New Jersey – Tampa 6:7 (po pr.) | Columbus – Edmonton 1:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 2:1 (kon.)
Arizona – Montreal 1:4 (kon.) | Colorado – Florida 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Vancouver 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Minnesota Wild
Čtvrtek 31.10.2019, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:25)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jordan Binnington (STL) 35 zák., 1 gól, 97,2%
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+1
    3. David Perron (STL) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 36 (7:12, 13:12, 6:12)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 14
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 13 – 18.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů ze západní Konference dlouho postrádal větší náboj. Ten vznikl až v sedmadvacáté minutě, nicméně na Blaisovu vychytralou střelu o pár desítek vteřin později zareagoval do dneška střelecky mlčící Zuccarello. Rozhodnout se muselo až po druhé přestávce, kdy St. Louis jasně ovládalo hru a v čase 41:39 se zaslouženě ujalo vedení díky Pietrangelovi. Minnesota našla poslední zbytky sil až v úplném závěru, vyrovnat ale nedokázala a s pouhými třemi výhrami tak zůstává u chvostu tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Mikko Koivu vyhrál buly, jenže Suter s Dumbou puk pod kontrolu nedostali a Steen jej vyhodil do bezpečí. Wild už vyrovnat nedokáží!
     
    59:47
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Carl Gunnarsson – 2 min., hákování).
     
    59:47
    Zach Parise ukradl puk faulujícímu Gunnarssonovi v prostoru vedle branky. Zkušenému útočníkovi puk utekl, ale nechtěnou střelu za něj obstaral Steen, jehož hokejka nebezpečně poslala kotouč na lapačkou zasahujícího Binnigtona.
     
    59:09
    Dumbovo zakončení zápěstím bylo zablokované. Staal pak zpoza branky přihrával do ohně, ale Parise neměl prostor na pořádnou střelu.
     
    59:01
    Zuccarellovu střelu z pravého mantinelu Binnington jenom vyrazil a pak měl plné ruce práce s bekhendovou dorážkou finského útočníka Koiva. Zach Parise ještě šavloval hokejkou v brankovišti, ale puk z domácího brankáře nevypadl.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:32
    Sanford mohl rozhodnout střelou do prázdné branky. Dubnyka však bravurně nahradil Zuccarello, který ještě udržel Wild ve hře.
     
    58:19
    Devan Dubnyk opouští své pracoviště a míří na střídačku, aby pustil do hry šestého hráče v bílém dresu!
     
    57:54
    Konečně aspoň menší tlak od hostů. Hartman si vyměnil přihrávky se Suterem a pak nabil Greenwayovi na střelu z první, kterou Binnington vyrazil.
     
    57:20
    Schwartz vybojoval puk na obranné modré čáře. Potřeboval ale střídat a rezignoval tak na nějaký útočný výpad vstříc Dubnykovi.
     
    56:46
    Binnington se chytře rozhodl zastavit nahození Fialy a sám dostal puk pryč z obranného pásma St. Louis, které dělí už jen tři minuty od vítězství.
     
    56:18
    Parayko se vrátil pro puk k vlastní brance. Poté sám projel do útočného pásma a přihrávkou doleva vyzval ke střele Jadena Schwartze, kterého Dubnyk vychytal lapačkou.
     
    55:39
    Perronovi utekl puk od hokejky k Zuccarellovi, který chtěl vyrazit na zteč, ale důrazným zákrokem byl zastaven ještě u červené čáry.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. Blais (R. O'Reilly, Pietrangelo), 42. Pietrangelo (Perron, Gunnarsson) – 29. Zuccarello (E. Staal, Zucker)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Gunnarsson – Blais, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly (A), Sanford – Thomas, Bozak, Steen (A) – Sundqvist, Barbašev, MacEachern.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Kunin, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Hartman, M. Koivu (C), M. Foligno – Fiala, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Joannette, MacDougall – Berg, Tobias

    Diváci: 18 096
    thejrc.org