Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (2:1, 3:0, 0:1)
SK Trhači Kadaň
Středa 23.10.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné odpoledne z Budvar arény! Kolotoč Chance ligy pokračuje. My dnes společně budeme sledovat utkání mezi domácím Motorem a Kadaní. Favorit utkání je jasný. Uvidíme, zda očekávání naplní. Zápas startuje v 17:30.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté jsou s úvodem nové sezony spokojení. Mají k tomu také padný důvod. V tabulce se hřejí na prvním místě, které jim vynáší série šesti vyhraných zápasů v řadě. Na druhé Litoměřice Jihočeši navíc mají komfortní náskok sedmi bodů. Svěřencům Václava Prospala se také daří, oproti minulé sezoně, na venkovních kluzištích. Na soupeřově ledě Motor porazil soupeře jako Jihlavu, Chomutov, uspěl i na Vsetíně nebo v Havířově.

    Nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic je Roman Přikryl se 17 body (2+15). V tabulce kanadského bodování týmu je pak poměrně nevídaný jev. Na druhém a třetím místě jsou obránci. Jsou jimi Pavel Pýcha, kapitán týmu, a Karel Plášil. Oba zadáci nasbírali shodně 16 bodů.

    To, že se Motoru daří, dokazuje také nominace dvou hráčů do reprezentační dvacítky. Do mládežnického výběru se poprvé podívá obránce Ivan Lytvynov, který se přidá ke kolegovi z útoku Martinu Beránkovi. Oba byli nominování na turnaj do Finska.
     


    SK Trhači Kadaň

    Jestliže Motoru se daří, Kadaň působí jako výrazný protipól. Nic na tom nemění ani fakt, že po 315 dnech vyhrála utkání Chance ligy. Jakousi vzpouru odnesla jihlavská Dukla, která překvapivě padla 1:2. Severočeši se s Českobudějovickými již jednou v sezoně potkali. Tehdy byl zápas naprosto jednoznačný. Prospalovi svěřenci se vydali do Kadaně, kde předvedli jistý výkon, a domácí rozcupovali 7:1.

    Zmínění černé série už možná naznačilo, kde se bude Kadaň v tabulce nacházet. Opravdu to je na poslední pozici. S pětibodovým ziskem Trhači zkusí smazat šestibodové manko na předposlední Sokolov. V sezoně 2019/20 je Chance liga nicméně stále nestupová, a tak se Klímovi svěřenci nemusí obávat ztráty prvoligové příslušnosti.

    Nejproduktivnějším hráčem tohoto celku je zkušený Roman Chlouba, jenž v Kadani prožívá již devátou sezonu v řadě. Osmadvacetiletý útočník nasbíral 11 bodů (3+8).
     
    První vzájemný zápas:

    SK Trhači Kadaň – ČEZ Motor České Budějovice 1:7

    Branky a nahrávky: 2. Machač (Matýs, J. Müller) – 7. Holec (Venkrbec, Vydarený), 17. J. Veselý (M. Novák, Pavel), 18. Karabáček (Prokeš), 19. J. Veselý (Pýcha, Endál), 22. M. Novák (Gilbert), 40. Prokeš (Babka), 46. J. Veselý (Lytvynov, J. Kloz).

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tichý, Janíček.
    Vyloučení: 4:4.
    Využití: 0:3. V oslabení: 0:1.
    Zblokované střely: 12:24.
    Vhazování: 30:20.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, M. Novák, R. Přikryl – Z. Doležal, Beránek, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Endál, Gilbert.

    SK Trhači Kadaň: Wolf (Galuška) – Trefný, Novák, L. Chalupa, Poizl, Eliáš, M. Jandus, Mert – Wojnar, Kůs, Zabloudil – Michnáč, Chlouba, Wágner – Koblížek, Čermák, Čech – Homer, Rindoš, Zd. Zabloudil.

    Rozhodčí: Souček, Hucl – Kotlík, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Martin Novák střílel velmi pohotově ihned po vhazování v útočném pásmu. Jeho střela jen těsně minula branku. Nicméně Motor nevyhrál vhazování dle pravidel, a tak sudí hru poté přerušuje. Střela tedy byla již navíc.
     
    01:32
    NIklas Pavel se včas vrátil s jedním z kadaňských útočníků a poté mu nadvakrát znemožnil střelu. Strmeň tedy zasahovat nemusel.
     
    02:17
    Jan Veselý vypálil snad ještě z před modré čáry. Jeho pokus ale Wolfa v brance nikterak neohrozil, letěl totiž nad horní tyčku. A to velmi výrazně. Hostující brankář tedy zůstává v klidu.
     
    03:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku utkání! Pavel Pýcha přihrál přesně před branku. Tam si kotouč na bekhend srovnal MIROSLAV HOLEC a neomylně jej poslal za brankovou čáru. Asistence: Pavel Pýcha.
    03:04 Miroslav HOLEC - 1:0
     
    03:31
    Zdeněk Doležal mohl přidat druhou branku v rychlém sledu. Dostal zajímavou přihrávku na vrchol kruhu. Jeho dobrá střela ale postrádala trochu na přesnosti a jen těsně minula brankovou konstrukci.
     
    04:26
    Lukáš Endál ujel do rychlého protiútoku s Václavem Karabáčkem. Poté hledal druhého jmenovaného na vzdálenější tyči, ovšem do přihrávky stihl vložit hůl kadaňský bek a zachránil hosty od druhého kotouče v jejich brance.
     
    05:03
    Jakub Babka, dnes netradičně na pozici obránce, se stihl vrátit dozadu a poté rozehrál rychlou akci směrem do útoku. Motor se ale dostal jen do postavení mimo hru, které rozhodčímu na čáře neuniklo.
     
    06:10
    Kotouč se trochu překvapivě odrazil od zadního mantinelu směrem do brankoviště. Poté se odrazil od zad Jana Strmeně těsně mimo pravou tyčku.
     
    07:24
    Roman Přikryl šikovně podržel kotouč už za soupeřovou brankou. Poté jej poslal před ní, kam si sjížděl Zdeněk Doležal. Ten však druhou branku domácích nepřidává. Z první trefil jen připraveného Jakuba Wolfa.
     
    08:37
    Jan Veselý se rozjel společně se spoluhráči do rychlého protiútoku. Vyslal střelu od mantinelu, kterou ale Wolf vyrazil. Po dorážce se ještě natahoval před branku sjíždějící Pavel Pýcha, ale minul.
     
    09:42
    Tomáš Koblížek přinutil Jana Strmeně k jednomu z prvních zákroků. Z bekhendu poslal z poměrně nebezpečné pozice střelu, kterou ale domácí brankář relativně v klidu vykopává do rohu kuziště.
     
    10:47
    Albert Michnáč to nyní udělal velmi dobře! Obhodil si domácího obránce, čímž se mu otevřela cesta k brance. I s jeho pokusem ale neměla českobudějovická obrana v čele se Strmeněm výraznější problémy.
     
    11:07
    Roman Přikryl vyhrál vhazování na modrou čáru, nicméně sudí nařizuje opakované buly. Bude se stále vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    11:36
    Po druhém vhazování se ale na opačnou stranu vydala Kadaň. Od modré zkusil střelu Jakub Mert, proti kterému povyjel Zdeněk Doležal a jeho střelu zablokoval, načež následovaly bolestivé grimasy.
     
    12:17
    Lukáš Endál vyhrál souboj v blízkosti branky a ihned to zkusil do bližšího horního růžku. Jeho pokus ale Jakub Wolf udržel před brankovou čárou. Rameno totiž nacpal přesně tam, kam potřeboval.
     
    13:48
    Kadaň se dostala do útočného pásma, kde se snaží kombinovat a případně Strmeně ohrozit. Zatím ale českobudějovická obrana pracuje dobře a soupeře k střeleckému pokusu nepouští.
     
    14:35
    Zdeněk Doležal dostal dobrou přihrávku do jízdy. Dostal se až do střelecké pozice, v rychlosti mířil do horních pater branky. Wolf si proti němu povyjel a střelu ramenem dostal mimo nebezpečí.
     
    15:10
    Kadaň právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno. Po střele Františka Wágnera se kotouč odrazil příhodně od domácího obránce pro ROMANA CHLOUBU, který zvelkého úhlu zamířil přesně a postaral se o vyrovnaný stav. Asistence: František Wágner, Daniel Novák.
    15:10 Roman CHLOUBA - 1:1
     
    16:25
    Radek Prokeš byl ve velkém střeleckém úhlu, a tak zkusil najít některého ze spoluhráčů před brankou. Jakub Wolf se ale lapačkou natáhl včas a přihrávku v ní uschoval. Bude se tedy vhazovat po jeho pravici.
     
    16:44
    David Gilbert našel velmi dobře najíždějícího si Pavla Pýchu. Ten zkusil střelu z první, ovšem od gólu ho dělily jen centimetry. Wolf totiž těsně Pýchovu střelu vyškrábl mimo brankovou konstrukci.
     
    17:26
    Kotouč se pomalu doklouzal k Wolfovi, který ho raději před dojíždějícím Radkem Prokešem ukryje pod lapačku. Následuje tedy další vhazování v kadaňském obranném pásmu.
     
    18:31
    René Vydarený si sjel hlouběji do pásma a dostal zajímavou přihrávku. Do jeho následného pokusu mu ale lehl jeden z kadaňských bránících hráčů a nepřipustil nebezpečí.
     
    19:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Miroslav Holec vystřelil od modré čáry. Jeho pokus Wolf vyrazil jen před branku. Tam už byl MATOUŠ VENKRBEC, který dokázal i přes dotírajícího kadaňského obránce zakončit. Asistence: Miroslav Holec.
    19:07 Matouš VENKRBEC - 2:1
     
    19:59
    Zřejmě už po vypršení zbývajícího času ještě pálil Karel Plášil. Ten však místo branky trefil před brankou stojícího Davida Gilberta. Domácí útočník je ale v pořádku a po svých odjíždí na střídačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu. Ta sice nenabídla tolik šancí, ani možná očekávanou výraznou převahu Motoru. Přesto byli domácí lepším týmem. Na konci třetiny ale Matouš Venkrbec vsítil branku z dorážky a alespoň tak z domácího pohledu obraz první třetiny trochu vylepšil.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku – 13:6
    Střely mimo – 6:3
    Zblokované střely – 10:6
    Úspěšnost vhazování – 35%:65%
    Trestné minuty – 0:0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Jeden z kadaňských rychle nabruslil do pásma. Z úhlu pak mířil na vzdálenější horní růžek, který měl Strmeň jistě pokrytý. Lapačku nastavil tam, kam potřeboval, a puk v ní uschoval.
     
    21:13
    Martin Novák jel proti poslednímu hostujícímu obránci. Jeho následný pokus patřil rozhodně k těm nebezpečnějším. Adam Wolf ale předvedl nakonec poměrně jistý zákrok, leč složitý.
     
    22:13
    Václav Karabáček vedl přečíslení v poměru tři na dva. Zkoušel střílet nad lapačku hostujícího brankáře, ovšem neúspěšně. Jeho pokus zablokoval jeden z obránců.
     
    22:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., držení).
     
    23:05
    Štěpán Čech se zkusil prodrat přes českobudějovického obránce a dostat svůj tým poprvé v přesilovce do pásma. Bez úspěchu. Kadaň se stále nemůže v pásmu usadit.
     
    23:31
    Severočeskému celku se stále nedaří prosadit se v útočném pásmu při početní výhodě. Motor dobře brání. Nyní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:24
    René Vydarený hlásí návrat na ledovou plochu. A rovnou se zapojuje do obranné činnosti svého týmu.
     
    25:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí jdou do dvoubrankového vedení! Jakub Babka sebral soupeři kotouč a rozjel celou akci. V útočném pásmu pak poslal přihrávku na volného DAVIDA GILBERTA, a ten se svou střelou nemýlil! Asistence: Jakub Babka.
    25:04 David GILBERT - 3:1
     
    25:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Další branka v kadaňské síti v rychlém sledu! JIŘÍ ŠIMÁNEK se dostal do samostatného úniku, který proměnil precizní bekhendovou střelou pod horní tyčku. Asistence: Jan Veselý, David Gilbert.
    25:38 Jiří ŠIMÁNEK - 4:1
     
    26:44
    Českobudějovičtí fanoušci poměrně ožili. Po dvou brankách jejich týmu se jim určitě fandí o něco lépe a mnohem klidněji. Jestli Motor něco potřeboval, byl to nástup od třetiny jako tento.
     
    27:19
    Českobudějovičtí si opět vyzkoušejí hru v početní nevýhodě. Obránce René Vydarený podruhé míří na trestnou lavici. Kadaňská přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:45
    Matouš Venkrbec našel dobrou přihrávkou na opačné straně útočného pásma Miroslava Holce. Jeho pokus mířil na bližší tyčku, ovšem Adam Wolf si povyjel a Holcovu střelu udržel před brankovou čárou.
     
    28:15
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (František Wágner – 2 min., držení).
     
    29:43
    Motor zahájil svou první přesilovou hru. Roman Přikryl pak dostal přihrávku na modrou čáru, kde se střelou ale chvíli váhal a poté trefil jen prvního clonícího obránce, který si stihl povyjet.
     
    31:27
    Václav Karabáček už byl ve velmi dobré pozici, přesto ještě našel Lukáše Endála. Ten byl ale bráněn obráncen, a tak se nedostal k plnohodnotnému zakončení. Jeho pokus Adam Wolf vyráží mimo nebezpečí.
     
    32:24
    Jan Veselý dostal přihrávku do tandemu. Byl zhruba v mezikruží, když vystřelil. Jeho pokus mířil ale jen doprostřed branky. Tam byl připraven Adam Wolf, jenž vyráží do ochranné sítě.
     
    32:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu pátou branku a Budvar arénou zní Pátá! MATOUŠ VENKRBEC vypálil z mezikruží naprosto přesně a opět rozradostnil domácí příznivce. Jde o jeho dnešní druhou branku. Asistence: Vít Christov, Pavel Pýcha.
    32:50 Matouš VENKRBEC - 5:1
     
    34:32
    Václav Karabáček ujel po pravém křídle, načež se dostal až před branku. Jeho pokus byl velmi svižný, přesto si s ním Adam Wolf dokázal poradit a zneškodnit ho.
     
    35:57
    Pavel Pýcha vyhodil kotouč. Bohužel pro něj se tak stalo ještě před červenou čárou, a tak je rozhodčí nucen odpískat zakázané uvolnění. To vrací hru před Strmeně.
     
    36:50
    Vít Christov si najel na pravý kruh, odkud vyslal nenápadnou, leč velmi nebezpečnou střelu. Ta nakonec jen těsně minula brankovou konstrukci. O pár centimetrů přelétla pravou tyčku z brankářova pohledu.
     
    38:34
    Lukáš Endál si zpracoval kotouč, otočil se čelem k brance a vypálil na levou tyčku z brankářova pohledu. Wolf ale nastavil svou lapačku a za její pomoci vytěsnil kotouč mimo brankovou konstrukci.
     
    39:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., hákování).
     
    39:32
    Matouš Venkrbec právě zaútočil na hattrick! Českobudějovický útočník se ocitl sám před brankou, nicméně z této pozice si na Wolfa nepřišel. Ten totiž jeho pokus vyrazil svým pravým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla.z domácího pohledu o něco povedenější! V kadaňské sítí skončily hned tři přesné trefy. Druhou přidal Matouš Venkrbec, který málem zkompletoval i hattrick.

    Další perioda začne zhruba v 19:14.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 27:13
    Zblokované střely – 14:9
    Střely mimo – 13:6
    Úspěšnost vhazování – 56%:44%
    Trestné minuty – 6:2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Českobudějovičtí hokejisté zkoušeli rozehrát rychlou akci, kotouč ale skončil jen na zakázaném uvolnění, které vrací hru před Jana Strmeně.
     
    41:28
    Nyní místo kotouče skončil v soupeřově bráně Niklas Pavel, který upadl a zajel až za brankovou čáru. Poté, co se branka postaví na původní místo, se bude pokračovat.
     
    42:13
    Daniel Novák vypálil od modré čáry. Jeho střela ale domácí branku nikterak neohrozila. Domácí obránce totiž kotouč zablokoval vysoko až do ochranné sítě.
     
    43:00
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
     
    44:03
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Možná ještě poslední jiskřička naděje pro Kadaň? Jakub Trefný poslal přihrávku na ROMANA CHLOUBU, který naprosto přesnou a pohlednou střelou vymetl levý horní růžek ze Strmeňova pohledu. Asistence: Jakub Trefný, Jaroslav Kůs.
    44:03 Roman CHLOUBA - 5:2
     
    44:31
    Jan Veselý obral soupeře o kotouč, efektivně se ho zbavil a tím pádem se dostal do střelecké pozice. Zkusil to na bližší tyčku, kde byl ale k zákroku připravený Adam Wojnar, který kotouč schoval na výstroji velmi jistě.
     
    44:50
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    46:13
    Kadaňská přesilovka se zatím nedaří hostujícímu celku podle představ. Severočeši se sotva dostali do útočného pásma a Jan Strmeň je v početní nevýhodě téměř bez práce.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Lukáš Chalupa – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:11
    Jan Veselý se ocitl v těsné blízkosti soupeřovy branky. Odsud se snažil hned několikrát dorážet a procpat kotouč za brankovou čáru. Bohužel pro domácího útočníka ale bez úspěchu. Wolf schoval kotouč někam pod svou výstroj.
     
    49:01
    Lukáš Endál vyslal pořádnou dělovku z pravého křídla. Jeho pokus se odrazil od Wolfových betonů směrem k Janu Veselému, který byl jen kousíček od dorážky, ke které se nakonec nedostal. Šestá branka domácího týmu tedy stále nepřichází.
     
    50:35
    Jaroslav Kůs vyslal od modré čáry nahození. To tečoval ještě některý z jeho spoluhráčů. Severočeský celek se ale nakonec neraduje, neboť kotouč skončil po teči výrazně mimo levou tyčku.
     
    52:10
    Roman Přikryl hledal před branku najíždějícího Romana Přikryla. Ten ale nedokázal v rychlosti zakončit, neboť se na něj lepil jeden z hostujících obránců a střelu mu znemožnil.
     
    53:51
    Martin Beráne se vydal za kotoučem ve středním pásmu. Pak puk zkoušel v rychlosti poslat na najetého spoluhráče, který byl těsně před modrou. Bohužel pro něj ale kotouč neprošel a samostatný únik se tak nekonal.
     
    54:35
    Lukáš Endál vyslal parádní přihrávku před brankoviště, kde nebyl vůbec daleko od branky David Gilbert, jemuž ovšem na poslední chvíli byla zablokována hůl, a tak domácí útočník nemohl zakončit, jak by si přál.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jaroslav Kůs – 2 min., hrubost).
     
    55:10
    Zdeněk Doležal si sjel z pravého křídla blíže k brance. Do těchto míst pak dostal přihrávku od Romana Přikryla. Zakončit ale nedokázal, nebot neměl potřebný čas na lepší zorientování se.
     
    56:20
    Karel Plášil si našel střeleckou pozici. Jeho pokus byl velmi nebezpečný. Těžko říct, kudy nakonec přes klubko bránících hráčů puk prošel. Nakonec se odrazil jen od zadního mantinelu.
     
    57:54
    Českobudějovičtí hokejisté si v útočném pásmu vytvořili solidní tlak, se soupeřem si nyní dělají, co chtějí. Kadaň ale zatím odolává a šestou branku ve své sítí nechce připustit.
     
    58:52
    Obrázek hry se nemění, českobudějovičtí hokejisté jsou stále ve velkém tlaku a snaží se obstřelovat Wolfovu branku. Zatím stále bez šestého gólového úspěchu.
     
    59:54
    Už se zřejmě nic nestane. Motor vybojoval kotouč v obranném pásmu a nyní jen šetří čas v neutrálním pásmu. Utkání nám tedy pomalu končí, českobudějovičtí hráči si nakonec došli pro celkem jednoznačnou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je tedy definitvně za námi. Motor nakonec předvedl poměrně jasnou gólovou i střeleckou převahu a raduje z dalších tří bodů a k tomu z prodloužení z vítězné série. Ta nyní čítá již sedm úspěchů. Dvěmi góly se dnes blýskl Matouš Venkrbec, na kadaňské straně je dvougólový střelec v podobě Romana Chlouby.

    Děkujeme vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (19:48:58)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Holec (Pýcha), 20. Venkrbec (Holec), 26. Gilbert (Babka), 26. Šimánek (J. Veselý, Gilbert), 33. Venkrbec (Christov, Pýcha) – 16. Chlouba (Wágner, Novák), 45. Chlouba (Trefný, Kůs)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, M. Novák, R. Přikryl – Z. Doležal, Beránek, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Endál, Gilbert.
    SK Trhači Kadaň: Wolf – Trefný, Novák, L. Chalupa, Poizl, Eliáš, M. Jandus, Mert – Wojnar, Kůs, Zabloudil – Michnáč, Chlouba, Wágner – Koblížek, Čermák, Čech – Homer, Rindoš, Zd. Zabloudil.

    Rozhodčí: Souček, Hucl – Kotlík, Hnát
    thejrc.org