Manchester City – Aston Villa 3:0 (kon.) | Brighton – Everton 3:2 (kon.) | Watford – Bournemouth 0:0 (kon.)
West Ham – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 2:4 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
3:2 (1:1)
Everton FC
Sobota 26.10.2019, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji, že jste dnešní zápas a online reportáž sledovali. Loučím se s vámi já, Jiří Polášek, od komentátorského postu. Přeji vám také příjemný zbytek večera :) (18:06:23)
     
    Máme tady konec! Zápas nakonec vyhrává domácí Brighton! Hosté začali poločas aktivněji a lépe, v 73. minutě šel na plac Dominic Calwert-Lewin a hned minutu poté se prosadil. Po gólu ale paradoxně začala sílit ofenzíva Brightonu. Connolly byl při jednom ze svých náběhů do vápna faulován a Maupay se potom z penalty nemýlil. Vyrovnaný stav trval dalších 10 minut, i když herně a hlavně v ofenzívě měli domácí jasně navrch. Rozhodčí pak nastavil 6 minut, které byly v poločase ztraceny a v 5. minutě nastavění se stala pro Everton velmi nepříjemná věc. Kapitán hostů si po pozemním centru Brightonu srazil míč do vlastní branky skluzem. Další dvě minutky, které ještě hra trvala už domácí ubránili a Everton opět ztratil body.

    Situace v tabulce je následovná:

    Brighton si polepšil o tři body, a nyní s celkovými dvanácti se zatím vyšplhal na společné dvanácté místo s Tottenhamem a Burnley, kteří ale mají o zápas méně.

    Everton se může po kompletním dohrání kola opět propadnout na sestupové pozice. Nyní se zatím propadl jen o jedno místo, avšak Norwich a Newcastle zápas tohoto kola ještě čeká. V případě výhry obou celku budou karamelky až na osmnácté pozici.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Lucas DIGNE - 3:2
     
    90+5
    Brighton právě vstřelil branku!
    Autorem vlastní branky je LUCAS DIGNE. Neskutečné! Domácí jdou opět do vedení a to až v předposlední minutě nastaveného času! Do vápna letěl pozemní centr, který si skluzem velmi nešťastně do vlastní branky poslal kapitán Evertonu Digne.
     
    90+4
    Richardlison si naběhl na levé straně straně vápna a vypadalo to, že vyšle střelu, následně míč stáhl a vyslal jí až potom. Ryan byl ale připraven.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion FC).
     
    90+2
    Velmi dobře nyní Burn odebral protihráči míč ve vlastním vápnu a nebezpečným skluzem. Burn to ale udělal skvěle a i přes nespokojenost hostů, tady se pokutový kop v žádném případě pískat neměl.
     
    90+1
    Holgate vybojoval míč, ale byl otočený zády a nevšiml si, že jeho protihráč ho dobíhá. Následně se hráč Brightonu málem dostal do samostatného úniku.
     
    90
    Sudí i u tohoto poločasu bude nastavovat. Přesněji se bude jednat o 6 dalších minut hry.
     
    89
    Opravdu nádherně provedený přímý kop od Dunka, který pálil do levé části branky. Pickford musel pěstmi míč vyboxovat.
     
    88
    Domácí jsou připraveni zahrát přímý kop. U míče stojí Dunk a jeho spoluhráč Stephens, tak uvidíme, jak si Brighton poradí se standardní situací.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Mason Holgate (Everton FC). Ten hodně nepříjemně zasáhl do nohou Maupaye a ten sebou praštil o zem.
     
    86
    Brighton je nyní na koni! Za poslední 4 minuty předvedli několik rychlých výpadů do vápna nebo k vápnu Evertonu. Nyní už se k němu blíží znovu.
     
    85
    Alzate si proběhl hřiště po levé straně kolem čáry a poslal míč do vápna. Tam ho ale nezachytil nikdo z domácích hráčů.
     
    84
    Další chyba hostující obrany, která teď vypadá, jako by vlastně vůbec nefungovala. Nakonec jí ale přišel pomoci André Gomes, který míč odebral.
     
    83
    Alzate krásně oklamal hráče a vystřelil z poloviny vápna zatočenou střelu, kterou ale Pickford chytá do náručí.
     
    82
    Po rozehrávce se Brighton trošku zatáhl a pozměnil formaci. Na stadionu se opravdu hodně rozpršelo a podmínky fotbalistům znepříjemňují zápas.

    Jiří Polášek

    Branky: 15. Groß, 80. Maupay (pen.), 90+5. Digne (vla.)20. Webster (vla.), 74. Calvert-Lewin (Holgate)

    Karty:   33. D. Stephens (BRN), 90+3. D. Pröpper (BRN) – 86. Holgate (EVE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (66. Schelotto), Webster, Dunk (C), Burn – Groß (65. Trossard), D. Pröpper, D. Stephens, Alzate – Connolly, Maupay.
    Náhradníci: Button – Schelotto, Balogun, March, Trossard, G. Murray, Bissouma.

    Everton FC: Pickford – Sidibé, M. Keane, Holgate, Digne (C) – A. Gomes, Davies – Walcott (72. Delph), Iwobi (72. Calvert-Lewin), Bernard (30. G. Sigurdsson) – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – Coleman, Schneiderlin, Delph, G. Sigurdsson, Kean, Calvert-Lewin.
    thejrc.org