Mountfield HK – Moser Medical Graz 99ers 7:1 (kon.) | Tappara – Frisk Asker 7:3 (kon.) | Liberec – Augsburg 2:3 (kon.)
Ambri-Piotta – Banská Bystrica 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:1 (1:0, 1:1, 5:0)
Moser Medical Graz 99ers
Středa 16.10.2019, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Radovan Pavlík mohl v rychlém sledu za sebou přidat druhý gól. Jeho rána z mezikruží trefila Nihlstorpa do hrudi.
    58:13 R. PAVLÍK - 7:1
     
    58:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již 7:1 a soupeř je zralý na ručník! Cingel se uvolnil na pravém kruhu, vypálil a odražený puk si našel RADOVAN PAVLÍK, jenž ho rychle vrátil do sítě! Asistence: Lukáš Cingel.
    56:24 CHALUPA - 6:1
     
    56:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec opět skóruje, tohle už zavání debaklem. MATĚJI CHALUPOVI přisunul kotouč na pravý kruh Čáp. Útočník Lvů neváhal a parádním švihem trefil vzdálenější růžek – 6:1! Asistence: Zdeněk Čáp, Matěj Paulovič.
     
    55:30
    Lukáš Cingel dostal přihrávku do mezikruží a z ideální pozice mohl pálit, bránu protivníka však trestuhodně minul.
    54:03 KUBÍK - 5:1
     
    54:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje na 5:1 a o jeho výhře je rozhodnuto! ADAM KUBÍK těžil z dobré práce Chalupy, jenž vybojoval puk a zadovkou mu ho posunul. Útočník Lvů zamířil z pravého kruhu nahoru k bližší tyči! Asistence: Matěj Chalupa.
    48:57 BIČEVSKIS - 4:1
     
    48:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje na 4:1! Lvi se dostali do útočného pásma, přihrávka Miškáře z levé strany našla naprosto volného MARISE BIČEVSKISE, jenž z bezprostřední blízkosti překonal tvrdou ranou Nihlstorpa. Asistence: Patrik Miškář.
     
    48:09
    Na druhé straně jel sám na Nihlstorpa Perret, dostal se ale příliš blízko a svůj pokus už nedokázal zvednout nad beton.
     
    47:08
    Devětadevadesátníci drží kotouč v obranném pásmu. Po chvíli o něj ale přišli a do velké šance se na levém kruhu dostal Allen, jenže svůj pokus namířil jen do náruče Nihlstorpa. Následuje komerční přestávka.
     
    46:05
    Sám na Lukeše se nyní hnal King, na kterého obrana Lvů úplně zapomněla, rána však šla přímo do hrudníku Lukeše.
    44:01 PAULOVIČ - 3:1
     
    44:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku a vede 3:1! Po střele z levé strany zakončoval Vincour, jeho pokus Nihlstorp vykopl jen na hůl MATĚJE PAULOVIČE, jenž bleskově vrátil puk do sítě! Asistence: Tomáš Vincour.
     
    43:04
    Kubík nejprve ve velké šanci mezi kruhy minul bránu, následně byl v rohu hřiště podražen Weihagerem, který dostává dvě trestné minuty.
    33:30 VINCOUR - 2:1
     
    33:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec si bere vedení zpět. Lvi dostali puk na modrou čáru, odkud vypálil Šalda, puk se odrazil od hráčů bojujících před brankou, Cingel ho v osobním souboji posunul k TOMÁŠI VICNOUROVI. Ten se nerozpakoval a rychle ho vrátil do sítě, na tohle nemohl Nihlstorp reagovat – 2:1!
     
    30:02
    Druhé vyloučení tohoto utkání a druhá přesilovka pro Graz. Trochu nešikovně si nyní v rohu kluziště počínal Vincour, jenž inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
    27:41 KING - 1:1
     
    27:41
    Graz právě vstřelil branku!
    Graz srovnává krok, panečku, to byl gól! DWIGHT KING dostal přihrávku do pravého rohu a takříkajíc z brankové čáry nachytal Lukeše na švestkách – 1:1! Asistence: Oliver Setzinger, Colton Yellow Horn.
     
    26:13
    Cingel se dostal až k Nihlstorpovi, přihrál doleva, odkud Vincour netrefil polovinu prázdné brány.
     
    25:10
    Z levého hrazení přišla prudká přihrávka do brankoviště, kde se snažil dorážet Bičevskis, který ale z první puk nezasáhl dobře a následně mu cestu zahradil beton Nihlstorpa. To byla opravdu velká šance!
     
    22:10
    A rozehrávka Grazu velmi nevyšla! Parádní ťukec následně předvedli Čáp s Chalupou a první jmenovaný zakončoval z pravého kruhu, Nihlstorp ale betonem zasáhl.
     
    17:05
    King se prohnal po levé straně a zakončoval z bezprostřední blízkosti, Lukeš si dobře vyjel a střelu zastavil.
     
    15:20
    Vhazování před Lukešem vyznělo dobře pro rakouský celek. Collberg obdržel přihrávku na levý kruh a pálil nebezpečně k bližší tyči. Skvělý zákrok Lukeše lapačkou.
     
    15:10
    Přesilovka pro Graz. Zdeněk Čáp před vlastní bránou zahákoval soupeře a dostává dvě zasloužené trestné minuty.
     
    13:10
    Ograjensek měl nyní velkou šanci, s kolegou se hnal do situace dva na jednoho. Odpovědnost vzal na sebe a pálil z levého kruhu, Lukeš proti jeho ráně dobře zasáhl.
    05:21 PERRET - 1:0
     
    05:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre utkání! Paulovič vystřelil z vrcholu kruhů, zařízení netrefil, ale dojel do rohu a nahodil puk před bránu, kde šikovně tečoval JORDANN PERRET, jenž otevírá skóre – 1:0! Asistence: Matěj Paulovič.
     
    04:18
    Střela Nedomlela od modré čáry nadělala Nihlstorpovi problémy a Vincour rychle přispěchal s dorážkou. I tu brankář rakouského týmu zneškodnil.
     
    00:38
    Pilař kombinuje s Čápem před vlastní brankou, rychlá akce po pravé straně vyústila v obrovskou šanci Radovana Pavlíka, jenž šel sám na Nihlstorpa, nicméně přízemní střelou trefil jen jeho beton!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Perret (Paulovič), 34. Vincour (Cingel.), 45. Paulovič (Vincour.), 49. Bičevskis (Miškář), 55. Kubík (Chalupa), 57. Chalupa (Čáp, Paulovič), 59. R. Pavlík (Cingel) – 28. King (Setzinger, Horn)


    Mountfield HK: Lukeš (Sajdl) – Pilař, Čáp, Allen, Šalda, Gaspar, Nedomlel – Miškář, Bičevskis, Poppel – R. Pavlík "C", Cingel "A", Vincour "A" – Perret, Klíma, Paulovič – Chalupa, Kubík, Jergl. Trenér: Tomáš Martinec.
    Moser Medical Graz 99ers: Nihlstorp (Höneckl) – Weihager "A", Egger, Hamilton, Kirchschläger, Winkler, Lindner, Rappold – Ograjensek, Oleksuk, Collberg – Yellow Horn, Setzinger "C", King "A" – Zusevics, Moderer, Aslin – Grafenthin, Krainz, Kainz. Trenér: Doug Mason.

    Rozhodčí: Smetana (RAK), Šír – Kis, Klouček (všichni CZE)

    Diváci: 2569
    thejrc.org