Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:0 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:1 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 25.10.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:38:15)
     
    Střely na branku: 28 – 38
     
    Je dobojováno. Hosté sice své vedení ztratili a došlo na prodloužení, v něm ale v jeho druhé minutě rozhodl o bonusovém bodu navíc Jakub Petružálek. Verva si tak z ledu Kladna odveze dva body, domácí celek se musí smířit s bodem jedním.
     
    Konec zápasu.
    61:28 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:3
     
    61:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Martin Hanzl nahodil puk před domácí branku, kde si ho sebral JAKUB PETRUŽÁLEK, obešel Denise Godlu a poslal kotouč kolem jeho levého betonu do jeho branky – 2:3. Bonusový bod navíc tak získává hostující Verva Litvínov. Asistence: Martin Hanzl.
     
    60:22
    Austin zastavil Františka Lukeše, který si to namířil před domácí branku. Na druhé straně Brady Austin z levé strany přestřelil litvínovskou branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Oddechový čas si vybírá lavička Litvínova.
     
    59:41
    Obrovská šance hostů, František Lukeš měl na holi vedoucí branku. Před ním totiž zívala odkrytá klec, kterou ale zkušený útočník Litvínova z bekhendu netrefil, protože mu kotouč sjel z čepele.
     
    58:57
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže domácí brance.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 589 diváků.
     
    58:07
    Richard Jarůšek střílel skrze obranu Kladna, jeho nepříjemnou střelu pak likvidoval Denis Godla společně s obranou Rytířů.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:19
    Zelingerovu ránu srazila obrana Litvínova do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    56:41
    Patrik Machač si sjel do blízkosti branky Litvínova, ale neohrozil ho. Na opačné straně si pak najel před branku Jan Myšák, který poslal puk na Marka Baránka, jenž svižnou ránou nechal vyniknout Godlu.
     
    55:23
    Tomáš Pavelka má kotouč na své holi a zakládá další hostující akci. Připraven v pásmu byl Jarůšek, ale skrze obranu domácích se mu nepovedlo přihrát puk před branku.
     
    54:42
    Viktor Hübl nepovedenou stahovačkou přišel o puk, ale domácí se pak před hostující klec nedostali.
    52:15 David STACH - 2:2
     
    52:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Na kladenském stadionu je opět vyrovnáno. K odraženému kotouči se na pravé straně dostal DAVID STACH a jeho prudká střela pak končí za Honzíkovými zády – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
     
    52:08
    Jakub Hajný získal na ose hřiště puk a z dálky vyslal pozdrav na Honzíka, který neměl větší problém dostat kotouč do své moci. Hra je přerušena a následuje ještě komerční přestávka.
     
    50:16
    Litvínov je v plném počtu.
     
    50:02
    David Štich vyhodil puk daleko od své branky a tohle oslabení už hosté zvládnou.
     
    49:26
    Litvínovští se dostali ke kotouči a poslali ho daleko od své branky. Dokonce se pak hnali za pukem do útočného pásma, tam ji ho však vzali domácí hokejisté.
     
    49:13
    Brandon Nash pálil na branku Davida Honzíka, ten proti němu zakročil a dostal puk pod kontrolu. Poté je hra přerušena.
     
    48:40
    Hosté nyní budou čelit tlaku Kladna, to hraje přesilovku a prahne po vyrovnání. Jágr už operuje před Honzíkem, ten zatím pozorný.
     
    48:16
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., držení).
     
    47:41
    Melka nezpracoval skákavý kotouč od Hajného a před Honzíkem tak nemohl zakončit.
     
    46:40
    A znovu Richard Jarůšek, ten vystřelil z prostoru mezi kruhy a pohotový semafor vytasil Denis Godla, jenž jeho pokus zneškodnil.
     
    46:08
    Richard Jarůšek nechal puk za sebou pro Tomáše Pavelku, který poté okamžitě vystřelil, jeho pokus ale kryje Denis Godla.
     
    46:05
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    45:51
    Lukáš Válek se protlačil až před branku domácích, kotouč ale do své moci získal Denis Godla, přikryl ho pod lapačku a přerušil hru.
     
    44:24
    Lukáš Valský špatně zpracoval kotouč a nedostal se tak ke střele před hostující brankou. Poté si puk vzala obrana Litvínova a míří s ním na opačnou stranu.
     
    42:44
    Nyní dostali z obranného pásma puk do neutrální zóny hosté a vymanili se tak ze souvislého tlaku Kladna.
     
    42:10
    Jakub Strnad se na pravém kruhu obtočil kolem Lukáše Doudery a vyslal střelu na Honzíka, který však jeho pokus kryje holí.
     
    41:43
    Další slibně se rozvíjející akci domácích zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    40:55
    František Lukeš vybojoval puk a hned se dostal před domácí branku. Před Godlou však nevystřelil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 21 – 28
     
    Také druhá část hry je za námi. Ta patřila hostům. V sedmadvacáté minutě totiž během devatenácti vteřin skórovali a otočili zápas na svou stranu. Nejprve se mezi tři tyče trefil Adam Jánošík, hned po vhazování pak poslal puk do domácí sítě Jan Myšák. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Jakub Strnad se v závěru druhé třetiny dostal k zajímavé střele, po které ale není vyrovnáno. Hosté tak udrželi svůj těsný náskok a podruhé do kabin se jim půjde lépe.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:59
    Viktor Hübl odebral kotouč Jaromíru Jágrovi, který se před chvílí vrátil do hry a šel dopředu. Ale nakonec se nedostal k žádnému pokusu.
     
    37:44
    Nash poslal příliš dlouhou přihrávku na spoluhráče a ten ji tak nezachytil. Následně pak se domácí dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Denise Godlu.
     
    36:46
    Heltovu střelu chtěl dorážet Michal Trávníček, ale nakonec se mu to nepovedlo. Verva nadále operuje před brankou Denise Godly.
     
    36:10
    Jan Ščotka se snažil projít dopředu, na záda mu ale dýchal Melka a ten poté dostal kotouč do své moci. Kladno tak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    35:05
    Denis Godla musel hasit nebezpečí v podobě střely Filipa Helta. Poté přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    34:16
    V rohu kluziště nyní právě Jaromír Jágr zůstal na ledové ploše a těžko se zvedá. Doufejme, že to není nic vážného a bude v pořádku. Nyní už odjíždí na střídačku.
     
    34:11
    Jaromír Jágr poslal do předbrankového prostoru přihrávku, kterou však poté nezužitkoval Ladislav Zikmund. Domácí se tak k vyrovnání opět nedostali.
     
    32:58
    Richard Jarůšek se natlačil do útočného pásma, ale ke střele před Godlou se nedostal.
     
    32:20
    Na druhé straně se do úniku dostal František Gerhát, ale také jeho pokus zneškodnil pozorný Denis Godla. Poté je hra přerušena a následuje také komerční přestávka.
     
    31:59
    Martin Réway byl u zrodu obrovské šance a měl tak na holi vyrovnání. Ten pohotovou střelou nechal vyniknout Honzíka, který zasáhl svojí maskou a zabránil tak velké domácí šanci!
     
    30:56
    David Stach vyslal ránu na Honzíka, ale ten si s ní poradil. Rychle tak jdou na druhou stranu hosté, kteří se přemisťují před Godlovu klec.
     
    29:40
    André Lakos nahodil od modré čáry puk před branku Litvínova, ale nikdo z domácích ho poté před ním netečoval. Nicméně Kladenští stále operují před brankou Davida Honzíka.
     
    28:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:14
    A najednou má zápas úplně jiné grády. Hosté tlačí soupeře před jeho brankou a domácí jsou nyní týmem, který musí dotahovat ztrátu.
    26:41 Jan MYŠÁK - 1:2
     
    26:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to přišlo velmi rychle a nyní už hosté dokonce vedou. Lukáš Kašpar poslal na Godlu puk, který ho vypíchl, ale pouze před sebe. JAN MYŠÁK pak zblízka domácího brankáře prostřelil a otáčí tak zápas na litvínovskou stranu – 1:2. Asistence: Lukáš Kašpar a František Gerhát.
    26:22 Adam JÁNOŠÍK - 1:1
     
    26:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest. Hosté se dočkali a slaví dnešní první přesnou trefu. Válek pálil z dálky, puk se odrazil na levou stranu, kde ho za Godlova záda poslal ADAM JÁNOŠÍK – 1:1. Asistence: Lukáš Válek a David Štich.
     
    25:47
    Hosté se pokusili o další akci před domácí brankou, Denis Godla však mezi třemi tyčemi opět zakročil a podržel svůj tým.
     
    24:03
    Jakub Hajný nabral rychlost, dostal se za obranu soupeře a těsně před Davidem Honzíkem zakončil, jeho velká šance ale končí na pozorném brankáři Litvínova.
     
    23:12
    František Lukeš netradičně střílel od modré čáry, ale znovu se mezi domácími tyčemi předvedl Denis Godla, který jeho pokus pohotově chytá.
     
    22:39
    Tomáš Pavelka nahodil puk před branku Kladna. Tam ho ale sebral Michal Barinka a dostal ho mimo ohrožení Godlovy brány.
     
    21:52
    Valský dostal zpětnou přihrávku od Kauta a poté vystřelil, ale proti byl obranný zákrok hostujícího Lukáše Doudery.
     
    21:26
    Jakub Petružálek vyslal na Godlu tvrdou ránu, kterou ale brankář Kladna chytá. Následně pak jdou do útoku zase domácí hokejisté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 11
     
    První třetina je za námi. Ta začala velmi svižně na obou stranách, oba gólmani však byli mezi třemi tyčemi pozorní. Pak ale přišla čtrnáctá minuta a využitá přesilová hra. Réway poslal puk na pravý kruh pro Jaromíra Jágra, který poté svou typickou střelou nedal Honzíkovi šanci. Jágr poté gestem smekl před Réwayovou přihrávkou. Hosté se snažili o vyrovnání, nepomohla jim k tomu ale ani dvojnásobná přesilová hra. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:55.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Patnáct vteřin před vypršením první periody se ještě vhazuje po levé ruce Davida Honzíka. Už to ale spíše vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    19:32
    Hosté se natlačili před branku soupeře, Lukáš Válek se málem dostával těsně před Godlou ke střele, ale nakonec mu tento úmysl nevyšel.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:10
    Kladno se ubránilo a už je v plném počtu.
     
    18:01
    Richard Jarůšek po neúspěšné střele Myšáka střílel z levé strany, jeho dorážka však skončila na pozorném Denisi Godlovi.
     
    16:46
    Domácí jsou už ve čtyřech hráčích. Pokračuje tak litvínovská už klasická početní výhoda.
     
    16:41
    Střelu hostů srazil Godla do bezpečí a domácí se poté okamžitě osvobozují.
     
    16:10
    Litvínov si zahraje přesilovku pět na tři, která může trvat čtyřiatřicet vteřin. Uvidíme, zda ji hosté využijí a srovnají stav.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., hákování).
     
    15:39
    Kašpar nahodil puk před kladenskou branku, poté střílel Viktor Hübl, ale jeho pokus končí mimo tři tyče. Následně pak odcházejí oba celky střídat.
     
    15:01
    Domácí špatně střídali a dostali trest. Hosté si tak zahrají další přesilovou hru, ve které se pokusí o srovnání pro ně zatím nepříznivého stavu.
     
    14:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Martin Réway.
    13:14 Jaromír JÁGR - 1:0
     
    13:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Martin Réway našel přihrávkou na pravém kruhu volného JAROMÍRA JÁGRA, který poté svižnou ranou propálil Davida Honzíka – 1:0. Matador domácího týmu tak ukazuje, že branky střílet doopravdy umí. Asistence: Martin Réway a Brady Austin.
     
    12:24
    Lukáš Kašpar se ve vlastním oslabení dostal do šance, Godla ale proti jeho střele uspěl. Hosté alespoň pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    12:18
    Honzík neudržel puk ve výstroji, toho si všiml Ladislav Zikmund a ještě před brankou hostů dorážel, ale fantasticky nastavil lapačku Honzík a podržel svůj tým.
     
    11:48
    Domácí mají k dispozici další přesilovou hru, Doudera vyhodil puk mimo led a dostal dvě minuty. Dá se očekávat, že Rytíři znovu zatlačí Litvínov.
     
    11:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    11:16
    Hra plyne velmi rychle, hraje se oboustranný útočný hokej, zatím tomu chybí přesnější zakončení. Oba gólmani jsou zatím mezi třemi tyčemi bezchybní.
     
    10:21
    Adam Jánošík dostal puk do útočného pásma, poslal ho Jurčíkovi a proti jeho pohotové střele pak zakročil Denis Godla.
     
    09:44
    Agilní Jarůšek byl u zrodu další akce, ale tentokráte mu nikdo ze spoluhráčů do útočného pásma nenajel a poté si už puk sebrala obrana kladenských Rytířů.
     
    09:09
    Richard Jarůšek natáhl puk před branku domácích, poté poslal přihrávku spoluhráči, ten ale na kotouč nedosáhl. Rázem tak končí další slibně se rozvíjející hostující akce.
     
    08:34
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:15
    Petružálek protečoval puk k zadnímu mantinelu, ale nikoho ze spoluhráčů tam neměl. Kladenští pak otočili hru na opačnou stranu.
     
    07:01
    Lakos je na ledě a domácí hráči také zvládli oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    06:15
    Tomáš Pavelka pálil od modré čáry a pohotově zakročil Denis Godla, který puk poslal do ochranné sítě. Hra je pozastavena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    05:44
    Ovšem Kladno se dostalo ke kotouči a poslalo ho až před branku Davida Honzíka. Hosté tak zakládají další akci od jeho branky.
     
    05:20
    Litvínovští si také zahrají přesilovku, nyní jsou už v domácím pásmu a snaží se ohrozit Denise Godlu.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min., podrážení).
     
    04:21
    Viktor Hübl se dostal do dobré střelecké pozice a proti němu vytasil zákrok Denis Godla. Také hosté si už zapsali velkou šanci na své konto.
     
    03:43
    David Honzík znovu musel být ve svém brankovišti pozorný, zblízka se pokoušel zakončit Tomáš Redlich, ale i s touto situací si hostující brankář poradil.
     
    02:31
    Lukáš Doudera napřáhl na modré čáře a jeho střela orazítkovala zadní mantinel. Na druhé straně se do akce dostali zase domácí. Réway našel Kauta, jenž pohotovou střelou nezakončil přesně.
     
    02:13
    Litvínov přečkal své první oslabení bez úhony, ale byl pod velkým tlakem. Nyní si tak mohou hosté oddychnout.
     
    01:48
    Krásně sehraná kombinace domácích. Jágr hledal spoluhráče na levé straně, který okamžitě vystřelil, ale kotouč končí jen těsně vedle litvínovské klece!
     
    00:45
    Jágr si převzal za litvínovskou brankou puk a poslal ho k modré čáře. Poté Nash nahodil puk před branku Honzíka, ale Zikmund ho nepřesně tečoval.
     
    00:26
    Ladislav Zikmund si sjel do prostoru mezi kruhy, jeho následný pokus však končí na pozorném Honzíkovi, jenž jeho střelu ukryl a poté přerušil hru.
     
    00:13
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podrážení).
     
    00:13
    Domácí se hned dostali do útočné akce, v obranném pásmu Litvínova však fauloval Hübl a bude se poprvé vylučovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut (A), Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Hajný, Melka, O'Donnell – Š. Bláha.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – T. Pavelka, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Helt, Jurčík – Zygmunt.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Pešek, Malý.
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se spolu naposledy v rámci sezóny utkaly v letech 2013/2014 a v tomto ročníku pak Kladno sestoupilo do druhé nejvyšší soutěže, dnešní Chance ligy. Třikrát se z výhry radovalo Kladno, jednou pak i Litvínov. Oba celky ale mají ještě v živé paměti loňskou baráž, kde se nakonec Litvínov udržel a pokračuje dále v extralize a během ní se utkaly čtyřikrát a pouze jednou Verva dovolila Rytířům uspět.

    Sezóna 2013/2014

    Kladno – Litvínov 3:2
    Litvínov – Kladno 5:2
    Kladno – Litvínov 2:0
    Litvínov – Kladno 2:3

    Baráž 2018

    Kladno – Litvínov 1:2
    Litvínov – Kladno 1:2
    Kladno – Litvínov 1:3
    Litvínov – Kladno 5:2
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce zatím nacházejí na nelichotivém předposledním místě. Jsou třináctí před posledním Zlínem a na svém kontě mají jedenáct bodů. Třikrát se radovali z výhry a devětkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po výhře doma nad Zlínem pak Verva bodovala s pražskou Spartou, když urvala bod po prohře v prodloužení. Pak ale přišly další dvě prohry. Nejprve ve Vítkovicích a poté na vlastním ledě, kde na Olomouc Litvínovští nestačili a po boji padli těsně 3:4. S výsledky vedení Vervy nebylo spokojeno a zatím do listopadu ulovilo do obrany velkou posilu. Tomáš Pavelka se totiž vrací do míst, kde to dobře zná. Z Litvínova totiž přestoupil v roce 2017 do Sparty. Naopak byl ze sestavy sesazen obránce Karel Kubát. Uvidíme, zda tento impuls bude přínosem.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 8 bodů (4+4)
    Jakub Petružálek – 8 bodů (3+5)
    Martin Hanzl – 7 bodů (4+3)
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté se po návratu do tuzemské nejvyšší soutěže oklepávali čtyři zápasy, ve kterých prohráli. Ovšem poté přišly tři výhry za sebou nad Zlínem, Olomoucí a Libercem a v posledních třech duelech získali Rytíři tři body po skalpu Plzně, s Mladou Boleslaví a Brnem prohráli. Pomalu tak začali bodovat a ze dna tabulky se dostali na prozatímní dvanáctou pozici. Na svém kontě mají dvanáct bodů za čtyři výhry a sedm proher. Za sebou nechávají Litvínov a Zlín. Cílem Kladna je extraligu udržet a sbírat bod po bodu, aby se Rytíři dokázali dostat o nějaký ten stupínek výše. Dnes však narazí na litvínovskou Vervu, která usiluje o to samé a také se chce ze dna tabulky dostat výše.

    Nejproduktivnější hráči

    Jaromír Jágr – 10 bodů (7+4)
    David Stach – 11 bodů (4+7)
    Brady Austin – 9 bodů (4+5)
     
    Hezký páteční večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu třinácté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Rytíři Kladno a HC VERVA Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Jágr (Réway, Austin), 53. Stach – 27. Jánošík (Válek, Štich), 27. Myšák (Kašpar, Gerhát), 62. Petružálek


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Lakos, Barinka, Romančík – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut (A), Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Hajný, Melka, O'Donnell – Š. Bláha.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – T. Pavelka, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Helt, Jurčík – Zygmunt.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Pešek, Malý

    Diváci: 4 589
    thejrc.org