Detroit – St. Louis 4:5 (po pr.) | Chicago – Los Angeles 5:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 5:2 (kon.)
NY Rangers – Boston 4:7 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:3 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
konec
New York Rangers
4:7 (1:0, 0:4, 3:3)
Boston Bruins
Pondělí 28.10.2019, 00:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:14:45)
    V Madison Square Garden se odehrál jubilejní 2000. zápas základní části NHL
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hájek (NYR)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 17:30
    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 6 střel, čas na ledě 20:01
    Peter Cehlárik (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:05
    David Pastrňák (BOS) 0+5, 2 střely, čas na ledě 15:29
    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 25 zákroků, 4 góly, 86,2%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 2+3
    2. David Pastrňák (BOS) 0+5
    3. Patrice Bergeron (BOS) 3+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 29 – 43 (7:10, 5:21, 17:12)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 12
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využité přesilové hry: 1/5 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 49% – 52%
    Bodyčky: 21 – 15.
     
    Pro Boston je to už osmá výhra, díky které se z třetího místa Východní konference sice neposunul, ale se zápasem k dobru ztrácí už jenom bod na vedoucí Buffalo a druhý Washington. Rangers naopak prohráli v šestém z posledních sedmi zápasů a jejich ztráta na play-off už začíná pomalinku narůstat.
     
    Je dobojováno! Rangers v první třetině drželi všechny hostující hvězdy na uzdě a díky Haleyho trefě se dokonce dostali do vedení. Po změně stran se obranné vazby domácího týmu ale naprosto rozpadly, protože byly naprosto zničeny útokem Marchand, Bergeron, Pastrňák, který dohromady posbíral třináct kanadských bodů, a roznesl svého soupeře na kopytech. Jezdci v 59. minutě dvěma góly snížili z 2:6 na 4:6, ale při hře do prázdné branky sami inkasovali i posedmé. Vliv na šesté prohře Rangers měla i absence dvou důležitých opor. Jesper Fast nenastoupil z osobních důvodů a kvůli zranění ještě v první třetině odstoupil centr prvního útoku Zibanejad. Nutno však dodat, že chyby dělaly hlavně obranné řady, které mnohokrát nechaly na holičkách zejména Henrika Lundqvista, jenž ani nenastoupil do třetí periody.
     
    Konec zápasu.
    59:15 Patrice BERGERON - 4:7
     
    59:15
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nakonec je z toho parádní přestřelka! Velký podíl na ní má David Pastrňák, který našel na levém křídle Marchanda a tím si zajistil dnešní pátou asistenci, protože po pobídce hostující třiašedesátky střílel z pravého kruhu PATRICE BERGERON a zkompletoval svůj pátý hattrick v kariéře. Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Kdo by to byl býval ještě před malou chvílí čekal, že nás bude čekat takové "velké" drama. Georgijev odjel na střídačku a nechal opuštěnou klec, do které se ze středního pásma netrefil Marchand a způsobil icing.
    58:22 Brady SKJEI - 4:6
     
    58:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    No vida, po druhém gólu v rozmezí dvaceti vteřin vedou Bruins už jen o dvě trefy! Bučněvič na modré nechal puk Stromeovi, jehož Panarinem tečovanou střelu Halák betonem vyrazil přesně na BRADYHO SKJEIE a ten zleva neměl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Artěmij Panarin, Ryan Strome.
    58:01 Chris KREIDER - 3:6
     
    58:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci využívají první z pěti nabídnutých přesilovek a kosmeticky upravují skóre na 3:6. DeAngelo nahodil puk od modré čáry k brance, před kterou stál Ryan Strome a hlavně CHRIS KREIDER, který z dorážky nechytatelně zvedl opuštěný puk nad bezmocného Haláka. Asistence: Tony DeAngelo, Pavel Bučněvič.
     
    57:52
    V samotném závěru ještě jedna přesilovka pro Newyorčany. Rozhodčí nekompromisně poslali Cháru podruhé na trestnou lavici za sevření puku v rukavici.
     
    57:26
    Utkání se dohrává v hodně uvolněném tempu. Obrany jsou snadno průchodné, čehož se snažili využít i Haley s Foxem, ale Halák je oba vychytal.
     
    56:56
    Hosté teď pálí ze všech možných pozic. Ze střídačky přijel i Grzelcyk, ale po parádním pasu Coylea zleva nenašel skulinku v postoji Georgijeva.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Haley (Br. Smith, L. Andersson), 49. Bučněvič (DeAngelo, Panarin), 59. Kreider (DeAngelo, Bučněvič), 59. Skjei (Panarin, R. Strome) – 21. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 22. Marchand (Pastrňák, Carlo), 30. Coyle (McAvoy, Chára), 33. Marchand (Coyle, DeBrusk), 41. Chára (Pastrňák, Carlo), 52. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 60. Bergeron (Marchand, Pastrňák)


    New York Rangers: H. Lundqvist (41. Georgijev) – Trouba, Hájek, Fox, M. Staal (A), DeAngelo, Skjei – Kakko, Zibanejad (A), Kreider (A) – Bučněvič, R. Strome, Panarin – McKegg, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – B. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Heinen, P. Lindholm, Bjork – Backes, Kuraly, Cehlárik.

    Rozhodčí: Rehman, Pochmara – Murphy, MacPherson

    Diváci: 17 144
    thejrc.org