Granada – Osasuna 1:0 (kon.)
konec
Granada CF
1:0 (1:0)
CA Osasuna
Pátek 18.10.2019, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17. (22:55:27)
     
    Granada svůj hubený náskok nakonec dokázala udržet až do konce utkání. Posledních 10 minut nepouštěla soupeře skoro k míči a kromě vylepšení statistiky držení míče si tím také zajistila tři body. Závěr byl hodně hektický, když v nastaveném čase byly uděleny tři žluté karty. Jedna pro Moncayolu a následně dvě po sobě pro Méridu. Ten byl poslán pryč a Osasuna nakonec ze zápasu nevytěžila ni bod, ač byla velkou část zápasu lepším týmem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Fran Mérida (CA Osasuna). No tak tohle je velmi nepěkná situace pro Frana Méridu. Ten dostává za argumenty druhou žlutou kartu a tedy míří předčasně do sprch. Je to sice pár sekund do konce, ale trenér asi nebude rád.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Fran Mérida (CA Osasuna). Tak ne, uděluje se další karta. Mérida jí dostává za faul právě na Herreru.
     
    90+2
    Herrera byl dost tvrdě faulován a po této situaci se na hřišti udála menší potyčka. Domácí začali postrkovat do hráčů Osasuny a začali se hádat s rozhodčím.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jon Moncayola (CA Osasuna). Konečné číslo žlutých karet Osasuny v tomto zápase tak bude minimálně 6. To už je velké číslo.
     
    90
    Ještě se bude hrát 3 další minuty. Viděli jsme je nastavené na světelné tabuli.
     
    89
    Hra se blíží do svého konce a Osasuna se zoufale snaží dostat se k vápnu soupeře. To už se jí, pravda, nepodařilo několik minut. Ve srovnání s předchozí částí hry je to docela neobvyklé.
     
    88
    Granada vymyslela další hezkou akci, která vyústila v šanci dva na dva. Zde ale perfektně zafungovala obrana hostů, která jako by věštila budoucnost, vyběhla přímo do směru, kam šla přihrávka Granady.
     
    87
    Domácí poslali dlouhý centr, na který si nabíhal Ramos, avšak míč chtěl stejně hodně i Torres, který se s ním srazil. Míč tak doskákal až k Rubenovi.
     
    86
    Ramos okamžitě zamířil dopředu, kde se snažil předvést nějaký ten driblink, avšak hosté ho úplně přesně vystihli a okamžitě zamířili na opačnou stranu hřiště.
     
    85
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Fernández, přichází Adrián Ramos. Další faul už byl dost. Fernández byl vystřídán a na lavičce ho ještě ošetřili lékaři. Vypadá ale v pohodě.
     
    84
    Osasuna přebrala míč, avšak nemohla přejít přes půlící čáru hřiště. A tak si jen přihrávala tam a zpět, než byl spáchán útočný faul – na koho jiného, než Heznándeze – a hra se zastavila.
     
    83
    Domácí tým se snaží si pojistit svůj hubený náskok, ovšem pokaždé, když se Granada dostane do blízkosti vápna, pošle finální přihrávku, kterou celou akci, byť hodně často dobrou akci, úplně zazdí.
     
    82
    Vypadalo to na hezký přímý kop, tři hráči vyskočili a chtěli hlavičkovat, ovšem u zadní tyče, kam míč dopadl, nebyl nikdo, a tak míč jen proletěl vápnem.
     
    81
    Nakonec musel zasahovat až střední obránce Aridane. Ten míč raději vykopl za čáru na rohový kop, než aby vystavil svůj tým sebemenšímu riziku.
     
    80
    Granada se opět cpala do zakončení, ale nakonec hosté odvrátili centr na hraně velkého vápna. Míč se ale vrátil k domácímu celku.
     
    79
    Tenhle přímý kop byl ale proveden opravdu velice krásně!! Domácí hráč nadstřelil zeď a krásně z dálky poslal míč až na branku hostů. Ruben vyrazil a pak musel pro míč ještě skočit před dotírajícím hráčem Granady.

    Jiří Polášek

    Branky: 38. D. Duarte (Vadillo)

    Karty:   27. C. Fernández (GRN), 69. Á. Martínez (GRN) – 14. Estupiñán (OSS), 24. Brandon (OSS), 40. Ávila (OSS), 55. Oier (OSS), 78. Aridane (OSS), 90+1. Moncayola (OSS), 90+2. Mérida (OSS)   90+2. Mérida (OSS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.
    Granada CF: Rui Silva – Díaz, D. Duarte, J. A. Martínez, Neva – Gonalons, Y. Herrera – Puertas, C. Fernández (85. Ramos), Vadillo (68. Machís) – Soldado (59. Azeez).
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Köybaşı, Machís, Ramos, Á. Martínez.

    CA Osasuna: R. Martínez – Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán – Oier (62. Mérida), Moncayola – R. Torres, Brašanac (77. Villar), Brandon (67. Adrián López) – Ávila.
    Náhradníci: Herrera – Cardona, Adrián López, Mérida, Navas, Perea, Villar.
    thejrc.org