hráč střílel z levého kruhu pro vhazování, střela šla vedle.
     
    19:06
    Poslední minuta první třetiny. Polášek stihl odehrát kotouč na Rouska, jenž však nebyl v dobré rychlosti, a tak jen nahodil do útočného pásma a odjel střídat.
     
    19:57
    Do zakončení se ještě tlačil deroucí se Miroslav Forman, který se ale přes tři protihráče nedokázal vyháčkovat. Třetina tak skončí ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda nabídla vzrušující podívanou. Lépe začali domácí, kteří šli po zásluze Adama Poláška do vedení. Litvínovští se poté osmělili, když nejprve skóroval Richard Jarůšek a poté Jan Myšák. Z hostující strany to ale nebylo vše, do první přestávky ještě udělal změnu ve skóre útočník Martin Hanzl. Domácí tak po první třetině prohrávají o dvě branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25 hodin.
     
    Střely na branku: 9 – 7
     
    Hráči jsou již připraveni vstoupit do druhé třetiny. Rozhodčí si volá centry na úvodní vhazování, pokračujeme.
     
    Tak ještě ne. Zřejmě nějaký problém s časomírou.
     
    Už je vše připraveno, můžeme pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Sparťané vlétli do útočné třetiny jako uragán. Řepík se svými spoluhráči okamžitě ohrozili brankáře Jaroslava Januse v brance. Gólman hostí kotouč vyráží.
     
    20:39
    První pokus hostujícího mužstva v útočném pásmu. Matěj Machovský máchl svou lapačkou a nedovolil další dorážky u svého brankoviště.
     
    20:57
    Tomášek si rozmyslel střelu od modré čáry a poslal kotouč zpátky za branku soupeře. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, do útoku pádí opět Litvínov.
     
    21:13
    Další zákrok sparťanského brankáře. Poté dostal hru do středního pásma obránce Polášek, daleko se však sparťané nedostali. Růžička jeho pas nezachytil.
     
    21:57
    Mikúš zvedl hlavu u branky Januse a viděl najetého na útočné modré Františka Gerháta. Druhý jmenovaný ale prudkou přihrávku nezpracoval, pouze nahodil.
     
    22:06
    Dvořáček sprintoval za pukem v útočném pásmu, sparťané se ještě chvíli drželi před Jaroslavem Janusem, ale poté už hosté vyvezli kotouč do středního pásma.
     
    22:58
    Dobrý zámek sparťanského týmu. Domácí drží hru v útočném pásmu, stihli už i dokonce vystřídat, ale zatím tomu chybí nějaká pořádná střela směrem na Januse.
     
    23:27
    A Litvínov řeší situace výhozem puku na zakázané uvolnění. Na vhazování se nyní sklání Lukáš Pech a na druhé straně Martin Hanzl. Janus v pohotovosti.
     
    23:54
    Neuvěřitelné! Michal Řepík dostal krásnou přihrávku před brankoviště, neposedný kotouč však nepracoval, tudíž ani pořádně zakončit.
     
    24:28
    Košťálek se chopil opuštěného puku v obranném pásmu, chtěl rychle posunout kotouč na své spoluhráče do útočného pásma, ale pas byl nepřesný.
     
    24:58
    Janus odpaloval puk do levého rohu kluziště, dobrou šanci na získání kotouče měl Buchtele, který obtěžoval litvínovského brankáře, ale marně.
     
    25:17
    Rodící se přečíslení dva na jednoho vyřešil Smejkal střelou zápěstím, do jeho rány vložil hůl obránce Štich. Puk nakonec skončil až v ochranné síti za brankou.
     
    25:59
    Další dobrý pokus! Nejprve Kudrna dostal luxusní pas zpoza branky, svou střelu bez přípravy ale trefil jen brankáře Januse. Škoda pro Spartu.
     
    26:04
    A domácí nadále zatápěli litvínovským borcům v jejich obranném pásmu. Vladimír Růžička zkoušel prostřelit Januse na bližší tyč, ale střela neměla razanci.
     
    26:13
    Hosté vyhráli vhazování v obranném pásmu, Kubát se snažil hledat spoluhráče na druhé straně, ale Petružálek jeho pobídku nasměroval do hlediště.
     
    26:22
    Po vhazování ve středním pásmu sparťané otočili hru dopředu. Jejich přechod byl ale příliš netrpělivý a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru.
     
    26:57
    Sukeĺ ještě získal kotouč u pravého mantinelu pro vhazování, ale poté se mu nepodařilo najít svého spoluhráče před brankou. Litvínovští se osvobozují.
     
    27:32
    Andrej Kudrna byl v dobré rychlosti v útočném pásmu, za sebou měl ještě dva spoluhráče, v tísni však nedokázal najít dobrý moment pro přihrávku.
     
    27:56
    Po velké tlačenici v útočném pásmu Sparty vyjel s pukem Petružálek, který nahrál na Jánošíka. Litvínovský obránce se ale ocitl v postavení mimo hru.
     
    28:19
    Blain udělal malý oblouček v obranném pásmu a zkoušel hledat své spoluhráče. Obránci Vervy byli ale na svém místě dobře připravení a pas zastavili.
     
    29:02
    Slušná šance pro Spartu! Vladimír Růžička dostal kotouč do mezikruží, odkud bez váhání vypálil. Střela domácího útočníka byla ale snažená nad.
     
    29:56
    Sparťané jsou v posledních minutách aktivní a snaží se s aktuálním stavem něco udělat. Teď však jejich snahu opět brzdí nepřenosnosti v rozehrávce.
     
    30:08
    Miroslav Forman trochu netypicky střílel z levého křídla už z ostrého úhlu a Janus musel zakročit svým ramenem. Hosté následně posílají kotouč do bezpečí.
     
    30:41
    Forman opět v akci. Tentokrát v roli nahrávače, když chtěl nahrát už do prázdné branky na Andreje Kudrnu. Přihrávku ale dobře zastavili hostující obránci.
     
    31:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se to sparťanské osmaosmdesátce povedlo na výbornou! MIROSLAV FORMAN dostal přesný pas od Marka Ďalogy a nerušeně poslal kotouč do litvínovské branky. Asistence: Marek Ďaloga.
    31:21 Miroslav FORMAN - 2:3
     
    31:46
    Litvínovští ale nechtějí být pozadu a nadále odstřelují Machovského klec. Lukáš Doudera nyní na výletě, když na hrotu útoku vyslal jedovatou ránu.
     
    32:18
    Na druhé straně se činili slovenští hráči v dresu Sparty. Kudrna přenechal do tandemu na Matúše Sukeĺa, jehož střelu si Janus pohlídal svou lapačkou.
     
    32:29
    Vhazování v útočném pásmu domácích vyhráli sparťané. Sukeĺ ale nedokázal najít připraveného obránce na modré čáře. Verva puk posílá ven.
     
    33:06
    Sparťané teď zapomněli na obranu, když téměř celá pětice odjela střídat. Machovský ale proti dojíždějícímu útočníkovi odpálil kotouč raději až na zakázané uvolnění.
     
    33:19
    Pavelka se musel vracet pro puk do obranného pásma až za branku Machovského. Svým následným pasem nikoho nenašel, píská se další icing.
     
    33:34
    Hanzl už nestihl dobruslit puk na útočné modré, a tak jen nahodil zpětně na sparťanského brankáře. Machovský ihned posílá puk na opačnou stranu hřiště.
     
    34:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejprve neproměnil svou šanci Řepík, po dalších zmatcích v litvínovské obraně se už prosazuje LUKÁŠ PECH, který si vzal puk v mezikruží a přesnou ranou rozvlnil síť za Jaroslavem Janusem. Asistence: Miroslav Forman.
    34:05 Lukáš PECH - 3:3
     
    34:43
    Řepík se pokoušel propasírovat puk skrz brankoviště, jeho přihrávku ale domácí hokejisté nezachytili a Verva dostává těžiště hry do středního pásma.
     
    35:12
    Formace Vladimíra Růžičky ještě zůstane v útočném pásmu. Litvínovští totiž vyhodili puk pouze na zakázané uvolnění a rozhodčí hru přerušil svým hvizdem.
     
    35:39
    Nebezpečná situace po dlouhé době na druhé straně! Petružálek se snažil zasunout puk pod Machovského, který ležel na zemi, ale puk do sítě nedostal. Verva se opět začíná tlačit do branky.
     
    36:08
    Dvořáček bojoval se spoluhráčem v rohu kluziště o puk, z čehož těžil Buchtele. Sparťanský útočník hledal Pavelku, ten puk ale netrefil ideálně.
     
    37:12
    Lukáš Pech si vzal kotouč za svou brankou a sparťané jeli do útočného pásma. Střela jednoho z domácích ale skončila v ochranné síti za brankou Januse.
     
    37:30
    Smejkal svým výborným napadáním si vynutil od svého soupeře faul. Po kratičké pauze se bude opět vylučovat. Sparťané budou hrát přesilovku.
     
    37:30
    Hříšníkem byl tentokrát Jan Ščotka (LIT), který se provinil hákováním. Pražané si už staví úvodní formaci na přesilovou hru.
     
    38:16
    Jan Košťálek zakončil sparťanskou souhru střelou z pravého kruhu pro vhazování. S jeho ránou neměl Jaroslav Janus problémy, puk našel ve své lapačce.
     
    38:57
    Sparťané jeli do přečíslení čtyři na dva, ale Růžičkovi se zamotal puk mezi bruslemi. Jaroslav Janus zastavil kotouč pomocí svých betonů.
     
    39:44
    Forman se vymanil z rohu kluziště a nahrával na připraveného Andreje Kudrnu, který svou střelou z mezikruží trefil jen zadní mantinel.
     
    39:57
    Sparťané už tuto přesilovku nevyužijí. Vyloučený Jan Ščotka skáče zpět na ledovou plochu, do šaten tedy půjdeme za nerozhodného stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla emotivní hokej, který více vyhovoval domácím. Ti dokázali dvěma góly vyrovnat stav dnešního duelu na aktuálních 3:3. Jako první se prosadil Miroslav Forman a poté Lukáš Pech. První útočná řada Sparty dnes hraje povedený zápas, zařídila totiž všechny tři dosavadní góly domácích.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:22 hodin.
     
    Střely na branku: 12 – 3
     
    Hráči už vyjeli do třetí třetiny zpátky na ledovou plochu. Za malý okamžik odstartuje další dvaceminutová porce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Úvodní vhazování ve třetí třetině vyhráli hosté, kteří ihned nahodili na Machovského. Sparťanský gólman rozehrával svou holí puk na své spoluhráče.
     
    40:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zblokovaná střela Lukáše Kašpara paradoxně přišla vhod VIKTORU HÜBLOVI, který se obtočil mezi kruhy a střelou počtvrté překonal brankáře Machovského. Asistence: Lukáš Kašpar.
    40:32 Viktor HÜBL - 3:4
     
    41:11
    Sparťané se snaží osmělit a vzpamatovat z inkasovaného gólu. To se jim ale zatím moc nedaří, jelikož Litvínovští jsou v tuto chvíli u puku jako první.
     
    41:46
    Ďaloga si sebral puk za svou brankou a ve spolupráci s Pavelkou se snažili rozjet další útočnou akci. Verva ale už ve středním pásmu rozbíjí ataky soupeře.
     
    42:35
    Další zaváhání ve sparťanské rozehrávce. Pavel Zygmunt mohl přidat další branku, svou tvrdou střelou nemířil vůbec špatně, ale střela přesto šla mimo tři tyče.
     
    43:09
    Jakub Petružálek v obranném pásmu zkoušel nahrát na své spoluhráče na útočné modré, ale sparťané tentokrát byli včas připravení a míří dopředu.
     
    43:29
    Kudrna byl v dobré pozici na střelu, celou akci se ještě snažil vyšperkovat přihrávkou na Blaina, který ale kotouč už netrefil. Velká škoda pro domácí tým.
     
    43:46
    Na druhé straně zase jako tank mířil do branky Richard Jarůšek, svou střelou ale napálil pouze brankáře Matěje Machovského, výtečný zákrok.
     
    43:57
    Verva předvedla další zámek u svého soupeře. Jeden z obránců se pokoušel střílet od modré čáry, Machovský měl dobrý výhled a kotouč lapil.
     
    44:27
    Sparťané jsou teď pod tlakem. Přihrávka přes brankoviště nenašla žádnou litvínovskou hůl, kotouč jen projel do rohu kluziště. Píská se zakázané uvolněné.
     
    44:49
    Po delší době sparťané zahrozili a opět u toho byla první formace. Pech si udělal prostor na levém křídle, ke střele se nedostal, střílel tak Řepík, ale vedle.
     
    45:16
    Litvínovští v dalším ataku na domácí branku neodhadli svůj přesun přes modrou čáru. Rozhodčí píská postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    45:57
    Tomášek si sebral kotouč ve středním pásmu, byl ale příliš už moc dlouho na ledě, a tak jen odevzdal svým spoluhráčům až za branku brankáře Machovského.
     
    46:36
    Litvínovští si zahrají po komerční přestávce poprvé v dnešním zápase přesilovku Matúš Sukeĺ (SPA) inkasoval od rozhodčích dvě minuty za faul kolenem.
     
    46:52
    Na úvod sparťanského oslabení se podařilo Dvořákovi vyhodit kotouč přes všechny čáry. Litvínovští jsou ale už zase zpátky v útočném pásmu soupeře.
     
    47:25
    Petružálek posunul zadovkou na svého spoluhráče na pravý kruh, odtud kotouč putoval přes modrou čáru na levou stranu. Poté přišla střela, Machovský kryje.
     
    47:46
    Michal Řepík ještě zdržel hostující rozehrávku ve středním pásmu a sparťané mohou v klidu prostřídat své síly na ledě. Druhá část přesilovky se Vervě nedaří.
     
    48:36
    Sukeĺ skáče zpátky na led, Litvínov tuto přesilovku nevyužil. Říčka teď jen nahodil na brankáře Jaroslava Januse, který jen odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    49:27
    Sparťané mohli vyrovnat! Kudrna na brankovišti sám chtěl dorážet kotouč do branky, ale situaci mu čistě znemožnil poslední obránce před Janusem. Domácí postupně zvyšují obrátky.
     
    49:54
    Tomáš Pavelka si po zmatcích ve středním pásmu vzal puk zpátky na svoji hokejku, ale další útok se mu založit nepodařilo. Navíc se píská zakázané uvolnění domácích.
     
    50:19
    Lukáš Pech vyhrál vhazování v obranném pásmu, Ďaloga našlápl až do útočného pásma na levý kruh, odkud střílel pouze mimo branku.
     
    50:48
    Tomášek udržel kotouč po vhazování u Jaroslava Januse, svou následnou přihrávkou ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Puk mají Litvínovští.
     
    50:54
    Na druhé straně zase zkoušel štěstí Martin Hanzl, jeho rána z pravého kruhu byla ale zablokovaná. Puk má ve své moci brankář Machovský. Buly v pásmu Sparty.
     
    51:13
    Řepík sice dokázal nahodit kotouč do útočného pásma. Za pukem se snažil sprintovat Lukáš Pech, ale rozhodčí píská postavení mimo hru. Buly se bude opakovat.
     
    51:25
    Řepík vystihl rozehrávku Jaroslava Januse za brankou, se svým rozmýšlením na střelu váhal, čímž usnadnil hostům přístup ke kotouči.
     
    51:46
    Jan Buchtele jako vítr nyní zavítal do útočného pásma, svou následnou střelou do horní části branky ale sparťanské fanoušky nerozjásal.
     
    52:39
    Polášek kroužil s pukem na hokejce po celé útočném pásmu, před brankou čekali jeho spoluhráči, ale přihrávky se nedočkali. Verva posílá puk ven.
     
    52:57
    Sparťané se dostali do mírného přečíslení. Kudrna vybízel ke skórování svého spoluhráče před brankou, jeho kolega ale dalekonosnou přihrávku nezpracoval.
     
    52:57
    Dnešní utkání tady v O2 areně sleduje skvělých 8810 diváků!
     
    53:21
    Pavelka poslal nepřesnou přihrávku na Roberta Říčku, kterému puk přeskočil čepel, a domácí tak přicházejí o možnost dostat se do útočného pásma.
     
    53:22
    Sparťané si zahrají v dnešním utkání další přesilovou hru. Martin Hanzl (LIT) totiž dostává dvě minuty za podrážení. Přesilovka pro Spartu.
     
    53:27
    Po pěti vteřinách však přichází trest také na druhé straně. Miroslav Forman (SPA) si nepohlídal svou hokejku a putuje za vysokou hůl na trestnou.
     
    53:53
    Tomášek prohrál vhazování v obranném pásmu, a domácí se tak museli znovu bránit dalšímu náporu litvínovské ofenzivy. Machovský zasahovat nemusel.
     
    54:19
    Adam Jánošík najížděl do útočného pásma po levé straně kluziště, ale chyběla mu podpora od svých spoluhráčů. Sparťané mají puk pod kontrolou.
     
    55:14
    Pavelka poslal riskantní pas přes obranné pásmo domácích, čehož hosté mohli využít. Litvínovský hráč ale netrefil kotouč podle svých představ.
     
    55:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    ANDREJ KUDRNA si dnes za svůj výkon gól bezpochyby zaslouží. Sparťanský rychlík vybruslil s pukem na pravou stranu a táhlou střelou překvapil brankáře Jaroslava Januse. Bez asistence.
    55:57 Andrej KUDRNA - 4:4
     
    56:26
    Blain musel hodně zabrat v obranném pásmu, když mu dýchal na záda jeden z litvínovských hráčů. Sparťané mají kotouč na svých hokejkách.
     
    56:37
    Michal Řepík se snažil prokličkovat přes útočnou modrou, to se mu také povedlo, ale rozhodčí ještě předtím zapískal postavení mimo hru. Hra je přerušena.
     
    57:13
    Lukáš Pech ukradl kotouč z hole Viktoru Hüblovi a pádil sám po levém křídle na brankáře Jaroslava Januse. Poslední obránce Vervy domácího útočníka zastavil.
     
    57:21
    Lukáš Pech byl trochu otřesený po tvrdém hitu od protihráče, ale všechno se obejde bez vyloučení. Hra bude za chvíli pokračovat ve středním pásmu.
     
    57:36
    Petružálkovi se nepodařilo protečovat kotouč přes Kalinu, který ještě stihl zavřít mantinel na pravé straně. Poté se ale přeci jenom Litvínovští dostávají ven.
     
    58:18
    Andrej Kudrna vydoloval kotouč od mantinelu a Dvořák mohl střílet od modré čáry. Rána domácího obránce byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    58:43
    Jánošík ustál souboj za brankou Januse, ale domácí se přesto dostali do zajímavé šance. Forman hledal své spoluhráče na středu hřiště, ale neúspěšně.
     
    59:23
    Poslední minuta třetí třetiny. Polášek rozehrává na svého spoluhráče, před ním ale hrají hosté. Machovský nakonec čelil nahození, hra je opět přerušena.
     
    59:56
    Kudrna ještě posílal kotouč do brankoviště zpoza branky, ale tam nikdo v bílém nebyl. Litvínov posílá kotouč do středního pásma, jdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Ve třetí třetině dostal zpátky své mužstvo do vedení Viktor Hübl, za domácí se prosadil Andrej Kudrna. K vidění byly poté zajímavé šance, další branku jsme ale již nezaznamenali. Po šedesáti minutách tedy nemáme jasného vítěze. Za malý okamžik bude následovat prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 21:10 hodin.
     
    Střela na branku: 7 – 8
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Jako první se do útočného pásma podívali Litvínovští. Lukeš ale neudržel kotouč v rohu kluziště, na druhé straně zase nebyli úspěšní domácí hokejisté.
     
    60:59
    Petr Kalina střílel z levé strany na Jaroslava Januse. Litvínovský gólman se stačil přesunout a nedovolil sparťanskému obránci skórovat.
     
    61:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Halou zní "Pátá"! Tak tohle byla one man show MIROSLAVA FORMANA, který si sebral puk ve vlastním pásmu, rozjel se, udělal kličku poslednímu obránci a jeho přihrávku si do vlastní sítě srazil brankář Janus. Sparťané vítězí. Bez asistence.
    61:18 Miroslav FORMAN - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! V prodloužení byli více šťastnější domácí, když se prosadil po svém sólu Miroslav Forman. Sparťané z toho utkání berou dva body, Litvínov si domů odváží jeden bod.
     
    Ode mě je to už pro dnešek všechno. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů z O2 areny se budu těšit! Mějte se fajn, na počtenou! (21:15:16)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Polášek (Pech), 32. Forman (Ďaloga), 35. Pech (Forman), 56. Kudrna, 62. Forman – 10. Jarůšek, 14. Myšák (Štich, Gerhát), 18. M. Hanzl (Petružálek, Jarůšek), 41. V. Hübl (Kašpar)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, T. Pavelka, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Dvořáček, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Kubát, Jánošík, Ščotka, J. Říha, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl, Kašpar – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Válek, Zygmunt, Jurčík – Gerhát, J. Mikúš, Myšák – Helt.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Malý, Pešek

    Diváci: 8810
    thejrc.org