Kladno – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
6:5 (3:1, 1:1, 2:3)
HC Olomouc
Úterý 22.10.2019, 17:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 16. kolo
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:15:11)
     
    Třetí třetina přinesla hned pět branek. Olomoucký Joshua James Mácha snížil hned osm sekund po jejím začátku a do tří minut vyrovnal David Kalač. Brněnští si však svůj dvoubrankový náskok vzali zpět, když se trefili Michal Kunc a Matěj Svoboda. Z přečíslení dva na jednoho, a z cela zaslouženě, vsítil kontaktní branku pro přihrávce Máchy David Rosecký. Gólman Vojtěch Mokrý se dvě minuty před koncem základní hrací doby odebral na střídačku a hostující celek to zkusil s šesti hráči v poli. Do karet hrálo kohoutům i vyloučení domácího dvougólového střelce Dominicka Vašíčka minutu před koncem. V posledních šedesáti sekundách už se ale nic nestalo a domácí berou tři body za výhru 6:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Z větší vzdálenosti vypálil dvě sekundy před koncem základní hrací doby Kořenek. Jeho střela proletěla okolo levé tyčky.
     
    59:31
    Kunc po pravém křídle přebruslil olomoucké hráče a nechybělo mnoho, aby se ocitl sám před prázdnou bránou. Nakonec mu však stačil hostující obránce Hladiš, který jej na kruhu zastavil.
     
    59:03
    Olomouc vyhrála buly v útočné třetině, puku se ale okamžitě chopil Malý a vyhazuje.
     
    58:59
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček D. – 2 min., podrážení).
     
    58:40
    Jedna brněnská střela do prázdné brány končí v rohu kluziště. Olomouc už je zpět před Kubíkem.
     
    58:00
    Mokrý míří na střídačku.
     
    57:32
    Vosátko nyní zastavil brněnské přečíslení tři na dva, když se obětavě vrhl do Stránského střely.
     
    56:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z přečíslení dva na jednoho dává Olomouc kontaktní branku. V této převaze se ocitli Joshua James Mácha a DAVID ROSECKÝ, který poslal kotouč z pravého křídla na bližší tyč za přemísťujícího se gólmana. Asistence: Joshua James Mácha, David Kalač.
     
    55:44
    Martiškovu ránu od modré ztečoval u levé tyčky Bartes. Kotouč je za olomouckou brankou.
     
    54:59
    Domácí v plném počtu.
     
    54:58
    Krupovu střelu zastavil Malý, Olomouc setrvává v mezikruží svého útočného pásma.
     
    54:00
    Po kombinaci s Maderem vystřelil od modré Vosátko. Stejně jako další olomoucká střela, tak i tato skončila na betonech gólmana Kubíka.
     
    53:36
    Kombinaci na pravém křídle získala Kometa a osvobozuje se.
     
    53:13
    Hlaváčovu střelu od modré ztečoval Dominick Vašíček do ochranné sítě. Vhazovat se bude po Kubíkově pravici.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., sekání).
     
    51:47
    Kořenek předal puk Hlaváčovi, a ten jej nechal Krupovi. Poslední jmenovaný nakonec vystřelil a trefil brusle bránícího Žáka. Ten se pak dostal do přečíslení dva na jednoho, které skončilo pokusem mimo olomouckou bránu.
     
    50:45
    Maderova střela od modré zasáhla Kubíkův pravý beton. Domácí brankář kotouč vyrazil na levý kruh, kde nestál vůbec nikdo z přítomných hráčů. Pro puk si nakonec dobruslili Brněnští a začínají s rozehrávkou.
     
    49:39
    Malý se Svobodou se dostávali do přečíslení dva na jednoho. Po přechodu útočné čáry ale zpomalili a jejich přihrávku zastavil bránící Bahounek.
     
    48:29
    Hladišovu ránu z vrcholu levého kruhu zastavil Kubík až hokejkou. Za vlastní brankou se k puku dostal Stránský, a ten vyhazuje.
     
    47:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí opět vedou o dvě branky. Střelu Michala Kunce vyrazil Mokrý betonem k tyčce, od které se puk odrazil k MATĚJI SVOBODOVI, jenž už kotouč dorazil za Mokrého záda. Asistence: Michal Kunc, Daniel Kowalczyk.
     
    46:45
    Kowalczyka se Sedláčkem nepřebruslil v brejkové situaci hostující Krupa. Převaha domácí obrany byla značná a Krupovi nedovolila vystřelit.
     
    45:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté měli tlak v útočném pásmu, ale po zaváhání Máchy se puku chopil MICHAL KUNC. Domácí útočník přebruslil tři olomoucké hráče, najel si do pásma a střelou na vyrážečku prostřelil gólmana Mokrého. Asistence: Bez asistence.
     
    44:18
    Handlovu střelu z levého křídla zablokoval Patrik Vašíček. Následnou Maderovu střelu od modré tečovali mezi kruhy a v předbrankovém prostoru hned dva hráči. Puk mířil k tyči, kde stál připravený Kubík.
     
    43:33
    Kohouti se stále drží před domácím brankářem. Ten střelu z vrcholu levého kruhu i následnou dorážku kryje betony.
     
    42:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neuběhly ještě ani tři minuty třetí třetiny a je vyrovnáno. V útočném pásmu si přebral kotouč DAVID KALAČ a ze značné vzdálenosti v mezikruží prostřelil Kubíka pokusem na pravou tyč. Asistence: Bez asistence.
     
    41:45
    Kometa získala Maderovu přihrávku z rohu kluziště, ale byla nucena se i s pukem uklidit mezi modré čáry.
     
    40:58
    Nahození Handla od modré čáry vyráží Kubík vyrážečkou. O kotouč se bojuje v útočném pásmu Olomouce.
     
    40:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To, co se Olomouci nepovedlo v tlaku na konci druhé třetiny, přichází osm sekund po začátku třetího dějství. Rychlý přechod po pravém křídle zakončil střelou do bližšího horního rohu JOSHUA JAMES MÁCHA. Asistence: David Rosecký, David Kalač.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa vstoupila do druhé třetiny s dvojnásobnou přesilovkou, které se jí nepodařilo využít. Stejně tak početní výhodu neproměnila ani Olomouc, jež se navíc ani neudržela v útočné třetině na delší dobu. Další přesilovka už se ale kohoutům povedla. Po povedené přihrávce Vosátka skóroval Tobiáš Handl. Na konci druhé dvacetiminutovky se Olomouc stala lepším týmem a dostala sahala po vyrovnání, když se v šanci ocitli Krupa, Rosecký nebo třeba Mácha. 47 sekund před koncem se však radovali na druhé straně, když z protiútoku navýšil Marcel Martiška.
    Třetí třetina začne cca v 18:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    V poslední minutě druhé třetiny si Kometa bere zpět svůj dvoubrankový náskok, s kterým do této části hry vstupovala. V rychlém protiútoku přepadla přes levé rameno Mokrého teč MARCELA MARTIŠKY. Asistence: Jan Holemý, Dominik Furch.
     
    38:50
    V přečíslení tři na dva vybídl Rosecký ke skórování Máchu. Ten kotouč zpracoval a bekhendem zakončil k levé tyči.
     
    38:00
    Hostům se nakonec podařilo dostat až před Kubíka, kde navázali na své předchozí šance z prostoru před brankovištěm. V největší šanci byl Rosecký, jenž tečoval střelu z pravého kruhu.
     
    37:12
    Olomouc byla nucena uklidit hru ve vlastním pásmu, kde jel napadat Svoboda. Tomu se také podařilo puk na chvíli získat, přes tři bránící soupeře se ale k bráně nedostal.
     
    36:28
    Krupa si nabruslil k pravé tyči, odkud poslal puk do předbrankového prostoru, kde čekali dva jeho spoluhráči. Kořenek i Kalač se kotouče dotkli, ten ale skončil za brankou. Hanáci se nicméně stále drží před brankovištěm.
     
    35:22
    Sám proti hostujícímu obránci Maderovi si najel Žák. Kapitán Olomouce domácí útočníka sice odzbrojil, puk mu ale přeskočil hokejku a Žák se k němu opět dostal. Jeho střelu k levé tyči kryje Mokrý.
     
    34:18
    Domácí v plném počtu.
     
    34:04
    K střeleckému pokusu z pravého kruhu se odhodlal Handl. Kotouč vytěsnil domácí brankář do rohu kluziště, kde se jej opět ujali hosté. Hlaváčovu střelu od modré tečoval v mezikruží Krupa a Kubík zasahuje pravým betonem.
     
    33:15
    Hostující celek se drží v útočném pásmu, zatím však ani jednou v této přesilovce Kubíkovu branku neohrozil.
     
    32:18
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček D. – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:39
    Podobným způsobem zkusil na druhé straně vyrovnat Tichý. I Kubík si s těmito pokusy poradil, větší problém mu nadělala teč prudké střely od modré, která se otřela o jeho vyrážečku.
     
    30:42
    Kunc se natlačil do brankoviště a pokusil se svému týmu vrátit dvoubrankové vedení. Dotěrné střely z hranice modrého půlkruhu ale Mokrý zastavil svými betony a puk přikryl lapačkou.
     
    30:15
    Kometa se ihned po dalším vhazování usadila před Mokrým, kotouč byl však domácím rychle odebrán. Hosté ale mají stále problém s přechodem do středního pásma.
     
    29:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že se tato olomoucká přesilovka bude podobat té předchozí, kdy Kometa svého soupeře nepustila do žádné větší šance. Pak se ale sám před brankou objevil TOBIÁŠ HANDL, zamíchal s pukem a po ledě jej mezi betony poslal k vzdálenější tyčce. Asistence: David Vosátko.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martiška – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:40
    Olomouc pokračuje ve střelách po ledě, s kterými ale nemá Kubík žádné problémy. Jako další se z levého kruhu pokusil prosadit Kalač. Domácí brankář zasahuje.
     
    27:43
    Na betonech skončila také rána olomouckého kapitána Madera od modré. Kubík rychle rozehrává.
     
    26:47
    Sám se před brankou Kubíka ocitl hostující Krupa. Jeho střela na betony se o brankářovu výstroj zastavila a k dorážce volného kotouče už si dojížděli dva jeho spoluhráči. Domácí obrana však byla pohotovější a jakémukoliv dalšímu pokusu zabránila.
     
    26:05
    Hra se nyní odehrává ve středním pásmu. Na kotouči je hostující Olomouc, které se však před brněnskou obranu nedaří přejít do útoku.
     
    25:07
    Domácí v plném počtu.
     
    24:52
    Hostům se v početní výhodě vůbec nedaří. Puk je opět u jejich branky.
     
    24:14
    Z první pálil na pravém křídle dorostence Kučera. Jeho střela minula bližší tyč brněnské brány.
     
    23:56
    Kometě se daří držet puk co nejdál od vlastní brány. Olomouc se zatím dostala jen k dvěma střelám, ani jedna z nich nedělala domácímu gólmanovi problém.
     
    23:07
    Hosté se na druhou stranu přeci jen dostali a ránu z levého kruhu za přemisťujícího se brankáře předvedl Kořenek. V této situaci také fauloval domácí Dufek, který dostává dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    22:06
    Olomouc se snažila přejít do útoku, ale Hlaváčovi s Pírkem zabránil na vlastní obranné čáře Dominick Vašíček. Kometa se tak opět dere před Mokrého.
     
    21:53
    Hosté v plném počtu.
     
    21:07
    Olomouc hraje ve čtyřech. Mokrý se stačil rychle přemístit proti Kowalczykově ráně z první, kterou vyslal z mezikruží.
     
    20:43
    Střely domácího celku míří povětšinou mimo branku. V největší šanci byl Kunc, který mířil k odkryté pravé tyči.
     
    20:08
    Domácí do druhé třetiny vstupují v přesilovce 5 proti 3. Už jsou v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vyrovnaný začátek rozsekl prvním golem v utkání Michal Kunc. Olomouc tato branka nabudila a usadila se v útočném pásmu. Napříč tomu padla vyrovnávací branka hostů z brejku, když se ve středním pásmu uvolnil Matěj Kořenek. Stav 1:1 ale dlouho nevydržel, protože trestné střílení proměnil Dominick Vašíček. Ten následně skóroval ještě jednou, když po souhře se Svobodou a Dufkem využil přesilovou hru. Závěr třetiny pak byl opět vyrovnaný a ani jeden celek se k větším šancím nedostal.
    Druhá třetina začne cca v 17:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mácha.
     
    19:47
    Kunc nahrál do jízdy Svobodovi, který z první zamířil za přemisťujícího se gólmana. Střelu mezi betony Mokrý zastavil.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tichý – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:51
    Studeného střelu z levého kruhu zastavil Bahounek a puk pouze proletěl okolo pravé tyčky.
     
    18:00
    Bahounkovu lehkou střelu od modré tečoval v mezikruží Ministr. Jako poslední se kotouče dotkl Holemý a posílá jej za vlastní branku.
     
    17:09
    Střelu Holemého z mezikruží vyrazil Mokrý pravým betonem. Kotouč se odrazil přesně na hokejku Kunce, před kterým se objevila odkrytá brána. Domácímu útočníkovi kotouč přeskočil hokejku a této šance se mu nepodařilo využít.
     
    15:57
    Hraje se v pomalém tempu a ani jeden celek se nemůže dostat do zakončení.
     
    14:55
    Olomouc se usadili v pásmu a kombinuje. Maderova střela od modré pouze proletěla okolo levého horního rohu.
     
    13:26
    Tarnoczyho přihrávka od levé tyčky směřovala na Krupu, která čekal na hranici brankoviště. Olomoucký forvard se ale k puku přes obránce domácího celku vůbec nedostal.
     
    12:38
    Kometa se stále drží v útočném pásmu a předvádí stejnou hru jako v přesilovce. Hostům se nedaří dostat ze sevření.
     
    11:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát domácí se střelou počkali a vyplatilo se. Mnoho volného prostoru dostal na levém křídle DOMINICK VAŠÍČEK, jenž přesně trefil místo mezi pravou rukou a tělem gólmana. Asistence: Matěj Svoboda, Karel Dufek.
     
    10:32
    Kometa vsází na střely z větší vzdálenosti. Opět dvakrát pálil Kowalczyk. Hostující brankář měl přes clonící hráče snížený výhled, i tak si s oběma střeleckými pokusy poradil.
     
    09:56
    Další brněnskou střelu od modré čáry tentokrát v předbrankovém prostoru tečoval Martiška. Mokrý opět zasahuje.
     
    09:42
    Sedláček vybídl z levého kruhu ke skórování Kowalczyka. Jeho ránu od modré ukrývá olomoucký brankář ve výstroji.
     
    09:32
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Kořenek – 2 min., sekání).
     
    08:52
    Z mezikruží pálil vedle brněnské branky Štědrý. Na druhé straně pokryl Dufkovu střelu Mokrý.
     
    08:18
    Brněnští se opět natlačili do brankoviště a nadvakrát se zkusili prosadit mezi Mokrého betony. Hostující gólman se i ve zmatku před svým pracovištěm dokázal zorientovat a oba pokusy si pohlídal.
     
    07:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se ve hře dostali do podobné situace jako útočník Olomouce před malou chvílí, tentokrát z toho však bylo trestné střílení, které DOMINICK VAŠÍČEK střelou do levého horního rohu proměňuje.
     
    07:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Hladiš – trestné střílení, sekání).
     
    07:00
    Hosté se mohli dostat do vedení. Po levém křídle unikl Mácha, kterému zdárně sekundoval jeden z domácích obránců. Máchovi se ale podařilo ze sevření vysmeknout a zakončit na betony.
     
    06:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kometa už rozehrávala z prostoru mezi modrými čarami, když zde MATĚJ KOŘENEK získal kotouč. Hostující útočník se tak ocitl v brejkové situaci, kterou využil přesnou střelou mezi betony. Asistence: Bez asistence.
     
    05:49
    Podobná situace se nyní tvoří na druhé straně. Olomouc se snaží co nejrychleji vyrovnat, a proto se usadila před brankářem soupeře. Zatím jsou hosté bez střely.
     
    04:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    MICHAL KUNC si najel do mezikruží, kde dostal také přesnou přihrávku od Daniela Indráka. Se střelou chvíli počkal a pak ji nasměroval k levé tyči olomoucké branky. Asistence: Daniel Indrák, Matěj Svoboda.
     
    04:19
    Kometa se usadila před Mokrého brankou a stáhla se okolo brankoviště. Za branku dostal přihrávku Sedláček, který zvolil pokus od levé tyčky.
     
    03:52
    Štědrý napadal rozehrávku Komety u Kubíkovy brány. Úspěšný ale hostující útočník nebyl a domácí tak mohou začít své tažení do útočné třetiny.
     
    03:19
    Domácí v plném počtu.
     
    02:52
    Tarnoczyho přihrávku zpoza branky na Vosátka na modré čáře zastavil Patrik Vašíček. Kotouč se od něj však shodou náhod odrazil právě na Vosátka. Ten puk na kraji útočného pásma zpracoval a vystřelil. Opět zasáhla domácí obrana.
     
    02:19
    Vosátkovu střelu od modré ukrývá Kubík ve své výstroji. Hra je přerušena.
     
    01:50
    Přesilovka Olomouce vypadala ze začátku velice nadějně. Po první větší kombinace ale přišly nepřesné střely, kterých se chopili domácí. Ti také vyhazují.
     
    01:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Indrák – 2 min., podrážení).
     
    01:06
    Hostům se nedaří dostat z pásma, většina jejich útočných akcí končí ve střední třetině. Tam získal puk také Malý, jenž ohrozil Mokrého branku od levé tyče.
     
    00:24
    Kuncovo nahození vykryl u pravé tyčky hostující gólman Mokrý. Olomouc se u své brány ujala kotouče a začíná s rozehrávkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Studený, Sedláček, Kowalczyk, Vašíček P., Holemý, Furch – Svoboda, Dufek, Kunc, Stránský, Indrák, Malý, Martiška, Bartes, Vašíček D., Žák.

    HC Olomouc: Mokrý (Hořejší) – Hlaváč, Pírek, Vosátko, Mader, Hladiš, Bahounek – Kalač, Kořenek, Rosecký, Ministr, Mácha, Krupa, Tomajko, Štědrý, Tichý, Kučera, Tarnoczy, Handl.

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Komínek.
     
    Domácí Kometa v minulém zápase na ledě Třince, kdy padla 5:8, ukončila sérii pěti výher v řadě, čímž si výrazně vylepšila své postavení v tabulce. V současné vyrovnané tabulce jsou na 6. místě se ziskem 20 bodů.

    Hostující Olomouc je na tom velmi podobně. Hanáci vyhráli tři z posledních čtyř duelů a s 20 body se drží v těsném závěsu právě za brněnskou Kometou.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 16. kola turnaje O Pohár DHL mezi celky HC Kometa Brno a HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Kunc (Indrák, Svoboda), 8. Vašíček D. (TS), 12. Vašíček D. (Svoboda, Dufek), 40. Martiška (Holemý, Furch), 46. Kunc, 48. Svoboda (Kunc, Kowalczyk) – 7. Kořenek, 30. Handl (Vosátko), 41. Mácha (Rosecký, Kalač), 43. Kalač, 57. Rosecký (Mácha, Kalač)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Studený, Sedláček, Kowalczyk, Vašíček P., Holemý, Furch – Svoboda, Dufek, Kunc, Stránský, Indrák, Malý, Martiška, Bartes, Vašíček D., Žák.
    HC Olomouc: Mokrý (Hořejší) – Hlaváč, Pírek, Vosátko, Mader, Hladiš, Bahounek – Kalač, Kořenek, Rosecký, Ministr, Mácha, Krupa, Tomajko, Štědrý, Tichý, Kučera, Tarnoczy, Handl.

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Komínek
    thejrc.org