Buffalo – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Florida 7:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
7:2 (5:1, 1:1, 1:0)
Florida Panthers
Úterý 29.10.2019, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:44:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Elias Pettersson (VAN) 0+3
    2. Alexander Edler (VAN) 0+3
    3. J. T. Miller (VAN) 2+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 36 – 31 (15:8, 7:8, 14:15)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 15
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 17 – 16.
     
    Je dobojováno! Zpackaná první třetina připravila Floridu o veškerou naději na dobrý výsledek a prodloužení šňůry osmi zápasů se ziskem alespoň jednoho bodu. Kosatky nechaly zapomenout na školácky ztracený zápas s Washingtonem a už od dvacáté minuty tušily, že to dnes bude za dva body. Ve druhé a třetí třetině se hostující obrana vyztužila, ale bonus v podobě dobré efektivity při zakončení tomu scházel. Vancouver si svůj dostatečný náskok bez potíží uhlídal až do konce a díky sedmé výhře se v Západní konferenci posouvá na šesté místo, z něhož ztrácí jen dva body na první Colorado. Panthers zůstávají na Východě před Torontem a Tampou na sedmé pozici, přestože mají druhý nejvyšší počet inkasovaných branek v celé lize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Florida se sympaticky snaží až do posledních vteřin. Zleva nejprve nepřesně pálil Hunt a po nečekaném odrazu od zadního mantinelu Demka z dobré pozice prověřil také Acciari.
     
    59:24
    Yandle nastřeloval z červené čáry. Puk se od zadního hrazení odrazil k pravé tyči domácí branky a tam ho Demko raději pokryl za cenu dalšího vhazování.
     
    59:15
    Z Acciariho neúspěšného pokusu o zpracování puku rukavicí se stala tak trochu nechtěná přihrávka rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:29
    Brown rychlostně nestačil na Schallera, který se však dostal do složitého palebného úhlu a zleva zasáhl jen masku hostujícího strážce branky.
     
    58:02
    U hrazení důrazně bráněný Hawryluk pěknou zadovkou našel rozjetého Boylea, ovšem Demko byl znovu připraven se svým betonem.
     
    57:36
    Boyle se natáhl po kotouči a jen lehce jej posunul k Demkovi, který si o pár vteřin později poradil také se zakončením Connollyho.
     
    57:06
    Sceviour byl obsazený, ale i tak se zmohl aspoň na propagační střelu z pravého křídla, kterou Demko v pohodě vyrazil na zadní mantinel.
     
    56:48
    Schaller vjel do útočného pásma ve chvíli, kdy se v něm nacházel jeho kolega na pravé straně, takže je pískáno postavení mimo hru.
     
    56:30
    Tanner Pearson přebruslil Scevioura, ale střelou z levého kruhu nenašel žádnou skulinku v postoji Montembeaulta.
     
    55:39
    Ani za stavu 7:2 se nedá rozhodně říct, že by se zápas jenom dohrával. Panthers si vytvořili tlak v útočném pásmu, ale pak se sami provinili icingem.
     
    54:59
    Jay Beagle bekhendovým pasem z levého mantinelu hledal Erikssona, který puk zřejmě protečoval, ale trefil jenom brankáře Montembeaulta.
     
    54:15
    Ekblad se dostal do nepříjemné situace, když se na něj řítili hned tři hráči v modrém najednou. Akci přesto dokázal zastavit, když si na něm vylámal zuby Virtanen.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. B. Sutter (Ferland, Leivo), 5. Schaller (Beagle, Eriksson), 7. Virtanen (Horvat, Pearson), 10. J. T. Miller (E. Pettersson, Edler), 20. Leivo (Ferland, Edler), 40. J. T. Miller (Edler, E. Pettersson), 54. Boeser (E. Pettersson) – 9. B. Boyle (Hawryluk), 33. Hoffman (Yandle, Dadonov)


    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – T. Myers, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Virtanen, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Leivo, B. Sutter (A), Ferland – Eriksson, Beagle, Schaller.
    Florida Panthers: Montembeault (7.–21. Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Strålman, Pysyk, Brown, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau (A) – Vatrano, Malgin, Hoffman – Connolly, B. Boyle, Hawryluk – Sceviour, Acciari, Hunt.

    Rozhodčí: Anderson, Meier – Gawryletz, Knorr

    Diváci: 17 864
    bahis siteleri