Havlíčkův Brod – Liberec 1:8 (kon.) | Č. Budějovice – Technika Brno 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 5:3 (kon.)
Vítkovice – Kometa Brno 6:4 (kon.) | Plzeň – Chomutov 5:6 (1:2 po s.n.) | Přerov – Poruba 5:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:0 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Sparta – Hvězda Praha 3:0 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 1:5 (kon.) | Havířov – Zlín 0:2 (kon.) | Olomouc – HK MD Šumperk 2:5 (kon.)
Pardubice – Tábor 4:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Škoda Plzeň
5:6 (4:2, 1:2, 0:1 - 0:0)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 17.10.2019, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na čtvrteční den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od klasických pěti hodin se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně hraje jedenácté utkání ELIOD extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým Pirátů z Chomutova.

    Podle papírových předpokladů jsou favoritem domácí hokejisté, kterým aktuálně patří v tabulce ve skupině Západ druhé místo, pouhý jeden bod za Karlovými Vary. To hosté z Chomutova jsou na místě pátém se ztrátou jedenácti bodů na svého dnešního soupeře.

    plzenŠkodovka Plzeň začala letošní sezónu ve velkém stylu. Nejprve na domácím ledě přejela pražskou Spartu 6:2, následně si poradila s chomutovskými Piráty na jejich ledě vysoko 7:0. Následovala neskutečná výhra 14:2 nad Kobrou, kterou indiáni potvrdili výhrou 6:2 nad Rytířům z Kladna. Plzeňští poté ovládli derby ve Varech, když zvítězili 4:1, ale v utkání hrané v Litvínově už plzeňští narazili. Severočeši uštědřili Škodě první porážku, když vyhráli těsně 4:3. Chuť si Západočeši zpravili opět v domácím prostředí, kdy bez větších potíží zvítězil jasně 9:0 nad PZ Kladno. Následovalo menší plzeňské derby v nedaleké Třemošné a po výhře 6:2 si Plzeň držela první místo v tabulce. O něj nepřišla ani po jasné výhře 7:0, když si Hvězda Praha v Plzni neškrtla. Zatím v posledním utkání zvítězili indiáni 2:1 v prodloužení na ledě Sparty, ale díky tříbodové výhře Karlových Varů spadla Škodovka na druhé místo v tabulce.

    chomutovPiráti Chomutov odšpuntovali aktuální sezónu na ledě Třemošné, kdy po velké bitvě vyhráli 6:4. Výhru ovšem v domácím prostředí nepotvrdili, jelikož právě s Plzni padli ostudně 0:7. Nicméně z dalšího tripu po hlavním městě si přivezli celkem šest bodů. Nejprve Piráti porazili pražskou Spartu 5:2, o dva dny později sestřelili Hvězdu Praha vysoko 9:0. Další výhru z ledu soupeře už ale nepřidali. Na ledě Rytířů prohráli vysoko 1:8. Následně přivítali na domácím ledě dobře hrající Karlovy Vary a po dramatu si hosté odvezli tři body za výhru 3:1. Krize pokračovala a po další severské bitvě nechali všechny body v nedalekém Litvínově, kde prohráli 0:3. Po bodovém půstu si Chomutov zpravil náladu. Napřed jasně zničil 8:1 PZ Kladno a zatím v posledním utkání nedal šanci podruhé v sezóně Třemošné, kterou porazil 5:1.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Lokajíček (Bočan) – Schindler, Houdek, Kanta, Lučan, Hodinář, Špaček (A) – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Korčák, Marcel (C), M. Soukup, Kreuzman, Holý

    Piráti Chomutov: Bajgar (Malant) – Strážovský, Frollo, Perný, Pöschl (A), Rykl, Jenček, Döring – Spudich, Koblížek, Šugár, Šilar, Kulich (A), Svoboda (C), Čech, Vostiňák, Pavlák, Ekrt, Rindoš

    Rozhodčí: Michal Kostourek – Lukáš Matys, Tadeáš Hanák.
     
    Do zápasu nám zbývá zhruba sedm minut, rozbruslení obou mužstev je v plném proudu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Hned na úvod dnešního utkání měl slibnou šanci hostující Pöschl, který jel z levé strany sám na Lokajíčka, střelou doprostřed brány jen vyslal hezký pozdrav.
     
    01:36
    Na domácí straně poprvé zakončoval Marek Soukup, ale branku z osy hřiště o kousek netrefil.
     
    02:09
    Petr Hauser si sjel na levé křídlo, odkud vypálil po ledě, střela ovšem nenabrala velké gólové parametry.
     
    02:53
    Josef Dáňa v rohu ledové plochy přišel o kotouč, avšak hosté ho špatně rozehráli a tak se hra po zakázaném uvolnění stěhuje zpět před branku Chomutova.
     
    03:21
    Piráti pod mírným plzeňským tlakem a tak hostující obránci nic složitého nevymýšleli a opět puk jen poslali přes všechny čáry na icing.
     
    03:45
    Jakub Šiler zůstal zcela zapomenutý před Pirátskou brankou, sám ale v tváří tvář brankáři střelou na lapačku neuspěl.
     
    04:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté se překvapivě ujímají vedení v zápase. Tadeáš Svoboda vystřelil z vrcholu levého kruhu, puk Lokajíček vyrazil jen na hokejku LUKÁŠE KOBLÍŽKA, který pohotovu dorážkou poslal puk kam patří. Asistence: Tadeáš Svoboda, Dominik Pavlák.
     
    05:19
    Marcel Marcel byl v útočném pásmu a tak přihrávku nemohl zpracovat, jelikož by byl pískán ofsajd.
     
    06:14
    Jakub Šiler zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Dominika Soukupa, ten ovšem střelou mezi betony nebyl úspěšný.
     
    07:12
    Marcel se dral mezi dvěma obránci, nicméně puk mu ujel a ten následně ukryl Bajgar pod svou lapačkou.
     
    07:50
    Skvělá práce Matěje Korčáka, ten si efektní kličkou obhodil obránce, před sebou už měl následně jen brankáře, toho ovšem rychlou střelou trefil jen do hrudi.
     
    07:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno. Josef Dáňa vyhrál buly přímo na hůl JAKUBA HOLÉHO, který na nic nečekal a rychlou střelou poslal puk do brány. Asistence: Josef Dáňa.
     
    09:32
    Lukáš Koblížek sraženou střelou brankáře domácích vůbec neohrozil, hrát mohou opět domácí.
     
    10:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fantazie! Josef Dáňa si doslova z obránců udělal dobrý den, z následné situace dvou na jednoho předložil ideální přihrávku volnému JAKUBU HOLÉMU, který už měl před sebou poodkrytou bránu. Asistence: Josef Dáňa, Milan Steinbrücker.
     
    11:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A rázem už domácí vedou o dvě branky. Petr Hauser zpětnou přihrávkou zpoza branky našel DOMINIKA SOUKUPA, který rychlou střelou trefil přesně vzdálenější tyč. Asistence: Petr Hauser, Jakub Šiler.
     
    12:34
    Piráti právě vstřelili branku!
    Gólové hody na plzeňském stadionu pokračují. TOMÁŠ ŠILAR zachytil přihrávku na modré čáře, po rychlé kličce vystřelil pod horní tyčku naprosto nechytatelně. Dneska zatím jedná hezčí branka než druhá. Asistence: Pavel Šugár, Josef Rykl.
     
    14:03
    Matěj Korčák byl ve středním pásmu dovoleným způsobem zastaven, stále v dnešním utkání čekáme na první přesilovou hru.
     
    14:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MARCEL MARCEL získal puk v útočné třetině a milimetrovou střelou, která se ještě otřela o tyčku, získal pro svůj tým zpátky dvoubrankový náskok. Bez asistence.
     
    14:29
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Bajgar, přichází Malant.
     
    15:26
    Jakub Holý mohl završit hattrick, skvělý pas dostal plzeňský šikula mezi kruhy, ale švihem poslal puk těsně vedle. Další hezká akce, která volala po brance.
     
    16:15
    Hosté neví, kam dřív skočit. Výsledkem toho je další zakázané uvolnění.
     
    16:42
    Lukáš Malant má za sebou první zákrok. Petr Hauser se prosmýkl do pásma a střelou z pravého kruhu pozdravil náhradního brankáře Pirátů.
     
    17:19
    Velké štěstí pro Piráty. Kdyby se přihrávka Matěje Korčák dopravila na místo určení, už by byli před brankou Malanta dva volní plzeňáci.
     
    17:57
    Další pokus o pátou branku zastavuje ofsajd.
     
    19:01
    Začala nám poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:47
    Škodovka opět rozjela svůj typický kolotoč v útočném pásmu a Pirátům nezbylo nic jiného než puk vyhodit přes všechny čáry.
     
    19:59
    V závěrečné vteřině vypálil Marcel Marcel, gólman Malant puk vyrazil jen k plzeňskému útočníkovi, který dostal šanci na reparát, z dorážky ovšem trefil jen levou tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila nám velice zajímavá úvodní třetina. Viděli jsme v ní celkem šest branek. Vedení se sice ujali hostující Piráti, nicméně Škodovka utkání třemi brankami během čtyř minut zcela otočila. Kontaktní branku ještě vstřelil za hosty Šular, ale poslední slovo si vzal Marcel, který stanovil zatím finální skóre dnešního večera.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Hned v úvodní minutě druhého dějství měl velkou šanci Dominik Soukup. Plzeňský útočník nejprve pálil z osy hřiště bekhendem, z následné dorážky své vlastní střele se blýskl brankář Malant.
     
    21:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Marek Soukup v situaci dvou na jednoho našel před brankou volného MATĚJE KORČÁKA, který dopravil kotouč pohotově do prázdné brány. Asistence: Marek Soukup, Jan Hodinář.
     
    22:15
    A rázem mohla přijít šestá branka. Ve skvěle formě dnes hraje dvojce Dáňa – Holý. První jmenovaný nabíjel Holému na hattrick, tomu ovšem kotouč sjel z čepele a puk ideálně netrefil.
     
    22:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti opět korigují. Pöschl oslovil na levém kruhu JIŘÍHO KULICHA, který přesnou ranou pod horní tyčku potěšil pár diváků, kteří přijeli z Chomutova. Asistence: Martin Pöschl.
     
    23:58
    Teď měli domácí velké štěstí, že Ondřej Čech z rychlého brejku puk netrefil. Na hostujícího hráče už zívala prázdná branka, ale hráč pod tíhou okamžiku kotouč jen promáchl.
     
    25:34
    Nabito na volej dostal u pravého mantinelu Dominik Pavlák, jeho ostrou ránu vyráží Lokajíček se štěstím do rohu ledové plochy.
     
    26:32
    Jakub Holý a jeho snad dnešní pátá skvělá šance. Tentokrát zůstal sám před brankou, ale puk dostal na bekhend a jeho rána tak moc Malanta nevystrašila.
     
    27:26
    Ondřej Čech si navedl kotouč na střed hřiště, z následné střela těsně minul.
     
    28:35
    Dominik Soukup udržel na zádech snad tři hostující hráče. Z jeho střely z většího úhlu získali indiáni alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    29:40
    Matěj Korčák z těžké pozice za brankou našel volného Marka Soukupa, ten hledal místečko mezi betony, ty ovšem sklaply včas.
     
    31:01
    Josef Dáňa dlouho čekal s kotoučem na své holi, spoluhráči mu mezitím sjeli do útočné třetiny a tak je Škodovce pískán ofsajd.
     
    31:43
    Antonín Lučan, který je věkem stále starší žákem, se výborně vrátil na svou pozici do obrany a po odebrání kotouče mohou opět hrát domácí hokejisté.
     
    32:31
    Jan Hodinář, coby obránce, se odhodlaně dral do útoku mezi obránce, jeho pokus nebyl vůbec špatný, jen chybělo kvalitnější zakončení.
     
    33:22
    Houdkovu střelu si před brankou zpracoval Marek Soukup, ten po rychlé kličce chtěl zasunout kotouč za záda Malanta bekhendem, ten ovšem nechal na ledě svůj beton a plzeňský útočník už nedokázal z malé blízkosti černou gumu zvednout.
     
    34:15
    Hlavní rozhodčí stále nepíská. Na ledě se objevilo pár ostřejších zákroků, nicméně dle něho dovoleným způsobem. Hráči obou mužstev vše respektují a rvou se na ledě dále.
     
    36:13
    Tadeáš Svoboda měl na hokejce kontaktní branku. Ze středního pásma si sjel až před brankáře, toho ovšem kličkou do forhendu nepřekonal.
     
    36:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Co se nepovedlo Svobodovi, děje se teď. Spudich oslovil v útočném pásmu JIŘÍHO KULICHA, který neomylně poslal puk za záda Lokajíčka. Asistence: Jan Spudich.
     
    37:27
    Lukáš Koblížek měl na hokejce dokonce vyrovnání. Počkal si na svou přihrávku na modré čáře, v samostatném úniku se rozhodl pro střelu, tu plzeňský brankář vykryl.
     
    38:26
    Další obrovská šance Chomutova. Před brankou nikým neatakovaný Tomáš Šilar pálil, hostující hráč dostal prostor i na dorážku, Lokajíček se vyznamenal zákrokem pravým betonem.
     
    39:34
    Závěr druhé třetiny patří jasně Pirátům. Vstřelené branky dodali hostům více adrenalinu a ti po ledě doslova létají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi čtyřicet minut hry. Stále blíže k vítězství jsou plzeňští hokejisté, ale vedou už jen o pouhou jednu branku. Ve druhé periodě navýšil Matěj Korčák vedení indiánů už na rozdíl tří branek, nicméně dvě branky Pirátů dali zápasu zcela jiný rozměr.

    Velké vyvrcholení přijde v poslední třetině, která začne přibližně v 18:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Střelou od červené čáry prověřil pozornost Malanta Dominik Soukup.
     
    41:20
    Marcel hledal před brankou Matěje Korčáka, ten měl k puku daleko.
     
    42:04
    Josef Dáňa už se chtěl řítit sám na brankáře, ale v poslední možnou chvilku mu jeden z obránců Chomutova puk vypíchl.
     
    43:07
    David Špaček střelou od pravého mantinelu jen rozezvučel mantinel za bránou Malanta.
     
    44:02
    Hauserovu pobídku před brankou jemně tečoval Jan Hodinář, puk jen těsně minul levou tyč. Jít kotouč do branky, asi byl brankář nestačil zasáhnout.
     
    45:00
    Pět minut poslední periody za námi. Hráči obou mužstev se rvou jak můžou, nenechají si ani centimetr ledu zadarmo.
     
    45:43
    Hráči Chomutova pálí ze všech různých pozic, ale jejich rány zatím nemají potřebou přesnost.
     
    46:28
    Jan Ekrt mohl vyrovnat, puk si navedl na střed hřiště a následnou střelou po ledě jen těsně minul pravou tyč.
     
    47:07
    Stejně jako na domácí straně Jakub Holý, za hosty útočil na hattrick Jiří Kulich. Hostující hráč vyslal utajenou střelu z mezikruží, puk si ovšem našel Lokajíček ve své lapačce.
     
    47:50
    Teprve snad druhé přerušení ve třetí třetině. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Malanta.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (M. Soukup – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    48:44
    Střelu Svobody z levého kruhu kryje brankář betonem. Poté se domácí dokázali vyhozením přes všechny čáry osvobodit.
     
    49:15
    A opět puk alespoň ve středním pásmu.
     
    49:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Vyrovnáno! Hosté z přesilové hry dokázali dohnat manko tří branek. JIŘÍ KULICH se střelou z mezikruží trefil přesně k pravé tyči a hostující hráč kompletuje hattrick! Asistence: Dominik Pavlák, Martin Pöschl.
     
    50:59
    Hosté cítí šanci a Plzeň se nemůže dostat z vlastní třetiny. Vše nakonec řeší jen vyhozením tak, aby to nebyl icing.
     
    51:27
    Jakub Šiler mohl vrátit domácím vedení, ale z podobné šance jako Kulich trefil jen brankáře Malanta.
     
    51:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Hráská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kreuzman.
     
    52:27
    Střela Pöschla od modré čáry sražená mimo tři tyče.
     
    52:49
    Domácí dokázali puk vyhodit a mají krátký čas na vystřídání.
     
    53:34
    Pöschl nahazoval puk spoluhráčům před brankou na teč, bohužel pro něj ho nikdo netrefil a Plzeň se tak mohla osvobodit.
     
    53:55
    Domácí v plném počtu.
     
    55:21
    Marek Soukup pálil z otočky z osy hřiště, na poslední chvíli dokázal mrsknout Malant betonem k tyčce a zabránil tak jasnému gólu.
     
    56:10
    Josef Dáňa se neproháčkoval ke střele a puk nakonec skončil za brankou, kde je o něj sváděná velmi tuhá bitva.
     
    56:44
    Jiří Kulich dnes hraje opravdu výborně. Hostující hráč se prosmýkl až do střelecké pozice, odkud vypálil tvrdě na Lokajíčka, ten svůj tým tentokrát podržel.
     
    57:48
    Parádní hokej nahoru dolů, nejprve domácí promrhali přečíslením tři na dva. To hosté to z brejku zvládli o mnoho lépe. Výsledkem toho byla šance Tomáše Šilara, který zcela sám před brankářem nevsítil tolik tížený vítězný gól.
     
    58:52
    Icing hostů dává zase možnost indiánům.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:57
    I hned po buly pálil Dominik Soukup, bohužel branku vůbec netrefil.
     
    59:37
    Puk ve středním pásmu, vše se schyluje k prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry je za námi a my stále neznáme vítěze. Hosté dokázali během druhé poloviny utkání stáhnout tříbrankové manko a díky svému zmrtvýchvstání získávají zatím alespoň bod. Za malou chvilku začne prodloužení, kde se možná dočkáme velkého rozuzlení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    První formace nám toho moc neukázali, obě mužstva odešla bez jediné střely střídat.
     
    61:08
    Puk má na hokejce Dominik Soukup, který zakládá útočnou akci plzeňských indiánů.
     
    61:37
    Malant zasahovat nakonec nemusel a tak jsou na tahu Piráti.
     
    61:57
    Puk si pro sebe rychle ale uzmul Jakub Šiler, nabral velkou rychlost, s pukem se dostal až před brankáře, kterého ovšem nepřekonal.
     
    62:23
    Kulichova rána mířila do šibenice, ale puk hostující hráč nakonec zvedl až moc.
     
    63:04
    Spoustu prostoru měl i Tadeáš Svoboda, který také netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    63:42
    Plzeňští se stále nemohou dostat k většímu ohrožení branky.
     
    64:01
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    64:40
    Hosté hráli chvíli prakticky jen ve dvou, obránce Chomutova ztratil hokejku, ale Plzeň ani tuhle šanci nevyužila.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Jelikož ani prodloužení nám vítěze neukázalo, po úpravě ledu přijde na řadu disciplína zvaná samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Petr HAUSER proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Jiří KULICH neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    David ŠPAČEK neproměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Tadeáš SVOBODA proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Marcel MARCEL neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Radek JENČEK neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Dominik SOUKUP neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Pavel ŠUGÁR proměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Jakub HOLÝ neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.
    Vítěznou branku vstřelil v samostatných nájezdech PAVEL ŠUGÁR.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a velký obrat je na světě. V samostatných nájezdech získal bonusový bod pro sebe hosté z Chomutova, vítěznou trefil si připsal Pavel Šugár. Hlavní hvězdou dnešního utkání je ale Jiří Kulich, který čistým hattrickem vrátil hosty zpět do zápasu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku čtvrtečního dne se s vámi loučím a u dalších zápasů z LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (19:15:29)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 8. Holý (Dáňa), 11. Holý (Dáňa, Steinbrücker), 12. D. Soukup (Hauser, Šiler), 15. Marcel, 22. Korčák (M. Soukup, Hodinář) – 5. Koblížek (Svoboda, Pavlák), 13. Šilar (Šugár, Rykl), 23. Kulich (Pöschl), 37. Kulich (Spudich), 50. Kulich (Pavlák, Pöschl), rozh. náj. Šugár

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Petr Hauser (PLZ)
    1:0   Jiří Kulich (CHM)
    2. série:
    1:0   David Špaček (PLZ)
    1:1   Tadeáš Svoboda (CHM)
    3. série:
    1:1   Marcel Marcel (PLZ)
    1:1   Radek Jenček (CHM)
    4. série:
    1:1   Dominik Soukup (PLZ)
    1:2   Pavel Šugár (CHM)
    5. série:
    1:2   Jakub Holý (PLZ)


    HC Škoda Plzeň: Lokajíček (Bočan) – Schindler, Houdek, Kanta, Lučan, Hodinář, Špaček (A) – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Korčák, Marcel (C), M. Soukup, Kreuzman, Holý
    Piráti Chomutov: Bajgar (15. Malant) – Strážovský, Frollo, Perný, Pöschl (A), Rykl, Jenček, Döring – Spudich, Koblížek, Šugár, Šilar, Kulich (A), Svoboda (C), Čech, Vostiňák, Pavlák, Ekrt, Rindoš

    Rozhodčí: Michal Kostourek – Lukáš Matys, Tadeáš Hanák

    Diváci: 34
    thejrc.org