Southampton – Leicester 0:9 (kon.)
konec
Southampton FC
0:9 (0:5)
Leicester City
Pátek 25.10.2019, 21:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (23:18:49)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 3 – 15
    Střely mimo: 2 – 5
    Držení míče: 27% – 73%
    Rohové kopy: 2 – 7
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 3 – 12
    Žluté karty: 0 – 0
    Červené karty: 1 – 0.
     
    Lišky si těžko představitelným způsobem vylepšily skóre na 25:8 a hlavně se přinejmenším do sobotního odpoledne posunuly v tabulce Premier League na druhé místo. Southampton naopak zůstane v sestupovém pásmu a teď se navíc může „těšit“ na dva zápasy proti Manchesteru City.
     
    Na tuto předehrávku desátého kola se bude hodně dlouho vzpomínat. Leicester naprosto zdemoloval Southampton výsledkem 9:0 a vytvořil tak vůbec nejvyšší vítězství hostujícího týmu v anglické nejvyšší soutěži. Zápas se zlomil už po deseti minutách, kdy Chilwell otevřel skóre a Bertrand navíc vyfasoval červenou kartu. Do devatenácté minuty vedl Leicester 3:0 a proti bezbrannému soupeři nepolevoval v maximálním nasazení až do posledních vteřin, ve kterých z penalty zkompletoval hattrick Jamie Vardy a přidal se tak ke třígólovému Pérezovi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Jamie VARDY - 0:9
     
    90+4
    Leicester právě vstřelil branku!
    Teprve podruhé v historii Premier League dokázali během jednoho zápasu nastřílet hattrick dva hráči stejného týmu. JAMIE VARDY ze značky pokutového kopu vypálil ze svého pohledu k pravé tyči. Gunn tipl správnou stranu, ale proti prudké raně se přesto nestačil dostatečně natáhnout.
     
    90+3
    Tak to je pro Saints opravdu kruté. Už po skončení dvouminutové vhazování vysunul Albrighton za obranu Vardyho, kterého ve vápně fauloval skluzující Bednarek.
     
    90+2
    Youri Tielemans se po nabídce od Albrightona pokládal do střely z voleje. Napálil však jenom Dansa a centrem zprava pak poslal míč do rukavic Anguse Gunna.
     
    90+1
    Pocitově nekonečné trápení domácích hráčů bude trvat ještě dvě nastavené minuty.
     
    90
    Na Maddisonův centr si naskakoval Wilfred Ndidi, ale Bednarek ho hlavičkovat nenechal. Polský obránce podává po změně stran poměrně solidní výkon.
     
    89
    Ndidi otočil hru doleva na Chilwella, jehož centr nepustil do pokutového území Ward-Prowse. V závěru zápasu se tak chystá ještě jeden rohový kop.
     
    88
    Hosté nepolevují ani za stavu 8:0, který většina hráčů v profesionální kariéře asi ještě nezažila. Pereirův centr z pravé strany však zablokoval Stevens.
     
    87
    Jošida zakopl míč na rohový kop, po kterém se chtěl zapsat do listiny střelců také Albrighton, ale střela z třiceti metrů se ukázala být jen jako propagační.
     
    86
    Teď už zůstali na tribunách opravdu jen ti nejvěrnější fanoušci Southamptonu, kteří dobrovolně sledují potupnou porážku svých oblíbenců a navíc jsou skrápěni nepříjemným lijákem.
    85. James MADDISON - 0:8
     
    85
    Leicester právě vstřelil branku!
    Další změna skóre, která se dá označit už jenom za kosmetickou. Přímý kop z dvaceti metrů náramně zrealizoval JAMES MADDISON, jehož povedená střela z osy hřiště zapadla do pravého horního rohu Gunnovy brány.
     
    83
    Bednarek skočil na špek od Vardyho, kterého pár metrů před šestnáctkou fauloval. Je z toho přímý kop z naprosto ideální pozice na ose hřiště.
     
    82
    Kvůli kolizi s Tielemansem si na promoklém trávníku chvíli poležel Jack Stevens. Ošetření ale nepotřeboval a domácí asi nebudou muset dohrávat v devíti.

    Michal Břuchanský

    Branky: 10. Chilwell, 17. Tielemans, 19. Ayoze Pérez (Tielemans), 39. Ayoze Pérez (Chilwell), 45. Vardy, 57. Ayoze Pérez (H. Barnes), 58. Vardy (Chilwell), 85. Maddison, 90+4. Vardy (pen.)

    Karty:   12. Bertrand (SOT)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:15. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:12.
    Southampton FC: Gunn – Bednarek, Jošida, Vestergaard (46. Danso) – Valery (70. Armstrong), Romeu, P.-E. Höjbjerg (C), Bertrand – Ward-Prowse, Redmond – Ings (46. J. Stephens).
    Náhradníci: A. McCarthy – J. Stephens, Boufal, Armstrong, Danso, Adams, S. Long.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez (74. D. Gray), Tielemans, Maddison, H. Barnes (72. Albrighton) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Justin, Morgan, Praet, Albrighton, D. Gray, Choudhury.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 28 762
    bahis siteleri