Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 23.10.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Chomutovští se radují z dalšího domácího vítězství! Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, v němž vyhrálo střelecky přesnější mužstvo. Hrál se vyrovnaný hokej a Dominik Pavlát pochytal spoustu prostějovských šancí.

    Střely na branku: 29:35.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:14.

    Z chomutovské ROCKNET ARÉNY se loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:55:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Chomutovští se pokusili trefit prázdnou branku z vlastní třetiny, ovšem kotouč proletěl vedle levé tyče. Jelikož byli Piráti dlouho na ledě, tak si Martin Štrba vyžádal oddechový čas!
     
    59:13
    Mezi kruhy se nacházel David Dvořáček, jehož pokus bekhendem zamířil nad chomutovskou branku. Po chvíli přišla ještě nepřesná střela od modré čáry.
     
    58:38
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Lukáš Žálčík, jehož pokus zamířil do ochranné sítě. V přerušené hře zamířil Daniel Dvořák na střídačku a Prostějov to zkusí v šesti!
     
    57:55
    Daniel Dvořák se ještě vrací do brankoviště, jeho odvolání přijde asi až po vhazování, tedy pokud jej vyhraje Prostějov.
     
    57:55
    Blížíme se ke konci utkání a Dominik Pavlát si připsal další zákrok, když se střelou od modré čáry prezentoval Marek Račuk. LHK Jestřábi Prostějov si v přerušené hře vyžádal oddechový čas, aby nechal svou elitní formaci trochu odpočinout!
     
    57:05
    Po chybě při rozehrávce se do akce hnal David Dvořáček, který najel před branku a vystřelil. Do zakončení ale skočil Dušan Žovinec, jenž kotouč nohou zastavil.
     
    55:51
    Marek Tomica vybojoval kotouč na modré čáře zavezl ho za branku a pak ještě bojoval u mantinelu. Chomutovský kapitán ušetřil několik cenných vteřin při oslabení svého celku.
     
    55:19
    Petr Kafka držel kotouč u mantinelu a v tom se ozval pískot. Hlavní rozhodčí totiž viděl další postavení hostujícího hráče v brankovišti.
     
    54:50
    Z rohu přihrával Marek Račuk, který viděl před branku najetého Lukáše Žálčíka. Hostující sniper okamžitě vystřelil k bližší tyči, ale Dominik Pavlát se skvěle přesunul.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:55
    Vyhození Chomutova zachytil na modré čáře Tomáš Drtil, jemuž střela gólfákem vůbec nesedl a puk zamířil jen vedle levé tyče. Domácí hráči poté raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    52:37
    Další akce Ještřábů je zastavená při přechodu přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrátí do středního pásma.
     
    52:26
    Nahozením od pravého mantinelu se prezentoval bývalý junior Chomutova Petr Chlán. Ovšem bývalého spoluhráče v brankovišti Pirátů nepokořil.
     
    51:36
    Přihrávku přes osu zastavil mezi kruhy Jakub Doktor, který následným obloučkem poslal černou gumu do útočného pásma tak šikovně, že se icing nepískal.
     
    51:13
    A další velká šance Pirátů! Nicolas Hlava nahrál k pravé tyči, kde se nacházel Lukáš Klíma, který okamžitě vystřelil. Daniel Dvořák na nic nečekal a skočil po kotouči.
    50:42 Jakub CHRPA - 3:1
     
    50:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Daniel Dvořák se musí pod maskou hodně červenat, protože z něj vypadlo nahození od levého mantinelu. Situaci dojel JAKUB CHRPA, který zamířil do odkryté části branky a po šestnácti duelech ukončil čekání na vstřelenou branku. Asistence: Marek Tomica.
     
    50:05
    Mezi kruhy operoval Doktor, na něhož také mířila černá guma. Pokud domácího útočníka mířil jen do povyjetého Daniela Dvořáka.
     
    48:56
    Na levém kruhu byl najetý Marek Račuk, který vytáhl Dominika Pavláta hodně z branky, ale už se ocitl za brankou. Hostující útočník se pokusil zpoza branky zakončit o brankáře, ale puk proletěl jen mezi kruhy, kde byli obránci.
     
    48:13
    Ve hře se objevuje série nepřesností, což ukončil až Prostějov. Nahození z levé strany skončilo v Pavlátově lapačce.
     
    46:34
    Tomáš Jandus objel celé pásmo a dostal se až k modré čáře, od níž našel mezi kruhy Petra Chlána. Jeho pokus z otočky mířil do branky, ovšem brankář Pirátů byl znovu pozorný.
     
    45:53
    Od pravého mantinelu až před branku si najel Filip Suchý, který po rychlém výpadu zakončoval z hranice brankoviště po ledě. Ovšem hostující mladík v brance předvedl další parádní zákrok betonem.
     
    45:00
    Přihrávku domácího celku zachytil mezi kruhy Lukáš Žálčík, který rychle vystřelil, ale trefil jen brusli prvního soupeře. Akce Jestřábů ještě pokračovala, ovšem Pavlátův zákrok ji ukončil.
     
    44:20
    Z pravého kruhu na zadní tyč mířil Lukáš Klíma, jehož snažení vyrazil hostující brankář. Souboj se po chvíli opakoval a znovu byl úspěšnější Daniel Dvořák.
     
    43:37
    Od modré čáry vyslal nabídku mezi kruhy Petr Stloukal. Tomáš Pitule byl pozorný a nastavil hůl tak, aby černá guma letěla mezi brankářovy betony. Ovšem Daniel Dvořák mezeru rychle utěsnil.
     
    43:02
    Střelu od modré čáry tečoval Marek Tomica, od jehož hole se černá guma odrazila nad břevno. Následně Prostějov vyhodil do středního pásma.
     
    42:35
    Chomutovští hrají dvě minuty ve dvojnásobné výhodě!
     
    42:35
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Drtil – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Dvořák – 2 min., nesportovní chování). Trest odpyká Václav Meidl.
     
    42:06
    Tomáš Nouza přejel modrou čáru a prezentoval se rychlou střelou zápěstím. Jeho pokus byl skryt za obráncem, jenže Dominik Pavlát kotouč schoval na hrudi.
     
    41:20
    Chomutovu se nepodařila rozehrávka, a tak se do pásma natlačil Matěj Novák. Jeho zakončení bylo nepřesné a skončilo jen v rohu ledové plochy.
     
    40:54
    Od modré čáry nahodil kotouč na branku Martin Novotný, Dominik Pavlát sice zasáhl, ale chvíli předtím do něj najel Matěj Novák. Proto je odpískáno postavení hráče v brankovišti a hra vykázaná do neutrální zóny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části hry se Chomutovu podařilo otočit stav zápasu na svou stranu! Do statistik se nejprve zapsal Darby Llewellyn, kterého ještě napodobil Tomáš Pitule. Pokud se zaměříme na hru jako takovou, ta se přelévá ze strany na stranu a hraje se hodně vyrovnaná partie. Výbornými výkony se prezentují hlavně oba brankáři, kteří pochytali několik velkých šancí soupeřů.

    Střely na branku: 20:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Tomáš Pitule získal černou gumu a najel si s ní před branku. Elitní centr se pokusil o dlouhou kličku, po níž trefil jen brankářův beton. K vidění byla ještě dorážka, která dopadla stejně jako předchozí zakončení.
     
    39:17
    Darby Llewellyn, Jakub Chrpa a Marek Tomica se hnali do přečíslení. Akce skončila ještě v zárodku, jelikož je odpískán ofsajd.
     
    38:14
    V obrovské příležitosti se nacházel Jakub Doktor, který nepřehodil brankářův beton. Domácí hráč se hnal ještě za dorážkou, ale neustál souboj se soupeřem.
     
    37:38
    Elitní formace Prostějova se usadila před brankou soupeře, jenomže Lukáš Žálčík se nacházel v brankovišti, a tak je hra vykázaná do neutrální zóny.
     
    37:15
    Darby Llewellyn byl ostře sražen za branou, ale rychle vstal a zapojil se do akce. Jeho pokus z pravé strany Daniel Dvořák viděl, a tak jej schoval pod lapačku.
     
    36:51
    Darby Llewellyn se pokusil o nahození na branku, jeho snažení bylo sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravé ruce brankáře Jestřábů.
     
    36:07
    Z rohu až na osu hrací plochy najel Petr Chlán, který z vrcholu kruhů vystřelil jen do prvního bránícího hráče. Následně se odehrál souboj u mantinelu, který vyhráli domácí.
     
    35:41
    Na pravé straně přenechal puk za sebou Lukáš Klíma, jehož práci se bombou z kruhu snažil zúročit Denis Zeman. Jeho pumelici ale vyrazil Daniel Dvořák do rohu ledové plochy.
     
    35:04
    Za domácí branku si najel Lukáš Žálčík, který přihrál do předbrankového prostoru, kam mířil Petr Kafka. Útočník Prostějova puk srazil jen do moci Dominika Pavláta.
     
    34:49
    Nejprve se Lukáš Blaha musel rychle vrátit, aby soupeř nejel sám na brankáře a poté vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:18
    Domácí kapitán Marek Tomica přejel do útočné třetiny, kde se prezentoval nahozením od mantinelu. Hostující brankář pokus přes obránce viděl a schovala jej do lapačky.
    33:10 Tomáš PITULE - 2:1
     
    33:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    Misky vah se převážily a Chomutovští jdou poprvé v utkání do vedení! Petr Stloukal nejprve jel sám na brankáře, kterého nepokořil. Následně vybojoval kotouč u mantinelu a jel před branku, odkud našel lépe postaveného TOMÁŠE PITULEHO. Jeho zakončení bylo úspěšné a pokořilo skvěle chytajícího Daniela Dvořáka. Asistence: Petr Stloukal.
     
    32:39
    Lukáš Žálčík vykroužil do pravého kruhu pro vhazování, odkud mířil do vzdálenější šibenice. Dominik Pavlát se zaskvěl skvělým zákrokem vyrážečkou.
     
    32:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., podrážení).
     
    31:47
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Berger – 2 min., držení).
     
    31:45
    V neutrální zóně odstavil Nicolas Hlava soupeře od puku a řítil se před branku. Chomutovský útočník pak zakončil pod horní tyč, ovšem hostující gólman vytáhl zákrok ramenem.
     
    31:01
    Jaroslav Mrázek se pokusil na modré čáře zavřít pásmo, což se mu nepovedlo. Kotouč tak letěl až za branku, kterou hájí Daniel Dvořák.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Stloukal – 2 min., podrážení).
     
    30:28
    Chomutovští se hnali do přečíslení, střelu ze strany vyrazil Daniel Dvořák do vzduchu. K letícímu puku si najel Jan Svoboda, jenž branku přestřelil.
     
    28:52
    A opět Marek Račuk, který se hnal na Dominika Pavláta. Hostující útočník naznačil rameny a zakončil po ledě, kde domácí jednička nechala beton a černou gumu zastavila.
     
    28:10
    Lukáš Žálčík projel od mantinelu kolem obránce a přihrával na hranici brankoviště, kde sváděl souboj Marek Račuk. Hostující útočník se po puku na hranici brankoviště natahoval, ale nezasáhl jej.
    27:02 Darby LLEWELLYN - 1:1
     
    27:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned po ubráněném oslabení se domácímu celku podařilo vyrovnat, akce to byla parádní! Petr Stloukal přenechal puk na najetého Jana Svobodu, který zvedl hlavu a přihrál na pravou stranu. V kruhu pro vhazování se nacházel DARBY LLEWELLYN, jehož pokus z jedné zamířil do odkryté části branky. Asistence: Jan Svoboda a Petr Stloukal.
     
    26:03
    Další pokus Prostějova přišel ihned po vhazování, ovšem gólman Pirátů si černou gumu našel a vyrazil ji k hrazení.
     
    25:59
    Střelou z levé strany se prezentoval Petr Kafka, kterého vychytal opět domácí brankář. Následuje vhazování po pravici Dominika Pavláta.
     
    25:26
    Piráti získali kotouč u hrazení a okamžitě vyhodili přes všechny čáry. Následně celá čtveřice zamířila na střídačku.
     
    24:51
    V početní výhodě nahazoval kotouč od modré čáry František Hrdinka, jehož pokus byl tečován těsně vedle pravé tyče domácí svatyně. Stejný obránce se dostal ještě k jedné střele, kterou zase pokryl Dominik Pavlát.
     
    24:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Svoboda – 2 min., držení).
     
    23:56
    Chomutovští jeli ve třech na jediného obránce. Na ose hrací plochy se nacházel Tomáš Pařízek, jemuž kotouč ve vyložené šanci sjel z čepele hole. K odraženému puku se pak dostal ještě Petr Stloukal, jenž zamířil do Daniela Dvořáka.
     
    23:07
    Darby Llewellyn prohodil černou gumu skrze obránce na hranici brankoviště, kde se nacházel Filip Suchý. Chomutovský útočník si rychle puk stáhl do bekhendu, ale zakončil těsně vedle.
     
    21:53
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Husa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:48
    Darby Llewellyn mířil před branku, kde se pokusil o bekhendový pokus. Kotouč vyrazil Daniel Dvořák vedle sebe, kde byl nedovoleně bráněn chomutovský útočník. Kdyby nedošlo k faulu, zakončovali by Piráti do odkryté klece.
     
    21:29
    Nicolas Hlava přihrál k levému mantinelu, kde směrem do pásma najel Filip Suchý. Jeho pokus byl sražen do ochranné sítě, následuje vhazování po pravici hostujícího brankáře.
     
    20:42
    Chomutovští dlouho rotovali v rohu útočného pásma, poté se k puku dostal Lukáš Žálčík, který jej obloučkem poslal do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní třetině jsme viděli hokej, který se přeléval ze strany na stranu. Prostějovští hned v úvodní minutě strhli vedení na svou stranu, když se z předbrankového prostoru prosadil Lukáš Žálčík. Chomutovští pak měli několik náznaků k vyrovnání, ovšem recept na překonání Daniela Dvořáka zatím nenašli. Jestřábi tak ukončili úvodní dvacetiminutovku s těsným vedení v zádech.

    Střely na branku: 9:11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Hned po vhazování vystřelil z osy hrací plochy Lukáš Krejčík, jehož pokus zamířil jen vedle vzdálenější tyče. Dominik Pavlát tentokrát zasahovat nemusel, a tak Prostějov půjde do kabiny spokojenější.
     
    19:02
    Od modré čáry nahazoval černou gumu Dušan Žovinec, jenž nabízel pas na teč. Před brankou se nacházeli hned dva útočníci, ale ani jeden se puku nedotkl, a tak nabídka skončila vedle branky.
     
    18:44
    Ve střední třetině nabral rychlost Darby Llewellyn, který mohl využít podklouznutí obránce. Zakončení z kruhu pro vhazování si pohlídal betonem zatím bezchybný Daniel Dvořák.
     
    17:35
    Lukáš Klíma v rohu nezpracoval kotouč, poté se hostujícímu celku podařilo vystřídat. Oba celky využívají situaci a míří na střídačku.
     
    16:24
    U pravého mantinelu dostal hodně prostoru Tomáš Nouza, který se tlačil před branku. Jeho zakončení zamířilo jen do boční síťky, následně akce Prostějova skončila.
     
    15:59
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Račuk – 2 min., podrážení).
     
    15:17
    Jakub Chrpa se spoluhráčem předpokládali přihrávku k mantinelu, a tak již jmenovaný hráč posunul černou gumu do středního pásma. Chomutovští navíc stihnou prostřídat.
     
    14:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:26
    Domácí se řítili do přečíslení, který ale bylo vytlačeno na pravou stranu. Situaci dojel Denis Zeman, jehož pokus skončil jen ve výstroji Daniela Dvořáka. Po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Jestřábů.
     
    13:44
    Hostující mužstvo dlouho kombinovalo až přišel pokus z pravého kruhu pro vhazování. Zakončení ale bylo nepřesné a následně se Pirátům podařilo vyhodit.
     
    12:57
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jaroslav Mrázek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    12:21
    Na přihrávku z pravé strany si mezi kruhy najel Lukáš Žálčík, jenž neváhal a rychle zakončoval. Výbornou prací se ale prezentoval Marek Tomica, který pokus zablokoval.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Viktor Lang – 2 min., podrážení).
     
    11:26
    Střelou přes obránce se prezentoval Tomáš Pařízek, jehož pokus byl nepřesný. Stejný obránce střílel ještě od modré čáry, ale trefil jen prvního soupeře.
     
    10:17
    Marek Račuk zajel do pásma po levé straně a poté přihrával na modrou čáru, kam v poslední chvíli přijel Tomáš Drtil. Jeho nahození se odrazilo do brankoviště, kde byl první bránící hráč, jenž celou akci zažehnal.
     
    09:34
    Rozehrávku po mantinelu zachytil Petr Stloukal, který z otočky okamžitě vystřelil. Daniel Dvořák s touto možností počítal, a tak byl připravený u první tyče.
     
    08:28
    Dušan Žovinec přejel červenou čáru a nahazoval puk na brankáře, který jej vyrazil do rohu. Poté se ke střele dostal Nicolas Hlava, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    07:30
    Po vyhraném vhazování mířil kotouč na modrou čáru, kde už byl napřažený švédský obránce. Langův pokus ke vzdálenější tyči zastavil betonem hostující maskovaný muž.
     
    07:27
    Středem hrací plochy vjel do pásma Jakub Chrpa, jehož pokus mířil do horní části branky. Hostující brankář pokus chomutovského rodáka viděl, a tak jej schoval do výstroje. Následuje reklamní přestávka a po ní vhazování po pravici Daniela Dvořáka.
     
    06:25
    Hostující mužstvo získalo černou gumu, kterou vyhodilo přes všechny čáry. Také Prostějov při hře v oslabení neinkasoval a bude moci myslet na útok.
     
    05:20
    Z vrcholu pravého kruhu se do puku opřel Petr Stloukal, jehož pumelice mířila pod břevno. Ovšem Daniel Dvořák kotouč vyrazil ramenem a drží těsné vedení Prostějova.
     
    04:56
    Za brankou chyboval Dominik Pavlát, jenž přihrávkou našel pouze soupeře. Lukáš Krejčík se následně dostal před branku, ale puk se štěstím zasedl chybující brankář Pirátů.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Drtil – 2 min., krosček).
     
    03:51
    Ex-chomutovský Petr Chlán zajel do pásma po pravé straně, ale trefil jen prvního bránícího hráče Chomutov znovu vyhodil a je jasné, že hru v oslabení přežije.
     
    03:37
    Jestřábi se pokusili z vlastního pásma o přihrávku na útočnou modrou čáru, ovšem pas byl nepřesný a skončil na zakázaném uvolnění.
     
    02:59
    Nicolas Hlava přejel do útočného pásma a vyslal tvrdou ránu, která ale zamířila pouze nad branku. Poté se hosté dostali do třetiny, ovšem kotouč byl opět vyhozen.
     
    02:11
    Chomutovští vybojovali černou gumu, kterou pak vyhodil přes všechny čáry Petr Stloukal. Další akce Prostějova byla zastavena ve středním pásmu a Piráti střídají.
     
    02:03
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., vysoká hůl).
    00:17 Lukáš ŽÁLČÍK - 0:1
     
    00:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    To je nástup v podání Prostějova jako hrom! Dušan Žovinec neodehrál kotouč ze třetiny a za brankou se pak nacházel Petr Kafka, který adresoval přihrávku před branku. V nebezpečném prostoru se nacházel LUKÁŠ ŽÁLČÍK, jenž poprvé prostřelil Dominika Pavláta. Asistence: Petr Kafka a Marek Račuk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, D. Zeman – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Jakub Veselý, Chrpa.

    LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák (Rochla) – Mrázek, Hrdinka, Drtil, M. Novotný, Brančík, Husa, Muška – Žálčík, Račuk, Kafka – Dvořáček, V. Meidl, L. Luňák – Berger, M. Novák, L. Krejčík – Nouza, Chlán, T. Jandus.

    Rozhodčí: Pavlovič, Zubzanda – Coubal, Kokrment.
     
    Vzájemné zápasy

    První letošní souboj těchto dvou celků se odehrál v rámci druhého kola Chance ligy v Prostějově. Domácí celek se radoval z těsného vítězství a o rozhodující trefu se postaral Jan Berger.

    LHK Jestřábi Prostějov – Piráti Chomutov 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

    Branky a nahrávky: 8. Krejčík (Brančík, Chlán), 27. Kafka (Račuk, Žálčík), 46. Kafka (Hrníčko, Brančík), 48. Berger (Žálčík, Račuk) – 8. Blaha (Suchý, Lang), 23. Suchý (Tupý, Tejnor), 51. Thompson (Blaha).

    Sestava Prostějova: Neužil (23. Dvořák) – Krejčí, Mrázek, Novotný, Muška, Březák, Brančík, Husa – Berger, Račuk, Žálčík – Hrníčko, Nouza, Kafka – Krejčík, Chlán, Ouřada – Luňák, V. Meidl, T. Jandus.

    Sestava Chomutova: Pavlát – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Štochl, Tejnor, Pařízek – Stloukal, Pitule, Rudovský – Tomica, Thompson, Llewellyn – Sklenář, Chrpa, Tupý – Vrhel, Suchý, Hrala.

    Další zápasy:

    4.2.2015 Chomutov – Prostějov 9:1
    29.12.2014 Prostějov – Chomutov 1:6
    19.11.2014 Chomutov – Prostějov 4:2
    13.10.2014 Prostějov – Chomutov 0:3
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že rozdíl mezi oběma soupeři je pouze šest bodů! Lépe jsou na tom ale Chomutovští, které trápí početná marodka, ale především sbírání bodů na hřištích soupeřů. Kocábka Martina Štrby se nachází na šestém místě, když posbírala devětadvacet bodů. Vedení Pirátů v minulém týdnu trochu sáhla do kádru, když přivedlo do konce kalendářního roku Jakuba Doktora, dále prodloužilo hostování Nicolasi Hlavovi. O podepsání nových smluv si řekli i mladíci Stanislav Vrhel a Jakub Veselý. Zkouška ve smlouvu se také změnila u Lukáš Klímy. Sportovní manažer Vladimír Hudáček dále potvrdil, že se bude ještě věnovat hráčům, kteří neplní očekávání realizačního týmu. „Někteří hráči nenaplňují naše očekávání, což budeme řešit.“

    Sokolov – Chomutov 4:2
    Havířov – Chomutov 2:3
    Chomutov – Frýdek-Místek 6:4

    Nejproduktivnější hráči:

    Filip Suchý 16 bodů (8+8)
    Petr Stloukal 15 bodů (8+7)
    Tomáš Pitule 14 bodů (4+10)

    Brankáři:

    Dominik Pavlát 15 odchytaných zápasů, 92,78% úspěšnost zákroků
    Richard Běhula 2 odchytané zápasy, 90,91% úspěšnost zákroků

    O něco hůře jsou na tom Prostějovští, kteří se nacházejí s třiadvaceti body na desátém místě tabulky. V posledních třech duelech Jestřábi odešli s porážkou, a tak je ve druhé polovině čeká boj o osmičku, na kterou ztrácejí pouhé dva body. Hostující celek v posledních dnes získal na střídavé starty Patrika Miškáře z Hradce Králové a ještě před ním Davida Dvořáčka ze Sparty. Speciální duel proti Chomutovu pak zažijí Jaroslav Mrázek, Vojtěch Krejčiřík a Petr Chlán, kteří se v posledním období stěhovali právě od Pirátů. Naopak do ROCKNET ARÉNY se nevrátí Kryštof Ouřada, jenž absolvoval operaci ramene.

    Prostějov – Přerov 0:3
    Prostějov – České Budějovice 0:5
    Jihlava – Prostějov 4:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Marek Račuk 22 bodů (6+16)
    Lukáš Žálčík 21 bodů (9+12)
    Petr Kafka 14 bodů (6+8)

    Brankáři:

    Tomáš Štůrala 3 odchytané zápasy, 92,77% úspěšnost zákroků
    Daniel Dvořák 11 odchytaných zápasů, 88,59% úspěšnost zákroků
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u sedmnáctého kola Chance ligy, v němž se představí Piráti Chomutov a LHK Jestřábi Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Llewellyn (J. Svoboda, Stloukal), 34. Pitule (Stloukal), 51. Chrpa (Tomica) – 1. Žálčík (Kafka, Račuk)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Blaha, Žovinec, Lang, Štochl, Pařízek, Seemann, D. Zeman – Doktor, Pitule, Stloukal – Hlava, Suchý, Klíma – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Jakub Veselý, Chrpa.
    LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák (Rochla) – Mrázek, Hrdinka, Drtil, M. Novotný, Brančík, Husa, Muška – Žálčík, Račuk, Kafka – Dvořáček, V. Meidl, L. Luňák – Berger, M. Novák, L. Krejčík – Nouza, Chlán, T. Jandus.

    Rozhodčí: Pavlovič, Zubzanda – Coubal, Kokrment

    Diváci: 1 833
    thejrc.org