Washington – Toronto 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 3:2 (po pr.)
Edmonton – Philadelphia 6:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 5:2 (kon.) | San Jose – Carolina 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:2 (3:1, 1:0, 1:1)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 17.10.2019, 04:40 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Přeju vám krásný start do nového dne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:21:49)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) 1+2, 2 střely, čas na ledě 17:27
    Lukáš Radil (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:02
    Martin Nečas (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:14
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. Evander Kane (SJS) 3+1
    2. Martin Jones (SJS) 28 zákroků, úspěšnost 94,7%
    3. Barclay Goodrow (SJS) 1+0
     
    Máme za sebou utkání mezi San Jose a Carolinou, v němž domácí zvítězili 5:2 a připsali si tak třetí vítězství v řadě. Základ k výhře dal už v první dvacetiminutovce Evander Kane, jenž v ní zaznamenal hattrick, hosté se zmohli pouze na zásah v podání obránce Dougieho Hamiltona. Ve druhé dvacetiminutovce Žraloci vedení ještě navýšili, to když chybu v rozehrávce využil Barclay Goodrow. Canes dokázali zdramatizovat utkání díky šťastnému zásahu Erika Hauly, avšak Tomáš Hertl pečetil vítězství domácího celku gólem do prázdné brány. Žraloci pomalu stoupají tabulkou vzhůru, v Západní konferenci jim náleží desátá pozice, Carolina zůstává i navzdory porážce na čele Východu.
     
    Konec zápasu.
    59:07 Tomáš HERTL - 5:2
     
    59:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ HERTL ke dvěma asistencím přidává i branku. On sám vystihl rozehrávku soupeře, načež se přes Coutura a Kanea k němu kotouč vrátil. Rodák z Prahy bez problémů dovezl touš do prázdné svatyně. Asistence: Evander Kane a Logan Couture.
     
    58:23
    Barclay Goodrow donutil Brocka McGinna k chybě. Hurikáni musejí zakládat další kontr z vlastního obranného pásma.
     
    58:07
    To bylo těsné! Brendan Dillon vystihl rozehrávku soupeře a přes celou šíři kluziště se pokusil trefit odkrytou klec. Těsně minul levou tyč.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:45
    Oddechový čas Caroliny. James Reimer zůstává na střídačce, hosté zkouší power play!
     
    57:28
    Sebastian Aho z otočky tušil před brankou krajana Teravainena, ještě před ním však stál Brenda Dillon, jenž vyhodil puk do středního pásma.
     
    56:30
    Dá se očekávat, že trenér Brindamour v blízké době odvolá Jamese Reimera z brány. Canes nemají co ztratit a power play by jim ještě mohla pomoci.
    55:41 Erik HAULA - 4:2
     
    55:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina nakonec přeji jen snižuje! Opravdu velmi šťastný gól. Po nahrávce Dzingela napřáhl velmi nepřesně McGinn, jenže zasáhl ERIKA HAULU, od jehož kalhot se puk odrazil za bezmocného Jonese. Asistence: Brock McGinn a Ryan Dzingel.
     
    55:17
    Erik Haula nabil na modrou čáru Joelu Edmundsonovi, jeho zakončení ale bylo hodně nepřesné, proletělo vysoko nad klecí domácího gólmana.
     
    54:43
    Skoro to vypadalo, jakoby si Erik Karlsson neuvědomil, že domácí již hrají v plném počtu. Nikým neatakovaný totiž zbytečně vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    54:12
    Kevin Labanc je zpátky na ledě, jeho vyloučení nebylo potrestáno, k vidění nebyl ani jeden střelecký pokus na Jonesovu klec.
     
    53:45
    Dvě nepřesnosti Sebastiana Aha v krátkém časovém sledu znamenali třetí vyhození. Mizerné nahrávky využil Sorensen.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. E. Kane (Hertl, E. Karlsson), 18. E. Kane (Burns, Labanc), 20. E. Kane (Burns, Hertl), 35. Goodrow, 60. Hertl (E. Kane, Couture) – 11. D. Hamilton (T. Teräväinen, Aho), 56. Haula (B. McGinn, Dzingel)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, Vlasic, E. Karlsson (A), Dillon, Heed, Ferraro – Marleau, Couture (C), Meier – Labanc, Hertl, E. Kane – Goodrow, J. Thornton (A), Sörensen – Radil, Gambrell, M. Karlsson.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen (A), Aho, Niederreiter – B. McGinn, J. Staal (C), Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Gibbons, Wallmark, Foegele.

    Rozhodčí: Brenk, Meier – Mills, Murchison

    Diváci: 15 143
    ocianews.com