Mladá Boleslav – Olomouc 5:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:3 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Plzeň 1:3 (kon.)
K. Vary – Pardubice 8:0 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 2:1 (po pr.) | Sparta – Liberec 0:2 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 29.10.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:52 Mislav ROSANDIĆ - 2:1
     
    63:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Promiňte mi ten výraz, ale dnešní zápas rozhodla neuvěřitelná haluz. Téměř z rohu hřiště poslal puk směrem na bránu pomalu po ledě Matej Paulovič. Godla jej nezasáhl a kotouč se odrazil od vzdálenější tyče k MISLAVU ROSANDIČOVI, který jej doklepl za záda Denise Godly. Asistence: Matej Paulovič.
     
    61:18
    Radovan Pavlík byl na konci nádherné kombinace, která ale záhadným způsobem nekončí gólem! Je možné, že puk dokonce skončil na tyči.
     
    60:31
    Petr Koukal měl šanci po přihrávce Rudolfa Červeného, ale netrefil bránu.
     
    58:09
    Tak pozor. Rudolf Červený jde na trestnou lavici za vysokou hůl. Jakub Strnad reklamuje, že zranění je krvavé, ale i přesto jsou z toho pouze dvě trestné minuty. Kladno má obrovskou šanci rozhodnout tento mač.
    57:12 Rudolf ČERVENÝ - 1:1
     
    57:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec to tam domácí tým dotlačil a je srovnáno! Na konci povedené přesilovkové kombinace je RUDOLF ČERVENÝ, jenž z mezikruží poslal puk za Godlova záda. Asistence: Radek Smoleňák, Matej Paulovič.
     
    55:59
    Tak možná poslední příležitost pro domácí tým, jak se vrátit do zápasu. Na trestnou lavici míří střelec gólu Austin, který se provinil držením.
     
    55:15
    Dnešní utkání sleduje 6890 diváků – v ČPP Aréně je vyprodáno.
     
    55:05
    Jágr teď cenné vteřinky deptal hradecké obránce, za což sklidil ovace. Navíc z toho byla velká tutovka pro Štěpána Bláhu, kterého ale vychytal Mazanec!
     
    51:37
    Linhart dobře střílel skrz chumel hráčů, ale Godla opět vytáhl dobrý zákrok.
    49:37 Brady AUSTIN - 0:1
     
    49:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po jedenácti vteřinách využívá Kladno přesilovou hru a jde do vedení 1:0! Od modré čáry vypálil BRADY AUSTIN a puk zapadl až za Marka Mazance. Asistence: Martin Réway.
     
    49:26
    Nedomlel jde na trestnou lavici za krosček.
     
    49:11
    Paulovič střílel z první a Godla se tak tak stihl natáhnout pravým betonem a zasáhnout!
     
    44:19
    Na druhé straně se do šance dostal Tomáš Kaut, ale Mazanec zasáhl levým betonem.
     
    43:06
    Kladno je z nejhoršího venku a ubránilo dvouminutové oslabení třech proti pěti.
     
    41:42
    Filip Pavlík nechal vyniknout Godlu!
     
    41:02
    Obrovská šance Hradce nekončí gólem, ale bude hrát hned dvojitou přesilovku! Radovan Pavlík se dostal do zakončení a puk se odrazil do nebezpečného prostoru, kde došlo hned ke dvěma faulům. Matyáš Zelingr jde na trestnou lavici za podrážení, Tomáš Kaut za vysokou hůl.
     
    38:36
    Brady Austin se po chybě hradecké obrany dostal ke střele a ta opět olízla levou tyč Mazancovy brány.
     
    36:16
    Dobrá kombinace Hradeckých opět nekončí gólem. Matej Paulovič si dlouho rovnal puk a dostal se s až příliš blízko ke Godlovi, který si skvěle povyjel a poněkolikáté podržel své mužstvo.
     
    34:07
    Hradec opět zvolil velmi jednoduchý přechod do útočného pásma, ze kterého profitoval Matěj Chalupa. Ten vypálil na lapačku, Godla puk zachytil, ale ten nakonec propadl za něj, o čemž vůbec nevěděl. Duchapřítomně se ale zachovala obrana Kladna, která hrací předmět nasunula zpět pod svého brankáře.
     
    30:47
    Jordann Perret si nepohlídal svoji hůl a zasáhl protihráče do obličeje, za což už pyká.
     
    26:45
    Koukal střílel bez přípravy, ale rozvlnil jen boční síť!
     
    26:01
    Radovan Pavlík si protečoval puk do jízdy a šel za ním, jenomže Brady Austin se mu postavil do cesty, za což je odměněn dvěma trestnými minutami.
     
    25:36
    Antonín Melka dostal výbornou přihrávku přes celou šířku kluziště a měl spoustu místa na střelu. Místo ní ale zvolil ještě pokus o bekhendový blafák, na který si počíhal hradecký brankář a betonem jej zlikvidoval.
     
    19:58
    Ten ale skončil jen na modré čáře, a tak se dostalo do útoku ještě Kladno a byla to rovnou největší šance v zápase! Jakub Valský našel přes osu hřiště Jakuba Strnada, který měl před sebou hodně místa, ale trefil pouze bližší tyč Mazancovy brány.
     
    14:18
    Hraje se hodně útočně a Hradec převzal otěže zápasu. Nejprve střílel Chalupa bekhendem, po něm Jergl po ledě. Ani jeden ale nedostal puk za záda Godly.
     
    13:43
    Tak to mohl být hodně kuriózní gól! Nedomlel vystřelil a jeho rána byla zásadně zpomalena. Godla už byl se svým přesunem mimo bránu, ale pomalu jedoucí puk ještě stihl přikrýt lapačkou.
     
    11:36
    Conor Allen je druhým vyloučeným hráčem Hradce, pyká za nedovolené bránění.
     
    10:10
    Na druhé straně pro změnu Radek Smoleňák protisměrnou kličkou získal výhodu, ale jeho rána se otřela o rukáv Godly a šla nad.
     
    09:40
    Barinkova rána skončila na vnější straně tyče!
     
    07:28
    Jerglovu nabídku teď poslal Petr Koukal z blízkosti pouze do výstroje gólmana!
     
    06:09
    A teď na druhé straně pro změnu poměrně přísné vyloučení kladenského beka. Michal Barinka odtahoval Koukala od Godly, ale údajně to udělal příliš nesportovně a dostal dvě minuty za hrubost. První přesilovku si tak vyzkouší i domácí.
     
    05:48
    Další obrovská tutovka pro kapitána Kladna Jakuba Strnada. Tentokrát se objevil úplně sám před Mazancem, který jej ale skvěle vychytal a navíc udržel puk ve výstroji.
     
    04:46
    Radovan Pavlík vyslal do úniku Lukáše Cingela, který ale nevyzrál na mladého Godlu!
     
    03:38
    Jágr předložil dobrý pas Zikmundovi do brankoviště, ale ten z velké blízkosti trefil jen betony Mazance.
     
    02:42
    První přesilovku si zahrají také Rytíři, kteří vstoupili do zápasu velmi dobře. Vyloučen je Rudolf Červený za podrážení.
     
    01:46
    První šance zápasu byla na kladenské straně! Jakub Strnad obehrál ležícího beka, ale nakonec zakopl. Dost pravděpodobně to bylo právě o hradeckou hokejku. K zakončení každopádně nedošlo a sudí také nevylučovali.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 58. Červený (Smoleňák, Paulovič), 64. Rosandić (Paulovič) – 50. Austin (Réway)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Allen – Smoleňák (C), Rákos, Červený (A) – Paulovič, Cingel, R. Pavlík (A) – Jergl, Koukal, M. Chalupa – Klíma, Kubík, Perret.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Zelingr, Kehar (A), Smetana, Barinka, Romančík – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut, Réway – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hajný, O'Donnell, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Kajínek, Špringl
    thejrc.org