Košice – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Detva – Banská Bystrica 1:5 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:4 (kon.)
Miskolc – MAC Budapešť 4:1 (kon.) | Nitra – Michalovce 6:2 (kon.) | HC Slovan – Lipt. Mikuláš 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
MAC Budapešť
sk Úterý 22.10.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:07)
     
    DVTK Miškovec po troch prehrách na domácej pôde za sebou dnes v maďarskom derby zaslúžene víťazí. V tretej tretine nechali domáci tvoriť hostí, tí ale nepredviedli až na ojedinelé výnimky vôbec nič a bránku Adorjána prakticky neohrozili. O víťazstve domácich sa tak rozhodlo v druhej tretine, v ktorej Miškovec odskočil svojmu súperovi tromi gólmi a tento náskok si s prehľadom ustrážil až do záveru zápasu. Miškovec sa touto výhrou posúva na priebežné siedme miesto. Kríza hostí sa naopak ešte viac prehlbuje a v tabuľke sa prepadávajú po tejto prehre už na 11. miesto.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:16 (32:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Pittovu strelu od modrej Adorján vyrazil len pred seba a sám Pitt sa k odrazenému puku dostal ako prvý. Domáci gólman vystihol jeho pokus o blafák do ľavej strany a betónom puk zastavil.
     
    58:39
    Terbócs sa individuálne dostal po ľavom krídle až pred Adorjána, pred ktorým sa ešte snažil puk posunúť na spoluhráča. Domáci gólman hrací predmet vypichol a jeho spoluhráči ho potom odpálili zo svojho pásma.
     
    58:07
    Nahodenie hostí na zadný mantinel zachytil Vandane, ktorý okamžitou prihrávkou na útočnú modrú hľadal Vasa. Ten bol až príliš rýchly a sám sa vystavil do ofsajdu.
     
    57:42
    Pri prechode do útočného pásma si Miškovčania nevyhoveli a sami sa vystavili do ofsajdu. Puk prenechali hosťom, tí už sa však z vlastnej tretiny nikam veľmi neponáhľajú.
     
    57:00
    Klempa strelou z ľavého kruhu trafil Adorjána do masky, hra ale pokračuje ďalej útokom Miškovca.
     
    56:12
    Zápas sa v podstate už len dohráva. Hostia vypadajú zmierene s prehrou a domáci ich až na dve nebezpečnejšie príležitosti držia na dištanc od svojej bránky.
     
    55:49
    Ross na hranici pravidiel zastavil prenikajúceho Sofrona, ktorý sa snažil puk zatiahnuť medzi nohy brankára Adorjána. Obaja sa potom pri Adorjánovej bránke začali osekávať, hlavní rozhodcovia ich ale po oddelení nevylúčili.
     
    55:36
    Hra po niekoľkých minútach pokračuje. Galanisz prihrávkou spoza bránky našiel Beacha, ktorý si ešte pred Bálizsom vymiešal puk a následný blafák do pravej strany mu gólman Budapešti zneškodnil.
     
    55:11
    Pokračovanie hry sa teraz posúva kvôli diere v ľade. Tú zatiaľ riešia rozhodcovia svojpomocne.
     
    55:11
    István Sofron sa dostal k puku v strednej tretine a z pravého kruhu cez obrancu vystrelil, prevetral však len Adorjánovu lapačku.
     
    54:44
    Domáci znovu úspešným napádaním obrali hostí o puk, Rossovi na útočnej modrej však pri náprahu odskočil od hokejky.
     
    54:26
    Langkowovu strelu z pravého kruhu vyrazil Adorján ku Garátovi, ktorý bekhendom minul zblízka jeho bránku.
     
    53:40
    Orban sa dostal stredom domácej obrany až pred Adorjána, ten však jeho strelu zblízka vyrazil ľavým betónom do rohu.
     
    53:16
    Magosi po nepríjemnom narazení na mantinel a hlavne dopade na koleno odchádza do šatne. Hra medzitým pokračovala nahodením hostí na bezchybného Adorjána.
     
    52:55
    Magosi zastavil na útočnej modrej vyhodenie puku od hostí. Hra momentálne vypadá, akoby domáci hrali presilovku.
     
    52:19
    Ritó výbornou prihrávkou spoza bránkovej čiary prihral medzi kruhy nepochopiteľne neobsadenému Vasovi, ktorý z prvej trafil brankára Bálizsa.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 7. Galanisz (Rodman, Ross), 26. Ritó (Reszegh, Galanisz), 37. Vas (Láda), 38. Ross (Vojtkó, Beach) – 13. Strech (Klempa, Sofron)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján – Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz – Reszegh, Vas, Beach – Beauviller, Harrison, Rodman – Magosi, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Farkas, Ritó
    MAC Budapešť: Bálizs – Carlisle, Garát, Macaulay, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Bugár – Sofron, Strech, Klempa – Bodó, Langkow, Orban – Terbócs, Pitt, Kreisz – Szigeti, Nagy, Pápa

    Rozhodčí: Kalina, Korba – Bogdaň, Ordzovenský

    Diváci: 1 411
    thejrc.org