Boston – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Minnesota 4:0 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 1:3 (kon.) | St. Louis – Vancouver 3:4 (0:1 po s.n.) | Calgary – Detroit 5:1 (kon.)
Arizona – Nashville 5:2 (kon.) | Vegas – Ottawa 3:2 (3:2 po s.n.) | Los Angeles – Buffalo 0:3 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Minnesota Wild
Pátek 18.10.2019, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:53)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:26.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Victor Mete (MTL) 1+0
    2. Nick Suzuki (MTL) 1+0
    3. Brendan Gallagher (MTL) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 17 (15:6, 7:6, 11:5)
    Zablokované střely soupeře: 26 – 11
    Trestné minuty: 17 – 17
    Využité přesilové hry: 1/5 – 0/5
    Vyhraná vhazování: 48% – 52%
    Bodyčky: 21 – 22.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Montrealem a Minnesotou bylo od začátku až do konce naprosto jednoznačnou záležitostí. Domácí byli ve všech aspektech hry jasně lepší a už po první třetiny měli prakticky jistou první výhru nad Wild od listopadu 2014. Hosté předvedli další bezzubý výkon, a Carey Price musel předvést pouhých sedmnáct zákroků, aby vychytal své pětačtyřicáté čisté konto v kariéře. Vůbec špatně nechytal ani Alex Stalock, kterého přesto postupně prostřelili Mete, Armia, Suzuki a po hrubce Dumby také Gallagher. Habs tady slaví třetí výhru a posun na deváté místo Východní konference, zatímco Wild zůstávají na Západě s pouhými dvěma body na úplném chvostu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté byli u vlastní branky hned ve čtyřech lidech. Suzuki i přesto ukradl kotouč Brodinovi a zprava se jej neúspěšně snažil prostrčit za Stalocka.
     
    59:14
    V samotném závěru ještě jeden dvojitý trest. Za vzájemné osekávání se museli jet na trestnou lavici uklidnit Paul Byron a Nick Seeler.
     
    59:11
    Fleuryho rána z vrcholku pravého kruhu byla nepřesná a puk se odrazil až na úplně opačný konec kluziště, kde si pro něj dojel Carey Price.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Domácí zvítězili také v bitce, ve které si to rozdal Nate Thompson a Luke Kunin. Zadák Wild se rozhodl pomstít za předchozí zákrok na Hartmana, jenže v šarvátce šel na kolena jako první.
     
    58:30
    Zápas se už jenom dohrává. Výborně hrajícího Suzuki přesto zaútočil po pravém křídle, ale Stalock mu druhou gólovou radost nedopřál.
     
    57:06
    A další zakázané uvolnění Minnesoty, která by se nejraději už viděla v letadle. Za dva dny ji konečně čeká zápas na domácím ledě, kde si to v odvetě znovu rozdá s Montrealem.
     
    56:19
    Domácí v plném počtu.
     
    56:09
    Po boji v rohu hřiště se kotouč dostal na hůl Danaulta a ten se postaral o vyhození přes všechny čáry. Hosté se chtěli rychle vrátit, ale kvůli icingu se musí smířit s vhazováním u Stalocka.
     
    55:30
    Lehkonen srazil Dumbovu střelu do ochranné sítě. Po následném buly to obránce Wild zkusil ještě jednou a to už donutil Price k rutinním zákroku.
     
    55:09
    Je to opravdu velké trápení od Wild, kterým znovu kotouč dvakrát utekl až do vlastní obranné třetiny. Price se rychle blíží vychytané nule.
     
    54:37
    Donatova střela golfákem byla hodně nepřesná a puk se k hostující smůle odrazil od zadního mantinelu mimo útočné pásmo Minnesoty.
     
    54:19
    Po přerušení vznikla na ledě menší potyčka, za kterou byl potrestán jenom Ben Chiarot. Minnesota dostává k dispozici již pátou početní výhodu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 15. Mete (Cousins), 18. Armia (Drouin, S. Weber), 20. Suzuki (Petry, Domi), 53. Gallagher


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – S. Weber (C), Mete, Petry, Kulak, C. Fleury, Chiarot – Gallagher (A), Danault, Tatar – Byron (A), Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Suzuki, N. Thompson, Cousins.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Dumba, Suter (A), Spurgeon, Brodin, Hunt, Seeler – Zucker, M. Koivu (C), Parise (A) – Hartman, E. Staal, Fiala – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Greenway, Donato, Mayhew.

    Rozhodčí: Pochmara, Schlenker – Knorr, Barton

    Diváci: 20 419
    ocianews.com