K. Vary – Vítkovice 4:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 6:3 (kon.)
Třinec – Liberec 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:6 (kon.) | Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 20.10.2019, 17:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:09 Patrik HREHORČÁK - 5:2
     
    51:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ze zabezpečené obrany vyrazili do rychlého protiútoku a slaví pátou branku! Ondřej Kovařčík se svou střelou z levé strany kluziště sice neuspěl, Petersovi ale propadl kotouč na brankovou čáru, odkud kotouč do sítě dorazil PATRIK HREHORČÁK! Asistence: Ondřej Kovařčík.
     
    48:00
    Jelínek na útočné modré šikovně podržel kotouč pro Tomáše Havlína, který následně pálil ze zápěstí. Bartošáka zachránila tyč!
    45:10 Michal BULÍŘ - 4:2
     
    45:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se prosazují přesně s koncem své početní výhody! Už se zdálo, že se Oceláři ubrání, pak si ale kotouč do své moci vzal MICHAL BULÍŘ, který se prokličkoval až před třineckého brankáře a po kličce do bekhendu překonal bezmocného Bartošáka! Asistence: Ladislav Šmíd, Justin Peters.
     
    44:11
    Libor Hudáček milimetrovým pasem našel u levé tyče hlídkujícího Michala Birnera, který stál sám proti Bartošákovi! Třinecký gólman se ale skvěle přesunul a zastavil velkou šanci libereckého forvarda!
     
    43:09
    Oceláři si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Aron Chmielewski, Liberec má k dispozici přesilovku.
     
    36:35
    Bílí Tygři mají k dispozici přesilovou hru po faulu Petra Vrány. Třinecký útočník si odsedí dvě minuty za držení.
     
    34:55
    Erik Hrňa se šikovným manévrem protáhl za hostující obranu a řítil se sám na Peterse! Hrňa zkusil kličku na pravou stranu, hostující brankář ale kotouč za své záda nepustil!
    33:02 Michal KOVAŘČÍK - 4:1
     
    33:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Ocelářům sice již skončila, Slezané i tak slaví čtvrtou branku! Po střele Guntise Galvinše od modré nastaly před libereckou brankou zmatky, kterých nejlépe využil MICHAL KOVAŘČÍK, který si obkroužil branku a zasunul kotouč za ležícího Peterse! Asistence: Ondřej Kovařčík.
     
    31:36
    Jaroslav Vlach se ve vlastním oslabení vydal do protiakce, po tvrdé střele se Bartošákovi povedlo vytěsnit puk na horní tyč své branky!
     
    30:53
    Lukáš Derner ve středním pásmu sekl Michala Kovařčíka, přesilovka pro Oceláře.
     
    29:36
    Michal Birner krásnou přihrávkou vyšachoval celou třineckou defenzívu a našel před brankou nehlídaného Michala Bulíře! Ten ale nedokázal před prázdnou brankou přesně usměrnit puk!
     
    28:53
    Tomáš Filippi ve vlastním pásmu zastavil třineckou rozehrávku a vydal se do přečíslení dvou proti jednomu! Filippi to nakonec vzal na sebe, Bartošáka ale sřelou mezi betony nepřekvapil!
    26:27 Martin ADAMSKÝ - 3:1
     
    26:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další kotouč v liberecké síti! David Kofroň dokázal využít dobrého forčekinku Jiřího Polanského a uzmout hostující obraně kotouč! Kofroň sice pak napálil jen Petersův beton, s dorážkou ale přispěchal MARTIN ADAMSKÝ, který uklidil kotouč za ležícího brankáře Tygrů! Asistence: David Kofroň.
    25:57 Michal KOVAŘČÍK - 2:1
     
    25:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní výhodu a berou si zpět vedení! Liberci se sice povedlo hned po vhazování odpálit kotouč k Bartošákovi, Třinečtí ale předvedli rychlou akci, kdy se po přihrávce Matěje Stránského z předbrankového prostoru prosadil MICHAL KOVAŘČÍK! Asistence: Matěj Stránský, Lukáš Krajíček.
     
    25:40
    Michal Kovařčík byl v útočném pásmu nedovoleně zastaven Tomášem Havlínek, Oceláře čeká přesilová hra.
     
    24:35
    Velké šance na obou stranách! U třinecké branky s dorážkou selhal Adam Musil, který netrefil kotouč před prázdnou třineckou brankou! Na druhé straně pak nepříjemně střílel jeho bratr David, třinecký bek ale z mezikruží přestřelil!
    22:06 Jan ORDOŠ - 1:1
     
    22:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je to tak, Liberec srovnává stav zápasu! JAN ORDOŠ si v sólové akci počínal velice šikovně, když obešel bránícího Galvinše, s jehož pomocí následně překonal Bartošáka! Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    22:06
    Jan Ordoš se z vlastního pásma rozjel do útočné třetiny, kde se natlačil před bránícího Galviše a zkusil zasunout kotouč mezi Bartošákovy betony. Třinecký gólman sice zasáhl, padající Galvinš pak ale natlačil Bartošáka do branky a zdá se, že Liberec srovnal stav. Vše kontroluje videorozhodčí!
    18:33 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
     
    18:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    V přesilovce to nešlo, při hře v pěti na obou stranách už domácí otevírají skóre zápasu! Oceláři se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Tomáš Marcinko ve středním pásmu přenechal kotouč VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, který si nabruslil do útočné třetiny a střelou mezi Petersovy betony poslal Oceláře do vedení! Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    17:09
    Obrovské zmatky v liberecké obraně po nepovedené střele Tomáše Kundrátka! Kotouč se od modré dokutálel do předbrankového prostoru, ani Aron Chmielewski, ani Michal Kovařčík ale nedokázali uklidit puk do odkryté liberecké branky!
     
    15:17
    Matěj Stránský byl v útočném pásmu nedovoleně zastaven Romanem Graborenkem, hostující bek si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    10:33
    Tomáš Marcinko nejprve v útočném pásmu nevybojoval kotouč, slovenský forvard následně krosčekoval jednoho z protihráčů a nabízí tak Bílým Tygrům jejich první početní výhodu.
     
    03:05
    Oceláři si zahrají první přesilovku zápasu. Tomáš Havlín kolenem zastavil rozjetého Chmielewského, menší trest pro hostujícího beka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. Dravecký (Marcinko), 26. M. Kovařčík (M. Stránský, Krajíček), 27. Adamský (Kofroň), 34. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 52. Hrehorčák (O. Kovařčík) – 23. Ordoš (L. Krenželok), 46. Bulíř (Šmíd, Peters)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Kofroň.
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Derner, Graborenko, Kolmann, Knot – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org