Plzeň – Sparta 2:3 (1:2 po s.n.) | Zlín – K. Vary 1:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Litvínov 4:3 (3:2 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Kladno – Třinec 1:7 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Kometa Brno
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 27.10.2019, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimír SVAČINA - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.

    Autorem vítězného gólu VLADIMÍR SVAČINA.
    52:47 Lukáš VÁLEK - 3:3
     
    52:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem je v Brně vyrovnáno. LUKÁŠ VÁLEK ani neví, jak puk dopravil do sítě. Každopádně dostal ideální křiznou přihrávku na bližší Vejmelkovu tyč a snad od odrazu jeho holeně skončil puk v brněnské síti. Asistence: Tomáš Pavelka.
    31:12 Jakub LEV - 3:2
     
    31:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané si zpět berou svůj náskok. U všeho byla třetí domácí formace, která na dobrou minutu přimáčkla jako citrón severočeskou výpravu. Nakonec z toho přišlo nahození Hrušky z pravého kruhu a šťastná trefa JAKUBA LVA, od jehož brusle proplul touš do brány. Výbornou práci odvedl rovněž bek Bartejs, který v tísni a šikovně udržel modrou čáru. Asistence: Jan Hruška, Jan Štencel.
    26:17 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    26:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Hosté se prosazují ve vlastním oslabení. Bývalý hráč Komety LUKÁŠ KAŠPAR se dostal sám nehlídaný před bránu po přihrávce Gerháta. Kašpar udělal kličku Vejmelkovi do bekhendu a zakončil přesně do sítě. Asistence: František Gerhát.
    21:19 František LUKEŠ - 2:1
     
    21:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku. Vejmelka sice dokázal vyrazit střelu Pavelky od modré, ale pouze před sebe. Na brankovišti operoval FRANTIŠEK LUKEŠ a z nebezpečného prostoru zakončil přesně do horní části brány. Asistence: Richard Jarůšek, Tomáš Pavelka.
    17:12 Tomáš PLEKANEC - 2:0
     
    17:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Už to zase vypadalo, že hosté budou v útoku pořádně zlobit brněskou pětici. Ovšem všechno je jinak. Gulaši vybojoval kotouč, Plášek si jej vzal na modré a ujel ve dvojici s TOMÁŠEM PLEKANCEM. Tomu poté předložil pocukrovanou přihrávku před bránu, se kterou si velikán českého hokeje poradil. Asistence: Karel Plášek ml., Luboš Horký.
    08:58 Silvester KUSKO - 1:0
     
    08:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané jdou do vedení, Výbornou práci odvedl na modré Jenyš, který ve složité pozici udržel kotouč, poslal jen na Svačinu, jehož přihárvku před bránu zužitkoval SILVESTER KUSKO. Ten uplatnil důraz na brankovišti a poslal žabkou puk přes beton ležícího Honzíka. Asistence: Vladimír Svačina, Filip Pyrochta.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 9. Kusko (Svačina, Pyrochta), 18. Plekanec (Plášek ml., L. Horký), 32. Lev (Hruška, Štencel), rozh. náj. Svačina – 22. F. Lukeš (Jarůšek, T. Pavelka), 27. Kašpar (Gerhát), 53. Válek (T. Pavelka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    1:0   Martin Zaťovič (KOM)
    2. série:
    1:1   Lukáš Kašpar (LIT)
    1:1   Silvester Kusko (KOM)
    3. série:
    1:2   František Lukeš (LIT)
    2:2   Petr Holík (KOM)
    4. série:
    2:2   Martin Hanzl (LIT)
    3:2   Vladimír Svačina (KOM)
    5. série:
    3:2   Jakub Petružálek (LIT)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Svozil, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Svačina, Kusko, Jenyš.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – T. Pavelka, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Helt, Jurčík – Zygmunt.

    Rozhodčí: Obadal (CZE), Stano (SVK) – Jindra, Zika oba (CZE)

    Diváci: 7389
    thejrc.org