Tisková konference k MS v nohejbalu 2020 (kon.)
konec
Tisková konference k MS v nohejbalu 2020

Čtvrtek 24.10.2019, 10:05Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (10:32:29)
     
    Kleník o vstupenkach: Ty se letos začnou prodávat velmi brzo, ale počítá se už s prosincem. Prodej se tradičně velmi rychle akceleroval a věřím, že vzhledem k Praze bude zájem obrovský. Snad docílíme toho, aby bylo velmi rychle vyprodáno.
     
    Kleník na závěr: Nohejbal je chloubou české země. Hráči jsou amatéři, ale každý se tím dokáže bavit. Je velmi atraktivní se na něj naživo koukat. Sport se posunul do velkých dimenzí a co se týká nároků na fyzičku nebo dovednosti, už si nezadá s jinými sporty.
     
    Aktuální informace jsou k dispozici na webu www.msnohejbal.cz.
     
    Očekávaná návštěvnost v průběhu turnaje se pohybuje okolo deseti tisíc diváků, v TV se tentokrát očekává sledovanost okolo 500 tisíc diváků.
     
    Ondřej Vít o návštěvě: určitě bych chtěl ještě jako divák nebo hráč zažít dobrou atmosféru. Praha je o krůček blíže. Bude tu velká divácká návštěva a věřím, že tenhle krok nebude poslední.
     
    Kleník: Trvalo to poměrně dlouho, ale jsme rádi, že se to povedlo poměrně rychle zrealizovat. Logo symbolizuje všechno. Pan Skála nám navrhl nové logo svazu a určitě body a křivky se zde prolínají. Je zde určitá kontinuita.
     
    Kleník: Chtěli jsme v roce 2020 udělat MS v Česku a v Praze a jsme rádi, že jsme našli výborný prostor v rámci O2 Universum. Na míčové sporty je to skvělé místo s kapacitou okolo čtyř tisíc. Navíc je to v Praze, kde budeme šampionát pořádat poprvé. Začínáme akorát včas s informacemi.
     
    Počty diváků na minulém MS: 3000 – finálový den, 8067 celkem. Až 440 tisíc lidí sledovalo šampionát v televizi.
     
    Nestával: MS je úžasná věc. Když jsem byl malý kluk, tak jsem jezdíval do jediného tréninkového střediska do Třeboně, kde jsme hrávali nohejbal. Je to náročný sport, který ukáže, jak se člověk dokáže poradit s technikou. Kdo umí nohejbal, umí vlastně všechny míčové sporty. Na MS vezmu své kamarády a všechny kolem. Pro nás to bude jedna etapa, kdy bychom mohli dovršit relativně úspěšná poslední léta. Nohejbal je pro Botas klíč. Hraje v tom světová špička a my se vlastně takto v jediném takovém sportu dostali takto nahoru. Spolupracujeme i s lyžaři, ale nikdy jsme dosud nebyli tak nahoře.
     
    František Nestával (Botas): V roce 2016 jsme seděli s panem Kleníkem a nervovali jsme se, kolik toho vyhrajeme. Byla zde i úžasná atmosféra a pro MS jsme připravili kolekci pro profíky, aby měli to nejlepší k úspěšné reprezentaci. Pokud jde o MS v příštím roce, také něco připravujeme, ale zatím kvůli překvapení neřeknu co. Samozřejmě celá naše firma doufá, že naši chlapi budou zase nahoře a budou atakovat medaile.
     
    Ondřej Vít o dalších soupeřích kromě Slováků: Nebezpeční jsou čím dál tím více Rumunsku. Jinak první šestka víceméně odpovídá, postupně se zlepšili ale také Jižní Korejci.
     
    Ondřej Vít: Vždycky je těžké obhajovat titul mistrů světa. Já jsem si myslel, že nás v historické tabulce Slováci válcují, ale jsem rád, že tomu tak není. Tento sport děláme po práci a udržovat se ve špičce není tak jednoduché.
     
    David Svoboda: Jsem z několika bráchů a nohejbal jsme spolu často hráli. Moc se těším na to, že poprvé uvidím mistrovství světa doma v Praze. Těším se na všechny profíky. Je mi vždycky ctí, když se mohu stát ambasadorem sportovního podniku. Rád vždy podpořím a zpropaguji nějakou akci. K nohejbalu mám i jako pětibojař osobní vztah.
     
    Kleník pokračuje: ČR byla nejčastějším hostitelem světového šampionátu. Tento sport je u nás velmi oblíben. Každé čtyři roky bychom chtěli české veřejnosti připomenout, že zde nohejbal má své pevné místo. Je tu jednoznačně nejvíce fanoušků z celého světa. Jsme dá se říci kolébkou tohoto sportu.
     
    V posledních letech se nohejbal hodně rozvíjí hlavně ve Španělsku a Itálii.
     
    Kleník: Největší boom byl úplně na začátku v 90. letech po pádu železné opony. My jsme se mohli zapojit do světového hnutí. Tady vidím první velký hlad po nohejbale. Pak se zase pomaličku posouváme a dostáváme výš a výš.
     
    Kamil Kleník: V roce 2020 chceme udělat nohejbal v Praze hodně populární. Vlastně tu nikdy nebyl a předpokládáme, že účast zde bude rekordní. Účast zemí postupně stoupala, a to až ke dvacítce. Pevně věřím, že v Praze se dostaneme až na číslo 24. Odvíjí se to podle toho, jak má kdo zaplacený členské příspěvky.
     
    Další světový šampionát se pak uskuteční v Praze 18. – 20. listopadu.
     
    Všichni účastníci už dorazili na svá místa, tisková konference může začít.

    Radek Barkman

    thejrc.org