Slavia – Benátky n/J 3:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 24.10.2019, 16:00 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 13. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Ludvík (Lidák) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Pigl, Hrubec, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Holemý, Furch, Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Stránský, Malý, Martiška, Vašíček, Kunc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:21
    Jakub Novák se z pozice obránce poráhl až do před soupeřovu branku. Jeho akce byla velmi nebezpečná, nakonec ale gólmen nekončí. Kubík totiž předvedl dobrý a jistý zákrok, když vyrazil kotouč mimo dosah protihráčů.
     
    05:20
    Hostující hráči se pokoušeli o rozehrávku, avšak bez úspěchu. Kotouč jim v obranném pásmu sebral Tomáš Pigl, načež zkusil vystřelit. Jeho střela letěli mimo brankovou konstrukci a Kubíka v brněnské svatyni nakonec neohrozila.
     
    05:50
    Jakub Čížek se málem dostal k střeleckému pokusu. Respektive se k němu opravdu dostal, stál před ním ale hostující obránce, kterýho ho k plnohodnotnému zakončení ani nepustil.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kowalczyk – 2 min., krosček).
     
    06:49
    Jakub Novák neměl moc prostoru, přesto vypálil od modré čáry. Jeho pokus ale první clonící hráč zablokoval. Novák se poté stihl vrátit do středního pásma pro odražený kotouč.
     
    07:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilovka proměněna! Motor se raduje z první branky. Přesnou trefu, která se ještě odrazila od tyče, vyslal PATRIK NAJMAN. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    07:45
    Nepřesná rozehrávka vrátí po dlouhé době do útočného pásma brněnské hráče. Ti zatím Ludvíka v domácí brance prakticky neohrozili.
     
    08:45
    Jakub Malý nyní hýřil pohybem v útočném pásmu, nicméně toho moc nevymyslel. Zkoušel poslat přihrávku na modrou čáru, kde byl jeho spoluhráč, ta mu ovšem nevyšla a Motor již míří na druhou stranu kluziště.
     
    09:32
    Nyní už přišla o poznání lepší šance! Vašíček ujížděl s kotoučem po křídle a zajel až za branku. Ještě předtím poslal kotouč před brankoviště, kde byl Stránský. Ten ale touto nabídkou ke skórování pohrdl, když trefil trefil jen kousek mimo.
     
    10:18
    Odražený kotouč, zhruba někde na vrcholku levého kruhu, dojel Aleš Řezáč a ze všech sil jej napálil. Bohužel pro domácího útočníka se ale tento pokus zastavuje až o mantinel, střela byla nepřesná.
     
    11:37
    Vojtěch Doktor se pokusil prodloužit přihrávku na Matouše Hrubce. K puku měl ale nakonec blíže hostující obránce než domácí útočník. Kometa tuto akci dokázala ubránit.
     
    12:17
    Lukáš Pavlát zkusil štěstí od modré čáry. Jeho projektil, který směřoval k bližší tyči, Kubík stihl vyrazit. Naštěstí pro hosty poté nikdo z domácích nebyl u brankoviště připraven k případné dorážce.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2 min., napadení).
     
    13:41
    Kapitán Komety, Daniel Kowalczyk, pálil od modré čáry. Jeho pokus ještě tečoval některý z hráčů stojících před brankou. Pak měli domácí docela štěstí, že se kotouč nakonec objevil těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
     
    14:24
    Kometa se stále drží v pásmu a drží soupeře pod zámkem. Ten zatím ani neměl možnost vystřídat již unavenou čtveřici hráčů na oslabení.
     
    14:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno! Hosté v přesilovce kombinovali tak dlouho, až ji proměnili v branku. Přihrávku na levý kruh dostal DOMINIK VAŠÍČEK a přesnou trefou srovnal na 1:1. Asistence: Jakub Malý.
     
    15:53
    Českobudějovičtí hráči v rychlosti přemístili hru do útočného pásma. V rohu klziště pak ale kotouč přišli a nyní se tak budou muset bránit. Kometa už se stěhuje do útočného pásma.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Najman – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    16:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatím padají góly jen v přesilovkách. Jednu z nich zrovna hrála Kometa, která jde poprvé do vedení. Z větší vzdálenosti se trefil DANIEL KOWALCZYK. Asistence: Matěj Svoboda, Jakub Malý.
     
    17:40
    Matouš Masopust dostal přihrávku, po které měl jít do úniku. Po dlouhém střídání ale nestačil na dva čerstvé obránce Komety. Ti měli k puku nakonec blíže.
     
    18:28
    Michal Kunc byl za domácí svatyní, přičemž viděl dobře najetého Jakuba Malého. Ten po přihrávce zkusil střelu z první, ovšem Ludvík předvedl velmi dobrý zákrok, přemístil se a střelu vyrazil.
     
    19:58
    S posledními sekundami zkoušel něco zajímavého vymyslet ještě Michal Kunc. Ten z velkého úhlu nahazoval před branku a zřejmě po teči se kotouč dostal až na hruď Dominika Ludvíka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první dvacetiminutovku. Viděli jsem v ní tři branky, všechny padly v přesilové hře. Motor se trefil jako první a vypadalo to, že je na koni. Pak ale přišly dva zásahy Komety, která půjde do další periody s jednobrankoývm náskokem.

    Další dějství začne zhruba v 16:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Aleš Řezáč jel s kotoučem po pravém křídle, načež, i přesto, že byl tísněn bránícím hráčem, vypálil. Jeho pokus směřoval na lapačku Rachůnka, který s ním neměl problém.
     
    21:38
    Jakub Čížek dostal dobrou přihrávku do jízdy. Jeho pokus mířil zhruba někam mezi betony a i tentokrát skončil někde na výstroji hostujícího strážce svatyně.
     
    22:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští hokejisté jdou do o něco komfortnějšího vedení! JAKUB MALÝ se od mantinelu stáhl k Ludvíkově brance, odkud pak naprosto přesně vymetl bližší horní růžek. Parádní trefa. Asistence: Daniel Kowalczyk.
     
    23:47
    Kotouč nyní lítal více ve vzduchu než po ledě. Ve středním pásmu ho ale nakonec vybojovali brněnští hráči, kteří se pokusí o další trefu v rychlém sledu.
     
    24:36
    Janoch zkoušel najít zadovkou na modré čáře stojícího Patrika Najmana. Ale bez úspěchu, přihrávku mu příliš nesedla a domácí obránce se tak ke střeleckému pokusu nedostal.
     
    25:17
    Matouš Hrubec si s kotoučem na holi dojel až někam zhruba mezi kruhy. Odtud pak pálil k pravé tyči z brankářova pohledu. Matěj Rachůnek stačil včas zareagovat a střelu domácího útočníka vytěsnit.
     
    26:31
    Karel Dufek se poté, co vystihl nepřesnou domácí rozehrávku, protáhl kolem domácího obránce, což ale nestačilo. Na toho druhého si totiž nepřišel a k do jasné gólovky se tím pádem nedostal.
     
    27:27
    Jakub Čížek stál před brankovištěm, kam se k němu také odrazil kotouč, do kterého domácí útočník plácl. Střela šla sice z nebezpečné vzdálenosti, nakonec ale těsně nad horní růžek.
     
    29:13
    Jiří Remta dostal přihrávku na modrou čáru. Jeden z bránících hráčů ho ale díky svému pohybu vytlačil ze střeleckého úhlu, a tak šla Remtova střela jen do zadního mantinelu, o který zaduněla.
     
    29:13
    Matouš Masopust dostal přihrávku na levé křídlo, odkud nahodil na branku. Rachůnek s tímto počítal a puk svírá bezpečně v lapačce.
     
    30:14
    Adam Studený dostal kotouč na hůl, ale neměl potřebnou rychlost. I tak vypálil. Jeho pokus Ludvík pohledem kontroloval a v pravý čas ho udržel v levé ruce, tedy v lapačce. Bude se tal vhazovat v útočném pásmu Komety.
     
    31:13
    Václav Svach dostal přihrávku, díky které šel do útočné akce. V mezikruží pak ale inkasoval velmi tvrdý hit a na tribuně to jen zahučelo. Domácí obránce je ale naštěstí zřejmě v pořádku a ihned po svých odjíždí na střídačku.
     
    31:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    A z hostujcího pohledu je to nyní ještě veselejší! U branky stál pohotový brněnský útočník, jímž byl Michal Kunc, a kotouč dostal za brankovou čáru jistě. Bez asistence.
     
    32:48
    Dobrý a svižný pokus od modré čáry vyprodukoval Tomáš Pigl. Do jeho projektilu ještě někdo před brankou nepříjemně sáhl a tečoval jej. Kotouč se ale nakonec odrazil od Rachůnkových betonů, které zabránily kotouči v cestě do branky.
     
    33:27
    Jan Holemý si z obranné řady povyjel až na levý kruh, odkud vystřelil přesně doprostřed branky. Zde už byl připravený Dominik Ludvík, jenž si připsal pohotový zákrok.
     
    33:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:50
    Českobudějovickému celku se zatím přesilová příliš nedaří. Nyní se po brněnském vyhození musí stahovat až zpět ke své brance. Rachůnka v této početní převaze ještě neohrozil.
     
    35:39
    Michal Silný přiťukl kotouč Aleši Řezáčovi. Ten se ke střele připravil, možná zavřel oči a vypálil. Jeho pokus nakonec vyplaval jen těsně mimo pravou tyč. Rachůnek ale zasáhl, na puk si sáhl zřejmě vyrážečkou.
     
    36:48
    Jakub Čížek jel proti poslednímu brněnskému obránci. Zpoza něj pak vystřelil na vzdálenější tyč. Rachůnek měl co dělat, aby kotouč lapil, nakonec ho však někde v prostoru mezi rukou a tělem udržel.
     
    38:21
    Kometa se přesunula do útočného pásma, kde sice musela zprvu o kotouč bojovat, pak se ale osmělila, zakombinovala a pálila. Dominik Ludvík byl ale přesně tam, kde potřeboval, a zapisuje si jistý zákrok, po kterém se bude vhazovat.
     
    39:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Důležitá branka pro domácí tým! Vojtěch Krcho vyslal do útoku MATOUŠE MASOPUSTA, který si najel před branku, kotouč přehodil na bekhend a skóroval. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhých dvacet minut. Kometa si vytvořila již tříbrankový náskok, o který alep řišla necelou minutu před odchodem do kabin, když se trefil Matouš Masopust. Ten tak vytvořil naději pro Motor směrem do třetí periody.

    Ta začne zhruba v 17:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:33
    Motor si v prvních minutách poslední dvacetiminutovky vytvořil poměrně solidní tlak. Hned dvakrát páliil od modré čáry Vojtěch Doktor. Oba jeho pokus byly velmi dobré, ten druhý už Rachůnek zkrotil napoprvé a zařídil vhazování po své levici.
     
    42:51
    Českobudějovičtí hokeijsté se zkraje periody stále drží na kotouči, Kometě ho v posledních okamžicích moc nepůjčují. Nyní se domácí snaží usadit v pásmu.
     
    44:05
    Matěj Svoboda unikl domácí obraně. Díky své rychlosti se dostal až za posledního obránce a natlačil se před branku. Kotouč mu ale v nepravý čas utekl z čepele a nemohl tak zakončovat.
     
    45:15
    Jeden z brněnských útočníků se znovu hnal do samostatné akce. Tentokrát jej ale Václav Svach dobře dobruslil a ještě stihl kotouč vypíchnout. Ani v tomto případě tedy nedošlo k ohrožení Ludvíkovy branky.
     
    46:10
    Dominik Vašíček měl právě na holi pátou branku! V mezikruží měl volnou cestu k brance, mohl pálit a také tak udělal. Mířil do horních pater branky, ovšem nepřesně. Kotouč horní tyč těsně přelétl.
     
    47:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., hákování).
     
    47:45
    Vojtěch Doktor si sjel zhruba na vrchol kruhu, kam dostal dobrou přihrávku. Jeho následný pokus byl velmi tvrdý a Rachůnek měl co dělat, aby jej udržel před brankovou čárou. To se mu nicméně nakonec vyvedlo.
     
    48:43
    Jeden z hostujících hráčů předvedl v útočném pásmu parádní stahovačku, díky které se dostal do střelecké pozice. Ta sice byla trochu těžší, neboť hostující hráč střílel z úhlu, přesto vyslal zajímavý projektil. Ten se otřel o boční síťku a skončil mimo branku.
     
    51:31
    V uplynulých minutách se toho na ledové ploše moc nedělo. Ani jeden z týmů se na delší dobu nedostal do pásma a nevyprodukoval žádnou ze střel, jež by stála za zmínku.
     
    52:54
    Jakub Čížek nabral velkou rychlost a dojel si pro kotouč. Ten pak udržel před dotírajícím soupeřem a poslal ho na modrou čáru, odkud jeden z obránců vyslal střelu, která se zastavila o pravý Rachůnkův beton.
     
    53:45
    Vojtěch Krcho dostal zajímavou přihrávku přímo před branku. Zkusil štěstí z první, což ale úspěch nepřineslo. Rachůnek se stačil přemístit a střelu domácího útočníka vychytal.
     
    55:28
    Vojtěch Krcho mohl opět skórovat! Tentokrát si najel v rychlosti až před branku a rychlou střelou zamířil bohužel pro něj jen nad horní tyčku.
     
    56:43
    František Schwartz se ocitl v podobné pozici jako před chvílí jeho kolega. I jeho pokus ale směřuje nad horní tyč. Domácí útočník zřejmě mířil do vzdálenějšího růžku, Rachůnka k zákroku ale také nepřinutil.
     
    57:29
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., podrážení).
     
    58:23
    Brněnská kombinace zatím přinutila Dominika Ludvíka k jednomu zákroku. Poté se hostujcí hráči sice drželi v pásmu ke střeleckému pokusu se však nedostali. Motor se pak poprvé v oslabení dokázal osvobodit.
     
    58:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., podrážení).
     
    59:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je pro dnešek rozhodnuto. Kometa proměňuje také přesilovku pět na tři. Vašíček poslal přihrávku na MATĚJE SVOBODU, a ten zakončil nekompromisně. Asistence: Dominik Vašíček, Michal Kunc.
     
    Konec zápasu. (18:00:51)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 8. Najman (Krcho), 40. Masopust (Krcho) – 15. Vašíček (Malý), 17. Kowalczyk (Svoboda, Malý), 23. Malý (Kowalczyk), 32. Kunc, 60. Svoboda (Vašíček, Kunc)


    HC Motor České Budějovice: Ludvík (Dvořák) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Pigl, Hrubec, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Holemý, Furch, Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Stránský, Malý, Martiška, Vašíček, Kunc
    bahis siteleri