Villarreal – Alavés 4:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
4:1 (1:0)
Deportivo Alavés
Pátek 25.10.2019, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Villarreal splnil roli favorita, se loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:57:12)
     
    Předvedená hra především ve druhém poločase neodpovídá konečnému výsledku, který je pro Alavés hodně krutý. Villarreal splnil předzápasové předpoklady a zapsal tři body do tabulky. Ve druhé části žlutá ponorka proměnila téměř každou šanci, kterou měla a navyšovala své vedení. Naopak Deportivo oproti první pětačtyřicetiminutovce zlepšilo pohyb a bylo odvážnější. Bohužel pro hosty druhý branka nebyla pro ofsajd uznána, a tak přišel krutý trest.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Gerard Moreno rychle přelil hru na útočnou polovinu, kde adresoval přihrávku na střed. Santi Cazorla pak míč poslal na pravou stranu šestnáctky, odkud po zemi zakončil Samuel Chukwueze, jehož pokus zastavil nohou brankář.
     
    90+4
    Střetnutí se už pouze dohrává, jelikož o osudu zápasu je rozhodnuto. Oba celky čekají z povinnosti na konečný hvizd.
     
    90+1
    Villarreal právě vstřelil branku!
    K přímému kopu se postavil JAVIER ONTIVEROS, jehož pokus se otřel o hlavu jednoho z hráčů ve zdi a zamířil přesně pod břevno. Fernando Pacheco už nemohl reagovat, protože byl v pohybu do strany. Průběžný stav je pro Alavés velmi krutý a neodpovídá předvedené hře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Těsně za šestnáctkou si balon zasekl Samuel Chukwueze, který se už chystal ke střele, ale byl faulován. Villarreal bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
     
    89
    Hostující mužstvo vybojovalo faul na levé straně hrací plochy. Přímý kop byl rozehrán centrem do šestnáctky, kde se k hlavičce probojoval Lisandro Magallán, jehož pokus mířil vysoko nad břevno.
     
    87
    Deportivo Alavés sice drží balon, ale je s ním daleko od soupeřovy branky. Villarreal už jen čeká na konečný hvizd a brání se v hlubokém bloku.
     
    85
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Javier Ontiveros.
     
    84
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Opět se žlutá ponorka rychle přesunula před šestnáctku soupeře a potřetí v duelu se raduje! Santi Cazorla přihrál na zadní tyč, kde celou akci zavíral GERARD MORENO. Jeho pokus po zemi zamířil do pravého spodního rohu branky. Asistence: Santi Cazorla.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Martín, přichází John Guidetti.
     
    83
    Villarreal sice vsítil branku, která pro ofsajd nemůže platit. Santi Cazorla poslal pas před branku, kam si naběhl Gerard Moreno, jenž poslal míč hlavou do branky, ale ještě předtím byl v těsném ofsajdu.
     
    83
    Domácí celek se znovu velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, kde si vynutil faul. Volný kop za malou chvilku rozehraje Santi Cazorla.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. To je také čas, který Deportivu zbývá k vyválčení bodu. Hostující celek na něj díky druhému poločasu rozhodně má.
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Manu Trigueros.
     
    78
    Domácí běželi do přečíslení, které se snažil využít Karl Toko Ekambi. Domácí útočník obešel prvního soupeře, jenž se vrátil, ale poté byl zbaven míče.

    Michal Luxa

    Branky: 13. Toko Ekambi (G. Moreno), 66. Toko Ekambi (Moisés Gómez), 84. G. Moreno (Cazorla), 90+1. Ontiveros – 50. Lucas Pérez

    Karty:   77. Francisco Torres (VLR) – 23. Joselu (DAL), 65. Magallán (DAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:10.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Iborra – Anguissa (61. Chukwueze), Cazorla, Moisés Gómez (79. Trigueros) – G. Moreno, Toko Ekambi (85. Ontiveros).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Ra. Funes Mori, Quintilla, Chukwueze, Trigueros, Ontiveros, Bacca.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín (84. Guidetti), Laguardia, Magallán, R. Duarte – Aleix Vidal (70. Sainz Gallo), García (C), Wakaso, Rioja (67. Burke) – Lucas Pérez, Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Tachi, D. Torres, Pons, Burke, Guidetti, Sainz Gallo.

    Rozhodčí: D. Medié – J. Barranco, J. Méndez
    thejrc.org