Litoměřice – Benátky n/J 4:2 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 1:5 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 2:4 (kon.)
Kadaň – Jihlava 2:1 (kon.) | Prostějov – Přerov 0:3 (kon.) | Sokolov – Chomutov 4:2 (kon.)
Havířov – Poruba 2011 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 5:2 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
HC Slavia Praha
Pondělí 21.10.2019, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     HC Slovan Ústí n.L.

    Slovan jako jediný dokázal zatím vyhrát v této sezoně na ledě Slavie, a to hned v prvním kole. Aktuálně patří ústeckému celku 14. pozice s počtem čtrnácti získaných bodů. V severočeské metropoli se v minulých týdnech přesouvali hráči na střídačku a jednalo se o významné přesuny. Leganda Chance ligy Jaroslav Roubík je již třetím zápasem asistentem trenéra u A-týmu a brankář Martin Volke se stará o výchovu brankářů. Post brankáře aktuálně patří Adamu Brízgalovy, kterého zapůjčili do Ústí nad Labem kladenští Rytíři. I díky Brízgalovy dokázal Slovan v posledním utkání přehrát doma Benátky nad Jizerou v poměru 4:3 po prodloužení.
     
     HC Slavia Praha

    Sešívaní vstupuj do druhé čtvrtiny se ziskem 27 bodů na 6.místě tabulky Chance ligy. Tomuto umístění mohou děkovat hlavně Edenu, kde v první čtvrtině ztratili pouhé dva body, a to hned v prvním utkání právě se Slovanem. Od té doby zapsali Pražané sedm domácích výher v řadě. Slavia by měla přivézt do Ústí nad Labem údernou první formaci ve složení Vampola – Šmarha- Hlaváč. Právě posledně jmenovaný se připojil k týmu v nedávné době a odehrál již jedno utkání, doma s Třebíčí. V brance Slavie zatím září Roman Málek mladší, jehož cepuje jeho otec. Mladému brankáři patří v tabulce úspěšnosti zásahů první místo s úspěšností 94, 09%.
     
     Vzájemný zápas

    1: kolo Chance ligy 2019/2020

    HC Slavia Praha – HC Slovan Ústí nad Labem 1:2 pp. (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1).
    Branky a nahrávky 56. Kuťák (Vampola, J. Novák) – 17. Pšenička (Vildumetz, Havel), 62. Roubík (Kružík, Vl. Brož).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Hes, D. Krejčí (C), Vl. Brož (A), Smetana (A), Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, Krliš – J. Havel, Kordule, O. Bláha – Jelínek, Dörner, Filip.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák (C), T. Duda, Ryzák, P. Hořava, Hejda, Barák, Steinocher – Vlček, Vampola (A), Šmerha – Šteiner, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Všetečka, Kohút, M. Ondráček – Martínek, Furch, Jar. Brož.

    Rozhodčí: Radek Wagner, Josef Barek – Richard Coubal, Michal Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Dvacet vteřin uběhlo a Slavia mohla rychle do vedení! Tomáš Šmerha poslal do brejku Filipa Vlčka, který jel sám na Davida Stahla, ale ranou mezi betony neuspěl!
     
    01:06
    Martin Michajlov si zapsal také první zákrok. V jeho podání to byl zákrok zahřívací, jelikož střela Daniela Kružíka z pravého křídla byla dlouho avizovaná.
     
    01:29
    Po ofsajdu sešívaných se bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    01:52
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Havel – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    02:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia poslala na svou první přesilovku elitní formaci a ta se prosadila velmi rychle. Petr Vampola poslal přesnou přihrávku přes celé pásmo a z první se do puku opřel TOMÁŠ ŠMERHA a zavěsil – 0:1! Asistence: Petr Vampola a Filip Vlček.
    02:37 Tomáš ŠMERHA - 0:1
     
    03:16
    Slovan mohl vzápětí srovnat krok. Odražený puk si před brankou Pražanů našel Matyáš Filip, ale jeho bekhend těsně minul branku.
     
    04:08
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Teď už srovnáno jest! Krásnou přihrávku do prázdné branky narýsoval Tomáš Vildumetz a MARTIN TŮMA měl pozici zdánlivě jednoduchou a nemýlil se – 1:1! Asistence: Tomáš Vildumetz a Petr Maršoun..
    04:08 Martin TŮMA - 1:1
     
    05:25
    Domácí branka zdravě nakopla. Ondřej Smetana vystihl rozehrávku hostů, poslal kotouč do strany na Jana Havla, který svou ranou však trefil pouze v postoji připraveného Martina Michajlova.
     
    06:05
    Rozehrávka Slavie patřila do kategorie nepřesných a pískal se icing.
     
    06:52
    David Stahl hledal kotouč ve skrumáži před brankou, nakonec jej na něj poslal z otočky Jaroslav Brož, ale pravý beton domácího brankáře byl na místě. Hra má zatím velmi slušné tempo a úroveň.
     
    07:43
    Teď David Stahl nic neviděl a pokus Ryzáka od modré se k němu velmi nepříjemně dostal přes klubko hráčů, ale domácí brankář zareagoval včas a střelu vyrazil.
     
    08:32
    Tomáš Pšenička se srdnatě rval proti dvěma obráncům, k zakončení se nedostal.
     
    09:26
    Další akci Slovanu táhl po levém křídle Ondřej Bláha, ale jeho pokus zastavil pravým betonem Martin Michajlov. K dorážce se přes obránce nestihl dostat Petr Maršoun.
     
    10:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se vrací do vedení! Chybu při střídání Slovanu využil hosté dokonale a přečíslení zakončil přesnou střelou mezi betony TOMÁŠ DUDA – 1:2! Asistence: David Šteiner a Jiří Doležal.
    10:00 Tomáš DUDA - 1:2
     
    10:50
    Lukáš Zukal vytáhl kotouč se skrumáže před Stahlem, opět bylo před domácí brankou celkem horko.
     
    11:40
    Rychlý Tomáš Šmerha pronikl po pravém mantinelu, ale nepropálil kotouč přes Matěje Hese, nicméně Slavia má výhodu, bude hrát druhou přesilovku.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Matěj Hes – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:15
    Jan Novák na nic nečekal a hned po vhazování poslal jedovatou ránu od modré a David Stahl měl co dělat, aby ji vytěsnil vedle své tyče.
     
    12:43
    Opět souboj Jan Novák – David Stahl. Opět byl úspěšnější domácí brankář, který kotouč schoval v lapačce.
     
    13:56
    David Stahl se mohl roztrhat nyní v brance, ale všech pět pokusů, z nich ty nejnebezpečnější měl na holi Petr Vampola, zlikvidoval.
     
    14:12
    Slovan v plném počtu.
     
    15:02
    Akci tři na dva dostal Slovanu nahoru k Tomáši Pšeničkovi, jehož pokus trefil do masky Michaljova, který poté kotouč podržel a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    15:15
    Slavii dnes přijel podpořit i velmi slušný hlouček fanoušků, jenž je potřeba za jejich podporu pochválit, jelikož dokreslují atmosféru zatím kvalitního utkání.
     
    15:55
    David Stahl raději podržel kotouč u své pravé tyče a vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    16:26
    První formace Slovanu se hezky prokombinovala středním pásmem a zakončení na sebe vzal Tomáš Vildumetz. Jeho golfový úder nepustil do sítě svým pravým betonem Martin Michajlov.
     
    17:02
    Na druhé straně prokázal ostrou ránu Marek Ryzák, jeho střela ale skončila na hraně zadního mantinelu a David Stahl zasahovat nemusel.
     
    17:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané navyšují své vedení! Do před brankového prostoru si najel David Šteiner, ale přihrávka DANIELA VRDLOVCE se k němu nedostala, jelikož se od domácího hráče odrazila pod horní tyč – 1:3! Bez asistence.
    17:42 Daniel VRDLOVEC - 1:3
     
    18:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Vildumetz – 2 min., podrážení).
     
    18:48
    Přesilovky má Slavia velmi slušné. Jan Novák to opět zkoušel od modré, vyražený kotouč se snažil dostat do sítě Daniel Vrdlovec, ale ani jeden pokus se až na Stahla nedostal.
     
    19:36
    Slavia opět nastěhována v útočné třetině, ale její kombinace nebyla tentokrát přesná a Václav Krliš kotouč vyhodil z obranné třetiny Slovanu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Slavia prokázala v první třetině velkou kvalitu v útočné fázi a jde do kabin po první třetině s vedením 3:1 a s přesilovou hrou v zádech.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Petr Vampola vyhrál úvodní buly druhé části a Slavia pokračuje v přesilové hře, kterou si přenáší z první periody.
     
    20:27
    Tomáš Vildumetz je však už na ledě a domácí jsou kompletní.
     
    20:54
    Hesovu střelu po vhazování tečoval před brankou Martin Tůma a moc nechybělo, aby kotouč prošel Michaljovi mezi betony.
     
    21:24
    Na druhé straně musel do práce David Stahl a také sklapnout betony, aby zamezil dorážce Jiřího Doležala.
     
    22:43
    David Stahl ukradl branku Jaroslavu Brožovi, který se dostal velmi šťastně k odraženému puku, ale po svém pokusu na zadní tyč se radovat nemohl! Skvělý David Stahl!
     
    23:22
    Domácí v ofsajdu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:09
    Opět skvělý David Stahl v brance Slovanu! Tentokrát se stihl přesunout k pravé tyči a kryl ránu obránce Marka Ryzáka, který si sjel před branku a mířil do polo odkryté části domácí klece!
     
    25:01
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Robin Všetečka.
     
    25:32
    Slovan se až teď usadil v útočné třetině, ale pouze na chvíli, jelikož Daniel Vrdlovec vyvezl kotouč a dokonce ohrozil Davida Stahla.
     
    26:22
    Až teď musel na led Martin Michajlov, ale s ranou Tomáše Vildumetze z pravého křídla neměl velké starosti.
     
    27:01
    Slavia v plném počtu. Slovan si v početní převaze šanci nevytvořil.
     
    27:40
    Dobrou střelou od modré se prezentoval Václav Veber, kotouč vypadl Michaljovi z lapačky, ale nikdo z domácích útočníků se nedostal k možné dorážce.
     
    29:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., faul loktem).
     
    30:10
    Slovan zahrál přesilovku dobře, ale k dokonalosti tomu chyběla branka! Tomáš Pšenička našel přesně na levém kruhu Daniela Kružíka, ale jeho dobrou oni timer ránu vytěsnil skvělým zákrokem Martin Michajlov!
     
    30:50
    Neprosadil se ani Ondřej Smetana, který měl kotouč trochu pod bruslemi, přesto jej dostal na Michajlova, který ale zasáhl dobře svou maskou.
     
    31:24
    Slavia v plném počtu, ale pouze na okamžik. Signalizován je další trest pro hosty.
     
    31:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Marek Ryzák – 2 min., podrážení).
     
    32:30
    Smetanova rána švihem prolétla vysoko nad horní tyčí a po sléze se hosté osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
     
    33:20
    Daniel Krejčí už branku trefil, ale v ní byl proti, dnes dobře chytající, Martin Michajlov, jenž střelu vyrazil pravým betonem do ochranné sítě.
     
    33:57
    Další přesilovka Slovanu je minulostí a Pražané stále drží své dvoubrankové vedení.
     
    34:20
    Petr Vampola projel chytře téměř celou hrací plochu, ale jeho zakončení skončilo pouze na oblouku domácí branky. Mistr světa v dresu Slavie se dožadoval gesty odpískání sekání, ale vyslyšen hlavním sudím nebyl.
     
    35:32
    Spolehlivý Martin Michajlov opět udržel dvoubrankový náskok na straně Slavie. Položil se ve svém brankoviště a nepustil za svá záda dvě dorážky domácích. Hlavně ta Ondřeje Smetany měla gólové parametry.
     
    35:32
    Petr Vampola si jel ještě prodiskutovat s hlavním rozhodčí předešlou jeho situaci, kdy si přál hostující útočník odpískání nedovoleného zákroku.
     
    36:21
    Ofsajd Pražanů. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:04
    Rozmíška před Davidem Stahlem, po jeho zákroku, se obešla bez vyloučení. Vhazovat se bude před domácím brankářem.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:48
    Daniel Krejčí nadvakrát procpal kotouč na Michajlova, poté se Daniel Krejčí dostal znovu ke kotouči, ale skončil s ním za modrou čarou a pískal se ofsajd.
     
    38:18
    Daniel Krejčí další ranou minul klec, ale odražený kotouč mohl vrátit do sítě Petr Maršoun, ale z vyložené pozice minul! Nutno říct, že kotouč se mu postavil na hranu a dobře jej netrefil.
     
    39:28
    Sešívání hrají v plném počtu. Tato přesilovka měla šanci na snížení, pro Slovan se bohužel žádná z šancí neujala.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Havel – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině měl více ze hry domácí Slovan, ale ani několik přesilových her mu nepomohlo ke snížení skóre. Hlavním důvodem je zatím výborně chytající Martin Michajlov.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Slavia se sice držela dlouhou dobu v útočné třetině, ale žádnou ránu na Davida Stahla nevyslala.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Pšenička – 2 min., podrážení).
     
    41:25
    Pražané si zahrají pětatřicet dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    41:40
    Zakončení vyšlo na Daniela Vrdlovce, ale ten našel připravenou lapačku Davida Stahla.
     
    41:50
    Ondřej Smetana vyhodil kotouč z obranné třetiny Slovanu a domácí již dvojnásobné oslabení zvládnou.
     
    41:59
    Slovan ve čtyřech a hned zahrozil! Daniel Krejčí se ze své pozice obránce dostal do koncovky a jen těsně minul horní růžek!
     
    42:57
    Na druhé straně nabil Doležalovi Martin Ondráček, David Stahl opět s připravenou lapačkou na místě a drží naděje Slovanu v reálné rovině.
     
    43:25
    Slovan v plném počtu.
     
    44:30
    Neurovnaná část hry. Slavia se drží v útočné třetině, ale nic vážného se neděje. Stále čekáme od 18 minuty na pohyb ve skóre. Poslední, kdo se zapsal do listiny střelců byl ex-ústecký Daniel Vrdlovec.
     
    45:21
    Jaroslav Brož mohl posunout skóre, ale jeho průnik přes brankoviště nakonec zakončit nedokázal.
     
    46:18
    Krásnou stahovačkou se prezentoval Filip Vlček, dostal se až před branku, ale jeho zakončení po ledě těsně minulo pravou tyč Davida Stahla.
     
    46:42
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:04
    Marek Ryzák kotouč vyhodil na trestnou lavici a sudí chtěli poslat hosty do tří, nicméně domácí odvolali toto vyloučení. Gesto fair-play si vysloužilo potlesk! Domácí odmítli přesilovku pěti proti třem.
     
    47:49
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Odměna za gesto fair-play přišla pro domácí hodně rychle! Ranou z levého kruhu cinkl o tyč DANIEL KRUŽÍK a kotouč se zatřepal v síti. Navíc využitá přesilová hra – 2:3! Asistence: Tomáš Pšenička a Ondřej Smetana.
    47:49 Daniel KRUŽÍK - 2:3
     
    48:53
    Daniel Vrdlovec se promíchal obranou domácích, ale svou přihrávkou žádného z adresátů nenašel. David Šteiner jeho přihrávku vůbec nečekal a promáchl.
     
    50:17
    Zásah domácí střídačky. Vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    50:40
    Sešívaní po inkasované brance hodně přidali v aktivitě a chtějí opět odskočit na komfortnější náskok. Zatím však Slovan dobře brání ataky hostů.
     
    51:56
    Martin Tůma zavezl kotouč do třetiny, ale ani elitní formace Slovanu se nemůže dostat k zakončení.
     
    52:44
    Daniel Kružík se nedostal přes zkušeného Jana Nováka. Zápas má však nyní náboj a domácí cítit možný zisk bodu.
     
    53:56
    Robin Všetečka projel celou hrací plochou velmi pohodlně a jeho rána na zadní tyč měla dobré parametry. David Stahl musel vytáhnout dobrý zákrok ramenem!
     
    54:30
    Na druhé straně jsme viděli dvě velké šance na srovnání! Nejprve nepropálil z mezikruží Michaljova Vladimír Brož a následně po svém drzém průniku zamířil do lapačky hostujícího brankáře Daniel Kružík.
     
    55:55
    Slavia se snaží hrát stále aktivně v útočné třetině a nepouštět domácí do závěrečného náporu.
     
    56:19
    Kotouč na střídačce Slovanu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:04
    David Stahl utěsnil i to nejmenší místo u své pravé tyče a nedovolil Ondráčkovi zasunout puk za tyč.
     
    57:30
    Tadeáš Hejda poslal ostrým hitem na led Václava Krliše, ale sudí se nerozhodli vylučovat.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., napadení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:12
    Slovan bude hrát přesilovou hru a nyní si vzal oddechový čas.
     
    58:12
    David Stahl zatím zůstává v brance Slovanu.
     
    58:30
    Slovan se prokombinoval až do střední třetiny a musí znovu vybojovat své útočné pásmo.
     
    59:01
    Začala poslední minuta, David Stahl zamířil na střídačku!
     
    59:30
    Daniel Vrdlovec těsně minul prázdnou branku Slovanu ze své vlastní třetiny!
     
    59:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Razítko na vítězství sešívaných dal ranou do prázdné branky TADEÁŠ HEJDA – 2:4! Asistence: Daniel Vrdlovec a Jan Novák.
    59:38 Tadeáš HEJDA - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia doslova vydržela tři body na ledě Ústí nad Labem. Slovan po kontaktní brance hodně ožil, ale v závěrečné hře bez brankáře nakonec kapituloval počtvrté a padl v poměru 2:4.
     
    Utkání komentoval Tomáš Suchánek a já děkuji za pozornost. (21:25:15)
    Marken.cz

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 5. Tůma (Vildumetz, Maršoun), 48. Kružík (Pšenička, Smetana) – 3. Šmerha (Vampola, Vlček), 10. T. Duda (Šteiner, J. Doležal), 18. Vrdlovec, 60. Hejda (Vrdlovec, J. Novák)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Hes, D. Krejčí (C), Vl. Brož (A), Smetana (A), Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, Krliš – J. Havel, Kordule, O. Bláha – Jelínek, Dörner, Filip.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák (C), T. Duda, Ryzák, P. Hořava, Hejda, Barák, Steinocher – Vlček, Vampola (A), Šmerha – Šteiner, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Všetečka, Kohút, M. Ondráček – Martínek, Furch, Jar. Brož.

    Rozhodčí: Radek Wagner, Josef Barek – Richard Coubal, Michal Janíček

    Diváci: 818
    thejrc.org