Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 23.10.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Josef SKOŘEPA - 2:1
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je ten moment, který může Jihlavě dát ohromné sebevědomí a sílu do dalších zápasů! JOSEF SKOŘEPA to na sebe vzal jako správný kapitán. Nejprve zhruba 20 sekund před koncem z ohromné šance, kdy byl sám před brankou, trefil jenom tyčku. Tlak ale pokračoval, Matěj Pekr přesnou přihrávkou našel na křídle právě Skořepu, který následně propálil Brízgalu na vzdálenější tyči z levého kruhu – 2:1! Asistence: Matěj Pekr, Jan Holý.
     
    57:12
    Matěj Hes (UNL) přidržel před svojí brankou Harkabuse a dostává dvě minuty za držení. Pro Duklu nejlepší možnost, jak rozhodnout tento zápas ještě v základní hrací době.
    45:30 Matyáš FILIP - 1:1
     
    45:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Souhra mladíků přináší Ústí kýženou vyrovnávací trefu! Smetana se rozhodl z hloubi vlastního pásma pro dlouhou, průnikovou nahrávku na MATYÁŠE FILIPA, ke kterému překvapivě kotouč došel. Junior se zkušenostmi z Kladna nabral rychlost, přesprintoval obránce a jednoduše prostřelil Brože v jihlavské kase – 1:1! Asistence: Ondřej Smetana, Karel Klikorka.
     
    42:19
    Přesilová hra pro Slovan končí skutečně rychle. Vladimír Brož (UNL) zasáhl holí do obličeje jednoho z domácích a dostává za to taktéž dvě minuty.
     
    41:40
    Daniel Kolář (JIH) ramenem sestřelil k zemi Korduleho a klasifikace trestu zní: napadení, trest byl vyměřen ve výši dvou minut.
     
    40:59
    Holý se od modré napřáhl a orazítkoval tvrdou střelou levou tyčku, Brízgala se pouze ohlédl za tímto projektilem!
     
    38:04
    Pekr využil přesné přihrávky od Vály do otevřeného prostoru a střílel, ale mimo. Právě díky tomu se dostal ústecký Maršoun do brejku, který však výborně zlikvidoval Jan Brož!
     
    32:43
    Petr Maršoun (UNL) totiž prakticky hned po naskočení Pekra na led zahákoval Čachotského a míří si odpočinout na trestnou lavici.
     
    30:36
    „Tos měl dalekohled?“ Suverénně nejhlasitější divák posledních minut dává najevo svůj postoj k vyloučení Matěje Pekra (JIH). K souboji s Vildumetzem došlo za brankou, přímo před zraky jednoho sudího, ruku ale zvedal ten, co stál na středovém kruhu. Nicméně Pekr je vyloučen za hákování a Dukla se musí bránit.
     
    26:41
    Výtečná kombinace Jihlavy gólem zkrátka nekončí! Rychlé posouvání puku přes hráče skončilo u zcela volného Fronka mezi kruhy, který z první střílel, Brízgala ale předvedl špičkový zákrok a poradil si i s dorážkou Anděla!
     
    25:31
    Ondřej Bláha (UNL) dostává jako první hráč utkání dvouminutový trest, klasifikace vysoká hůl. Využije Jihlava tuto přesilovou hru?
     
    21:49
    Dukla přežila šanci Ústí! Kružík po výtečné přihrávce od Pšeničky byl sám před Brožem, domácí gólman ale předvedl výborný zákrok a střelce přečetl!
     
    21:09
    Anděl získal kotouč mezi kruhy a zkusil Brízgalu překonat kličkou na přetah, ale nepovedlo se mu v tísni poslat puk do odkryté části klece!
    13:46 Matěj PEKR - 1:0
     
    13:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se dostává do klíčového vedení! Po vyhraném buly v útočném pásmu Čachotský sklepl na hranici kruhu pro volného MATĚJE PEKRA, který chtěl okamžitě střílet. A o tom to bylo, jeho prudká střela se odrazila od pravé štangle do sítě – 1:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Josef Skořepa.
     
    01:28
    Ohromný závar před brankou Ústí gólem nekončí! Poletín z nulového úhlu zasunul puk do brankoviště, Brízgala toto nečekal, neboť bivakoval u pravé tyče. Jenže přes hůl Klikorky a hradbu těl v ústecké kase nedokázali dukelští hráči kotouč do branky dostat!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Pekr (Čachotský, Skořepa), 60. Skořepa (Pekr, J. Holý) – 46. Filip (Smetana, Klikorka)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Vála, D. Kolář – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, Juda, Lichanec – D. Čermák, Davídek, Piegl.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Vl. Brož (A), Smetana (C), Klikorka, Hes, Zukal, Veber – J. Havel (A), Pšenička, Kružík – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Kordule, O. Procházka – Filip, Dörner, M. Harkabus.

    Rozhodčí: Kopeček, Jaroš – Pechánek, Bohuněk

    Diváci: 1 024
    ocianews.com