Lille – Bordeaux 3:0 (kon.) | Brest – Dijon 2:0 (kon.) | Lyon – Méty 2:0 (kon.)
Montpellier – Angers 0:0 (kon.) | Remeš – Nîmes 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nice 1:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:0 (2:0)
FC Méty
Sobota 26.10.2019, 20:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Olympique Lyon zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:55:51)
     
    Ve druhém poločase jsme sledovali lepší partii než v první pětačtyřicetiminutovce, ovšem jen nějakých pětadvacet minut. Poté už to bylo takové utahané, protože na balonu byl více Lyon, jenž měl nahráno. Olympique v rozmezí pěti minut rozhodl o svém vítězství, a tak zaznamenal důležité tři body. Ovšem ani Méty neodehrály špatný zápas, ovšem nenašly recept na překonání Anthonyho Lopese, který několik pokusů soupeře zastavil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Jean Lucas.
     
    89
    Méty ještě rozehrávaly jeden rohový kop, po němž vnik do šestnáctky Farid Boulaya, jenž zakončil přes obránce. Hostující hráč cpal zakončení do bližšího spodního rohu branky, ale Anthony Lopes je dnes snad nepřekonatelný.
     
    88
    Centr byl přetažen na zadní tyč, odkud byl odvrácen za pokutové území. První zakončení ale bylo zablokované a druhé zase mířilo jen vysoko nad branku.
     
    87
    Zpoza šestnáctky se do míče opřel ještě Lucas Tousart, jehož zakončení bylo lehce tečované a zamířilo jen na tribunu. Olympique bude rozehrávat další roh.
     
    86
    Ovšem po chvíli je každá přihrávka oceněná aplausem. Vypadá to, že v tomto střetnutí se už nic zásadního nestane a Olympique zapíše do tabulky veledůležité tři body.
     
    85
    Olympique se vydal na polovinu soupeře, kde byla jeho akce zastavena faulem. Domácí už znovu rozehráli a dokonce zvolili přihrávku až na Anthonyho Lopese, což fanoušci ocenili drobným pískotem.
     
    84
    Léo Dubois se vydal k půlící čáře, kde mu cestu znepříjemnil soupeř, a tak se domácí záložník vydal nuceně zpátky. Měl při rozehrávce ale hodně potíží, jenže Lyon dál kombinuje.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Martin Terrier.
    81. Habib Diallo (MTZ)
     
    81
    A mohlo být sníženo, jenomže ta produktivita! Manuel Cabit vyslal přihrávku na levou stranu šestnáctky, kde se nacházel nabíhající Habib Diallo. Hostující kapitán se snažil přehodit brankáře, ovšem Anthony Lopes už byl příliš blízko.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, který se v posledních minutách hraje v klidném tempu. Mohou za to hráči domácího celku, kteří nemají už kam spěchat.
     
    78
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Maïga, přichází Victorien Angban.
     
    78
    Manuel Cabit vyslal do pokutového území dlouhé vhazování, které odvrátil Joachim Andersen. Hostující hráč si tak celou situaci ještě jednou zopakuje.
     
    77
    Méty by rychle potřebovaly vsítit branku, která by je dostala do hry o remízu. Ovšem Olympique v posledních minutách kontroluje hru a jde za důležitou výhrou.
     
    75
    Pořádně naloženo dostal Lucas Tousart, který se chvíli válel na zeleném pažitu, ale po chvíli vstal. Lyon se tak nachází u balonu a bude znovu hledat cestu k další šanci.

    Michal Luxa

    Branky: 28. Depay (Denayer), 33. M. Dembélé (pen.)

    Karty:   38. Tousart (LYO) – 10. Fofana (MTZ), 31. Cabit (MTZ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:9.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Denayer, J. Andersen, Y. Koné – Reine-Adélaïde (82. Terrier), Mendes, Tousart, Aouar (69. Cornet) – M. Dembélé, Depay (C) (90. Jean Lucas).
    Náhradníci: Tătăruşanu – Cornet, Marcelo, Cherki, Jean Lucas, Rafael, Terrier.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Fofana, Cabit – Maïga (78. Angban), N'Doram, Adama Traoré II (70. Gakpa) – Boulaya, Diallo (C), Ambrose (59. Nguette).
    Náhradníci: Dietsch – Niane, Nguette, Gakpa, Angban, Udol, B. Traoré.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Pasqualotti
    ocianews.com