EC-KAC – Znojmo 4:3 (kon.)
konec
KAC Klagenfurt
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 25.10.2019, 19:15 • Stadthalle Klagenfurt, spolková země Korutany, Rakousko • bet-at-home ICE Hockey League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 411 diváků. (21:36:24)
     
    Pro Znojmo se tak jedná o třetí porážku v řadě a celkově čtvtou prohru z posledních pěti zápasů, Klagenfurt si naopak šestou výhrou v řadě upevnil druhé místo v našlapané vrchní části tabulky, bez ohledu na výsledek Salzburgu se po tomto kole na první místo nemůže dostat. Jihomoravané do dalšího kola přezimují na osmém místě se 16 body.

    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes skutečně vše. Doufám, že jste si tento onlajn užili stejně jako já. S přáním příjemného víkendu, potažmo podzimních prázdnin pro studenty se od svého premiérového onlajnu v EBEL lize loučí Tomáš Kalas. Napočtenou!
     
    Cesta domů napříč Rakouskem bude pro Znojmo ve smutné náladě. Orli přitom odehráli v Klagenfurtu výborný zápas a rozjetému úřadujícímu mistrovi byli vyrovnaným soupeřem. Po výtečné druhé třetině se i třetí odehrávala ve velice slušném tempu, obecně jsme dnes sledovali zápas, který se nezaujatému divákovi musel líbit. Znojmo se navíc v čase 43:03 dostalo na remízový stav díky šikovné teči Radima Matuše před brankou a tento stav chtělo jistě udržet až do prodloužení, potažmo samostatných nájezdů. Klagenfurt ale ukázal svoji sílu, v závěrečných minutách přehrál svého soupeře a urval tři body pouhých 37 sekund před koncem, když se hrdinou večera pro svůj tým stal Manuel Ganahl – 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Orli hrají samozřejmě bez gólmana a mají tlak v útočném pásmu, Klagenfurt ale tohle pravděpodobně ubrání.
     
    59:23
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že by Znojmo mohlo slavit cenný bod, takhle ale Orlům pravděpodobně zbudou jenom oči pro pláč! Thomas Hundertpfund udělal velké penzum práce, když i přes dva obránce na pravém kruhu protlačil puk za branku na MANUELA GANAHLA. Ten vyměnil rychle kotouč s Bischofsbergerem, najel si nehlídán mezi kruhy a přesnou střelou do vinglu nedal Lassilovi šanci – 4:3! Asistence: Johannes Bischofsberger, Thomas Hundertpfund.
     
    58:25
    Nepříjemná střela přišla od střídaček z hole Stefana Geiera, Lassila si nebyl jist, kde má kotouč, vysvobodil ho z nejistoty až rozhodčí svým hvizdem. Posledních 95 sekund třetí třetiny tak bude zahájeno v nebezpečné zóně Znojma.
     
    57:33
    Luciani neměl proti dvojici obránců soupeře nárok, i když se snažil, puk v pásmu jednoduše neudržel a teď je zase na tahu Klagenfurt. Ale i on nehraje už tak do útoku.
     
    56:45
    Hosté zavřeli Klagenfurt v pásmu a šikovně kombinují. Tím šetří čas a navíc nedovolují soupeři, aby hrál s pukem.
     
    55:22
    Bowies uspěl v souboji s Comriem a postrčil puk zpátky k Madlenerovi. Pomalu jdeme do závěru třetí třetiny, povede se Znojmu odvézt si z podhůří Alp alespoň jeden bod?
     
    54:42
    Znojmo až teď dokázalo vyhodit kotouč tak šikovně, že se icing nepíská.
     
    54:03
    Ganahl byl připravený v předbrankovém prostoru, nahrávku od Bischofbergera však neodhadl přesně a hůl položil na led pozdě. Domácí nicméně pokračují v náporu.
     
    53:03
    Orli se dostali z vlastní třetiny, to je však zatím jenom to jediné, co v tomto střídání udělali. Klagenfurt jim skutečně moc nepůjčuje kotouč a je vidět, že se snaží rozhodnout za tři body.
     
    52:22
    Tvrdá střela Comrieho z osy byla zablokována bránící dvojící Znojma a kotouč následně pro jistotu letěl na icing. KAC začíná postupně přebírat iniciativu a trenér Miroslav Fryčer, v hokejových kruzích připodobňovaný k Johnu Tortorellovi, bere oddechový čas!
     
    51:25
    Hra 4 na 4 přináší optickou převahu Klagenfurtu, který se ale nemůže propracovat ke střele. Navíc se dopustil ofsajdu, proti čemuž hodně protestuje Neal, ale není mu to vůbec k ničemu. Skoro ještě dostal desetiminutový trest.
     
    49:44
    Největší důraz před brankou předvedl Andrew Kozek (KAC), který je za své hrátky s hokejkou odměněn menším trestem za sekání. Znojemský mstitel a střelec třetího gólu, Radim Matuš (ZNO) přišel v bitce o helmu a odjíždí na trestnou bez rukavic, sudí se ale uspokojili s dvouminutovým trestem za hrubost. Bude se tak hrát 4 na 4.
     
    49:38
    Důrazná hra jednoho z domácích hráčů v předbrankovém prostoru způsobila potyčku tří hráčů z každé strany a vypadá to, že sudí budou vylučovat.
     
    48:50
    Přechod do útoku se skutečně Orlům nepovedl, krosová nahrávka na Lucianiho se zasekla tak dva metry za znojemskou #88 a nic z toho nevzešlo.
     
    47:43
    Mrázek sice překonal svého obránce na modré a vydal se vstříc letícímu kotouči, Madlener ale výborně četl hru, vystartoval proti a odpálil puk mimo své nebezpečí.
     
    47:26
    Mikliš přihrávkou podél lajny nabil Tanseymu, který si najel až na hranice kruhů a vystřelil, s pokusem doprostřed branky ale toho moc nezpůsobil a Madlener přerušil hru.
     
    46:07
    Zakázané uvolnění hostitelského týmu značí stěhování hry zpět před Madlenera, který v posledních minutách moc práce nemá. Oba týmy se spíše stáhly ze hry a čekají na chyby. Pro Znojmo by byl v současné situaci bod z ledu KAC zlatý.
     
    45:48
    Bořuta poslal puk sice na zaplněné tribuny, čárový sudí ale signalizuje dotyk mantinelu, proto i přes protesty většíny osazenstva zimního stadionu nenásleduje vyloučení.
     
    44:59
    Srážka Berishy s Harandem ve středním pásmu dopadla lépe pro znojemského křídelníka, který kotouč podržel na holi a přešel s ním na levý kruh. Jeho střela ale byla blokována prvním bránícím hráčem KAC.
     
    44:26
    Jenže to mohlo být zase 4:3! Z ničeho nic byla opět znojemská obrana otevřená a jeden z útočníků Klagenfurtu si už brousil zuby na Lassilu, podobnou kličkou jako Bischofberger při třetím gólu domácích ale tentokrát hostujícího gólmana nepřekonal!
     
    43:03
    Orli právě vstřelili branku!
    Pod horami se začíná opět od nuly! K radosti přitom stačí pořádná střela od modré a hráč před brankou. Češík podél prken posunul kotouč na modrou pro Sedláka, který se nerozpakoval a napálil z první puk před branku. Madlener by jej pravděpodobně měl, jenže teč RADIMA MATUŠE mimo dosah domácího gólmana srovnává stav na 3:3! Asistence: Adam Sedlák, Matěj Češík.
     
    41:46
    Tohle bylo těsné, z pohledu Kozeka stojícího na modré čáře. Právě na něj mířila od Kernbergera přihrávka na modrou, domácí hráč elitní formace ale těsně na kotouč holí nedosáhl.
     
    41:21
    Narozdíl od té klagenfurtské ale znojemská pětka evystřídá. Spáchala totiž zakázané uvolnění.
     
    41:07
    Schumnig mezitím ohlásil návrat z trestné, od této chvíle se tak hraje v počtu 5 na 5.
     
    40:43
    Kotouč vylétl ze středního pásma na domácí střídačku, proto se hra přerušuje a vhazuje se blíže brance Klagenfurtu.
     
    40:18
    Za brankou však ztratil kotouč Luciani a Klagenfurt okamžitě vyhodil puk z pásma až za znojemskou branku.
     
    40:02
    Znojmo jde do třetí třetiny ještě s početní výhodou po vyloučení Schumniga. Má tady hned v úvodu ideální možnost na srovnání stavu. Navíc vyhrálo úvodní buly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Wau... tato třetina nabídla hokej toho nejpřísnějšího měřítka! Hrálo se v tempu, ohromném nasazení a k vidění bylo i několik pěkných momentů na obou stranách. Znojmo do druhé třetiny vstoupilo úplně odlišně a odměnou za to byl vyrovnávací gól v čase 28:18 díky Vladímiru Oščádalovi. Orli v tu chvíli drželi velice nadějný stav a mohli se dostat zpátky do vedení během vlastní přesilové hry, ta se jim ale obrátila a Klagenfurt se dostal v oslabení do vedení, ze samostatného úniku byl střelcem zatím rozhodujícího gólu Johannes Bischofberger. Na závěrečnou třetinu se vrátíme za 14 minut.

    Střely na branku: 20 – 10 (6 – 5)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Hosté to ještě zkoušejí v útoku, stav 3:2 ale určitě zůstane i do třetí třetiny.
     
    39:15
    Poslední minuta druhé třetiny a Orli se nemohou dostat přes modrou čáru. Vypadá to, že tato třetina již žádný další gól nenabídne.
     
    38:55
    Pro Znojmo nicméně přichází další možnost na srovnání stavu! Martin Schumnig (KAC) kasíruje dvě minuty za držení protihráče v souboji u mantinelu.
     
    38:34
    Mikliš se Svobodou ujeli v tandemu na branku, Svoboda ale celou akci překombinoval a vracel puk Miklišovi do krkolomné pozice. Situaci následně vyřešil Madlener přerušením hry.
     
    37:52
    Pro hosty byla tohle velká škoda. Luciani dlouhou křižnou přihrávkou na modré našel sice McRaeho, jenže ten byl v pásmu dříve než kotouč, proto je pískán ofsajd. Kdyby se tak nestalo, jde znojemský hráč sám na branku.
     
    36:45
    Hundertpfund přebíral kotouč v jízdě vzad, zajel do rýhy a hodil, lidově řečeno – „záda“. To mu ale nebránilo v útočení, navíc jako bonus udržel spoluhráče před brankou a vysloužil si potlesk haly.
     
    36:15
    Hlavní arbitr je však tvrďák a zápas bude řídit i nadále, ač v první chvíli spíše mířil na ošetřovnu.
     
    36:15
    Tvrdý a nechtěný hit schytal od jednoho z klagenfurtských hráčů hlavní rozhodčí, který zůstal ležet na ledě a míří za ním dokonce lékařská pomoc.
     
    36:09
    KAC se ale zbytečně přibržďuje technickými přestupky. Zcela zbytečná hra vysokou holí na středovém kruhu přesunuje hru do útočné třetiny Znojma.
     
    35:21
    Znojemští jsou bez přesilové hry a navíc ztrácí znovu jeden gól. Tentokrát se musí bránit ofenzivní síle domácích, která po třetím gólu zase pookřála.
     
    34:19
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    V oslabení se ale domácí prosazují a strhávají misky vah opět na svoji stranu! Oščádal zavážel puk do pásma, na modré čáře však narazil na dva hráče domácích, kteří mu kotouč z hole jednoduše odpinkli. Toho využil JOHANNES BISCHOFBERGER, vydal se sám na branku a takovou „Forsbergovkou“ překonal Lassilu celkově potřetí – 3:2! Bez asistence.
     
    33:17
    Znojmo navíc hned záhy dostává přesilovou hru. Eric Petersen (KAC) dostává dvě minuty za podrážení.
     
    32:27
    Dvě rychlé akce na obou stranách zaručují to, že tato třetina bude jednoduše jedna z těch hezčích! Nejprve domácí ujeli do situace 2 na 1 a Bischofberger z otočky elegantně vracel pod sebe na Hundertpfunda, který z nadějné pozice ale nedokázal Lassilu prostřelit. Okamžitě se šlo na druhou stranu, Bartoš to vzal celé na sebe, ve velké rychlosti ale za ležícího Madlenera nedostal kotouč!
     
    32:21
    Klagenfurt se dokázal protlačit před branku Lassily a nebezpečně kombinoval, odvážný tygří skok hostujícího gólmana však hru přerušuje.
     
    31:38
    Evidentně po druhém gólu vystoupaly nahoru i emoce. V neutrální zóně se několikrát tvrdě složili hráči navzájem, hra pokračuje bez přerušení.
     
    31:10
    Orli by však nemuseli zapomínat na zadní vrátka. Rychlé kontry KAC bývají totiž smrtící, tentokrát to byl brejk 3 na 2, který zakončoval Ganahl, Lassila však předvedl další dobrý zákrok.
     
    30:23
    Hosté jsou nabuzeni gólem na 2:2 a buší do obrany Klagenfurtu, co to jde. Domácí v defenzivě působí velice jistě a pokusům odolávají. Není divu, že dostali před tímto zápasem jenom 22 gólů, tedy nejméně v celé soutěži.
     
    28:18
    I přesto, že Znojmo vstřelilo gól, bude mít k dispozici přesilovou hru. Martin Schumnig (KAC) za podrážení dostává menší trest.
     
    28:18
    Orli právě vstřelili branku!
    K vyloučení se sice dostaneme, ale Znojmo svůj zlepšený výkon korunuje gólem! V signalizované výhodě se sice hosté dostali až ke své brance, jenže předvedli rychlý přechod do útoku. Těsně za modrou čárou se puk od brusle klagenfurtského hráče odrazil k VLADIMÍRU OŠČÁDALOVI, který takovou nenápadnou střelou překvapil Madlenera – 2:2! Bez asistence.
     
    27:42
    Na pravém křídle se otevřel prostor pro jednoho ze znojemských hráčů, který si zvratnou kličkou došel pro faul. Hosté jsou v signalizované výhodě.
     
    26:59
    Sova těsně na vyhozený puk domácích nedosáhl, mrzet ho to ale nemusí, protože se dále jednalo o zakázané uvolnění klagenfurtských hráčů. Ti jsou skutečně v útlumu a Znojmo má více ze hry.
     
    26:38
    Ofsajd KAC přerušuje hru a začíná tím další powerbreak. Sledujeme hokej, který je na oko pohledný, ale chybí mu větší šance či góly.
     
    26:04
    Křižná nahrávka od Bischofbergera na Ganahla vypadala nadějně, nadějně však nevypadala střela rakouského reprezentanta, který poslal z nápřahu puk skoro až do ochranné sítě.
     
    25:22
    V posledních minutách má herně navrch Znojmo, které ale optický tlak před brankou Madlenera nedokáže přetavit v gól, či nějakou větší šanci.
     
    24:29
    Stefan Geier se protáhl okolo Jonáše před branku a chtěl střílet, jenže stabilita byla proti jeho plánu. Proto Lassila jenom jednoduše píchl do kotouče, aby se zbavil nebezpečí.
     
    24:10
    Uvolnění proti pravidlům nyní předvedli domácí, kteří tak nemohou díky icingu střídat. Znojmo posílá na led čerstvé síly, uvidíme, zda to k něčemu zajímavějšímu povede.
     
    23:32
    Koch dokázal před napadajícím Miklišem odehrát kotouč po mantinelu, ten ho následně dohrál a domácí střídačka si žádala trest za pozdní dohrání, ten ale nepřichází, hraje se tak dále.
     
    22:53
    Klagenfurt následně vyvinul tlak na hostující obranu, jenže se dopustil další technické chyby v podobě přihrávky rukou a hra je vykázana zpět do středního pásma.
     
    21:33
    Mrázek byl hnedka za modrou čárou zastaven a byl vytlačen z pásma. Z toho pramenila velká šance Klagenfurtu, kdy úplně obrana Znojma zapomněla na Hundertpfunda a ten se řítil sám na kasu. Výtečný zákrok však předvedl Lassila, který se naznačením nenechal rozhodit a betonem zabránil gólu!
     
    21:09
    Ganahl si už vyjížděl zpoza obránců na pravý kruh, aby mohl střílet, jenže hvizd sudího přerušuje hru, důvodem je předchozí přihrávka rukou.
     
    20:20
    Kotouč ale Orli za brankou KAC ztratili, to nyní předvádi rychlý útok dopředu. Jediný obránce, který mohl šanci zabránit, byl znojemský Tansey a povedlo se mu to.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny dopadlo lépe pro Znojmo, které se tak může vrhnout do útočení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Klagenfurt může být spokojenější, neboť vedení 2:1 je vzhledem k vývoji první třetiny spravedlivé. Jasná aktivita domácích v úvodu utkání paradoxně dostala do vedení soupeře, když v páté minutě brejk zakončil Anthony Luciani. Skóre ale vydrželo něco málo přes dvě minuty, neboť dorážka Lukase Hauduma ustanovila průběžné skóre 1:1. Znojmo doplácelo na svoji nedisciplinovanost, kterou potrestal 14 sekund před koncem Thomas Koch. Za 13 minut začne druhá třetina.

    Střely na branku: 15 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Znojmo tohle může hodně mrzet, ale je to tak jediné, co s tím lze dělat. 14 sekund před koncem totiž využívá KAC přesilovku a dostává se do vedení! Střela Neala od modré přes clonu byla dostatečná na to, aby způsobila závar před znojemskou brankou. Jako první zkusil dorážet Kozek, ale neuspěl. Puk se však dostal hlouběji mezi kruhy, kde stál připravený THOMAS KOCH a střelou z první propálil Lassilu – 2:1! Asistence: Andrew Kozek, Matthew Neal.
     
    19:24
    Z oblouku si vyjel mezi kruhy Kozek a vystřelil na rameno Lassily, který musel předvést nepříjemný zákrok. Ale poradil si a po chvilce se bude u jeho branky vhazovat.
     
    19:06
    Petr Beránek (ZNO) za brankou tvrdě sestřelil soupeře a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Konec první třetiny tedy Znojmo stráví v oslabení.
     
    18:52
    Tomáš Svoboda měl na pravém křídle otevřený prostor, proto ho využil, před stínícím obráncem zasekl do protipohybu, následná střela již ale neměla takovou razanci.
     
    18:12
    Jsme v posledních dvou minutách první třetiny, oba týmy spíše nahánějí kotouč po celém kluzišti a nedokáží s ním hrát déle.
     
    17:35
    KAC po delší době vyváží puk do útočného pásma, ale jede pouze střídat, na útočení již nemá po dlouhém zámku v pásmu energii.
     
    16:56
    Zajímavě to zkusil Bowies, jeho prudce nahozený puk se v předbrankovém prostoru odrazil ale přes hráče Znojma mimo.
     
    16:10
    Comrie se na chviličku dostal na touš, i to mu ale stačilo ke střele na branku, kterou blokoval Bořuta a ulehčil tím svému gólmanovi rozhodně práci.
     
    15:34
    Svoboda je navíc na trestné lavici připraven a vypadá to, že i toto oslabení Orli přečkají bez ztráty vyrovnaného stavu 1:1.
     
    14:41
    Mezi kruhy si najel Petersen a z jízdy poslal švihem kotouč na branku, ale nezamířil přesně. Domácí si vytvořili tlak v útočném pásmu, ale nevede to k tomu, co by si představovali nejraději.
     
    14:00
    Znojmo napoprvé vyhodilo soupeři kotouč z pásma, jenom o pár sekund později toto opakovalo. Klagenfurtu se přesilovky zatím dnes skutečně moc nedaří.
     
    13:31
    Tomáš Svoboda (ZNO) přesekl hůl Ganahlovi a čekají ho maximálně dvě minuty na trestné lavici.
     
    12:46
    Kombinace domácích hráčů skončila u Haranda, který přeskočil blokujícího obránce, sjel si před kasu a vystřelil, jenže mu puk sjel z hole, čímž střelu degradoval na jednoduchý pozdrav pro Lassilu.
     
    12:28
    Zpoza branky to vyzkoušel na Lassilu Koch, další zákrok znojemského brankáře ale znamená powerbreak, sedm a půl minuty před koncem třetiny.
     
    11:53
    Domácí se částečně osvobodili a mohou odjet střídat. Orli ale poslali puk napříč celým kluzištěm na icing po delší době.
     
    11:09
    Ve velké rychlosti nabruslil do útočného pásma Tomáš Svoboda a střílel křížem na delší tyč, Madlener vyrážečkou poslal kotouč mimo tři tyče a nebezpečí.
     
    10:30
    Až nyní se domácí dostali do pásma a kombinují, Tansey se mezitím ale stihl vrátit a přenést hru za branku Klagenfurtu.
     
    09:13
    Do přihrávky výborně vstoupil Luciani, který objel podél mantinelu útočné pásmo, vyvezl puk zpět do středního a nahodil na domácího gólmana. Čas tím bezpochyby našetřil a Klagenfurtu se začíná přesilovka krátit.
     
    08:57
    Domácí se snažili o rychlé zužitkování početní výhody, to by však nesměli hrát na zakázané uvolnění. Takto má Znojmo vhazování v útočném pásmu úplně zadarmo.
     
    08:39
    Kevin Tansey (ZNO) se stává prvním vyloučeným hráčem zápasu. Za brankou spáchal dle sudích nedovolené bránění a míří na trestnou lavici.
     
    08:08
    Luciani ztratil kotouč za brankou a domácí předvedli rychlý kontr, který uhasil výborným zákrokem Lassila! Manuel Ganahl dostal kotouč do jízdy od Petersena a z bekhendu sám před brankou vystřelil na hostujícího gólmana, ten si ale zkušeně poradil a jeho zákrokem začala komerční přestávka.
     
    07:29
    Zakázané uvolnění KAC stěhuje hru před Madlenera. Úvodní nápor domácích je rázem pryč a hraje se zcela vyrovnaný a otevřený hokej, což se divákům musí zatím líbit.
     
    06:55
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Klagenfurt ale rychle srovnává a jedeme zase od začátku! Thomas Koch bleskově po levém křídle nabruslil do útočného pásma a vracel pod sebe na modrou čáru pro připraveného Adama Comrieho. Jeho střelu sice ještě Lassila vytěsnil, na dorážku z dílny LUKASE HAUDUMA ale již nárok neměl – 1:1! Asistence: Adam Comrie, Thomas Koch.
     
    04:33
    Orli právě vstřelili branku!
    Tohle víno Klagenfurtu teď nechutná! Protiútok Znojma totiž končí gólem a hosté jsou tak v důležitém vedení. Svoboda od vlastní střídačky postrčil kotouč na Bořutu podél mantinelů. Znojemský obránce dojel nehlídán až na levý kruh a následně nahrál přesně na druhou stranu najíždějícímu ANTHONYMU LUCIANOVI, který překonal Madlenera – 0:1! Asistence: Antonín Bořuta, Tomáš Svoboda.
     
    03:40
    Beránek se ve středním pásmu zmocnil kotouče a dostal jej přes modrou čáru. Hosté chvíli kombinovali na levé straně útočného pásma, ale na Madlenera ani prakticky nevystřelili.
     
    03:13
    A další vyhození... hosté skutečně kotouče vyhazují v úvodu zápasu až moc, zatímco KAC posílá na led čerstvé síly, znojemská pětka zůstává stále neměnná.
     
    02:56
    Koch rychle přešel útočnou modrou čáru a střílel na Lassilu, který vyrazil betony. Znojemští hráči následně vyhodili na icing a opět se musí bez možnosti střídání bránit u své branky.
     
    02:18
    Ganahl nabral rychlost a na kruzích postrkoval puk pro Hundertpfunda, vracející se Bořuta jej ale včas zakřižoval a obral o puk.
     
    02:01
    To platí i o pár sekund později, kdy Orli vyhodili jednoduše na zakázané uvolnění.
     
    01:46
    Domácí dostali svého soupeře pod tlak hned zkraje zápasu a Lassila se musí v brance zatím pořádně ohánět. Tentokrát lapačkou přerušil hru a vhazuje se u jeho branky.
     
    00:48
    Klagenfurt vyhrál buly v útočném pásmu a Koch z levého kruhu pálil na Lassilu podruhé, znojemský gólman kotouč ve své moci udržel.
     
    00:36
    Jenže za nepřesnou přihrávku mohli platit inkasovaným gólem. Haudum nicméně nedokázal usměrnit střílenou nahrávku mezi tři tyče a Lassila si připisuje první zákrok zápasu.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli domácí hráči, kteří se tímto vrhli do útočení. Orli ale jejich nápor hned odrazili a kombinují s pukem u vlastní branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAC Klagenfurt: Madlener (Haugen) – Kernberger, Fischer, Harand, Schumnig, Comrie, Unterweger, Hansson, Obersteiner – Haudum, Koch, Kozek – Richter, Neal, Petersen – Ganahl, Hundertpfund, Bischofberger – Geier M., Liivik, Geier S.

    Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Mikliš, Sova, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, McRae, Svoboda – Berisha, Matuš, Bowles – Mrázek, Bartoš, Novák – Beránek, Češík, Oščádal, Gago.

    Rozhodčí: Gruber, Sternat – Barnthaler, Nothegger.
     
    Poslední vzájemné utkání, které se odehrálo ve Znojmě dopadlo lépe pro Klagenfurt, který dokázal za stavu 0:3 vyrovnat na 3:3 a poté v samostatných nájezdech zvítězit.
     
    Orli Znojmo

    Pozice: 8 místo (11 zápasů, 32:39, 16 bodů)

    Forma: V, P, V, P, P

    Orlům se v posledních zápasech příliš nedaří. Po vysoké porážce v Bolzanu, se představili na domácím ledě proti Salzburgu. Orli prohráli 2:4, i když se pokaždé dokázali na soupeře dotáhnout na rozdíl jedné branky. Po chybách ale utkání ztratili a díky tomu se propadli tabulkou. Rozdíl bodů není ale tak velký, jelikož na druhé místo je ztráta jen pět bodů, takže tabulka je velmi vyrovnaná. Nejproduktivnějším hráčem je Anthony Luciani s 14 body za 5 branek a 9 asistencí.
     
    KAC Klagenfurt

    Pozice: 2. místo (11 zápasů, 33:22, 21 bodů)

    Forma: V, V, V, V, V

    Mistři se po nejistém začátku ligy probouzejí. Nyní jsou na vítězné vlně a díky tomu se vyhoupli až na druhé místo tabulky. V posledním zápase hráli na ledě Linze, kde zvítězili po nájezdech 3:2. Klagenfurt se představil také v hokejové Lize mistrů, tam ale jeho cesta skončila, když nezvládl poslední dva zápasy se švýcarským Bielem. Nejproduktivnějším hráčem je Andrew Kozek s 9 body za 7 branek a 2 asistence.
     
    V 15. kole mezinárodní EBEL se doma představí mistři KAC Klagenfurt proti hostům ze Znojma.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Haudum (Comrie, Koch), 20. Koch (Kozek, Neal), 35. Bischofberger, 60. Ganahl (Bischofsberger, Hundertpfund) – 5. Luciani (Bořuta, Svoboda), 29. Oščádal, 44. Matuš (Sedlák, Češík)


    KAC Klagenfurt: Madlener (Haugen) – Kernberger, Fischer, Harand, Schumnig, Comrie, Unterweger, Hansson, Obersteiner – Haudum, Koch, Kozek – Richter, Neal, Petersen – Ganahl, Hundertpfund, Bischofberger – Geier M., Liivik, Geier S.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Mikliš, Sova, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, McRae, Svoboda – Berisha, Matuš, Bowles – Mrázek, Bartoš, Novák – Beránek, Češík, Oščádal, Gago

    Rozhodčí: Gruber, Sternat – Bärnthaler, Nothegger (všichni AUT)

    Diváci: 3 411
    bahis siteleri