Sparta – K. Vary 5:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 23.10.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Karlovy Vary vyhrály již čtyřikrát v řadě! Budou bodovat i na ledě Sparty?
     
    HC SPARTA PRAHA

    4. místo, 21 bodů, skóre: 41:35
    Aktuální forma: V, V, V, V, V

    Sparťanští hokejisté se v úvodu sezony potýkali s ne moc příliš povedenou obranou, když v prvních dvou kolech inkasovali čtrnáctkrát. Celkově to byl z jejich strany divoký hokej a fandové svých oblíbenců byli okamžitě v očekávání, jak bude všechno pokračovat. Parta kolem kapitána Michala Řepíka se rozjížděla pozvolna, ale v současné chvíli se sparťanům daří.

    Pražský celek aktuálně prožívá vůbec nejúspěšnější působení pod taktovkou trenéra Uweho Kruppa za poslední dva roky. Sparťané totiž drží šestizápasovou sérii výher, načež před nimi stojí další těžcí soupeři. Pražané sice střílejí méně gólů než na začátku ročníku, obrana se zdá býti více celistvá a konkurenceschopná. Jejich skvostnou bilanci také umocňuje fakt, že z pěti prodlužovaných duelů hned čtyři dotáhli k vítězství.

    Poslední zápasy:
    8. kolo: Mladá Boleslav – Sparta 1:2p
    11. kolo: Zlín – Sparta 1:6
    9. kolo: Vítkovice – Sparta 1:5
    6. kolo: Sparta – Litvínov 5:4p
    12. kolo: Sparta – Pardubice 2:1p
    Další domácí zápas! Pražané v dosavadních čtyřech duelech nové sezony před svými fanoušky vždy zvítězili. Udrží domácí neporazitelnost i tentokrát nebo pro změnu vyhraje soupeř?

     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    5. místo, 21 bodů, skóre: 40:34
    Aktuální forma: P, V, V, V, V

    Karlovarští hokejisté vstoupili do nového ročníku ve velkém stylu, když z úvodních třech zápasů vytěžili plný počet bodů. Jejich hlavní doménou byla nadprůměrná efektivita střelby a rovnovážnost kanadských bodů mezi většinu borců z týmu. Svěřenci trenéra Martina Pešouta tak naplnili předsezonní předpoklady, jelikož tým v létě slušně posílil, a navíc udržel stávající lídry při sobě.

    Na konci září však přišla krize, když se tým z lázeňského města hned pětkrát za sebou musel před svým sokem sklonit. Energie je však natolik zkušeným týmem, že si věděla s nastalou situací rady a vzápětí odstartovala novou šňůru vítězných zápasů, která aktuálně čítá už šest výher v řadě. O prodloužený pobyt v zelených číslech karlovarští borci budou bojovat už dnes.

    Poslední zápasy:
    8. kolo: Třinec – Karlovy Vary 4:3p
    9. kolo: Karlovy Vary – Litvínov 4:3p
    10. kolo: Hradec Králové – Karlovy Vary 1:3
    11. kolo: Karlovy Vary – Mladá Boleslav 5:3
    12. kolo: Karlovy Vary – Vítkovice 4:1
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTICKÉ OKÉNKO

    Sparťanskou produktivitu i díky jedné asistenci ze zápasu proti Pardubicím stále vede kapitán Michal Řepík, který má na svém kontě už dvanáct bodů. Sparťanského lídra stíhá na druhém místě s deseti bodíky Miroslav Forman, autor vítězné trefy proti Litvínovu. Třetí příčka patří Andreji Kudrnovi, jenž posbíral devět bodů. V obraně zapsal slušných osm bodů za čtyři góly a stejný počet přihrávek Jan Košťálek. Lukáš Pech je na tom podobně.

    Na karlovarské straně je klubová produktivita trochu jiná. Několik hráčů se pohybuje v popředí bodování, nicméně jeden hráč má oproti ostatním mírně navrch. Tomáš Rachůnek stihl ve dvanácti duelech patnáct bodů, což ho řadí mezi top desítku celé soutěže. Od druhého do čtvrtého místa se o svoje posty dělí lídři Ondřej Beránek, Dávid Gríger a Jakub Flek. V obraně pálí Matěj Stříteský jenž má sedm bodů.

    Statistiky SPA
    Michal Řepík (4+8; 11 zápasů)
    Miroslav Forman (5+5; 11 zápasů)
    Andrej Kudrna (6+3; 11 zápasů)

    Přesilové hry:
    7. místo, 20,00% využití (30 přesilovek; 6 branek)
    Hra v oslabení:
    6. místo, 84,21% úspěšnost (38 oslabení; 6 branek)

    Statistiky KVA
    Tomáš Rachůnek (7+8; 12 zápasů)
    Ondřej Beránek (7+3; 12 zápasů)
    Dávid Gríger (2+8; 12 zápasů)

    Přesilové hry:
    2. místo, 24,00% využití (50 přesilovek; 12 branek)
    Hra v oslabení:
    8. místo, 80,49% úspěšnost (41 oslabení; 8 branek)
     
    STĚŽEJNÍ OPORY TÝMŮ

    Sparťanské úspěchy v posledních dnech a týdnech řídí Matěj Machovský, který nyní dostává v brance před Jakubem Sedláčkem přednost. V obraně se naopak začíná dařit Adamu Poláškovi i kapitánu Michalu Řepíkovi, na něhož sparťanští trenéři hodně sázejí. Mezi další lídry na ledě i mimo něj patří Lukáš Pech nebo Vladimír Růžička, odchovanec pražské Slavie.

    Karlovarští nemají oproti svému soupeři tak nabitou soupisku, za to se mohou pevně opřít o vzájemnou soudržnost a týmovost. V brance nadále působí Filip Novotný, bývalý gólman Sparty, nebo zadák Petr Šenkeřík. Nejzvučnější jméno v obraně je dozajista Dominik Graňák, který v létě upřednostnil zájem Karlových Varů. Útok stále ozdobuje svými fintami Ondřej Beránek nebo Jakub Flek. A samozřejmě nesmíme zapomenout na Václava Skuhravého, pamětníka posledního extraligového titulu Energie.
    Karlovarská Energie v současné době drž čtyřzápasovou sérii výher a další korálek na pomyslnou šňůrku mohou Energetici udělat na Spartě. Ta v tomto ročníku doma ještě neprohrála.

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    Příprava: Sparta – Karlovy Vary 8:1
    10. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:5

    Oba dnešní soupeři spolu sehráli v minulém ročníku celkem čtyři duely, které vždy ovládli Pražané. Stejně tomu tak bylo v srpnovém přípravném střetnutí, kdy sparťané nastříleli svému soupeři osm gólů a nabrali patřičné sebevědomí. V prvním vzájemném duelu této sezony se hrálo v lázeňském městě, odkud si sparťané odvezli za přesvědčivou výhru 5:2 všechny tři body.
     
    Hezký středeční podvečer. Jsme přesně uprostřed pracovního týdne a naše nejvyšší hokejová soutěž se přehoupne do své druhé čtvrtiny. Dnes je na programu jediné utkání 20. kola, v němž sparťané budou hostit karlovarskou Energii. Vítěz v dnešním utkání se v extraligové tabulce výrazně přiblíží prvním týmům, a navíc si upevní vratkou pozici mezi nejlepší čtyřkou. Napínavé utkání začíná v 18:30 hodin. Buďte u toho!
     
    Ještě přeji krásný hokejový podvečer všem příznivcům hokeje z komentátorského stanoviště v pražské O2 areně. Za necelou čtvrt hodinu oba týmy vyjedou na rozbruslení a my si pojďme poodkrýt dnešní sestavy.
     
    Sparťanští trenéři neudělali ve své sestavě pro dnešní zápas příliš moc změn. V brankovišti tentokrát začne Jakub Sedláček, na střídačce bude připraven Matěj Machovský. Obranné řady zůstávají neměnné, do útoku se po jednozápasové odmlce vrací Martin Dočekal, který bude naskakovat na křídle třetí útočné formace po boku Matúše Sukeĺa a Jana Buchtele.

    Karlovarští mají za sebou čtyři výhry v řadě, a stejně jako jejich dnešní soupeř nemají zásadní důvod měnit sestavu. V brance však dnes dostane příležitost mladý Jan Bednář, který dostal před Filipem Novotným přednost. Obranu mají Energetici totožnou s posledním zápasem, v útoku je pak malá změna na křídle třetí formace, kde místo Nicolase Hlavy bude hrát Adam Raška. Svého třináctého útočníka hosté dnes nemají.

    Takhle trenéři poskládali své sestavy pro dnešní předehrávku 20. kola Tipsport extraligy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů se už postupně odebrali do svých kabin. Na ledovou plochu právě vyjíždí rolba, která naposledy před zápasem vyžehlí led O2 areny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Košťálek, Polášek (A), Kalina, Blain, Ďaloga, Jurcina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech (A), Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Dočekal, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal. Trenér: Uwe Krupp.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Raška I, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček. Trenér: Martin Pešout.

    Rozhodčí: Hradil, Micka – Lhotský, Svoboda.
     
    Na kostce běží sparťanská hymna, za chvíli bude následovat tradiční promo video k nové kampani Nezastavíš. Za deset minut začínáme!
     
    Aktéři dnešního utkání už vyjeli zpátky na ledovou plochu. Utkání začíná!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se přesunuli do útočného pásma. Řepíkovi ale rychle přejeli spoluhráči přes modrou, píská se ofsajd.
     
    00:23
    Energetici vyhráli buly ve středním pásmu a snažili se založit rychlý protiútok do útočného pásma. Nicméně rovněž se píská postavení mimo hru.
     
    00:43
    Jeremie Blian si sebral kotouč a nahrával o mantinel na Davida Tomáška, který zkusil své tradiční kličky, ale proti jedinému obránci Energie neuspěl.
     
    01:19
    Říčka spěchal za pukem do útočného pásma a rozhodčí nechal hru plynout dále. Karlovarští poté vyhodili pouze do středního pásma, hra nabírá na tempu.
     
    01:46
    První střela na branku v tomto utkání. Na svědomí ji měli hráči Energie, kteří přejeli modrou čáru a zaměstnali Sedláčka. Sparťanský brankář puk vyrazil.
     
    02:09
    Dočekal udržel kotouč za brankou soupeře a ihned ho servíroval do dobré střelecké pozice Buchtelemu, který před Bednářem mířil jen nepřesně.
     
    02:35
    Dávid Gríger se pokusil o rychlou stahovačku v útočném pásmu, proti byl ale Michal Řepík, který vypíchl puk a vyhodil ho alespoň do středního pásma.
     
    02:48
    Sparťané udrželi kotouč v útočném pásmu, Ďaloga se rozhodl zavést puk za branku, Tomášek ale s jeho úmyslem moc nepočítal a Energie se dostává k puku.
     
    03:32
    Kudrna si dojel nahozený puk v útočném pásmu, karlovarští obránci ale odvedli dobrou práci, když nedovolili sparťanskému útočníkovi vystřelit.
     
    04:05
    Poprvé v utkání se dostala výrazněji ke slovu karlovarská Energie. Polák na modré čáře našel Fleka, jemu ale kotouč utekl od hokejky a ani nezakončil.
     
    04:43
    Třetí útočná formace Sparty chtěla rychle najet před brankáře Jana Bednáře, Buchtele byl ale moc nedočkavý a rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    04:58
    Hosté nahodili kotouč do útočného pásma, ale jako první byli u puku hráči domácího celku. Rozhodčí nyní pro změnu přerušuje hru vinou zakázaného uvolnění.
     
    05:23
    Řepíkovi se zamotal kotouč mezi bruslemi a sparťanský kapitán nemohl zakončit podle představ. Na střelu byl připraven i Ďaloga, k němu kotouč nedošel.
     
    05:39
    Tomáš Vondráček zkusil rychlou střelu z ostrého úhlu, ale Sedláček si puk bez problémů pohlídal. Následně domácí odpalují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    06:28
    První útočná formace domácích se bude muset na led ještě jednou vrátit. Řepík totiž nezachytil přihrávku od svého spoluhráče, sudí píská další icing.
     
    06:55
    Sedláček nechtěl přerušovat hru u svého brankoviště a na poslední chvíli rozehrál na Tomáše Dvořáka. Sparťanský obránce poslal kotouč do bezpečí.
     
    07:25
    Kalina udržel puk na útočné modré čáře, ale Říčka na druhé straně prohrál osobní souboj s karlovarským obráncem. Hra se dostává do středního pásma.
     
    08:08
    Energetici měli náznak přečíslení dva na jednoho, který vyřešili střelou z levého kruhu pro vhazování. Sedláček bez problémů zasáhl a přerušil hru.
     
    08:25
    Polášek zachytil puk v obranném pásmu a poslal přesný pas do jízdy Janu Buchtelemu, který se ale přes bránící protihráče nedostal. Škoda pro domácí.
     
    09:09
    Adam Polášek nyní trochu uklidnil situaci za svou brankou a poté rozjel svá křídla do útočného pásma. Bednář nakonec musel z branky vyjet, puk končí mimo.
     
    09:35
    První velká šance Energie! Tomáš Rachůnek v samostatném úniku zkusil střelu na vyrážečku, Jakub Sedláček se vyznamenal a kotouč chytá!
     
    09:51
    A Energie si díky své aktivitě vysloužila první přesilovku. Lukáš Pech (SPA) dostává dvě minuty za podrážení. Sparťané budou hrát ve čtyřech.
     
    10:50
    Energie se až teď dostala k pořádnému tlaku v útočném pásmu, ale sparťané ji nedovolují dostat se do dobré střelecké pozice. Domácí vyhazují.
     
    11:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Ale pozor, teď se to už Karlovarským podařilo! Obránce Stříteský vyslal ránu od modré, kterou za záda Jakuba Sedláčka usměrnil JAKUB FLEK! Asistence: Matěj Stříteský, Tomáš Rachůnek.
    11:15 Matěj STŘÍTESKÝ - 0:1
     
    11:42
    Hosté jsou při chuti a nadále ohrožují klec sparťanského brankáře. Domácí se teď nemohou dostat zpátky do tempa, Energie hru v klidu kontroluje.
     
    11:58
    Pech si sebral kotouč v obranném pásmu a zkusil vyslat na zteč své spoluhráče. To se mu nepovedlo, jeho přihrávku srazili hostující obránci mimo.
     
    12:29
    Sparťané byli nastěhováni v útočném pásmu, Řepík vyslal střelu od mantinelu, o puk se ještě snažil bojovat Forman a hosté vyhazují pouze na icing.
     
    12:50
    A další zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Vondráček sprintoval za pukem jak mohl, ale Ďaloga měl k němu podstatně blíže. Buly u Jana Bednáře.
     
    13:00
    Vhazování v útočném pásmu domácích vyhráli hosté, ale následně odpálili kotouč do hlediště Rozhodčí se tak chystá poprvé vylučovat na karlovarské straně.
     
    13:00
    A byl to Branislav Kubka (KVA), který vyhodil hrací předmět mezi diváky a připravil pro jednoho šťastlivce pěkný suvenýr. Sparťané si zahrají přesilovku.
     
    13:28
    David Tomášek najížděl s pukem do útočného pásma, ale hostující obránci byli včas připraveni ve středním pásmu a včas dostali kotouč k Sedláčkovi.
     
    14:18
    Přesilová hra Sparty končí. David Tomášek (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Budeme svědky zkrácené hry čtyři na čtyři.
     
    14:46
    Petr Kalina nabral rychlost ve středním pásmu, nezastavil ho ani bránící Mikúš, ale následná přihrávka sparťanského obránce nebyla přesná.
     
    15:09
    Velká příležitost domácích! Řepík v situaci dva na jednoho hledal Sukeĺa, do přihrávky ale dobře vložil hůl jeden z karlovarských obránců.
     
    15:54
    Už v přesilové hře hostí se opět dostal do samostatného úniku Tomáš Rachůnek, ale i tentokrát tenhle souboj se Sedláčkem prohrál.
     
    16:21
    Energie se k žádnému většímu tlaku nedostala. Lukáš Pech je zpátky na ledové ploše. Hosté ještě chvíli byli v útočném pásmu, teď se ale už neudrželi.
     
    16:59
    Andrej Kudrna se chtěl prokličkovat ve středním pásmu přes posledního obránce Energie, sparťanský útočník to ale s kličkami poté už přehnal.
     
    17:39
    Kudrna ve středním pásmu hledal Vladimíra Růžičku, který ale na puk nedosáhl. Karlovarští se dostali k puku a vyhazují ho až do útočného pásma.
     
    18:27
    Domácí prohráli buly v útočném pásmu, ale hned poté měl dobrou šanci Buchtele, který se hnal do zakončení, jeho rána ale skončila sražená.
     
    18:53
    Sedláček vyjel ze svého pracoviště a odehrál puk před Dávidem Grígerem do rohu kluziště. Sparťané ve snaze přejít do útoku poslali kotouč do hlediště.
     
    19:08
    Poslední minuta první třetiny. Rousek se natahoval po puku marně, stejně jako u něj stojící Smejkal. Následně je pískána hra vysokou holí na straně Sparty.
     
    19:14
    Tomášek nevyhrál vhazování v obranném pásmu a Energie mohla zaútočit. Sparťané další ohrožení své branky nepřipustili a kotouč poslali do bezpečí.
     
    19:38
    Dobrá možnost pro domácí. Rousek v situaci tři na dva našel Poláška, ten přes Smejkala mu vrátil kotouč a první jmenovaný zakončoval jen mimo branku.
     
    19:59
    Karlovarští se ještě snažili založit útok po levé straně mantinelu, ale přechod nebyl ideální. Alespoň tedy podle rozhodčích, kteří pískají ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je za námi. Nutno říct, že dnes tady v O2 areně zatím sledujeme poněkud skromnější podívanou. Sparťané měli dvě šance na skórování, oběma však pohrdli. To na straně Energie se z nenápadné střely prosadil Matěj Stříteský. Na jeho gól domácí zatím nenašli odpověď.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26 hodin.
     
    Střely na branku: 5 – 11
     
    Hráči jsou již na ledové ploše. Druhá třetina začne za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli domácí hokejisté, kteří přenesli hru do útočného pásma. Bednář zastavil kotouč a poslal ho zpátky, odkud přiletěl.
     
    20:39
    Tomášek opět v akci, když se snažil prokličkovat přes střední pásmo, nicméně jeho přihrávku zachytili hosté, kteří vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    21:12
    Pech se dostal ke kotouči za brankou, na záda mu dýchal karlovarský obránce, a sparťanský útočník tak záhy o kotouč přišel. Energie puk dostává do bezpečí.
     
    21:39
    To byla šance! Forman před brankou ještě nabízel Buchtelemu, ten už mohl uklízet do prázdné, ale kotouč netrefil! Velká škoda pro Spartu.
     
    21:59
    Graňák ještě dokázal udržet kotouč v útočném pásmu hostí, sparťané se nemohli vymanit ze sevření, až teď se jim to povedlo a mohou vystřídat.
     
    22:42
    Dobrá možnost pro domácí. Ďaloga chtěl přihrát Kudrnovi, který se snažil dorážet z první, ale brankář Bednář se opět vyznamenal a střelu zneškodnil.
     
    23:05
    A další velká šance domácích! Lukáš Rousek dostal luxusní pas mezi kruhy, odkud okamžitě pálil, ale skvělý Bednář opět dokázal zasáhnout!
     
    23:59
    Sparťanští borci byli nadále při chuti, Jeremie Blain ještě zkoušel dobruslit rychlý kotouč na modré čáře, to se mu nepovedlo. Rozhodčí píská ofsajd.
     
    24:36
    Sedláček pomohl s rozehrávkou svému týmu. Forman poté sprintoval za pukem do útočného pásma, ale Rachůnek včas zapracoval a kotouč vyvezl.
     
    25:11
    Domácí hokejisté opět v útočném pásmu, Sukeľ se mohl dostat do dobré střelecké pozice, se střelou příliš váhal, čehož hosté hned využili.
     
    25:52
    Raška si přikopl puk bruslí, ale dále se karlovarský útočník už nedostal. Sparťané založili další útočnou akci, kterou obrana Varů ve střední zóně zastavila.
     
    26:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali! Karlovarští hráči byli trochu dezorientovaní v obranném pásmu, do střely se opřel MILAN JURČINA, jehož nepovedená rána nakonec skončila v síti! Bez asistence.
    26:17 Milan JURCINA - 1:1
     
    26:59
    A domácí se snažili rázem získat vedení na svoji stranu. Buchtele rychle spěchal za pukem k Bednářovi, karlovarský brankář dostal kotouč do bezpečí.
     
    27:43
    Smejkalovi teď unikl kotouč za brankou soupeře, domácí se ale stejně dostali k nebezpečné ráně od modré čáry. Bednář tentokrát zkušeně chytá.
     
    28:09
    Košťálek se chopil opuštěného puku na modré čáře a ihned zakončoval střelou zápěstím. Bednář vůbec nic neviděl, ale i tak dokázal střelu zneškodnit.
     
    28:46
    Polášek si vybral ve středním pásmu Košťálka, který už tak efektivní nebyl a jen poslal nepřesnou přihrávku na své spoluhráče. Píská se zakázané uvolnění.
     
    29:12
    Bude se znovu vylučovat. Tomáš Knotek (KVA) nyní v útočném pásmu zbytečně podrazil svého soupeře a dostává za to dvě minuty. Další přesilovka pro domácí.
     
    29:39
    Domácí se usadili před Bednářem. Růžička viděl na druhé straně Michala Řepíka, jenž se snažil střílet z první, ale puk netrefil. Energie se osvobozuje.
     
    29:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané otáčejí zápas na svoji stranu. Růžička vyslal střelu na Bednáře, jehož projektil vyrazil Bednář přesně před LUKÁŠE ROUSKA a ten již neměl problém zasunout kotouč do opuštěné klece! Asistence: Vladimír Růžička, Jan Buchtele.
    29:51 Lukáš ROUSEK - 2:1
     
    30:23
    Sparťané chtějí přidat další branku. Teď je však brzdí další nepřesná přihrávka, rozhodčí okamžitě píská zakázané uvolnění. Buly před Sedláčkem.
     
    30:59
    Polášek vyjel zpoza branky a nahrál na Řepíka, kterému ale ujel kotouč zpátky za branku Jana Bednáře. Následně hosté dostávají hru do středního pásma.
     
    31:42
    Řepík udržel kotouč a našel Davida Tomáška, který objížděl branku a střílel do prázdné. Střelu zablokoval jeden z hostujících beků!
     
    32:34
    Další šance domácího mužstva. Vyražený kotouč si mezi kruhy sebral Tomáš Vondráček, který se snažil dostat až před Sedláčka, nepovedlo se.
     
    33:10
    Domácí opět v tlaku v útočném pásmu. Jeden ze sparťanů dával puk před branku Marku Ďalogovi, jenž ale svou holí promáchl. Energie je teď pod tlakem.
     
    33:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    A výsledkem toho je další sparťanský gól. Martin Dočekal objel branku a naservíroval puk MILANU JURČINOVI, který střelou bez přípravy překonal Bednáře dnes již potřetí. Asistence: Martin Dočekal, Miroslav Forman.
    33:27 Milan JURCINA - 3:1
     
    34:23
    Graňák vybídl na útočné modré Jakuba Fleka, který ještě hledal na opačné straně kluziště svého spoluhráče, přihrávka byla ale příliš moc prudká.
     
    34:54
    Menší závar před domácím brankářem. Před Jakubem Sedláčkem doráželi hned dva protihráči, ale sparťanský brankář si celou situaci pohlídal.
     
    35:03
    Šenkeřík se snažil prolétnout skrz bránící protihráče přes střední pásmo, sparťané ale celou situaci zvládli pokrýt bez problémů a berou si kotouč.
     
    35:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to už je gólová smršť domácích ve druhé třetině. Nejprve sparťané promarnili nadějné přečíslení tři na dva, ale poté opět zaúřadoval LUKÁŠ ROUSEK, jenž pokořil karlovarského Bednáře již počtvrté. Asistence: Lukáš Pech, Adam Polášek.
    35:50 Lukáš ROUSEK - 4:1
     
    36:33
    Smejkal byl příliš blízko u branky hostí a nemohl se dostat do dobrého zakončení. Následně se Karlovarští vystavili do postavení mimo hru.
     
    36:42
    A o chvíli později také domácí. Kudrna byl moc rychlý a jeho spoluhráči mu ještě udělali na modré menší pohyb. Vhazování ve středním pásmu.
     
    36:55
    Jeden z domácích beků chtěl zrychlit hru svižnou přihrávkou na Roberta Říčku, ten ale kotouč nedokázal zpracovat a píská se zakázané uvolnění.
     
    37:23
    Přečíslení opět na sparťanské straně. Sukeĺ si vyčkal na správný moment a přihrál Andreji Kudrnovi, který ale puk netrefil ideálně a ten skončil až v rohu kluziště.
     
    38:09
    Košťálek ještě udržel hru v útočném pásmu, ale domácí se dlouho před brankářem Janem Bednářem neudrželi. Puk končí ve středním pásmu.
     
    38:57
    Po delší době opět zahrozili hosté. Šenkeřík měl na levém kruhu dostatek prostoru na střelu, který také využil, střela však šla úplně mimo branku.
     
    39:06
    Další pokus karlovarského týmu. Matěj Stříteský zkoušel vystřelit od modré čáry prudkou ránu, Sedláček ji včas viděl a ukryl ji svou lapačkou.
     
    39:51
    Zbytečná komplikace pro domácí tým. Lukáš Pech (SPA) se v obranném pásmu provinil hákováním a oslabuje svůj mančaft na dvě minuty.
     
    39:58
    David Tomášek prohrál vhazování ve středním pásmu a hosté se snažili vystřelit. Střelu Sedláček pouze zkontroloval svou vyrážečkou. Třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství máme u konce. To, co sparťané nestihli v první třetině, dohnali v té druhé, když čtyřmi góly překlopili zápas na svoji stranu. Dvakrát se trefil novic Milan Jurčina a pak také Lukáš Rousek. Třetí třetinu budou domácí zahajovat v oslabení.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:20 hodin.
     
    Střely na branku: 13 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Sparťané ještě dohrávají oslabení z druhé třetiny. Dočekal vyhodil kotouč do bezpečí až za branku Jana Bednáře. Energie musí začít znovu od píky.
     
    40:59
    Šenkeřík vypálil jedovatou ránu od modré čáry, Sedláček měl dobrý výhled střelu okamžitě zneškodnil. Dobrý zákrok domácího brankáře ve službách Sparty.
     
    41:19
    Graňák musel couvat až za svou branku, toto oslabení sparťané hrají zatím výtečně. Skuhravý se sice dostal ke kotouči, do dobré pozice ho ale domácí nepustili.
     
    41:58
    Sparťané tohle oslabení přečkali téměř bez úhony. Lukáš Pech se vrací zpátky na ledovou plochu a domácí mohou zase útočit na soupeřovu branku.
     
    42:52
    Forman zkusil bekhendem pověsit puk pod víko karlovarské branky, to se mu ale nepodařilo. Následně se Karlovarští dostávají do středního pásma.
     
    43:35
    Puk se nyní odrazil náhodně ke Smejkalovi a domácí rázem zase byli před Bednářem. Střela jednoho z domácích borců skončila mimo branku.
     
    44:01
    Karlovarský brankář musel být opět v pohotovosti. Střela jednoho ze sparťanských hráčů zapadla přesně do jeho výstroje. Hra je přerušena.
     
    44:33
    Říčka ustál souboj za svou brankou a domácí mohli přemýšlet o další útočné akci. To by ale nesměl Kudrna přejet dříve útočnou modrou, ofsajd.
     
    44:55
    Skuhravý se dostal ke střele z pravého kruhu pro vhazování, na poslední chvíli mu vložil do rány svou hokejku Vladimír Růžička. Jeho hůl je nyní zlomená.
     
    45:04
    Dobrý pokus Tomáše Rachůnka. Karlovarský útočník si vybruslil do střelecké pozice až před Sedláčka, který puk raději schoval do své náruče.
     
    45:25
    A rychle na opačnou stranu. Forman byl sám před brankou, v poslední chvíli ale podklouzl a z jeho šance nebylo nic. Bednář mohl zůstat v klidu.
     
    45:39
    Branislav Kubka (KVA) dnes podruhé na trestné lavici. Karlovarský obránce se tentokrát provinil držením a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    46:31
    Dobrá akce domácích. Polášek rozjel útok povedenou přihrávkou na Davida Tomáška, který se dostal až do útočného pásma. Bednář puk kryje svou lapačkou.
     
    46:45
    A další nebezpečná situace před Janem Bednářem. Košťálek našel před brankou znovu Tomáška, který vložil hůl do přihrávky, ale gólman hostí si věděl rady.
     
    47:13
    A do třetice David Tomášek. Sparťanský útočník je v posledních minutách hodně vidět a snaží se dát nějaký gól. Teď byl opět blízko, Bednář znovu bezchybný.
     
    47:58
    Pech teď poslal špatnou přihrávku svému spoluhráči, Stříteský nabídl puk do jízdy Kubkovi, jenž vyjížděl z trestné lavice. Sedláček zasahuje svými betony.
     
    48:12
    Domácí prohráli vhazování v útočném pásmu, ale Kudrna dobře zapracoval na modré a ještě na chvíli udržel kotouč v pásmu hostí. Bednář zatím bez práce.
     
    48:59
    Kudrna to teď udělal náramně, když objel branku a přihrával na druhou tyč Sukeĺovi, ten však puk netrefil podle svých představ. Kotouč končí v rohu kluziště.
     
    49:48
    Dobrá příležitost pro hosty. Martin Kohout vystřelil z křídla a svou ranou zápěstím pořádně vystrašil Sedláčka. Ten ale nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    50:22
    Řepík teď pomohl s rozehrávkou v obranném pásmu a domácí se dostali do útoku. Košťálkova střela od modré čáry skončila mimo branku.
     
    51:09
    Blain raději uklidnil hru ve svém pásmu, když nechal své spoluhráče vystřídat. Poté hledal Formana, ten přihrávku nezpracoval. U kotouče znovu domácí.
     
    51:51
    Pech stihl vzít kotouč na modré čáře a naservírovat ho Jurčinovi, sparťanský obránce byl ale v těžké pozici na střelu, a tak jen pouze nahodil.
     
    52:35
    Sparťané opět zvyšují obrátky a přitápí svému soupeři pod kotlem. Říčka sám před brankou však nepřekonal v brance chytajícího Jana Bednáře.
     
    53:08
    Na druhé straně to zkoušel svým nájezdem na Sedláčka Tomáš Knotek, který si potáhl puk na levou stranu a zaměstnal gólmanovy betony.
     
    53:25
    Dočekal si nahodil puk sám pro sebe do útočného pásma, u puku byli ale dříve hráči Energie, kteří dostali hru zpátky do obranného pásma Sparty.
     
    53:59
    Rohan se zkusil dostat za obranu domácích po pravém křídle, ale sparťanští beci byli včas připraveni na svém místě. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    54:54
    Škoda pro hostující celek. Tomáš Vondráček sám na pravém kruhu pro vhazování chtěl střílet do horní části branky, puk mu ale sjel z čepele.
     
    54:55
    Dnešní utkání tady v pražské O2 areně sleduje skvělých 6 579 diváků!
     
    55:09
    Forman teď motal hlavu jednomu karlovarskému obránci, nakonec se mu to vedlo vcelku dobře, ale poté se stejně k puku dostali zpět karlovarští hokejisté.
     
    55:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hokejová krása v podání sparťanských hokejistů! Říčka na pravé straně našel křižným pasem ANDREJE KUDRNU, který nekompromisní ranou propálil Bednáře popáté! Pro sparťanského útočníka se jedná o rovný 100. bod ve sparťanském dresu! Asistence: Robert Říčka.
    55:50 Andrej KUDRNA - 5:1
     
    56:22
    Košťálek už nezachytil letící kotouč na útočné modré, poté se píská hra vysokou holí na domácí straně. Hra se přesouvá do pásma Sparty.
     
    57:06
    Gríger dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, odkud okamžitě vypálil. Jakub Sedláček nemusel zasahovat, střela gólové parametry neměla.
     
    57:54
    Tomášek nedostal kotouč ven z obranného pásma a Raška mohl střílet z levé strany. Pozici mu znepříjemňoval bránící Dvořák, Sedláček puk kryje.
     
    58:13
    Rozeběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Vondráček ve spolupráci s Grígerem ještě udrželi hru v útočném pásmu. Krátce poté však domácí vyváží.
     
    58:34
    Tohle už sparťané zvládnou. Po střele domácích Bednář zasahuje svou lapačkou a po kratičké pauze bude následovat vhazování u hostujícího gólmana.
     
    59:16
    Polášek si už jen přihrává s Jurčinou za svou brankou a kontroluje časomíru. Diváci vstávají ze svých sedadel a tleskají ve stoje svým oblíbencům.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Sparťané ve třetí třetině navýšili svoje vedení ještě o jeden gól, když se prosadil Andrej Kudrna. Další góly jsme již dnes už neviděli. Sparťané berou z dnešního utkání tři body, Energie vyšla na prázdno.
     
    Ode mě je to už pro dnešek z pražské O2 areny vše. Sparťané nyní odjíždí na dvouzápasový trip. Do vysočanské arény se vrátí příští týden v úterý. To bylo z mojí strany definitivně vše. Přeji šťastný konec pracovního týdne a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:55:09)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Jurčina, 30. Rousek (V. Růžička, Buchtele), 34. Jurčina (Dočekal, Forman), 36. Rousek (Pech, Polášek), 56. Kudrna (Říčka) – 12. Flek (Stříteský, T. Rachůnek)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Jurčina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Dočekal, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek, Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Raška I, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Micka – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 6 579
    thejrc.org