Washington – Toronto 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 3:2 (po pr.)
Edmonton – Philadelphia 6:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 5:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:3 (2:1, 3:0, 1:2)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 17.10.2019, 03:45 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Jurčo (EDM)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 7:54
    Jakub Voráček (PHI) 2+1, 7 střel, čas na ledě 18:44. (06:38:03)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor McDavid (EDM) 1+4
    2. Mikko Koskinen (EDM) 49 zák., 3 góly, 94,2%
    3. Leon Draisaitl (EDM) 2+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 52 – 22 (8:16, 10:11, 4:25)
    Zablokované střely soupeře: 19 – 9
    Trestné minuty: 12 – 4
    Využité přesilové hry: 2/2 – 2/6
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 23 – 23.
     
    Je dobojováno! Edmonton podle podoby konečného skóre jednoznačně přehrál Philadelphii a díky šesté výhře ze sedmi zápasů se na úplném čele Západní konference o bodík odlepil od Colorada. Realita přímo na ledě aždopádně byla zcela jiná, Philadelphia byla celý zápas mnohem aktivnější a zasypala Koskinenovu branku dvaapadesáti střelami. Oilers měli pokusů jen něco málo přes dvacet, nicméně díky skvělé efektivitě zejména v podání největších hvězd ve druhé třetině odskočili do vedení 5:1. Po asistenci pětibodového Connora McDavida ve třetí třetině zvýšil Manning už na 6:1, Flyers se ale sympaticky snažili do posledních vteřin a hlavně zásluhou Jakuba Voráčka zkorigovali skóre na přijatelnější třígólový rozdíl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Hayes střelou z levého mantinelu doslova sestřelil Krise Russella. Jubilejní padesátý zákrok brankáře Koskinena se kvůli tomu nekonal.
     
    59:36
    Domácí v plném počtu.
     
    59:06
    Darnell Nurse se nechal obrat o puk Rafflem, který zabránil útoku na prázdnou branku. Po menším závaru vyhodil přes všechny čáry Connor McDavid.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Giroux přenesl hru doleva na Voráčka, jehož střela byla zablokovaná a Oielrs se k úlevě fanoušků podařilo odpálit kotouč do bezpečí.
     
    58:12
    Konecny našel křižnou přihrávkou Girouxe, který střílel z pravé strany, ale za Koskinena kotouč nedostal. Tlak hostů tím ještě zcela nekončí.
     
    57:57
    Philadelphia pokračuje v přesilovce. Tentokrát je to hra v šesti proti čtyřem, neboť se hosté pokouší o zázrak při hře bez brankáře.
    57:42 Jakub VORÁČEK - 6:3
     
    57:42
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci podruhé využívají přesilovou hru a opět kosmeticky korigují skóre! Konecny pomohl Couturierovi vyhrát vhazování přihrávkou na Girouxe. Hostující kapitán posunul puk na modrou, odkud Provorov nabil do pravého kruhu JAKUBU VORÁČKOVI a ten ranou golfákem uklidil kotouč k horní tyči. Asistence: Ivan Provorov, Claude Giroux.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jujhar Khaira.
     
    57:26
    Archibald vyhodil až na Elliotta, který vyjel z branky a okamžitě přihrával na útočnou modrou čáru, zatímco je signalizován další trest na domácí straně.
     
    57:02
    Jakub Voráček nahazoval zpoza kruhu ke Koskinenovi, u kterého stál Couturier, ale ten už si nestihl přehodit puk na dorážku.
     
    56:51
    Edmonton jasně kráčí za vítězstvím. Jedinou kaňkou na jeho výkonu jsou poměrně zbytečné fauly, kterým se teď v úponovém souboji s Twarynskim provinil Darnell Nurse.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Draisaitl (McDavid), 15. Bear (Neal, Nugent-Hopkins), 33. McDavid (K. Russell, Klefbom), 35. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 37. Draisaitl (McDavid), 44. Manning (McDavid, Kassian) – 8. Voráček (Giroux, Couturier), 56. Lindblom (Voráček, Braun), 58. Voráček (Provorov, Giroux)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Benning, Manning, Klefbom (A), K. Russell, Nurse, Bear – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Chiasson – P. Russell, Sheahan, Khaira – J. Archibald, M. Granlund, Jurčo.
    Philadelphia Flyers: Hart (35. Elliott) – Braun, Provorov, Niskanen, Sanheim, Gostisbehere, Hägg – J. van Riemsdyk, K. Hayes (A), Giroux (C) – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček, Laughton, Pitlick – Twarynski, M. Raffl, Bunnaman.

    Rozhodčí: Joannette, O´Rourke – Driscoll, B. Gawryletz

    Diváci: 17 107
    ocianews.com