TK před 52. ligovým Podještědským derby (kon.)
konec
Tisková konference před 52. ligovým Podještědským derby

Čtvrtek 17.10.2019, 13:00Tiskové konference
    Oba kluby se spojily, aby bylo derby bez rasismu
     
    Ode mě je to již pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne. Podještědské derby je v plánu během soboty, začátek zápasu je naplánován už na 14 hodin a 30 minut. Oba týmy se zároveň zapojily do akce "Say No To Racism", publikovaly video, v němž vystupují hráči obou týmů. (17:31:49)
     
    Petr Rada o vypisování prémií: Vypisovat prémie rozhodně nehodlám, s lidmi v Liberci jsem vycházel dobře. Hráči musí být schopni vyhrát i bez prémie. Vědí, pro co hrají, musí se na zápas připravit sami.
     
    Vlastimil Hrubý: Jestli si dobře vzpomínám, za dobu, kterou jsem strávil v Jablonci, jsem derby ještě neprohrál. Doufám, že série bude pokračovat.


    Filip Nguyen: Prohrál jsem prozatím jednou, kanály jsem ale nechodil. Ale samozřejmě si to lidé řeknou, kolikrát nás zastavují fanoušci na ulici a říkají nám, hlavně ať zvládneme sobotní zápas.
     
    Oba trenéři o předzápasovém setkání:

    Pavel Hoftych: Myslím, že jsme se s Petrem střetli poprvé až teď, možná v dobách, kdy jsem trénoval ještě Bohemku... Určitě dokážeme prohodit pár slov i před zápasem. Když utkání začne, je lepší, když si spolu moc povídat nebudeme. Jsme oba hodně emotivní. Vyloženě se na utkání začnu koncentrovat až půl hodiny před zápasem. Do té doby se nemám problém pobavit s kolegy.

    Petr Rada: Mě každý v tomto ohledu znát. Před zápasem, tak hodinu a půl, už nechodím z kabiny a to ani na hřiště. Rozcvičku vedou asistenti. Ale jak dopadne zápas jakkoliv, respekt a kamarádství se určitě neztratí.
     
    Na koho si budou oba gólmani dávat největší pozor?

    Vlastimil Hrubý: Na Romana Potočného. Je šikovný a má velmi dobrou střelu.

    Filip Nguyen: Na Martina Doležala. Zdá se, že Jan Matoušek nebude hrát, takže na něj. Umí dát gól. Na druhou stranu v Jablonce je šikovný hráčů hodně třeba kraje Jan Sýkora s Vladimirem Jovovičem.
     
    Petr Rada o kvalitě soupeře: Liberec je dlouhodobě nepříjemný soupeř. Myslím, že nepatří tam, kde se aktuálně v tabulce nachází. Slovan má historicky tři tituly, vyhrál i pohár, navíc se účastnil Evropské ligy. V derby se navíc maže, kdo má lepší formu. Čeká nás těžké utkání, doma chce vyhrát každý.
     
    Pavel Hoftych o kvalitě soupeře: Jablonec je dlouhodobě dobře poskládané mužstvo a dobrým trenérem. Vyznačuje se rychlým přechodem do útoku, typologicky je kádr dobře poskládaný. Domácí bilance Jablonce je trochu příznivější než venkovní, každý tým má silné a slabé stránky. Stojíme proti velmi dobrému mužstvu a protivníkovi.

    Chtěl bych ještě dodat, že když jsem se Zlínem v sezoně 1992/93 postupoval do první ligy z nejlepší šestky (rozšíření soutěže), byly v té době oba kluby průměrné spíš na úrovni druholigových celků. Je vidět, jak obrovský udělaly progres. Pro region je skvělé, že má dva tak kvalitní celky s každoročními vyhlídkami na Evropskou ligu.
     
    Petr Rada o zranění Jana Matouška: Bohužel má svalové zranění, nebudeme mlžit. V tuto chvíli není na 100 %, že bude k dispozici. Je to pro nás nepříjemné, protože patří k nejproduktivnějším hráčům kádru. V takových týmech jako je Jablonec i Liberec je pokaždé problém, když vypadne hráč základní sestavy.
     
    Petr Rada o reprezentaci, která narušila kvůli odjezdu hráčů přípravu: Pokud nejste kompletní, dostanou prostor v přípravných přípravných zápasech ostatní hráči, kteří zase až tolik nenastupují. Před derby je jejich absence samozřejmě nepříjemná, ale reprezentace má přednost. Je to nejvíc, co může být. Klub proti tomu nemůže nic říct. Jako trenér tedy nezbývá než čekat, jestli se hráči vrátí zdraví.
     
    Filip Nguyen: Naše a ani moje osobní bilance z posledních vzájemných zápasů není úplně příznivá. Věřím, že konečně budeme mít tři body.


    Vlastimil Hrubý: Těšíme se na zápas jako kabina. Poctivě jsme trénovali, zaměřili jsme se na kondici a věřím, že právě ji v sobotu zúročíme.
     
    Pavel Hoftych: Těšíme se, derby má velkou tradici. Chystali jsme se na utkání poctivě, postupně se nám z národních akcí vraceli hráči, takže můžeme sestavu na sobotu pořádně promyslet. Stojíme proti dobrému týmu i trenérovi. Budeme chtít zaplnit tribuny, byli bychom rádi za podporu.
     
    Petr Rada: Každé derby má svůj význam jak to pražské, tak i Podještědské. Rivalita tu panuje, během posledních let v rámci parametrů. Důležité bude odehrát zápas bez zranění a předvést fanouškům atraktivní fotbal.
     
    Dobrý den, vítám vás u tiskové konference FC Slovanu Liberec a FK Jablonec. Ze strany Jablonce přijde za novináři trenér Petr Rada a brankář Vlastimil Hrubý, za Liberec trenér Pavel Hoftych a gólman Filip Nguyen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    RR

    thejrc.org