K. Vary – Vítkovice 4:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 6:3 (kon.)
Třinec – Liberec 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:6 (kon.) | Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:6 (1:1, 2:4, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 20.10.2019, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Aleš Jergl z dobré pozice přestřelil!
     
    58:09
    Rána Petra Zámorského byla ztečována do ochranné sítě a Hradec si bere oddechový čas!
     
    57:22
    Zlín znovu vyhazuje na icing, Štěpán Lukeš znovu bruslí na střídačku. Hradec bude opět hrát v šesti!
    56:44 Rudolf ČERVENÝ - 5:6
     
    56:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvům se zatím risk bez gólmana vyplácí, v gólově bohatém mači totiž opět dotahuje na rozdíl jedné branky! Východočeši vytvořili střelou zmatek u Čiliakovy svatyně, zorientoval se v něm RUDOLF ČERVENÝ a dopravil puk do sítě. Bez asistence.
     
    56:32
    Tři a půl minuty do třetí sirény, vhazování ve zlínském obranném pásmu. A Štěpán Lukeš na lavičce Mountfieldu, domácí zkoušejí power-play!
    55:59 Jakub HERMAN - 4:6
     
    55:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Moravané nechtějí připustit závěrečné drama, a tak šestou brankou soupeři opět uskakují o dva góly! V útočné snaze si Mountfield nepohlídal obranná vrátka a Zlínští ujeli do přečíslení. V něm předložil Štěpán Fryšara puk JAKUBU HERMANOVI, který jej zvedl za přesouvajícího se brankáře – 4:6. Asistence: Štěpán Fryšara, Antonín Honejsek.
     
    55:34
    Teď už ovšem hosté zahrozili! Tomáš Žižka vypálil od modré čáry a poté obrátil hlavu ke stropu haly, jeho pokus si totiž Štěpán Lukeš dokázal najít.
     
    53:44
    A Východočeši mohli hned vyrovnat, závar před svou bránou ale Berani tentokrát vyřešili. A odklidili puk na icing!
    53:00 Radovan PAVLÍK - 4:5
     
    53:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sedm minut před třetí sirénou je to znovu jen o gól, Mountfield se totiž nevzdává a Zlínu nechce dát nic zadarmo! Rychlonohý RADOVAN PAVLÍK si najel středem hřiště, dostal se až za zlínskou obranu a svižnou střelou k tyči dostal Hradecké na dostřel – 4:5. Asistence: Mislav Rosandič.
     
    50:14
    Stane se tak ovšem až po oddechovém času, který si vyžádali zlínští trenéři.
     
    48:39
    Jordann Perret ujížděl dopředu v oslabení, měl ale příliš málo prostoru na lepší zakončení a protlačit kotouč za Čiliaka nedokázal!
     
    46:48
    Potrestaným hráčem je Radek Smoleňák, který si odsedí trest za podrážení.
     
    40:01
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Marek Mazanec, přichází Štěpán Lukeš.
     
    Před třetí částí střádá Hradec gólmany, místo Marka Mazance se mezi tři tyče postaví Štěpán Lukeš!
    38:36 Ralfs FREIBERGS - 3:5
     
    38:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Moravanům se dnes přesilovky daří, dávají v nich už třetí gól! Tentokrát je jeho autorem bek RALFS FREIBERGS, jehož střelu ještě pravděpodobně nechtěně ztečoval za záda svého brankáře jeden z domácích hokejistů – 3:5. Asistence: David Nosek, Jakub Šlahař.
     
    38:00
    A pravice sudího vyletěla vzhůru znovu a Zlín bude rázem hrát přesilovku čtyři na tři. Za hrubost si jde odpočinout Richard Nedomlel.
     
    37:36
    Hradečtí se sami připravují o početní výhodu, hráli totiž v šesti a obdrželi menší trest pro hráčskou lavici.
     
    36:57
    K dorážce se v mezikruží dostal Rudolf červený, proti jeho pokusu ale vykopl levý beton Čiliak!
     
    36:10
    A domácí budou rovnou hrát přesilovku, Jakub Šlahař totiž podrážel.
    36:04 Matěj CHALUPA - 3:4
     
    36:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle bylo parádní sólo hradeckého útočníka a Mountfield se dostává k soupeři znovu na rozdíl jedné branky! MATĚJ CHALUPA skvělým napadáním získal na obranné modré čáře kotouč a vyrazil do samostatného úniku. V něm si rozhýbal gólmana a prostrčil puk mezi jeho betony – 3:4. Bez asistence.
     
    34:39
    Tomáš Žižka se obtočil kolem brány a nechybělo mnoho k tomu, aby zvedl puk mezi přesouvajícího se Mazance a bližší tyčku!
     
    29:38
    Petr Koukal poslal pas Rudolfu červenému, který mířil za přesouvajícího se gólmana, Marek Čiliak ale situaci vyřešil, i když si chvíli nebyl jistý, kde kotouč vypadne!
    27:43 Daniel GAZDA - 2:4
     
    27:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Jen co Východočeši snížili, už je to zase o dva góly! Zlínští totiž rychle zaútočili a vyvolali zmatek v hradeckém brankovišti, kdy se Mazanec dostal mimo tři tyče. Situace využil DANIEL GAZDA, jenž doklepl puk do sítě – 2:4. Asistence: Jakub Herman, Antonín Honejsek.
    26:47 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
     
    26:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvanáct vteřin před vypršením početní výhody ji Hradečtí využívají a dostávají se k soupeři opět na dostřel! Aleš Jergl vystřelil z vrcholu levého kruhu cíleně na hůl RADKA SMOLEŇÁKA, který kotouč lehce zpomalil a nasměroval mezi brankářovy betony – 2:3. Asistence: Aleš Jergl, Petr Koukal.
     
    24:59
    Mountfield ale pro sebe vybojoval alespoň početní výhodu, Dalibor Řezníček si odpyká trest za podrážení.
    24:12 Antonín HONEJSEK - 1:3
     
    24:12
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jen co Moravané naskočili do plného počtu, využili svou zkrácenou přesilovku a vedou už o dva góly! Rychlou akce zakončil střelou zprava ANTONÍN HONEJSEK, jenž hradecké kluziště dobře zná, v minulosti totiž pod Bílou věží působil – 1:3. Asistence: David Nosek.
     
    24:09
    A Jergl s Rudolfem červeným teď jeli v přečíslení, druhý jmenovaný však gólmana neprostřelil!
     
    22:36
    Hradeckým ale přesilovka dlouho nevydržela, Radek Smoleňák totiž nedovoleně bránil. A pokračovat se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    22:07
    Možnost přesilové hry teď dostává také Hradec, protože Dalibor Řezníček sekl protihráče.
     
    21:25
    Lukáš Cingel se dostal do samostatného úniku a mohl srovnat, jeho zakončení ale Marek Čiliak zbrzdil a udržel před brankovou lajnou!
    21:01 Jakub ŠLAHAŘ - 1:2
     
    21:01
    Zlín právě vstřelil branku!
    A početní výhodu Berani po 25 vteřinách využívají, podruhé v utkání tak jdou do vedení! Křižnou nahrávku na levý kruh obdržel JAKUB ŠLAHAŘ, který zamířil k bližší tyči a umístil puk za záda přesouvajícího se brankáře – 1:2. Asistence: Antonín Honejsek, Valentin Claireaux.
     
    20:36
    A ti si svou aktivitou vynutili faul na Tomáši Linhartovi, který je potrestán za hákování a Zlín bude hrát přesilovku.
    19:11 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    19:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice domácí nevyužili, krátce po jejím skončení ale Mountfield srovnává skóre gólem do šatny! Po střele Conora Allena se strhla ve zlínském brankovišti nepřehledná situace, kterou využil v první branku za hradecké barvy KEVIN KLÍMA – 1:1. Asistence: Conor Allen, Rudolf Červený.
     
    17:04
    Jiří Ondráček jde podruhé v zápase na trestnou lavici, tentokrát za hrubost. Hradec Králové má tedy přesilovou hru.
     
    13:14
    Další útok druhé hradecké letky už byl o poznání nebezpečnější! Čiliak musel nejprve vykopnout ránu zleva betonem, pak ještě likvidoval dvě rychlé dorážky.
    09:36 David NOSEK - 0:1
     
    09:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Beranům ale hra čtyři na čtyři vůbec nevadí, protože právě nyní otevírají skóre utkání! Valentin Claireaux nahodil kotouč od modré čáry a před bránou stál dobře postavený DAVID NOSEK, jenž protečoval puk za brankovou lajnu – 0:1. Asistence: Valentin Claireaux, Jan Dufek.
     
    09:19
    A při mele u domácí branky hosté faulovali, počet hráčů na ledě se tedy vyrovná. Dvěma minutami za nedovolené bránění je potrestán Jiří Ondráček.
     
    09:14
    Střela Jiřího Ondráčka zahájila neuvěřitelný závar před hradeckou bránou, ve kterém jednou puk dokonce vyplul těsně vedle tyčky. Ale domácí nebezpečno´é okamžiky ustáli!
     
    08:49
    První přesilovka utkání je tu, zahrají si ji zlínské barvy. Petr Koukal totiž odešel na trestnou lavici z důvodu podrážení.
     
    05:13
    Matej Paulovič číhal na hraně brankoviště a byla mu také adresována nahrávka na rychlý příklep, hradecký útočník však skulinu mezi betony nenašel.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 20. Klíma (Allen, Červený), 27. Smoleňák (Jergl, Koukal), 37. M. Chalupa, 53. R. Pavlík (Rosandić), 57. Červený – 10. Nosek (Claireaux, Dufek), 22. Šlahař (Honejsek, Claireaux), 25. Honejsek (Nosek), 28. Gazda (Herman, Honejsek), 39. Freibergs (Nosek, Šlahař), 56. Herman (Fryšara, Honejsek)


    Mountfield HK: Mazanec (41. Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Allen, F. Pavlík, Rosandić, Šalda – Smoleňák (C), Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík (A) – Jergl, Rákos, Červený (A) – Paulovič, Klíma, Perret.
    Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Řezníček, Hamrlík – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) – Šlahař, Claireaux, Dufek – Honejsek, Fryšara, Herman – Š. Kratochvil, Popelka, Dobiáš.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Kajínek, Rampír

    Diváci: 4132
    thejrc.org