Washington – Toronto 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 3:2 (po pr.)
Edmonton – Philadelphia 6:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 5:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 17.10.2019, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že neporazitelnost Colorada skončila v Pittsburghu, se loučím a přeji vám pohodový vstup do čtvrtečního rána. (04:04:40)
     
    Československá stopa v zápase:

    Dominik Simon (PIT) 0+1, 2 střely, 20:11 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Brandon Tanev (PIT) 1+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    3. Nathan MacKinnon (COL) 1+0
     
    Asi spravedlivě se po prodloužení raduje Pittsburgh, jenž byl v normální hrací době mírně aktivnějším celkem. Vlastně nešťastným momentem v závěru prodloužení přišlo Colorado o svou neporazitelnost. Naopak Brandon Tanev zaznamenal soutěžní první branku ve žlutočerném dresu s tučňákem na hrudi.

    Střely na branku: 33:28.
    Střely na branku v prodloužení: 2:1.
     
    Konec zápasu.
    63:57 Brandon TANEV - 3:2
     
    63:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh rozhoduje při vlastním oslabení, čímž přerušuje neporazitelnost Colorada! BRANDON TANEV si povodil v útočném pásmu Calea Makara a následně posunul kotouč do brankoviště. V ten moment se stal nešťastníkem Gabriel Landeskog, jenž si černou gumu srazil do branky. Bez asistence.
     
    63:14
    Colorado Avalanche si před druhou částí přesilové hry bere oddechový čas! Důvodem je, že si největší hvězdy Lavin potřebují trochu odpočinout.
     
    63:12
    Nepřesný pokus vyslal od modré čáry Cale Makar, a tak se Pittsburgh následně dostal do přečíslení. Celou akci chtěl vyřešit Teddy Bluegers, jenž nastřelil jen soupeře.
     
    62:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., sekání).
     
    61:31
    Hostující hráči jeli do přečíslení, celou akci na sebe vzal Gabriel Landeskog, jenž branku přestřelil. Pittsburgh hru rychle otáčí na druhou stranu.
     
    61:09
    Hokejové zákony porušil Kris Letang, který na modré čáře předvedl kličku, po které vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra je vykázaná zpátky do neutrální zóny.
     
    60:38
    Nathan MacKinnon zavezl puk do pásma, kde ho dostoupil Kris Letang. Útočník Colorada se tak raději vrátil do středního pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Čtyřicet minut jsme viděli nádherný hokej, dvacet minut zase spíše boj. Ovšem v poslední třetině se Coloradu podařilo vyrovnat, když chyby využil Nathan MacKinnon. Jdeme tak do prodloužení!

    Střely na branku: 31:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    Dominik Simon rychlou brzdou oklamal soupeře a přihrál na modrou čáru. Střelou se pak prezentoval Kris Letang a německý gólman ani nevěděl, jak černou gumu vyrazil. Philipp Grubauer šel jen do rozkleku, protože vůbec nic přes clonícího hráče neviděl.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta normální hrací doby a ani jeden z celků se nemůže dostat do předbrankového prostoru. Hraje se spíše podél hrazení.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Crosby (J. Schultz, M. Pettersson), 36. Guentzel (Crosby, Simon), 64. B. Tanev – 4. Calvert (Nieto, Cole), 43. MacKinnon (Rantanen)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, Lafferty, Kahun – B. Tanev, Bluegers, Aston-Reese – A. Johnson, Blandisi, Riikola.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – E. Johnson, Girard, Cole, Makar, Graves, Barberio – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Kadri, Donskoi – Compher, Jost, C. Wilson – Calvert, Bellemare, Nieto.

    Rozhodčí: Pollock, Mclsaac – Cormier, Baker

    Diváci: 18 458
    thejrc.org