Plzeň – Třinec 6:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:8 (0:2, 1:3, 1:3)
Mountfield HK
Sobota 26.10.2019, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • turnaj O Pohár DHL • 14. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to vše, užijte si prodloužený víkend! (18:21:10)
     
    Pod Ještědem je dobojováno. Hradec si zastřílel a po vítězství 8:2 si odváží všechny tři body. Výhra to je pro Východočechy rozhodně zasloužená, nicméně rozdíl ve skóre může být pro Tygry možná až trošku krutý. Nutno však podotknout, že vinou kolize se zápasem prvoligových Benátek nehráli domácí ani zdaleka v nejsilnějším možném složení. Pěti body se s bilancí 2+3 blýskl hradecký Matěj Morong, čtyřikrát se prosadil Vojtěch Síla.
     
    Střely na branku – 22:33.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Matěj Morong měl ještě jednu solidní příležitost. Před brankou se na dlouhou hůl natáhl po puku, který nakonec zůstal schovaný pod Pavlem Čajanem.
     
    59:12
    Jan Jušta se při signalizovaném postavení mimo hru dotkl kotouče, rozhodčí tedy museli přerušit hru. Vhazuje se u útočné modré čáry Hradce.
     
    58:35
    Janda přenechal touš za sebe Danielu Šedivému, jehož povedená střela na bližší horní roh Čajanovy branky orazítkovala tyčku!
     
    57:53
    Zápas nám v klidu spěje ke svému konci, o vítězi je dávno rozhodnuto. Jakub Naar v tísni vybruslil do středního pásma a drží kotouč.
     
    57:10
    Matyáš Budina se za brankou zbavoval Böhma, zpětná přihrávka po zadním hrazení už nicméně zůstala spoluhráči nepochopena.
     
    56:16
    Svižná střela Miroslava Adamce se stala Sajdlovou kořistí. Tygři ještě zůstali nastěhováni v pásmu a Gajda z úhlu ztroskotal na betonech brankáře.
     
    56:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi využívají přesilovku a v závěru utkání zvyšují už na 8:2! VOJTĚCH SÍLA hlídkoval u tyčky po levé ruce Pavla Čajana a zametl volný puk za čáru. Bez asistence.
     
    55:30
    Jakub Šedivý se s ničím zbytečně nepáral a po mantinelu nasměroval kotouč mimo liberecké obranné pásmo.
     
    55:04
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., nesportovní chování).
     
    54:58
    Hosté se po nepovedené rozehrávce Křepelky udrželi v útočné třetině, jenže přihrávka Ďuriše zpoza klece měla taktéž k ideálu daleko.
     
    54:27
    Po zákroku Tomáše Sajdla se před jeho pokladnicí spustila další, tentokrát lehčí, potyčka. Vylučovat se v tomto případě nebude.
     
    53:50
    Filip Jansa se chtěl drzou kličkou uvolnit od levého hrazení, myšlenka se mu však nepodařila zrealizovat podle plánů.
     
    52:53
    Adam Liška i pomocí brusle udržel pásmo. Nezbeda posléze centroval z rohu před branku, Tomáši Sajdlovi stačilo nastavit betony.
     
    52:30
    Královéhradečtí zahráli pouze na zakázané uvolnění, čeká se na další buly v jejich defenzivní zóně.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 35. Gajda (Rossmy, Charvát), 48. Gajda (Měchura, Charvát) – 4. Morong (Poppel), 19. Síla (Morong, Poppel), 28. Morong (Budina, Pelda), 32. Poppel (Morong), 38. Pěnčík (D.Šedivý, Ďuriš), 45. Síla (Morong), 50. Síla (Poppel), 57. Síla


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Franc) – Böhm, Ira, J. Šedivý, Hampl, Charvát (C), Had (A) – Křepelka, Vomáčka, Adamec, Jansa, Strnad, Liška, Nezbeda, Rossmy, Gajda, Měchura.
    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Pinkas, Voňka, Naar, Pelda, Janoušek, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Síla, Budina, Jušta, Lang, Janda (A), D. Šedivý, Morong, Tecl, Poppel (C).

    Rozhodčí: Bejček – Komárek, Špůr.
    ocianews.com