Vladivostok – Soči 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 0:3 (kon.) | Minsk – Riga 1:2 (kon.)
Omsk – Kunlun 0:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Dinamo Riga
Pátek 25.10.2019, 18:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný páteční podvečer, vítám všechny příznivce ledního hokeje. Kontinentální hokejová liga pokračuje další várkou zápasů a my se společně zaměříme na utkání Dinama Minsk, které před domácím publikem přivítá Rigu.
     
    Dinamo Riga je po dvaceti odehraných zápasech vůbec nejhorším týmem soutěže. Po mizerném startu, kdy lotyšský tým prohrál hned osm duelů v řadě se ale začíná bodově prosazovat. V nadupaném kalendáři dokázala Riga v říjnu hned třikrát zvítězit v základní hrací době. Na domácí půdě překonala Minsk, dvakrát poté přehrála i Traktor Čeljabinsk. Naposledy právě ve středu, kdy výsledek 2:0 určily góly Darzinše a Meija.

    Ani běloruský tým si nevede v úvodu nového ročníku skvěle. Na tři těsné porážky v samém startu ligy zareagovalo Dinamo povedenější částí na domácím ledě, ale v poslední době už se vše vrátilo do vyjetých kolejí. V duelech proti Kazani, Rize, Jokeritu ani Viťazu si Minsk nepřipsal jediný bod. Naposledy Bělorusové natáhli svou nelichotivou bilanci šesti porážek v řadě proti Barysu. Domácí poslal sice v polovině zápasu do vedení Paré, ale ještě ve druhé třetiny srovnal krok Petuchov. V samostatných nájezdech si poté vedli o poznání lépe hosté.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    09.10. 2019 Riga – Minsk 3:2
    24.08. 2019 Riga – Minsk 3:1
    15.02. 2019 Riga – Minsk 3:1
    02.02. 2019 Minsk – Riga 3:1
    24.01. 2019 Riga - Minsk 3:2
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (RIG)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Enroth (Tolopilo) – Gragnani, Jerjomenko, Jevenko, Gotovec, Znacharenko, Pavlovič, Kryskin, Denisov – Spooner, Shore, Prince – Paré, Děmkov, A. Kosticyn – An. Stěpanov, Kovyršin, Martynov – Dadonov, Kitarov, Kogaljov.

    Dinamo Riga: Salák (Treťjak) – Bartulis, Ališauskas, Marshall, Mamčics, Sotnieks, Berglund, Balinskis – McMillan, M. Redlihs, Darzinš – Berzinš, Meija, Ashton – Lipsbergs, Pavlovs, Džerinš – Batna, Gillies, Marenis – Trastašenkovs..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:20
    Domácí se ihned po úvodním vhazování vrhli do útoku. Spoonerovo nahození musel vyrážečkou poslat mimo kluziště Salák.
     
    1:11
    Úvod patří jednoznačně Minsku. Také Paré zkoušel překvapit Saláka prudkou ránou z úhlu, ale český gólman utěsnil prostor u své tyče.
     
    2:04
    Po vhazování před Salákem se puku ujal Martynov. Hosté se ale dokázali osvobodit vyhozením na Enrotha. Následně se ale Minsk opět rychle přesunul do útočné třetiny.
     
    3:32
    Riga sice ve třech napadala rozehrávku domácího celku, ale ke kotouči se nedostala. Naopak prostor měl na levém křídle Shane Prince, ale kolem Marshalla se ke střele neuvolnil.
     
    4:06
    Dlouhá pasáž bez přerušení pokračuje. Před Salákem se cpal k teči Drew Shore, ale nakonec mu puk hokejku jen přeskočil a český gólman zasahovat nemusel.
     
    4:59
    V nadějném postavení byl Shane Prince. Už už to vypadalo, že bude zakončovat do odkryté branky, ale nakonec mu puk přeskočil hůl.
     
    5:33
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nápor domácího týmu v úvodu zápasu má gólové vyústění! Při nahození z pravé strany ještě Saláka zachránila branková konstrukce. Následně se ale k dorážce dostal zcela volný JEVGENIJ KOVYRŠIN, který už neměl problém umístit puk do zcela prázdné branky.
    5:33 Jevgenij KOVYRŠIN - 1:0
     
    5:33
    Hlavní rozhodčí se byl ještě poradit u videa, ale nakonec po konzultaci se svými kolegy úvodní branku uznal.
     
    6:48
    Nápor domácího týmu pokračuje i po první brance. S Děmkovem si najížděl do volného prostoru Kosticyn, ale než se stačil zorientovat před Salákem, tak mu puk odpálil McMillan.
     
    7:58
    Běloruský tým stále nepouští soupeře k puku. Shore byl v nadějné rychlosti, ale s pukem u hokejky nedokázal proskočit před Saláka.
     
    8:26
    Také Jhonas Enroth se zapojil do hry. Lehké nahození sklepl vyrážečkou do rohu kluziště, kde poté mohl pokračovat ve hře Marc-Andre Gragnani.
     
    9:18
    Se Stěpanovem bojoval u mantinelu McMillan, dále byl u puku i Pavlovič, který ale zvolil zpětnou přihrávku na svého kolegu z obrany Znacharenka.
     
    10:00
    Po mizerné rozehrávce Marshall se dostal do nadějného postavení před Salákem Kosticyn, ale s poskakujícím pukem nemohl dále pálit.
     
    11:05
    Pod tlakem při rozehrávce byl i Nerijus Ališauskas. Nakonec ale dokázal kotouč prostrčit alespoň do středního pásma.
     
    12:36
    Středem si to namířil na Saláka Drew Shore. Člen první formance se ale neprosadil přes hokejku skvěle postaveného Oskarse Bartulise.
     
    12:59
    Před českým gólmanem bylo opět pořádně horko. S Děmkovem se ale stačil stáhnout do obranné pozice Marshall.
     
    12:59
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Znacharenko – 2 min., naražení zezadu).
     
    13:45
    Riga vstoupila do přesilové hry ve velkém tempu. Enroth se musel ohánět před brankovištěm. Hosté se však ke střele neprotlačili.
     
    14:12
    Naopak do kontru mohl jít po levém kraji Kirill Gotovec. Hosté se museli osvobodit po náporu domácích jen zakázaným uvolněním.
     
    14:22
    Riga právě vstřelila branku!
    A přesilová hra je využita! Riga se dlouho nemohla usadit v útočné třetině, ale nakonec překonává Jhonase Enrotha. Z pravého kruhu pálil do nebezpečného prostoru před brankou Darzinš, puk ještě před Enrothem šťastně tečoval Carter Ashton. Nakonec je ale gól připsán LAURISU DARZINŠOVI.
    14:22 Lauris Darzinš (RIG) - 1:1
     
    16:02
    Minsk se snaží ještě do konce první třetiny přidat druhou branku. Před Salákem se ale k dorážce neprosadil přes přesilu soupeřů Shore.
     
    17:15
    S Berzinšem postupoval do útoku Meija. Nakonec však přišla mizerná přihrávka zpět na modrou a k puku se dostal domácí Prince.
     
    17:58
    Po vhazování před Salákem se odhodlal k rychlé střele zápěstím Spooner, ale puk skončil jen v klubku hráčů před českým gólmanem.
     
    18:46
    Kogaljova přihrávka na Kitarova byla tečována, ale čtvrtá formace se přece jen usadila na útočné polovině. Český brankář však zasahovat opět nemusel.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát poslední minuta.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Arťom Děmkov – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetiny je u konce. Úvodní minuty patřily jednoznačně domácímu týmu, Alexandr Salák se musel ve své brance hodně ohánět, ale nakonec inkasovanému gólu nezabránil. Úvodní střelu ještě odrazila branková konstrukce, ale o dorážku se postaral pohotový Jevgenij Kovyršin. Riga ale ještě v první části dokázala srovnat z přesilové hry, když se prosadil Lauris Darzinš.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Riga vstoupila do druhé třetiny v přesilové hře a ihned se usadila před Enrothem. Domácí ale drží soupeře v dostatečné vzdálenosti.
     
    21:39
    Minsk drží střední pásmo. Ani Darzinš s McMillanem se neprosmýkli před Enrotha. Nebezpečné nahození si domácí gólman pohlídal.
     
    22:00
    Domácí v plném počtu.
     
    22:36
    Po vhazování ve středním pásmu se ujal puku hostující Pavlovs. Riga ale zbytečně odevzdala hrací předmět Shoremu.
     
    22:58
    Ani další vhazování nedokázali domácí vyhrát. Naopak Marshall mohl po rychlém přiklepnutí pálit na Enrotha. Přesný ale nebyl.
     
    23:47
    Také Minsk se po změně stran dostává do tempa. Stěpanova přihrávka před Salákem byla tečována, ale puk skončil na betonech českého gólmana.
     
    24:15
    Shore upadl před Salákem, od modré se poté snažil střílet Gragnani, ale trefil jen svého spoluhráče. Nakonec je hra přerušena pro pohyb Shoreho v brankovišti.
     
    25:04
    Ve střední třetiny si vedl s přehledem bránicí Oleg Jevenko. Domácí se ale nedokázali dostat přes modrou lajnu.
     
    26:01
    Druhý třetina zatím pokračuje bez většího nasazení. Ani jeden z brankářů nemusí řešit složitější zákroky.
     
    26:25
    Alexandr Salák se tentokrát vytáhl. Přečíslení dvou proti jednomu zakončil střelou z první Spooner, ale trefil jen českého gólmana do hrudi.
     
    26:34
    Salák opět ve hře. Tentokrát si český brankář poradil se slabým nahozením od modré čáry. Vhazovat se bude v obranném pásmu Rigy.
     
    26:37
    Minsk bude hrát další oslabení. Český gólman totiž dostal pořádně tvrdý direkt od dojíždějícího Shane Prince.
     
    26:40
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Carter Ashton – 2 min., podrážení).
     
    27:00
    Po dvou bleskových vyloučeních se pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Více prostoru na ledě ale nedokázal využít přesnou přihrávkou Paré.
     
    27:58
    Z mezikruží se rozhodl pálit Gragnani. Domácí obránce ale trefil jen soupeře před sebou a Salák tak zasahovat nemusel.
     
    28:37
    Domácí v plném počtu.
     
    28:40
    Hosté v plném počtu.
     
    29:36
    Jhonas Enroth musel řešit prudkou ránu z pravé strany, ale puk se mu podařilo vyrazit mimo nebezpečné území.
     
    30:00
    I po polovině zápasu je stav nerozhodný 1:1. Druhá třetina zatím zaostává v nasazení za úvodní částí.
     
    31:06
    Po několika nepřesnostech u středového kruhu se dostal k puku Drew Shore. Ani domácí útočník ale na Saláka nevyzrál.
     
    32:14
    Také Enroth musel řešit táhlou ránu od mantinelu. Puku mu vyskočil z rukavice, ale domácí gólman stačil přikrýt hrací předmět před dojíždějícím soupeřem.
     
    32:45
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Marc-Andre Gragnani – 2 min., držení).
     
    33:02
    Po několika střetech ve středu kluziště se ujal puku Stěpanov. Ani asistent u prvního dnešního gólu ale nedokázal projít do šance.
     
    33:58
    Riga se snaží usadit v přesilové hře před brankou soupeře. Prudká rána od modré se ale odrazila od hráče mimo.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Carter Ashton – 2 min., držení).
     
    34:45
    Domácí v plném počtu.
     
    35:12
    Také Minsk má k dispozici lehce zkrácenou přesilovou hru. Salákův zákrok podržel Rigu v nerozhodném skóre.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Gints Meija – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:05
    Krátkou přesilovku pěti proti třem Minsk využít nedokázal. Následně už přišel zpět do hry vyloučený Ashton.
     
    37:01
    Před Salákem zkoušel sklepnout puk Shane Prince, ale nakonec nebyl úspěšný. Český gólman se poté vytáhl proti dorážce Spoonera.
     
    37:59
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga byla dlouho pod tlakem, ale nyní se dostává do vedení! Kosticynovu ztrátu využil DANIELS BERZINŠ. Jhonas Enroth nebyl vůbec připraven k zásahu a puk mu propadl k pravé tyči.
    37:59 Daniels BERZINŠ - 1:2
     
    38:25
    Minsk byl opět v náporu. Prince pálil ze stoje jen do připraveného Saláka, následně se puk odrazil mimo hrací plochu.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Oskars Bartulis – 2 min., držení).
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina dlouho nebyla přehlídkou hokejové krásy. Minsk se sice postupem času dostal do tlaku, ale všechny šance dokázal pochytat Alexandr Salák. Naopak na druhé straně dokázal potrestat Kosticynovo podklouznutí a ztrátu puku pohotovou ránou k pravé tyči Daniel Berzinš. Aktivnější Minsk tak bude muset v závěrečné třetině dotahovat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hosté v plném počtu.
     
    41:06
    Minsk vkročil do třetí části ve velkém nasazení. S průnikem Parého si ale poradila bez větších potíží hostující obrana.
     
    41:39
    Ani Riga nechce jen bránit. Narážečka Ashtona s Berzinšem vyřadila ze hry hned dva soupeře, ale poslední člen domácí obrany zasáhl.
     
    42:38
    Dlouhou přihrávku přes celé střední pásmo dostal do jízdy Daniel Berzinš. Obrana Minsku se ale stačila včas zformovat.
     
    43:47
    Třetí třetina pokračuje v rychlém tempu bez většího prostoje. Kosticyn v nadějné pozice ale Saláka nedokázal z úhlu zaskočit.
     
    44:39
    Stále se hraje bez přerušení. Ve středu kluziště zkoušel přechytračit obranu domácích Darzinš. Puk mu ale odskočil od kopačky.
     
    45:27
    Už už to vypadalo, že Stěpanov ohrozí Alexandra Saláka. V rychlé jízdě ale zamířil forhendem jen vysoko nad branku.
     
    46:21
    Po vhazování před Salákem se ujal puku hostující Bartulis. Obránce Rigy chtěl rychle rozjet akci po pravé straně, ale přihrávku napálil mimo dosah Redlihse.
     
    47:18
    Další řada nepřesností u středového kruhu. Kosticyn posouval puk směrem na Děmkova, ale tomu hrací předmět přeskočil hokejku.
     
    47:58
    Opět musel být Alexandr Salák v pohotovosti. Před českým gólmanem dorážel Shane Prince, ale puk pod betony neprotlačil do sítě.
     
    48:39
    I ve třetí třetině je aktivnější domácí Minsk. Hosty ale drží v překvapivém vedení Alexander Salák. Další šanci chytil Martynokovi.
     
    49:31
    Shane Prince nebyl v ideálním postavení, ale i z úhlu chtěl od mantinelu zaskočit Saláka. Český gólman si ale utěsnil prostor u své tyče.
     
    50:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát deset minut. Minsk sice i nadále tlačí soupeře, ale k vyrovnání má stále daleko.
     
    50:48
    Před Saláka se dral i Alexandr Kitarov. Než si ale stačil zpracovat puk do pohybu, tak měl u sebe bránícího Bartulise.
     
    51:00
    Před českým gólmanem se strhla mela. Domácí doráželi na Saláka a to se samozřejmě nelíbilo domácím hokejistům.
     
    52:24
    Domácí Minsk sice zvyšuje nasazení, snaží se srážet u mantinelu, ale na skvěl chytajícího Saláka zatím nemůže vyzrát.
     
    53:12
    Také u Enrotha se střetlo několik hokejistů. Hlavní sudí musel situaci řešit odtlačením hráčů od sebe.
     
    53:49
    Za brankou domácího týmu se ujal puku Marc-Andre Gragnani. Následně se ale Minsk nedokázal lépe zorientovat ve střední třetině.
     
    54:58
    Spoonerovo nahození si stáhl rukavicí k ledu Ališauskas. Domácí se ale dokázali po napadání usadit před Salákem.
     
    55:29
    Riga i nadále drží jednobrankové vedení na ledě favorizovaného Minsku. V rohu kluziště ale teď vyhovuje hra spíše hostům.
     
    56:18
    S Bartulisem si několikrát vyměnil puk při rozehrávce Ališauskas. Domácí už nemají příliš sil na napadání a tak se nemohou dostat do hry.
     
    57:06
    Prince posouval puk po mantinelu, ale jako první byl u hracího předmětu Darzinš, který ho nekompromisně odpálil do střední třetiny.
     
    57:48
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Nerijus Ališauskas – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají odehrát poslední dvě minuty.
     
    58:29
    Domácí to zkouší v přesilové hře bez brankáře. Enroth je na střídačce, ale Minsk se nemůže usadit před Salákem.
     
    58:29
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:17
    Po vhazování před Salákem se ze zisku radovali hosté. Následně přišlo vyhození daleko od branky českého gólmana.
     
    59:48
    Hosté v plném počtu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    I přes závěrečný tlak se Minsk k vyrovnání neprosadil. Vítězství tak bere lotyšská Riga, která prodlužuje mizernou sérii Minsku bez zisku třech bodů na sedm utkání.

    Do první třetiny vstoupili o poznání ve větším tempu domácí a byli odměněni úvodní brankou, když se z dorážky prosadil Jevgenij Kovyršin. Hosté ale ještě do konce první části dokázali z přesilové hry srovnat krok. Lauris Darzinš překonal Enrotha povedenou ránou k přední tyči. Ve druhém dějství byli opět více u puku hráči Minsku, ale jedinou branku vsítil po chybě Kosticyna Daniel Berzinš. Velkou měrou se na vítězství Rigy podílel i Alexandres Salák, který zlikvidoval hned několik brankových šancí soupeře. (21:00:35)

    Vít Schück

    Branky a nahrávky: 6. Kovyršin (An. Stěpanov, Gragnani) – 15. Darzinš (Bartulis, McMillan), 38. Berzinš


    HC Dinamo Minsk: Enroth (Tolopilo) – Gragnani, Jerjomenko, Jevenko, Gotovec, Znacharenko, Pavlovič, Kryskin, Denisov – Spooner, Shore, Prince – Paré, Děmkov, A. Kosticyn – An. Stěpanov, Kovyršin, Martynov – Dadonov, Kitarov, Kogaljov.
    Dinamo Riga: Salák (Treťjak) – Bartulis, Ališauskas, Marshall, Mamčics, Sotnieks, Berglund, Balinskis – McMillan, M. Redlihs, Darzinš – Berzinš, Meija, Ashton – Lipsbergs, Pavlovs, Džerinš – Batna, Gillies, Marenis – Trastašenkovs.
    ocianews.com