Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 23.10.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Chomutovští se radují z dalšího domácího vítězství! Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, v němž vyhrálo střelecky přesnější mužstvo. Hrál se vyrovnaný hokej a Dominik Pavlát pochytal spoustu prostějovských šancí.

    Střely na branku: 29:35.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:14.

    Z chomutovské ROCKNET ARÉNY se loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:55:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Chomutovští se pokusili trefit prázdnou branku z vlastní třetiny, ovšem kotouč proletěl vedle levé tyče. Jelikož byli Piráti dlouho na ledě, tak si Martin Štrba vyžádal oddechový čas!
     
    59:13
    Mezi kruhy se nacházel David Dvořáček, jehož pokus bekhendem zamířil nad chomutovskou branku. Po chvíli přišla ještě nepřesná střela od modré čáry.
     
    58:38
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Lukáš Žálčík, jehož pokus zamířil do ochranné sítě. V přerušené hře zamířil Daniel Dvořák na střídačku a Prostějov to zkusí v šesti!
     
    57:55
    Daniel Dvořák se ještě vrací do brankoviště, jeho odvolání přijde asi až po vhazování, tedy pokud jej vyhraje Prostějov.
     
    57:55
    Blížíme se ke konci utkání a Dominik Pavlát si připsal další zákrok, když se střelou od modré čáry prezentoval Marek Račuk. LHK Jestřábi Prostějov si v přerušené hře vyžádal oddechový čas, aby nechal svou elitní formaci trochu odpočinout!
     
    57:05
    Po chybě při rozehrávce se do akce hnal David Dvořáček, který najel před branku a vystřelil. Do zakončení ale skočil Dušan Žovinec, jenž kotouč nohou zastavil.
     
    55:51
    Marek Tomica vybojoval kotouč na modré čáře zavezl ho za branku a pak ještě bojoval u mantinelu. Chomutovský kapitán ušetřil několik cenných vteřin při oslabení svého celku.
     
    55:19
    Petr Kafka držel kotouč u mantinelu a v tom se ozval pískot. Hlavní rozhodčí totiž viděl další postavení hostujícího hráče v brankovišti.
     
    54:50
    Z rohu přihrával Marek Račuk, který viděl před branku najetého Lukáše Žálčíka. Hostující sniper okamžitě vystřelil k bližší tyči, ale Dominik Pavlát se skvěle přesunul.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:55
    Vyhození Chomutova zachytil na modré čáře Tomáš Drtil, jemuž střela gólfákem vůbec nesedl a puk zamířil jen vedle levé tyče. Domácí hráči poté raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    52:37
    Další akce Ještřábů je zastavená při přechodu přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrátí do středního pásma.
     
    52:26
    Nahozením od pravého mantinelu se prezentoval bývalý junior Chomutova Petr Chlán. Ovšem bývalého spoluhráče v brankovišti Pirátů nepokořil.
     
    51:36
    Přihrávku přes osu zastavil mezi kruhy Jakub Doktor, který následným obloučkem poslal černou gumu do útočného pásma tak šikovně, že se icing nepískal.
     
    51:13
    A další velká šance Pirátů! Nicolas Hlava nahrál k pravé tyči, kde se nacházel Lukáš Klíma, který okamžitě vystřelil. Daniel Dvořák na nic nečekal a skočil po kotouči.
    50:42 Jakub CHRPA - 3:1
     
    50:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Daniel Dvořák se musí pod maskou hodně červenat, protože z něj vypadlo nahození od levého mantinelu. Situaci dojel JAKUB CHRPA, který zamířil do odkryté části branky a po šestnácti duelech ukončil čekání na vstřelenou branku. Asistence: Marek Tomica.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Llewellyn (J. Svoboda, Stloukal), 34. Pitule (Stloukal), 51. Chrpa (Tomica) – 1. Žálčík (Kafka, Račuk)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, D. Zeman – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Jakub Veselý, Chrpa.
    LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák (Rochla) – Mrázek, Hrdinka, Drtil, M. Novotný, Brančík, Husa, Muška – Žálčík, Račuk, Kafka – Dvořáček, V. Meidl, L. Luňák – Berger, M. Novák, L. Krejčík – Nouza, Chlán, T. Jandus.

    Rozhodčí: Pavlovič, Zubzanda – Coubal, Kokrment

    Diváci: 1 833
    thejrc.org